Bazen biri seni kıskanıyorsa “beni önemsiyor” hissine kapılıyoruz. Ama doz kaçınca boğucu bir hale gelebiliyor.
Sence kıskanılmak bir ilişkinin tuzu biberi mi yoksa zamanla her şeyi zehirleyen bir şey mi?

Bazen biri seni kıskanıyorsa “beni önemsiyor” hissine kapılıyoruz. Ama doz kaçınca boğucu bir hale gelebiliyor.
Sence kıskanılmak bir ilişkinin tuzu biberi mi yoksa zamanla her şeyi zehirleyen bir şey mi?

Kıskançlık kriziyle kısıtlamak baskılamak çok farklı şeyler. Kıskançlık sevgiden gelen bir duygudur, kıskançlık krizleri kısıtlamak baskılamakta güvensizlikten gelir. Buda insanda takıntı hale getirir ve kriz geçiren kişide sevgi değil nefret oluşmaya başlar. Çünkü karşısındaki kişiye güven duymadığı her vakit aldatılma korkusu yaşar buda nefrete öfkeye sebep olur. Çare olarak kısıtlamaya başlar bunun çare olduğunu düşünür. Genelde erkekler yapıyor bunu. Kadınlar da beni sahipleniyor diye zannederken aslında partnerinin kendisine güvenmediğini anlıyor orada bağlar kopuyor.
1. Normal ve Aşırı Kıskançlık
Normal Kıskançlık: Hafif kıskançlık duyguları, ilişkiye özen ve yatırımı gösterebilir. Güvensizlikten veya bir partneri kaybetme korkusundan kaynaklanabilir.
Aşırı Kıskançlık: Kıskançlık kontrol davranışına, güvensizliğe veya sürekli suçlamalara yol açtığında ilişkiye zarar verebilir.
2. İletişim
Duygularla ilgili açık iletişim, ortakların birbirlerinin güvensizliklerini ve sınırlarını anlamalarına yardımcı olabilir. Tetikleyicileri tartışmak yanlış anlamaları azaltabilir.
3. Kendini Yansıtma
Bireyler kıskançlıklarının temel nedenlerini düşünmelidir. Partnerin geçmiş deneyimlerine, güvensizliklerine veya belirli davranışlarına mı dayanıyor? Bu faktörleri anlamak duyguları yönetmeye yardımcı olabilir.
4. Güven Oluşturma
Sağlıklı bir ilişkide güven esastır. Dürüstlük, güvenilirlik ve destek yoluyla güven oluşturmak zamanla kıskançlığı azaltabilir.
5. Sağlıklı Sınırlar
Kişisel sınırlar oluşturmak ve bunlara saygı duymak, her iki ortağın da kendilerini güvende hissetmelerine ve kıskançlık duygularını azaltmalarına yardımcı olabilir.
6. Tepkileri Yönetmek
Kıskançlığın nasıl ifade edildiğini yönetmek önemlidir. Kıskanç duygular üzerinde olumsuz bir şekilde hareket etmek yerine, ortaklar duygularını yapıcı bir şekilde tartışabilirler.
Sonuç
İlişkiye özen gösterebileceği için az miktarda kıskançlık yönetilebilir ve hatta sağlıklı olabilir. Bununla birlikte, kıskançlık kontrol edici veya yıkıcı hale geldiğinde, iletişim, güven oluşturma ve kendini yansıtma yoluyla ele alınması gerekir. Sonuçta, her ilişki benzersizdir ve bir çift için işe yarayan şey diğeri için işe yaramayabilir.
Asıl kıskanmıyorsa bir sıkıntı vardır. Ya önemsemiyordur ya da iğrenç bir fantezisi vardır. Benim erkeğim beni kıskanacak aga. Ben p€zo sevmiyorum.
Kıskanılmak kadar kıskanmak da güzel şey hayatım. Bence kıskanılan, bu durumu ağırlaştıracak şeylerden kaçınmalı.
Çünkü seven insan ne kadar kıskanırsa kıskansın, kendini yer seni bunaltmaz. Bu da kıskanana zarar...
Yani evet bebişim 💖
Aaa Selina, bak şu konuya geldik ha! Kıskanılmak ufaktan olunca tatlı, o “seni seviyorum” sinyali gibi geliyor, kabul edelim 🍒 Ama dozunu kaçırırsan, evet, resmen acı biber etkisi yapıyor, her şeyi yakıyor! 🫑 Kıskançlık biraz baharat gibi, azı şirin... Ama fazlası “nefes alamıyorum!” dedirtiyor. Dengede olursa aşkın tadı hep güzel kalır, yoksa boğucu olur. Senin için en iyisi sınırları baştan belirlemek, hislerini de açıkça konuşman bence çok iyi olur! 💬💕
Cevap
22Cevap
Kıskanılmak çok güzel bir şey. Ama bunun dozu var işte. O doz birazcık kaçtığı zaman kavgalar, bunaltmalar, empati eksiklikleri başlıyor. Dozajı bildikten sonra çok güzel, yerinde.
Dozunda kıskançlık güzeldir fazlasıyla ilişkiyi yorar sıkar..
Güzel bseydir kıskanmayan sevmez derler ilişki icinde olan kalıp bunlar tabiki aşırı olanı zararlı
Mahmet kim bu kiz mehmet neden kiza böyle yaptın Mehmet arkadaşlarınlaa buluşma hayir mehmet Futbol mavi oynayamazsın
Bunlardan kaçmak lazım
İnsanı yiyip bitiren, beynini bulandırıp akılcı düşünebilmesini engelleyen, bütün değer yargılarını alt üst eden, aniden nedensiz abuk subuk kırıcı davranışlarda bulunmasına sebep olabilen, ardından mide bulandıran, baş döndüren, ağlatan, önüne asla geçilemeyecek, sadece dışavurumu zorla engellenebilecek (ve engellenmesi gereken) bir duygudur, kısaca her şeyi altüst eder.
Bir süre sonra hem psikolojik hem ilişki arası çekilmez hale gelir.
Hani derler ya herşeyin fazlası zarar bu kıskançlık için de geçerli
Mutlu eder belki sevginin göstergesidir arka yüzüde cehennemdir.🙂
Arkadaşlar her şeyin abartısı Fazlası zarar kıskanılmak kıskanmak normal şeyler ama bunu abartırsanız karşınızdaki insanı rahatsız edersiniz. aşırısı ilişkiyi Bozar evlilikleri bitirir.)
kimisi sever kimisi sevmez her iki taraf için yıpratıcı da olabilir dozunda olması önemli özellikle birbirine duyulan sevginin içinde varsa daha güzeldir. yapmak için yapan kızlar uzak olsun
Kıskançlık olması gereken bir şey her ilişkide ama dozunda olmalı ayarı kaçınca olay güvensizliğe dönüyor
Ben kıskancım ama bunu karşı tarafı boğma seklinde yapma taraftarı değilim, hersey dozunda oldukca daha güzel.
Dozunda olmalı yoksa ilişkiyi zindana çevirir. Sana güvenmiyorum tadında değil seni seviyorum, önemsiyorum tadında olmalı.
Kiskanmayan bir Erkekten hayir gelmezmis derler bence dogru bir söz sadece her ufacik birseye kiskanmak abartmaya gerek yok hersey dozunda olmali
canım kıskanılmak cektı hatun sana zahmet yorumlaştığım herkesten kıskansana ya bilin bakalım ne eksik
(hatun yok) 😂😂😂
Nabza göre şerbet vermek gerekir her şeyde dozunda güzeldir her şeye zarar şifa niyetine içilen ilaç bile belirli bir noktadan sonra zehire dönüşür
ben düzgün bi insanım. hayatıma giren kişi için de bu bir etken oluyor. ama ne hikmetse hayatıma girdikten sonra sanki çapkınmışım tripleri sıkıyor. çok mantıksız. ben kıskanılmayı sevmem. ama dozunda kıskanırım o ayrı :D
Seven kisinin kiskanmadi ayri sevmeyeninki ayri
Fazlası her şeyin zarar. Hayatını kısıtlıyor ise. O kıskançlık değil. Bencillik
Kıskançlık ölçülü olduğunda sahiplenme duygusunu verir. Ama aşırısı boğar.
Benim hoşuma gidiyor ya aşırı aşırı olmadığı sürece 😂
Her şeyin dozu olmalı bide yalan soyluyorsa güven vermiyorsa her şey bka sarıyor
Onu yapma, buraya gitme, şunu giyme gibi kısıtlamalar olmadan güzel..
Dozunda güzeldir. Ancak aşırı olursa ilişkiyi kısa sürede yıkar.
Kıskanılmak güzel şey elbette ama yerine göre her zaman da sıkıcı olur
Berbat bir şey. Cinayetle bile bitebilir Allah korusun.
Benim kıskançlık nedenlerim hep doğru. Hep haklıyım
Dozunda kıskançlık iyidir ama kısıtlama ilişkiyi bozuyor
Bence Güzel Bişey Sevgilim Beni Kıskanıyo Ben Hiç Şikayetçi Değilim😘
fazla olmadigi surece iyidir
Aşırısı zararlı yeğenim
Çok abartılmadıkça güzel
Kıskanmak aşkın kanununda var.
Fazlası sıkıntı
Seviyorsam kıskanırım. konu kapanmıştır.
Güzel bir şey ama abartısı kötü
Dozunda olan her şey güzeldir
Dozunda olmalı yoksa bitirir
Dozunda olmalı fazla kıskançlık bozar
İlişkiyi bozmaz güzel bir şey
Dozundaysa güzel
Yerinde olabilir
Bozar
İlişkiyi bozar
Fazlası bozar
Ben seviyom kıskanılmayı
Aşırıysa bozar