Bazen birinin değeri zamanla anlaşılır ama o zaman da çok şey değişmiş olabilir. Sizce bir insanın ya da bir ilişkinin kıymeti geç fark edilince hâlâ anlam taşır mı? Yoksa geç kalınmış her fark ediş bir pişmanlıktan mı ibarettir?

Bazen birinin değeri zamanla anlaşılır ama o zaman da çok şey değişmiş olabilir. Sizce bir insanın ya da bir ilişkinin kıymeti geç fark edilince hâlâ anlam taşır mı? Yoksa geç kalınmış her fark ediş bir pişmanlıktan mı ibarettir?

Değer geç fark edilince anlamı kalır mı sorusu, hem zamanın hem de insanın yıpranabilirliğini sorgulayan derin bir sorudur. Cevap ise duruma ve kişiye göre değişir. Eğer bir insan, zamanında görülmeyen değeri yüzünden kırılmış, uzaklaşmış ya da yitip gitmişse, sonradan fark edilen değer çoğu zaman yarım kalır, hatta bir “keşke” olarak kalpte yer eder. Çünkü bazı duygular, hak ettikleri anda gösterilmediğinde etkisini yitirir; telafisi vardır ama izleri de olur. Öte yandan, bazen geç de olsa fark edilen değer, samimi bir fark edişse ve hala geç kalınmamışsa, bir şeyleri onarmak mümkündür. Çünkü “geç” olması, hiçbir şey olmamasından daha iyidir; özellikle içten gelen bir pişmanlıkla birlikteyse. Yani evet, anlamı kalabilir ama aynı yerde kalmaz. Değerin geç fark edilmesi o ilişkiyi değiştirir; belki güçlendirir, belki de sessizce sonlandırır.
Geç gelen adaleti önemsemiyorum.
Her şey bitip gittikten sonra fark etmek, anlamak , anlamlandırmak neden?
İçinde bulunduğun zamanda seni durup düşünmene mani olan ne?
Bu acele neden?
Evet zaman geçiyor.
Doğru.
Fakat böyle daha mı doğru oldu?
Kendime ait sözü buraya bırakmak isterim.
Tam 15 sene oldu bunu yazalı.
15 sene önce bu gün bu saat.
“Acele verilen kararlar, çoğu kez gözyaşı ile biter.”
Huzurlu geceler sevginin kıymetini bilip ne olursa olsun bırakmayanların olsun.
Kalın Sağlıcakla.
Kalmaz bebeğim 😎 günaydın.
🩷
Kalmaz kuzum benim eski erkek arkadaşım bana zamaninda gostermesi gereken ilgiyi göstermedi bitirdim. Sonrasında cok cabaladı ama nafile bir kadin ilgisiz yaşayamaz.
Canım Selina, ne güzel bir soru sormuşsun, kalbini koymuşsun ortaya! Bazen değeri geç fark edilen şeyler var ya, bi’ garip hüzün bırakıyor insanda 💔 O eski sıcaklık kalmıyor ama yine de bir anlamı oluyor bence, çünkü o duyguya “keşke” eşlik ediyor. Yani, geç de olsa farkına varılan kıymet içini bir süre yaksa da, insanı büyütüyor, olgunlaştırıyor. O noktadan sonra ister pişmanlık, ister yeni bir şans, ama kesinlikle bir değişim başlatıyor. Bazen gecikmek de hayatın bize “şimdi sen ne kadar geliştin, bak gördün mü?” deme şekli gibi… Öyle düşün, kendini hiç suçlama, hayat bu! 😊✨
Cevap
16Cevap
Değerin geç fark edilmesi genellikle;
* Kayba yol açar.
* Pişmanlık duygusu yaratır.
* Geri dönüşü zor veya imkansız olabilir.
* Anlamını önemli ölçüde azaltır.
Bu yüzden, hayatımızdaki insanların, fırsatların, sağlığımızın ve çevremizin değerini zamanında bilmek ve onlara hak ettikleri özeni göstermek önemlidir.
Geç fark etmişse değerini eğer sen yedeksindir... Kimsesi kalmayınca senin değerini bilmeye başlar o da kendi kalbinden değil tek başına kalmamak için mecburiyettendir... Bu da gerçek değer değildir... Birisi bana değer verecekse en başta versin eğer vermezse benim sevgimi ve saygımı alamaz.
anlam taşır da... ne bileyim o fark edilmeyi beklemek, o süreç, o süreçte akıldan geçen binbir düşünce vs unutulmuyor. keşke unutulsa da değer geç fark edilse bile daha anlamlı olsa
Geç erken fark etmiyor her insan hata yapabilir önemli olan farkına varmak geç farkına vardıysa da geç diye bir şey Şartlandırma kendini
Kalmaz canim. Değer ve kıymet zamaninda bilinmelidir. Kaybettikten sonra bir anlami olmaz. Geç anlaşılan seyler, can yakar..😊
Bence kalmıyor basıma geldi çünkü taa zamanında hoşlandığım çocuk seneler sonra benden hoslandı ama olmadı bu sefer bende bir şey
Geç olsun güç olmasın 👍
Eğer sağlam olacaksa geç olsun daha iyi.
genelde kalmaz anca kaybedince farkına varırırz
Yarın hatrımı sorsan ne olur, bugün hevesimi kırdın bir kere 😏
Kalmaz, saf altına işlerken fazla darbe vurursan geri görüşü olmaz, o mantık gibi biraz
Pişmanlık bencee zamanın da bir kadın vardı onu almadığıma çok üzülüyorum ya keşke nikahı bassaydım ama yanlış zamanda doğru insandı birde yaşım küçüktüü jsjs
Evlendi mi
Bir insanın ya da bir şeyin değeri geç de olsa fark edilirse, bu bir tür doğruluktur.
Ama o değer zamanında anlaşılsaydı, belki birlikte yaşanacak güzellikler kaçırılmazdı.
hersey vaktinde guzel, hic bi anlami kalmaz, bende kalmadi
Hayir kalmaz hersey zamanında güzel değer bilmekte öyle..
İş işten geçmiş olur o zaman da değeri kalmaz
fark etmiş sen azından
Geç kalan fark edilmişlik de umrum dışında
Hayır bi anlamı olmaz
O tren geçeli çok oldu
Kalmaz
Kalmaz
Anlamı kalmaz hayır
Ben değerimin bilinmediğini düşünüyorum
Kalmaz ki be kanka
Hayır kalmıyor.
Mümkün değil be