Yoksa kısmını siz doldurabilirsiniz düşüncenize göre. Hayatınızda seninle mutsuzluğa da varım dediğiniz birisi var mı?

Yoksa kısmını siz doldurabilirsiniz düşüncenize göre. Hayatınızda seninle mutsuzluğa da varım dediğiniz birisi var mı?
Bunun adı sevgi değil, kendine olan saygısızlıktır.
Bir insan kendini, kalbini nasıl hiçe sayar?
Ben de erkek arkadaşımdan ayrıldım. O da beni mutsuzluğa sürüklüyordu, hep üzüyordu, hatta ihanet bile etti, ben de onunla yollarımızı ayırmanın daha doğru olduğunu düşündüm ve yollarımızı ayırdım. Bazen ne kadar çok sevsen de seni üzen, yıpratan insanları hayatından çıkarman gerekiyor.
Seninle mutsuzluğa da varım demek, sadece sevgiden değil; aynı zamanda sadakatten, kabullenişten ve cesaretten doğar. Herkes mutlu günlerde yan yana durabilir ama asıl mesele, fırtına koptuğunda da elini bırakmamaktır. Bu cümle, bir insanın sadece güzel anlara değil, her hâline, eksiklerine, iniş çıkışlarına da gözünü kırpmadan eşlik etmeye hazır olduğunu gösterir. Çünkü bazen sevmek, bir gülümsemenin değil, bir gözyaşının da ortağı olabilmektir. Sevgiden öte bir bağ bu; insanın yüreğiyle verdiği bir söz gibi, eksilmeden, kaçmadan, hesap yapmadan...
“Seninle mutsuzluğa da varım” demek, sadece sevgiden değil; aynı zamanda bağlılıktan, teslimiyetten ve bazen de kendini ikinci plana atmaktan doğar. Gerçek sevgi fedakârlık içerir ama sağlıklı bir sevgi, mutsuzluğu sürekli kabullenmeyi değil, birlikte aşmayı ister. Eğer bu cümle, birlikte her zorluğa göğüs germeye hazır bir yürekten çıkıyorsa anlamlıdır. Ama kişi kendini yok sayarak, değerlerinden ödün vererek söylüyorsa orada sevgi kadar bağımlılık ve korku da vardır. Yani bu cümle derin, ama neyin içinden söylendiği çok şeyi değiştirir.
sadece sevmek değil birlikte yıpranmayı, yorulmayı, bazen susup yanında kalmayı da göze almak demek. Çünkü herkes mutlu günlerde kalabilir ama mutsuzlukta da yanında kalmayı seçen biri, seni sevmekten öte, seni anlamış demektir.
Biri sana "Seninle mutsuzluğa da varım" diyorsa orada saf sevgiyle birlikte biraz gözü karalık, biraz da hayata meydan okuma hali vardır. Çünkü herkes mutlu günleri paylaşmak ister ama asıl mesele zor zamanlara omuz vermekte. Benim hayatımda öyle birine denk geldim mi? Evet, gerçekten gözüm kapalı güvenebileceğim biri oldu ama bunun adı salt romantik aşk değildi, dostluk da karışmıştı işin içine. Bence bu lafı duymak, insanın içinde hem sıcaklık hem de sarsıcı bir hüzün bırakıyor. Herkes bulamıyor böyle birini, inşallah sen bulursun. 🌒✨
Cevap
2Cevap
Evet takıntı seviyesi nerden bildiğimi sorma sjjs
Sevgiden ve aşktan gelir
E elbette insan sevdikten sonra karlı tarafın mutsuzluğuna bile ortak olmak ister onun mutsuzluğunu paylaşmayı ister yükünü hafifletmek yardımcı olmak ister
İyi günde kötü gündeki kötüyü kastediyor sanırım geçim sıkıntısı gibi. Yoksa karakterin kötü olsun ağzıma bıc dizin dibinden ayrılmam beyim olayı değildir (umarım)
Çaresizlikten gelir.. Mutsuz olmak hiç bir şeyden olmak iyidir ben bunu yaşadim yaşatanlar sagolsun
O sahne Behzat Ç. de yaşanır.
Yalancı romantik olmaya gerek yok. Hayat acı kelimelerde kalacak şeylerin vaadi verilmemili
Ben artık öyle düşünmüyorum yaa bundna sonra bana iyi gelemyen zarar veren bir şey her anlamda hiç olmasın daha iyi
Sevgiden aşktan gelir diyemeyiz bu toksiklik
Seven sevdiğini mutlu etsin ya, nedir mutsuzluğa da varım falan
Bunu diyen birisi çok seviyordur
Tabii ileride değişmeyecek bir karaktere sahipse
Ne münasebet, gitsin o mutsuz olsun ben onun mutluluğunu da alırım.. 😄
Hayır toksik ilişki seviciliği
Sevgiden ileri gelir.
Evet tabi içinde başka şeyler de var.
Enayilik, kimse o kadar sevgiyi haketmiyor
Bana göre öz saygısızlıktır.
Hayır yok..
Okey