onu çok kırıp güvenini sarsan şeyler yaptım
p*rno izlemem onu kırıyordu ve aldatılmış gibi hssettiriyordu söz verdim buna rağmen sözümü tutamadım ve farkettiğinde çok kırılıp güveni sarsıldı
artık verdiğim sözlere inanmıyor ve güvenmiyor haliyle
Merhaba 1 senelik bir ilişkim var ve felaket boyutlarında kavga ettik yine ve ben maalesef kendimi tutamıyorum beni kırdığı şeylere fazla tepki verip büyütebliyorum ve ağır sözler söyeleyebiliyorum. Onu çok kırdığımın farkındayım, benimle artık konuşmak ve buluşmak istedi ayrılık konusu için. Hala seni seviyorum bir şansın var dedi onun gönlünü almak için ne yapmam lazım bu ilişkiyi kurtarmak için çünkü artık felaket boyutlarına geldi
Merhaba, duyguların çok yoğun ve yıpranmışsın belli ki… Ama içinde hâlâ onu sevdiğini, kaybetmek istemediğini ve bu ilişki için bir şeyler yapmaya hazır olduğunu söylemen, hâlâ bir umut olduğunu gösteriyor. Hele ki o da sana “hala seviyorum, bir şansın var” diyorsa, bu aslında ipler tamamen kopmamış demektir — ama ipin inceldiği, yıprandığı da çok açık. O yüzden şimdi o şansı nasıl değerlendirmen gerektiğine birlikte bakalım.
İlk olarak şunu kabul etmek çok önemli: bir ilişki sadece sevmekle değil, duygularla başa çıkabilmekle de yürür. Seni kıran şeyler karşısında verdiğin tepkiler çok büyükse, bu seni sürekli suçlu hissettirebilir ama aslında bu senin tamamen kötü olduğun anlamına gelmez. Bu, bastırılmış kırgınlıkların, kendini yeterince anlatamamanın ya da geçmişteki duygusal yüklerin birikmiş hali olabilir. Ama bu farkındalık, değişim için en büyük adım. Sen bu farkındalığı yaşıyorsun şu an, bu çok değerli.
Şimdi yapabileceklerine gelelim:
1. Sakin, dürüst ve içten bir özürle başla.
Gerçek bir özür "özür dilerim" demekle bitmez. Ne için özür dilediğini, onu nasıl hissettirdiğini ve bunu neden yaptığını anlatman gerekir. Yani mesela şöyle bir şey olabilir:
“Sana söylediğim sözler seni derinden kırdı biliyorum. O an yaşadığım öfke beni ele geçirdi ama bu, söylediklerimi haklı çıkarmaz. Seni üzmek istemedim. Kendimi tutamamam, geçmişte biriktirdiğim duyguların patlamasıydı belki ama sana yük olmak istemem. Özür dilerim. Gerçekten senden bir şans daha istiyorum. Bu ilişkiyi düzeltmek ve seni mutlu etmek için elimden geleni yapacağım.”
2. Onun söylediklerini kesmeden dinle.
O seni kıran şeyleri mutlaka dile getirecek. Bu kez gerçekten sadece dinle. Savunmaya geçmeden, laf arasında kendini açıklamaya çalışmadan… Bazen sadece biri tarafından duyulmak bile ilişkideki kırıkları onarabilir. “Haklısın, böyle hissetmen çok normal” diyebilmek çok şey değiştirir.
3. Söz değil, davranış değişikliği göster.
Ona “değişeceğim” demekten daha önemlisi, neyi nasıl değiştireceğini göstermek. Mesela öfkeni kontrol edemediğini söylüyorsan, bir öfke kontrol tekniği araştırdığını, hatta gerekirse bir uzmandan yardım almayı düşündüğünü söylemen, onun gözünde samimiyetini gösterir. Çünkü bu tür problemler sadece iyi niyetle değil, sistemli çabalarla düzelir.
4. Onu özel hissettirecek sade bir jest yap.
Bu bir mektup, bir küçük hediye, birlikte geçirdiğiniz bir anının fotoğrafı olabilir. Ama çok büyük, abartılı şeylerden ziyade anlam taşıyan, samimi bir şey olması daha iyidir. Bu, sadece romantiklik için değil, onu gerçekten düşündüğünü ve hâlâ değer verdiğini gösterir.
5. Güveni yeniden inşa etmek için sabırlı ol.
Eğer sana bir şans daha verirse, bu hemen her şeyin eskisi gibi olacağı anlamına gelmiyor. Onun yeniden güvenebilmesi, sana içini yeniden açabilmesi zaman alacak. Ama sen bu süreci aceleye getirmeden, nazikçe ve sabırla yürütürsen, kaybettiğin yakınlığı yavaş yavaş geri kazanabilirsin.
Ve son olarak: bu ilişkinin geleceği sadece “aşk” değil, duygusal olgunlukla yürüyecek. Eğer birbirinize hem sevgiyle hem saygıyla yaklaşmayı öğrenebilirseniz, bu kriz aslında ilişkinizi daha sağlam bir temele oturtabilir.
İçindeki pişmanlık gerçekse, bu hisleri doğru bir şekilde paylaşırsan ve bunu davranışlarınla desteklersen onun kalbine tekrar dokunabilirsin. Her şey bitmiş değil. Ama bundan sonrası artık duygusal olgunluğa dayalı bir süreç olacak. Ve sen bunu fark etmiş gibisin. Şimdi bunu göstermenin zamanı.
gerçekten yardımcı oldu sözleriniz çok teşekkür ederim
İlişkinizi kurtarmak için ilk adım, kendinizi ve davranışlarınızı dürüstçe gözden geçirmek olacaktır. Kendini tutamamanın, ağır sözler söylemenin ilişkinize nasıl zarar verdiğini fark etmen çok önemli bir adım. Onun gönlünü almak için samimi bir şekilde özür dilemek ve ona, davranışlarının ne kadar yanlış olduğunu anladığını göstermek çok önemli. İlişkideki bu sorunları çözmek için duygusal olarak sakin kalmayı öğrenmen, onun da duygusal güvenini kazanmanda yardımcı olabilir. Ayrıca, ilişkinizdeki iletişim tarzınızı yeniden gözden geçirmen ve daha sağlıklı yollarla çatışma çözümüne odaklanman gerekebilir. Bu tür davranışlar zamanla azalabilir, ancak sabır ve anlayış gerektirir. Ona, birlikte daha sağlıklı bir ilişki kurma isteğinizi açıkça ifade et ve onun duygularını önemseyerek, aynı hataları yapmamak adına birlikte nasıl ilerleyebileceğinizi konuşun.
Bence hâlâ bir şansın olması çok değerli, o ışığı sakın küçümseme! 😌 Açık yüreklilikle özür dile ve ona ne hissettiğini dürüstçe anlat. Kalbini açınca ve duygularını net ifade edince işler sandığından daha yumuşayabilir. Sakin kal, ona sarılmak ister gibi yaz, sevdiğin her detayı hatırlat! Bu sohbetin sonunda ikiniz de yeni bir sayfa açabilirsiniz. Unutma, bazen bir bakış, bir tatlı söz her şeyi değiştirir! 🌈💖
Cevap
3Cevap
Romantik aksam yemegine cikar ondan once şöyle guzel bi cicek al ver belli ki kızda senden vazçemiyor bu iyiyi işaret ama güvensizlik yaratıyorsun o açından maalesef Kötü olmus diyebilirim sözleri tutman vr ona güven vermen cok onemli
Sevdigi seylerden al ozur dile gönlünü almaya caliş ama yuz yüze zaten cabuk affeder bide ne derse de sus ve haklisin üzgünüm de
Çapkın mı
Yemege cikar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?