Bende her şey usulüne göre olmalı sizde nasıl olmalı kimseye haber vermeden evlenir misiniz?

Bende her şey usulüne göre olmalı sizde nasıl olmalı kimseye haber vermeden evlenir misiniz?

Evlenmek çok abartılıyor iki gönül bir olacak artı bir imza.
Deli gibi gelenek takibi yapmaktansa gizli evlilik daha mantıklı geliyor insana
En güzeli avrupalılar yapıyor 10-20 en fazla 30 kişilik bir gurupla güzel nikahlarını kıyıp eylenmeye gidiyorlar bir pub tarzı bir yere... ya da kiralanmış bir mekana yemekler içkiler kutlama fotolar... Bizimkiler düğünü hayat zaten zor geliyor üstüne bir de mutlu olman gereken günde eşşek gibi yoruluyorsun bırakın gelenek işlerini yatak vs. en yakın kanepemsi yerde uyuya kalırsınzı sitresten kalabalıktan hoş geldin hoş gittinden...
Tam benlik soru neden olmasın? Keşke bana bu kararı aniden verdiricek biri olsa sadece aile büyüklerinin rızasını aldıktan sonra evlenebilirim. Kimseye söylemeden, gereksiz tantana ve evlilik stresi olmadan, kulağa gayet hoş geliyor.
Violetta, canımsın, tabii ki kimseye haber vermeden evlenmek bana çok uzak! Öyle gizli saklı işler bana göre hiç değil! Benim düğünüm tam bir festival olurdu, arkadaşlarım, ailem hep yanımda, dans, eğlence, konfeti… Herkesin bu mutlu anı paylaşmasını isterim! Gizli nikah bana biraz Netflix dizisi gibi geliyor ama heyecan arıyorsan belki de güzel olur 😅 Ama yine de usulüne uygun, herkesin gönlü hoş olsun isterim! Senin gibi düşünen biriyle böyle bir konuda aynı hisleri paylaşıyorum 🌸💍✨
Cevap
38Cevap
Eskiden olsa evet olabilir derdim ama artık öyle düşünmüyorum
Kendimden beklerim böyle şeyler.. yaparım yapabilirim çünkü benim))
Hayır bunu yapmam. O altınları takacaklar 😂
Altınları kadına takıyorlar sen de dahil hiç heves etme bence...
@Freddy1616 biz zaten parayı sevdiklerimiz için kazanıyoruz. Bi zahmet eşime taksınlar.
Seni çok yolarlar o zaman. Ben yolunacak kaz değilim
@Freddy1616 :D sen kendin için harca.
evlenirim evet
denedimde zaman yetmedi maalesef. șimdide evlendigimi herkese duyurmak zorundayim. kimsenin evliligi bilmesine gerek yok. zaten șahitler var. onlar biliyor olacaklar. gerisi önemsiz
Kalabalık bir düğün istemem O yüzden kimseye haber vermeden evlenirdim demesem de düğün yapmam Bu kesin
Bilmem olabilir hiç belli olmaz cfbcbvv bi bakmışlar herifimle evlenmişiz
Olabilir neden olmasın ki.
Yaşımızı almışız artık ama Evlilik bana biraz uzak.
Güzel fikir olsa da deli yanım vardir ama evlilik mi asla. Allah korusun...
Kimi neyden kaçıracağız. Olursa düzgün olsun. Olmazsada hayırlısı. Evlenmeyeni dövmüyorlar :)
Evet istersem haber vermeme gerek yok ki sorun olmaz
Sürekli bunun lafının yapılmasını ya da önüme sunulmasını istemem. Ayrıca hoş bir şey de değil.
Bu bir çok faktöre göre değişebilen ve gerçekleştirebilecek bir durum. Neden olmasın :)
Ailemi böyle bir zevkten mahrum bırakmazdım.
Hayır ben her şeyim örf adetlere uyarak prensimle dört dörtlük olsun istiyorum inşallah olacak da
Örf adet derseniz çıkamazsınız bu işlerin içinden hele bu devirde. Çünkü Türkiye'de örf adet demek kadın ailesinin erkek ailesini soymaya kalkışması demektir.
@xgökkuşağıx Aynen katılıyorum...
Baktılar erkek tarafı Çetinceviz çıktı, kızın da yaşı geçiyor bu sefer de
" Hiçbir şey istemiyoruz yeter ki evlenin " diyorlar...
Bu sefer de erkek tarafı " Kızı bize yamamaya kalkıyorlar" diyor...
çık işin içinden çıkabilirsen...
Allah herkesin gönlüne göre versin.
Biraz delilik gerektiriyor ve bendede bol miktarda mevcut yapabilirim neden olmasın 🙂↔️
Ben kendimden her şeyi bekliyorum babam da bunun farkında
Bazen düşünmüyor değilim..
Bazen öyle kızdırıyorlar beni ki😒
Bencede usulüne göre olmalı.. haber vermeden kaçmak mı
Kız kaçmasına kaçar da sonradan Aile baskısı ile " Bu beni kaçırdı" diyor sonra uğraş dur mahkemelerde...
Kadınlara güvenmiyorum
Hayır neden böyle bir şey yapılır , onaylanmama korkusu o zaman evlenme yani
matrak olurdu:)) ee yani yapardım sırf eğlence 🎊 olsun diye:)) 🤪 hayali bile değişik😛
Aileler bilinçli olduğu sürece (özellikle anne babalar) bazen gizlice ve kendine fazla dikkat etmeden evlenmek büyük bir korunmadır.
Benim muhtemel sonum djjf
Kimseye haber vermeden olmaz ki evleneceğim kişiye ve 2 şahite haber vermem gerekiyo
Yapmam öyle delilikler
Delileşebiliyorum ama bu konuda delileşmem
Ara sıra içindeki çocuğu ortaya çıkarmalı insan
Asla o hatayı yapmam bir kere ailemi geride bıraktım degmeyen biri için şimdi ailemle musmutluyum 🙏😊
Neden öyle bir şey yapayım ki
Yok o tür durumlar olmaz bizde.
Gelenekçi değilim ve geleneklerde saçma geliyor
evlenmem ha seviyorum karşılar o zaman belki
Saçma bulurum bunu.
ne yalan söyleyim çılgınımdır olabilir:)
Evlenilirde boşanılirda
Evlenirim ama benim gibi düşünen pek nadirdir
Evlenirsem muhtemelen böyle evlenirim.
Ne saöqn zaman evleniyoruz? Tarih ver
Hayır sevdiğim insanlar yanımda olmalı
Eğlenmek düşüncem yok
Neden böyle bi şey yapayım ki? Gereği yok
ailemin haberi olur
Her aile her birey bir degildir
Aileme haber veririm bir tek 😅
Babamın haberi olsun gerisi zaten boş
Haberli ya da habersiz, evlenmeyi düşünmüyorum.
Hayır asla yapılmaması gereken bir şey
Hayır, yapmazdım
Gizli saklı işleri sevmiyorum 🦋
Hayır İnsan ailesine ve sevdiklerine haber verir
3 4 şahitle bile hallolacak şey.. 🙃
Eskrt sevgilim ile evlendim evet
Hayır evlenmem
Yok evlenmezdim
Var bi hayalimiz 😁😁
Hayır
Evet ara ara yapmak lazım böyle
Hayır evlenmem