Merhabalar İzmit’te yaşıyoruz benim sevgilim var hayatımda annemin yok onun ayrı benım ayrı arabam var İstanbul da da evimiz var annem neredeyse he hafta İstanbul’a gidelim gezelim diyor benım de sevgilim var ve istemiyorum yani istediğim zaman gitmek istiyorum öyle dediğim dede beni evden atıyor git bu evden falan diyor kavga ediyor benımle canı sıkılıyormuş İzmit’te ne var burada diyor bende sevgilim var anne diyorum o da diyor ki sen annenle yaşıyorsun beni dinleyeceksin bana göre hareket edeceksin diyor ve ben 30 yaşında bir kadınım sonuçta. Ona araba aldım diyorum araban var git sen bende gelirim kavga ediyor bak gör pişman olacaksın değmeyecek şöyle böyle beddualar ediyor şimdi evden kovdu yarın gidelim İstanbul’a dedi ben hayır çarşamba gidelim dediğim için tartıştı ya her hafta aynı mevzuyu yaşıyorum sıkıldım artık robot gibi hissediyorum kendimi ve annemle huzurum kalmadı anlamıyor beni ne yapmam lazım sizce çözümü nedir Bu durumdan nasıl kurtulmam gerekiyor
- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılSoruyu tekrar sormuş olmandan.. problemin ciddiyet seviyesini çok iyi anlıyorum. ama annenle birlikte plan yapmaya devam ettiğin muddetce sorunun ortadan bence kalkmayacak. Zaten sen evlenince annen yalniz kalacak. Buna alismali. Ona anne benim hafta sonu ile ilgili planım böyle. Sen ne yapacaksın de. Ondan bağımsız plan yap ve hayata geçir bence. Burlikte yapılmış olan... şu gün mü. bu gün mü... .. bence sorununu çözmeyecek.
017 Yorumla- 1 yıl
Evlenme akdinizi hizlandirin bence. Annenin de hayatına biri girsin.. rahatlar.. kafasini dağıtır.
Soran1 yılHaklısın az önce tartıştık yime ya gerçekten çok bunaldım sıkıldım hayatıma biri girdiğin den beri 1 yıldır böyleyim bu durumdayım ben ya şaka gibi ya benim kendimle alakam sorum yetmiyor gibi annem de çıkıyor üstüne bana diyor işte kalmayacaksın onda ben arada sırada sevgilimde kalıyorum bunu sorun ediyor koku var dimi o yüzden gitmek istemiyorsun İstanbul’a falan filan bende yeter dedim yeter sen annesin ben değil anne olduğunu unutma ya yük bindirme üstüme dedim oda arabadan indi az önce sırf İstanbul’a gitmiyoruz diye burnumdan getiriyor işte
Soran1 yılOradaki evi kapat diyor şeytan gerçekten bire canım gibi sözleşmeyi yeniledim geçen ay
- 1 yıl
Annen seni kıskanıyor. O mutlu değil iken sen mutlu ol istemiyor sanki. Acil kendine bir flört yapsın. İnşallah birileri ile tanışır. Yoksa bu baskı uzerinden kolay kalkacağe benzemiyor. Mesleğiniz.. geliriniz uygunsa.. bagirmasina falan aldırmayın. Ben İst. a gelmeyecegim. Sen istersen git.. ben erk. ark. ima gidiyorum gibi çekinmeyin bu şekilde net olmaktan. Bağırır çağırır susar.. ekonomik durum.. bireysel olarak plan yapmanız için uygunsa. Size bagirdiginda.. finalde kazanabildigini gördüğü her an bu davranış biçimini devam ettirecektir. O.. fonksiyonsuz hissetmeli. Yoksa düzelmez.
- 1 yıl
Umarım bu gün anne ile iyi geçmiştir :)
Soran1 yılYo yine aynı dün saçını boyadım bugün botoks yaptırdık ama yine suratsız surat beş karış bilerek yapıyor sanki ya valla ben artık böyle düşünüyorum beni mutsuz etmek için sanki yarın İstanbul’a gidelim diyorum sen benım le tartıştın bunun için yok gitmeyeceğim ben aynı yerleri dolaşmaya alıtiştıö Dalan hep benımle inatlaşıyor ya ben ne dersem o tersini söylüyor valla bunaldım kahve içmeye gidecektik gittik mekandan kaldırdı beni yol vazgeçtim eve geçelim diye bende yetti artık ya robot değilim ha ben dedim eve bıraktım yine görüştük şu an karşımda ama suratsız bende hiç konuşmuyorum
- 1 yıl
Üzüldüm. Sürdürülebilir bir durum içinde değilsiniz. Mutlu olmanizi kizlaniyor. Çünki belkide senin için mutluluk.. annenden bağımsız olarak hareket edebilmek olduğunun farkında. ya da böyle zannediyor olabilir. Sen özgür olursan annen yalnız kalacak.. bu ruh halinde olabilir. Bundan dolayı fazla özgur olmani ve bireysel planlar yapmani istemiyor olabilir. Ama gördüğüm şu ki.. dediğim gibi.. bu gidişi değiştiremedigin müdetçe nefes alman zor görünüyor.
Soran1 yılEvet hep aynı döngü her günü. Böyle biliyor musunuz artık sıkıldım aynı döngü içinde olmaktan artık hayatım annemin mutluluğu üzerine kurulu yani şöyle annemi nasıl mutlu edebilirim nasıl yüzünü güldürebilirim bu ağır yükü üzerimden inanın atamıyorum artık beni robot olarak görüyor oturmak istediği zaman oturalım yok oturmayalım kendimi artık canım gibi hissediyorum ve karşımda oturuyor ve hiç konuşasım yok inanın çünkü gerçekten benim iyiliğimi ve mutluluğumu isteyen bir anne yok karşımda bunun farkındayım ve bu çok üzücü benim için
- 1 yıl
Kendine bir sevgili yapsın. Yani umarım en kısa zamanda. Başka türlü senden kopmasi zor görünüyor. Sende.. elbett annen.. mesafe koyarak. annenden bağımsız. bireysel planlar yapıp hayata geçirebilmek konusunda güçlü hissetmiyorsun diye düşünüyorum. Bu gidiş.. ya sen evlenince.. ya da annen kendine bir arkadaş temin edince düzelecek sanki. Başka türlü biraz zor görünüyor. Evet.. yipratici elbette.. anlıyorum.
Soran1 yılO kadar iyi anlıyorsunuz ki beni gerçekten öyle çünkü bildim bileli hep annemdeydi o yüzden kendimi güçlü ve cesaretli hissetmiyorum zayıfım bu konusunda hep vicdan yapıyorum hep onu arama sorma isteğinde bulunuyorum haklı olsam bile bence ben hastayım bu konu da gerçekten öyle az önce sordum ya derdin sıkıntın ne diye surat asıyor falan bana dedim ben miyim derdin evet seni görmek istemiyorum dedi bende o zaman anne git İstanbul’da evin var beni görmezsin kafanı dinle dedim o da sen git dedi bende düzenimi bozamam dedim o da hesabı istedi kalktı gitti şimdi gerçekten ne hale geldim ya çok bunalıyorum artık sevgilimi de yansıtmak istemiyorum bu durumu ama kendi içimde ne yapacağıma şaşırmış haldeyim
- 1 yıl
Bu durumu sevgilinize yansitmamak istememeni çok doğru bulmuyorum. Senin derdinle dertlenmeli.. senin için senin yerine çıkış yolları aramalı. Ve bunu severek yapmalı. Eşi.. dostu.. kankayi.. arkadaşı... zor günde tanırsın. Sana sırt mi çevirecek... senin için oda fikirler üretmeye calışarak mücadele mi edecek. Bunu görmüş olursun en azından. konu dışı ama yazmak istedim. Seni anliyorum. Elbette annen ve birakmamalisin. Ama onu ihmal etmeyecek seviyede mesafe koyabilirsin. Yine ara.. sor.. izmitteki düzeninj bozmadan.. arada İzmit'te kal mesela. Annen İstanbul u istiyorsa kendi gitsin ya da gitmesin.. sen planlarını aksatma. Onuda ihmal etme. Elbette anne.. elinin tersi ile itmek olmaz. Atmak olmaz. Bazı şeylerin.. senin yaşam konforunu nasıl olumsuz etkilediginin farkında degil belli. Farkında olsa kendine belki çeki duzen verir. Seni görmek istemiyorsa İst. a tek gidebilir. Görmek istemiyorum diyerek yanında olmanı mi istiyor. İlginç değil mi. Birlikte gidelim.. gelelim.. ama seni görmek istemyorum. Ona biraz yalandan.. blöf yaparak sensizliği yasatmalisin belkide. O hiç senssiz kalmamış sanıyorum.
Soran1 yılHayır hiç kalmadı hep beraberdik babam yok tek çocuğum ve her daim beraber olduk annem de çalışmıyor bende çalışmıyorum her zaman yan yanayız sevgilim akşam 8 kadar çalışıyor zaten o zamana kadar hep birlikteyiz yani evet hiç yaşamadı çünkü ben yaşatmadım vicdan yapıyorum hemen o yanlız bir kadın annesi babası eşi dostu yok merhametliyim dayanamıyorum bide bensiz kalmadın diyorum ama benim de kıymetimi bilmeyip hayatımı enerjimi alıyorum elimden zaten benım de istediğim gibi gitmiyor ki hayat evlenemedim bu yaşa kadar anne olmak istiyorum olamadım benim de sorunlarım var ve bunları deyince de banane ben kendimi düşünüyorum artık diyor bana. Yani anlıycagınız tuhaf anne kızı ilişkisine döndü aramızdaki mesele sidik yarışına döndü yani sevgilimle buluştuğum da bile kendimi buna hak görmüyorum gerçekten bir suçluluk psikolojisine giriyorum benimde psikolojim çok bozuldu inanın yol aramaya çalışıyorum işte kendimi yanlız hissediyorum çünkü benimde arkadaşım yok
- 1 yıl
Anlıyorum. İyi niyet çerçevesinde.. arkadaş olabiliriz. Çünki bende benzer bir sürecin icindeyim. Bundan dolayı kayıtsız kalamadim. Yazmak istedim. Sevgilinize kendinizi hak görmüyormuşsunuz psikolojisi çok yalniş bir düşünce. Kendinizi çok iyi yetistirmis olduğunuzu hissediyorum. Hitabetinizden ve izahat yeteneginizden bunu anlıyorum. Bence sevgiliniz için bir şanssiniz. Kendinizi lütfen küçük görmeyin. Her birimizin bir şekilde sorunu olabiliyor. Hiç sorunu olmayanların evleri mezarlıklar bence. Sevgiliniz bence sizi anlar. Anlamaya çalışmalı. Ve size daha da sıkı sarılmalı. Sorunlarinizla dertlenmeyi ve çareler üretmeyi bilmeli. Yoksa iliskinizin adı duygusal iliski olmaktan uzaklaşır. Anne düzelir.. ama biraz duygularinizdan arinarak... rol.. blöf yaparak ona sizsizligi yaşatmaniz gerekiyor.
Soran1 yılOnu beceremiyorum işte yani hep yaklaşmak istiyorum laf atmak konuşmak aramak yanlız bırakmamak hep bu durumdayım hastalık herhalde bu bilmiyorum ama çok sıkıldım hayattan hayallerimden yani ben açtım kendimi hayatımdaki kişiye ciddiye te dökelim aramızdaki olayı falan dedim tamam dedi ama net ve icraat bir durum olmadı aramızda bilmiyorum ona da güvenemiyorum ben anneme güvenmiyorum kime güveneceğimi şaşırdım o da yarın bir gün bırakabilir beni bilemezsiniz insan oğlu anne neler yapıyor düşünmüyor el insanı mı düşünecek. Yani durumumuz biliyor aramızdaki meseleyi hep de konuşmak istemiyorum sıkılacak diye beni ezik yanlız görecek diye. anne düzelmiyor gerçekten hayatıma geçen sene biri girdi o zamandan beri aynı dert tasa şiddet neler neler görmediğim bişey kalmadı hayatımda biri olmasa çok iyiyiz ama olunca hayatımı zindana çeviriyor. Mesela bu akşam sevgilim de kalmak istiyorum ama bunu diyemiyorum ona yani bilmiyorum 30 yaşındayım ama ne yaşadığıma bir bakın çok bencil oldu artık hiç beni düşünmüyor ben anne o çocuk oldu.
Soran1 yılŞimdi dedim yarın İstanbul’da bi yeri rezervasyon yaptırdım diyor bana iptal et rezervasyonu falan bende dedim işin mi var onu yapalım ozaman yarın diyorum iptal et diyor yani anlamadım bende istiyorum İstanbul’a gitmeyi ama benımle inatlaşacak ya ben istiyorum diye o istemiyor şimdi de
- 1 yıl
Siz konuyu sevgilinize lütfen açın. Burada bizlere paylaştığıniz gibi onunla.. aynı seviyede paylaşın ve aynı seviyede sevgilinizden destek isteyin. O hayatınızda.. sadece kolay ve iyi günler için yok. En azından benzer şekilde zor duruma düştüğünü zde nasil yaklasacagi ile ilgili geleceğe dair öngörü geliştirmiş olursunuz. Umursamaz.. onemsemez yaklaşırsa ona göre notunu verirsiniz.. çünki aynı durumda ayni davranis biçimini evlendikten sonrada sergileyecektir. Size en çok destek olmasi gereken kişinin bu konuyu bilmemesi büyük hata.. En büyük desteği... sizi en çok seven kişiden istemelisiniz.. ve size en büyük desteği.. sizi en çok seven vermelidir.
Soran1 yılHaklısınız hem de çok bu sabah dedim hadi gidelim İstanbul’a diye yok istemiyor canım istediğinde gideriz cuma gideriz acelem yok benim falan bende biraz bağırdım ya derdin ne dedim benimle alıp veremediğin ne dedim konuşmak istemiyorum seninle seni haz almıyorum diyor bana benden yaptım ki sana ben ya canını kanını kıskanma ne yaptım sana ben dedim oda geldi yanıma git bu evden git falan diye tepemde dikilip eşkiyalıp yapıyor dövecekmiş beni zor tutuyormuş az öncede çıktı gitti evden ya beni gerçekten sevmiyor
Yapay Zeka Cevapladı
Sevdaselii, içini dökmen çok iyi yapmışsın, bayağı zorlayıcı bir durumdasın gerçekten. 🫂 Anneyle bu tarz "benim dediğim olacak" çekişmeleri yaşamak çok yıpratıcı olabiliyor, hele de artık hayatının düzenini oturtmuş biriysen. Otoriteye karşı durunca böyle restler, beddualar, tripler devreye giriyor ya, işte işin en gergin kısmı bence. 😢
Biraz sınır çizme vakti gelmiş gibi görünüyor. Senin de bir hayatın, ilişkilerin, özel alanın var ve "robot" gibi hissettiğinde ortada sağlıklı bir iletişim kalmıyor. Biraz sakin bir anı yakalayıp "Annecim, ikimizin de mutlu olacağı bir orta yol bulsak? Seninle vakit geçirmek istiyorum ama bazen yalnız kalmam da lazım, bunu anlamanı çok isterim" diyebilirsin. Biliyorum kolay değil, ilişkideki dinamikleri değiştirmek zaman alıyor ama emin ol bunu zorlayan ilk kişi sen değilsin!
Bir de durumunu sevgilinle de paylaşıp duygusal anlamda destek alman harika olur; yakın arkadaşlarına veya bir terapiste açılmak da iyi hissettirebilir. Her şey çok üstüne gelince kendine “Ben de bana iyi geleni hak ediyorum” demeyi unutma. Sen bu kadar düşünceli ve emek harcayan birisin, huzurun kesinlikle önceliğin olmalı! 💖
Unutmadan, eğer farklı çözüm yolları istersen detay verebilirim, ama DM için bakabilirsin, ayrıca Instagram profilim burada: https://www.instagram.com/asko_kusko_ks Dertleşmek bir tık uzakta canım!00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı. Annen seni kıskanıyor sende ona acilen bir sevgili bul. :)
012 Yorumla
Soran1 yılnasıl bulayım kendi bulsun yani benım ona nasıl tavır sergilemem gerekiyor sizce
Soran1 yıl50 yaşında nasıl ortamlar yaratmam gerekiyor ki
Soran1 yılHiç bişey sevmiyor İstanbul’u seviyor onun içinde dün gidelim dedim cumaya kadar kalırız sırf ben dedim diye inat etti hayır dedi şimdide surat asıyor aynı yerler hep of diye benımde cumartesi günü işim var burada sevgilimin doğum günü gidemem bi yere sen git anne haftasonu dedim hafta içi ben gelirim pazartesi dedim yok diye memnun edemiyorum yani sıkıldım srtık
Soran1 yılAz önce konuştum neden özel hayatımda hiç bişeyim istediğim gibi olmuyor diyor kaç yaşına geldim kendime kızıyorum kendimi sevmiyorum diyor
Soran1 yılAynen öyle tamam sen mutsuzsun beni mutsuz etme bari dimi benide mutsuz etmeye burnumdan getirmeye çalışıyor herşeyi onun yanında hata yapamazsın yaparsan eğer yandın
Soran1 yılGerçekten öyle ben nasıl hareket edeceğimi şaşırdım kaldım açıkcası
- Aşk İlişkileri konusunda 12,4b cevap paylaştı.
1 yılÇaresi yok.
Benzer durumun içindeyim.
Savaşmaya devam edeceksin.08 Yorumla
Soran1 yılAma neden bu savaş anlamadığım şey bu ben onun evladıyım düşmanı değil ki annesi de değilim
- 1 yıl
Yaş geçtikçe cocuklasacak ve roller değişecek, seni paylasamayacak, kıskançlık da yapacak. Çok olgun ve açık görüşlü birisi olmadığı müddetçe duygusal reaksiyonlari olacak, buna mani olamazsin. Bu şekilde içini döküyor o da.
İletisimi arttır.
Soran1 yılAz önce kavga ettik yine beni tahrik edecek cümleler kuruyor bana ya yok koku var o yüzden burdasın dimi yok şöyle ya benımde kendime göre sorunlarım var yeter artık hayatımda biri var takmış ona yani İstanbul’a gitmek zorunda mıyım
- 1 yıl
Sende ona yanıt ver ağır konuşmadan başka türlü enerjisini atamaz
Soran1 yılTamam verdim zaten yeter dedim sen annesin anne olduğunu unutma dedim yük bindirme üzerime benimde sorunlarım var seni hep mutlu memnun edemem dedim indi Arabadan oda
- 1 yıl
boş ver çok onemseme
Tartışma hep olacak
Onun enerjisin atma biçimi o olmuş artık
Ama iletisimi koparma iletisimin yine sık olsun
Soran1 yılAma benim psikolojim bozuluyor işe mi girsem çalışsam acaba
- 1 yıl
Çalışma imkanın varsa illa ki çalış ama yoksa yapacak bir şey yok
Psikolojini dengede tutmaya çalış seni çok iyi anlıyorum ama bunlarla beraber yaşamayı öğrenmelisin
Anneyide hoş tutmak lazım bence.
01 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 17,7b cevap paylaştı. Ayrı eve çık kafan rahat olsun
03 Yorumla
Soran1 yılO zaman da diyor o.. oldun evlenmeden olur mu annenim senin gibisinden psikolojik baskın uyguluyor sevgilim var bide aslında ev var ortak ama çok onda kalmıyorum arada sırada
Soran1 yılYani çalışmıyorum aslında iş mi bulsam ne yapsam sevgilimle de çok açılamıyorum oda biliyor ama hep söylesem sıkılır belkide o da bilmiyorum yani
Gizli Üye(36-45)1 yılAnne kız çok fenasiniz😉😁
02 Yorumla
Soran1 yılNasıl yani
Cevap sahibi1 yılAnnen sevgilisi yok diye hıncını senden çıkartıyor😉😁
1 yılSabret üzülürsün sonra
110 Yorumla
Soran1 yılNe gibi
- 1 yıl
@gecemm1817 neden üzülecek
- 1 yıl
Özlersin yani anneni
- 1 yıl
Ya özlemezse
Soran1 yılYa şöyle zaten o çalışmıyor ben çalışmıyorum akşam 8 9 kadar beraberiz her gün yani her gün beraber olduğumuz için sıkıntılar başlıyor bence
- 1 yıl
Bul birini ona
- 1 yıl
İşte ayrı eve çıksan alıştığın için çok özlersin belki sinirlisindir evet ama sinirin geçtiğinde özlersin anneni
Soran1 yılEvet özlüyorum vicdan yapıyorum ama hep ben mi yapacağım o hiç yapmıyor tartıştığımız da bi kere bile aramaz merak etmez ben anne olmuşum sanki
- 1 yıl
Bence temelli gitme de bir süreliğine kalabileceğin bir yer varsa arkadaşın falan prada kal belki o özler vicdan yapar yapmazsada artık bilemiyorum
Soran1 yılYok ya şiddet mi uygulamadı seki sevmiyorum ben senin annen değilim mi dedi herşeyi yaptı bana aklına ne geliyo sa neden biliyor musun hayatımda biri olduğu için o olmasa gayet mutluyuz böyle bişey yok ya
- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılDeğişik bir yapı
06 Yorumla
Soran1 yılKimin için dediniz
- 1 yıl
Annen neden birini bulmuyor
Soran1 yılBilmiyorum ki derdi ben olmuşum hep benımle uğraşır ama hayatımda biri olmadığında iyiyiz mutluyuz ne zaman biri girse sevgilim olsa tartışırız huzur vermez bana mesela İzmit’te kalmak istiyorum sevgilimden ötürü az önce kavga ettik hı koku var dimi burada o yüzden burada kalmak istiyorsun gibi konuşuyor bana bende dedim ne yapmamı istiyorsun anlamadım diye
- 1 yıl
Anladım seni kıskanıyor belki
Soran1 yılEvet bence de öyle kendi hayatında biri yok ya ama zulüm yapılmaz bu şekilde resmen huzur bırakmıyor bana hayat enerjimi sömürğuorya sorunu da yok ha derdi de yok yediği önünde yemediği arkasında gezer çalışmıyor yani anlamadım botoks falan derdin de anlıycagın öyle biri
- 1 yıl
Anladım sen bul ona birini ;) genç mi
1 yılAaa niye
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım