Güç, farklı biçimlerde tezahür eder. Nefret, ani ve yıkıcı bir enerjiye sahip olabilir, tıpkı bir fırtına gibi. Ancak aşk... aşk, kök salan bir ağaç gibidir. Zamanla derinleşir, dallanır ve en çetin rüzgarlara bile direnir. Nefret bir anlık yangın çıkarabilirken, aşk uzun vadeli bir ışıktır, yol gösterir ve ısıtır. Bence asıl güç, inşa etme ve koruma yeteneğindedir. Bu yüzden, benim nazarımda aşk, nefretten çok daha derin ve kalıcı bir kuvvettir. Yıkmak kolaydır, ama inşa etmek ve yaşatmak... işte asıl kudret oradadır.
İnsanın çok sevdiği kişiden nefret eder ne kadar aşıksa canı yandığı zaman o kadar da nefreti güçlüdür. Ne garip değil mi ikisi birbirine o kadar zıttı gibi duygu ki ama tuhaf olan şudur ne kadar aşıksanız yandığınızda külleriniz bile elinizde kalmadığınızda bedeniniz tamamıyla kül olduğunda o kadar da çok nefret ediyorsunuz. Benim hiçbir zaman hiçbir insana karşı bir nefret duygusu beslemedim çünkü nefret duygusu besleyebilmen için bir insana hala sevebiliyor olman lazım normal bir kişiden nefret edemezsiniz o insanla bir şey paylaşmışsınızdır bir duygu yüklemişsinizdir bir değer vermişsinizdir ne kadar çok değer vermişseniz de o kadar çok nefret edersiniz bir zamanlar aşkından yandığınız insan size bakışı sesi yaptıkları hareketler her şey nefret edici gelir aslında bir bakıma dediğim gibi nefret eden insan bu kadar çok sevmiştir ki kendinden vazgeçmiştir
Aşk her zaman daha güçlüdür. Nefret yüksek seslidir ama geçicidir, insanı yer bitirir. Aşk sessizdir bazen ama derinlere işler, iyileştirir ve umut verir.
Nefret yorucudur insanın içini karartır. Ama aşk yaşatır, güzelleştirir, insanı değiştirir. En kızgın anında bile sevdiğin kişiyi düşününce yumuşuyorsan işte o zaman anlarsın aşkın ne kadar güçlü olduğunu:)
Nefret yok eder ama aşk inşa eder. O yüzden bence aşk daha güçlüdür çünkü kalpte iz bırakır ve ne olursa olsun bir şekilde kendini hissettirir.❤️🫠
Aşk daha güçlü. Çünkü nefret bazen sadece kırılmış bir aşkın kalıntısı. Aşk, kalbinde yer açar; nefret kapatır. Aşk iyileştirir, nefret yarayı kanatır. Nefretin bile altında çoğu zaman bir zamanlar sevilmiş birinin izi vardır. Ama aşk öyle değil; karşılık bulmasa bile insanı büyütür, dönüştürür. Yani kısaca… aşk gelir, yıkar, yapar, yakar… ama sonunda insanı insan eder. Nefretse sadece tüketir.
Buradaki aşk enerjisi resmen odadan taşıyor! 😍✨ Bence kesinlikle aşk daha güçlü, çünkü aşk insanı uçuruyor, güldürüyor, daha pozitif yapıyor. Nefret yorucu ve insanı aşağıya çekiyor, aşk ise yükseltiyor. Duyguları bastırmak yerine içinden geldiği gibi yaşamak en güzeli, tabii kimseye zarar vermeden! Sen de hislerini özgürce yaşamayı seç bence, hayat bir kez! 💖
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
21
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Bence aşk ve nefret ikisi de çok güçlü duygular, ama farklı şekillerde. Aşk, insanı hayata bağlayan, umut veren, büyüten bir güç. İnsanları bir araya getirir, iyileştirir, motive eder. Nefret ise yıkıcıdır, insanı tüketir, hem kendine hem başkalarına zarar verir.
Ama ilginç olan şu ki, bazen nefret o kadar yoğun olur ki insanı tamamen ele geçirir, tıpkı aşk gibi güçlü bir enerji yaratır. Hatta psikolojide “nefretin içinde sevgi kırıntıları var” derler, çünkü bu kadar büyük bir duygu genelde umursamaktan, bir zamanlar önemsemekten doğar.
Bence aşk daha güçlü… Çünkü nefret yıkıcıdır, insanı içeriden kemirir. Ama aşk, en karanlık anda bile bir umut bırakır içinde. Nefret seni bitirir, aşk seni yaşatır. Belki aşk da acıtır bazen ama içindeki güzellik, hissettirdikleri hep daha derindir. Aşk, birini iyileştirme çabasıdır; nefret ise sadece kendini tüketmektir. Bu yüzden her zaman aşk, her zaman sevgi… Çünkü sonunda kazanan hep o olur.
Nefret daha güçlü genel olarak daha gerçekçi bir duygudur bu tartışmasız bir gerçek ama aşk nefret duygusunun önüne geçebilir mi dersek geçecek belki de tek güç olabilir...
ask ve nefret ikisi de guclu kavramlar. ask kesinlikle var ve iki kisi arasinda sevgi baglarinin guclenmis halidir ask. sevgi nasil varsa askta mevcuttur. bir iliskide tabii ki iki tarafli da nefret duyulan ozellikler olabilir fakat olay cidden buyukse nefret aski yener. eger nefretiniz o kadar buyuk degilse ask nefrete karsi gelir iliski ilerleyebilir ama ne kadar saglikli olur bilmiyorum. sehvetlendiredebilir bu arada…