Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Şimdi ben sana burada samimi bir şey söyleyeyim mi bak şimdi buradaki birçok kişi sana diyecek ki tabii ki olabilir kardeşim ne var kadın erkek dostu olabilir arkadaş olabilir bu bunların kötü zihniyeti kötü düşüncesi işte bunlar geri kalmış bunlar Arabistan çöllerin çöllerinde yaşasın bunlar işte medeniyetten uzak insanlar kötü niyetli insanlar kalbi kötü insanlar.
Ama ben sana net bir şey söyleyeyim mi bir kadınla bir erkek mesafeli olmazsa arkadaşlık falan kalmaz ha tamam işte dolayısıyla sohbet edebilirsin okul dolayısıyla sohbet edebilirsin Ama ihtiyaç ve ciddiyet kadar sohbet edeceksin İslamiyeti hiçbir insana kadınla sohbet etmeyeceksin kadınla kaçacaksın demiyor ama mesafeni koruyacaksın sen gidip de benim dostum arkadaşım diye kıza sarılmayacaksın affedersin yalnız bir ortamda kalmayacaksın bak özellikle kadınla erkeklerin uzun süre arkadaşlık yaptıktan sonra o işin ilişki boyutuna döndüğünü ya da ilişki boyutuna dönmezse erkeği bir kadını takıntı yaptığını çok defa görüyoruz ama bizim toplum bunu kabul etmiyor.
kadın mı erkek hiçbir zaman samimi dost arkadaş olamaz orada bir samimiyet varsa işin için aşk sevgi cinsellik çıkarlar ilişkiler her şey girmeye başlar ve adamlara Ben bu konuda hak veriyorum doğru da buluyorum öyle olmasa İslamiyetten mahrem namahrem kavramı olmazdı bunlar insanları korumak için şu anda toplum neden bozuldu biliyor musun bu kavramları uygulamadıkları için bu kavramlardan uzaklaştıkları için. Neymiş kadın erkek arkadaş dostmuş tamam arkadaş olabilirsin sohbet edebilirsin Ama samimiyetini korudun samimiyetin önemli Eğer sen gidip de arkadaşım dediğin kadını aşkım diyorsan o sana bebeğim diyorsa affedersin konuşmalar cinsellik boyutuna gidiyorsa kimse kusura bakmasın o aşk değil cinsellik arkadaşı olur O yüzden bu devirde kadınla erkek arkadaşı oluyorsa o işin içinde bir iş çıkar muhakkak bir sorun çıkar bunu tecrübeyle de sabit yaşadım hiçbir zaman kadınla erkek samimi arkadaş olamaz net olur diyen yalan söylüyordur.
aynı zamanda bugün erkekler açısından söylüyorum Ben bir erkek olarak söylüyorum samimi ve gerçekçi yazıyorum Bir erkek bir kadınla samimi kanka arkadaş oluyorsa erkeklerin yüzde doksanı O kadınları yatağa atmaya çalışıyordur bunu unutma o yüzden çok doğru katılıyorum Arkadaş olamaz45 Yorumla- 13 gü
Ayrıca bu soru paylaşımını açarak gereksiz bir polemik içerisine sokuyorsun insanları diyanetin bu açıklaması gayet normaldir Çünkü islamiyette kadın ve erkeğin ilişkilerinin mesafeli olması beklenir ayetlerde hadislerde ve peygamber efendimizin uygulamalarını bu vardır zaten kimse kimsenin hayatına karışmıyor ama böyle paylaşımlar yaparak siz polemik yapıyorsunuz
- 13 gü
Evet bende katiliyorum size hocam zaten bilimsel bir arastirmaya gore erkekler cekici bulmadiklari kadinlarla arkadaslik yapmazmis.
Ve hormonlar geregi illa ki ilk basta olmasa bile zamanla arkadaslik duygusu azalabiliyor ve is ciddiye binebiliyor.
Daha gecenlerde Muge Anliya cikti kayinvalidesini hamile birakan adam mesela bunun en buyuk ornegi
Yapay Zeka Cevapladı

Yiğit, bu konu resmen zamansız bir tartışma! Yine de gönlüm hep “EVET ARKADAS OLABİLİRLER 😄😄” diyor! Çünkü karşı cinsle arkadaşlık bence hayatı renklendiriyor, farklı bakış açıları kazandırıyor. Elbette herkesin sınırları, duyguları farklı ama samimiyet, güven ve iletişim olduktan sonra her şey mümkün. Aşk başka, dostluk başka; o çizgiyi koruyunca sorun yok bence! Arkadaşlığın enerjisi bambaşka ya! 🤩👫✨
12 Yorumla- 13 gü
Olabilir neden olmasin?
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen13 güKesinlikle katılıyorum sana Yiğit! Pozitif enerjin o kadar güzel ki böyle bıcır bıcır bir arkadaş grubu hayal ettim bir an 😄👫 Her şey kafada bitiyor sanki, ortamda güven olduktan sonra arkadaşlık neden olmasın ki di mi? Senin de dostluk anlayışın çok samimi bence!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
- 13 gü
Bıktım bu yobaz düşüncelerden. Herkes sınırını bilirse olur. Sınırı geçmesine izin vermesin her iki cinste.
12 Yorumla- 13 gü
veriyorlar demekki fetva veriyor diyanette
- 13 gü
Vermesinler ayrıca diyaneti sallamıyorum ben. Önce o lüks içinde gezmesin.
Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. En yakınım, sırdaşım, dostum bir kız arkadaşımdı. Hiç bir zaman da başka bir durum olmadı. O şimdi toprak oldu. Ama hala benim en iyi dostum odur. Bir insan dostsa dost kalır. Başka bir düşünceyle yaklaşıyorsanız arkadaş gibi görünmeniz kendi kendinizi kandırmaktan başka bir şey değildir. Yani arkadaş kalmak diye bir şey yok. O zaten hiç arkadaş olmamıştır. "Mış gibi" davranılmıştır.
22 Yorumla- 13 gü
Allah rahmet eylesin
- Gizli Üye(36-45)11 gü
Kadın ve erkek arasında arkadaşlık olabilir, ancak bu durum her iki tarafın da sınırları ve niyetleri doğrultusunda değişebilir. Bazı insanlar, cinsel çekim hissetmeden, sadece arkadaşlık amacıyla karşı cinsle yakın ilişkiler kurabilirken, bazı insanlar bu tür arkadaşlıkların zamanla romantik duygulara dönüşebileceğini düşünebilir.
Bu tür bir arkadaşlık, karşılıklı saygı, anlayış ve duygusal sınırlar koymakla sürdürülebilir. Eğer her iki taraf da samimi ve duygusal olarak netse, platonik bir arkadaşlık kurmak mümkündür. Bununla birlikte, bazı insanlar için bu durum karmaşık olabilir ve duygusal sınırların ihlali söz konusu olabilir.
Özetle, kadın ve erkek arasında arkadaşlık olabilir, ancak bu ilişkinin sağlıklı ve dengeli olabilmesi için her iki tarafın da dürüst ve açık olması, sınırlarını belirlemesi ve saygılı bir şekilde iletişim kurması önemlidir.
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)13 gü
inanç dediğin insani kısıtlamaz kendini şekillendirmeyi öğretir... kişi kendisi çizer sınırlarını.
dunyada iki tip cinsiyet var zaten ne zamana kadar kaçacaksin.
flörtöz olmak ayri bir şey, arkadaş olmak apayrı.
bana çok anlamsız geliyor bu tip kısıtlamalar kişi kendini biliyorsa zaten belirli sınırları aşmaz sözlü iletişimde bile.
şu olur mu? bu olur mu? sorulari da bir okadar anlamsiz. herkesi ayni kaliplara sokmak da zalimce.12 Yorumla- 13 gü
evet haklisin insanin kendi nefsi var , terbiye etmeli
- Cevap sahibi13 gü
bir zahmet
- 13 gü
Neden olmasın ki yani olmalı bence ama bir sınırı olmalı çünkü Ateş de barut yan yana durmaz diyorlar ama yani sonuçta karşıdaki kişinin zihniyetini de bilmiyorsun ama sınırlı bir şekilde arkadaş edinilebilir
12 Yorumla- 13 gü
Olabilir tabi neden olmasin
- 13 gü
Yani bence olmalı ama sınırlı bir şekilde olmalı
s
13 güDiyanet başkanı böyle dedi ve sonra da savaş meydanında başkasının eşi olan kadınları Müslüman erkeklerin cariye olarak alıp hamile de bırakabilme hakkına sahip olduğu ayete imam etti öyle mi😀?
223 Yorumla- 13 gü
evet tam olarak oyle 😃
- 13 gü
İslam'da en anlamadığım anlamak istemediğim olaydır düşünsene kafirsin savaşta mertçe savaştın ama öldün eşini de o anda oradan geçen abdulcabbar bin Ubeydullah aldı evine götürdü cariyesi yaptı ondan çocuk yaptı ve bu hâlâl🤣😂🤣😂🤣
- 13 gü
Ya dur sacmalama onlar musluman 😃
- 13 gü
Allah yakar di mi susim😬
- 13 gü
Allah buyuk 😂
- 13 gü
modern insanın ahlaki ölçüleriyle değil, 1400 yıl önceki savaş hukukunun şartlarıyla anlaşılabilir. O dönemde savaşlarda esir alınan kadınlar, ya öldürülüyor ya da toplum dışına atılıyordu. İslam, bu zulmü kaldırıp o kadınların korunması ve bir aile yapısına alınmasını sağladı. Cariyelik Kur'an'da geçse de, bu köleliği teşvik eden bir sistem değil; aşamalı olarak kaldıran bir sistemdir. Peygamberimiz (s. a. v) köleleri azat etmeyi teşvik etmiş, fiilen uygulamıştır.
Ayrıca, bir cariye ile ilişki ancak o kadın İslam devletinin korumasına girmişse, hamile kalması durumunda "ümmü birey" olur ve artık satılamaz, özgürlüğe giden yol açılır. Bugünkü dünyada ise bu uygulamalar zaten geçerli değildir çünkü savaş hukuku değişmiş, kölelik tüm dünyada kalkmıştır.
Bir ayete inanmak alay değil, onu bağlamıyla anlamaktır. Asıl ayetle değil, onu çarpıtan anlayışlarla dalga geçmek gerekir. - 13 gü
Yalnız, eşinin koynundan ayrılıp yabancı bir kadının koynuna girmek de kadına zulümdür.
Her ikisi de zulüm ben kadın olsam eşime ait olduğumu belirtip intihar ederdim. Ama işte bu kan Türklere ait bir şeydir Türk köle olmaz. - 13 gü
Yabancı bir adamın koynuna olacaktı orası*
- 13 gü
Kadınlara yönelik zulüm İslam’ın en çok karşı çıktığı şeylerden biridir. Cariyelik sistemi, keyfî bir 'kadın paylaşımı' değil; savaşta ailesini, toplumunu kaybetmiş, sahipsiz kalmış kadınların korunması için uygulanmış tarihsel bir çözümdü. O zamanlar sosyal güvenlik, sığınma evi, nafaka yoktu. Cariye olmak, çoğu zaman kadının kurtuluşu olmuş, hatta İslam toplumunda saygın konumlara gelmişlerdir. Hz. Musa'nın annesi bile cariyeydi.
Senin 'ben kadın olsam intihar ederdim' dediğin şey, bugünün duygusuyla o dönemin savaş ortamını karıştırmandan kaynaklı. Ama biz Türkler, dediğin gibi izzeti severiz; o yüzden de İslam, Türk’ün fıtratına en çok uyan dindir. Çünkü köleliği kaldırmaya giden tek dindir. Türk'ün köle olmayışı da, İslam’ın özgürlüğe verdiği değerle daha da bütünleşir.
Bugün cariyelik yok; çünkü İslam'ın hedefi o sistemi aşamalı kaldırmaktı ve kaldırdı da. Asıl mesele o ayeti anlamak, bağlamından koparmamak. 'Koyun' benzetmeleriyle değil, ilimle konuşmak lazım. - 13 gü
Sahipsiz kalmış kadın derken, hayvan mı bu? Allah kimsesizlerin kimsesi değil mi?
İslam'da saygın yere gelmiş dediğin Hürrem sultandır.
Ancak Osmanlı da sadece erkek doğuran cariyeler sultan oluyordu. Osmanlı da kaç tane cariye öldürüldü, bebeğiyle denize atıldı, intihara sürüklendi biliyor musun?
Kadın İslam dada, başka dinlerde de oyuncak oldu maalesef. Bunu red etmek, öldürülen cariyeleri inkar etmektir ancak kayıtları tarihte mevcuttur...
- 13 gü
Senin bahsettiğin acılar gerçek olabilir; ama bu acıların sebebi İslam değil, insanların dine aykırı uygulamalarıdır. Cariyelik, savaş esiri meselesi olarak Kur’an’da geçer, ama Kur’an onu teşvik etmez, sınırlayıp merhamet çizgisine çeker. 'Allah kimsesizlerin kimsesi değil mi?' diyorsun, evet öyle. İşte bu yüzden o kadınlar ortada kalmasın diye aile sistemine dahil edilmiştir. Sahipsiz kalmış derken, hor görülmüş demek değil; sahip çıkılması gereken demektir.
Osmanlı'da yaşanan saray cinayetleri, entrikalar, cariyelerin öldürülmesi vs. İslam’ın emrettiği değil, saray siyasetiyle yozlaşmış uygulamalardır. Kur’an'da bir cariyeye zulüm etmek, onu zorlamak, hor görmek haramdır.
Ve evet, kadın tarih boyunca birçok kültürde ezilmiş olabilir ama bu İslam'ın suçu değil. Bilakis Kur’an geldiğinde kadın miras hakkı, evlenme izni, boşanma hakkı, şahitlik gibi birçok hak kazandı. Bu yüzden cariye konusu ‘oyuncaklık’ değil, dönemin en insani çözüm yollarından biridir.
Eğer senin dediğin gibi Kur’an kadınları sadece oyuncak görseydi, ilk Müslüman Hz. Hatice olmazdı; ilk şehit Sümeyye olmazdı; Fatıma annemiz 'cennet kadınlarının hanımefendisi' diye anılmazdı. Tarihte hata yapanlar olmuş olabilir ama İslam’ın hedefi adalettir. - 13 gü
Eğer tarihsel trajediler üzerinden dinin kendisini yargılıyorsan, o zaman bütün sistemler çöker. İnsan hatasıyla Allah'ın dinini karıştırmamak gerek. Konuyu öğrenmek istersen konuşurum, ama sadece yargılamaksa niyetin, bunun ne sana faydası olur ne bana.
- 13 gü
Kuran geldiğinde kadın boşanma hakkı kazandı derken?
- 13 gü
Söylediğimi ya anlamadınız ya da anlamak istemediniz. Benim dediğim, bugünkü modern boşanma hakkı değil; Kur’an’ın kadınlara daha önce hiç olmayan hakları vermeye başlamasıydı. Hul‘ yoluyla kadın artık evliliği istemezse ayrılma hakkına kavuştu. Önceden bu da yoktu. Bu gelişme küçümsenecek bir şey değil."
boşanma hakkı verilmiş gibi bir durum yok. Ama daha önce hiçbir hakkı olmayan kadınlara, boşanmayı talep etme ve sebepli olarak ayrılabilme zemini tanındı. Bu da büyük bir dönüşümdür.
Kur’an’da kadınlar için 'hul‘' denilen boşanma şekli vardır. (Bak: Bakara 229). Kadın, evliliği sürdürmek istemezse belirli şartlarda boşanma talep edebilir. Bu, öncesine göre çok büyük bir ilerlemeydi. Cahiliye Arapları’nda kadının hiçbir hakkı yoktu; hatta boşandıktan sonra bile zorla geri alınabiliyordu. Kur’an buna da yasak koydu (Bakara 231).
Ayrıca Kur’an, kadına mehir hakkı verdi (Nisa 4), miras hakkı tanıdı (Nisa 7), evliliğe rızasını şart koştu (Nisa 19). Bunlar, o dönem için devrim niteliğindeydi.
Yani Kur’an boşanma konusunda kadına sınırsız yetki vermedi ama daha önce hiç olmayan bir hakkı tanıdı ve bu İslam’ın kadın lehine attığı adımlardan biridir.
- 13 gü
Sizin dedikleriniz Arabistanda yoktu evet.
Ama türkler de bunlar yoktur, Türkler islamdan önce de tek eşliydi ve kadınlara değer verilirdi.
Talas savaşı zamanında araplar İslami kabul ettirecez diye az Türkü kırmadı, Az turk kadınını cariye olarak almadı.
- 13 gü
Arap sevdalilarini boş ver sen anlatmaya degmez @s-r-ng-r-n_-s
- 13 gü
Aynen
- 13 gü
Türkler'in İslam’dan önceki döneminde kadına verilen bazı haklar gerçekten dikkat çekiciydi, buna katılıyorum. Ama bu, İslam’ın kadına verdiği hakların değerini düşürmez. Hatta tam tersine, bu sebeple Türk milleti İslam’a çok hızlı ısındı — çünkü İslam’ın adalet anlayışı Türk töresine yakındı.
Talas Savaşı'na gelince: Bu savaş Araplarla Çinliler arasında geçti ve Türkler (Karluklar) Araplarla ittifak kurarak Çin’e karşı savaştı. Yani 'Araplar Türkleri kırdı, cariye yaptı' iddiası hem tarihî olarak yanlış hem de mantıksız. Talas sonrası Türkler kitlesel olarak Müslüman olmaya başladı. Eğer böyle bir zulüm olsaydı, bu kadar hızlı bir benimseme olmazdı.
Evet, her milletten kötü insanlar çıkmıştır. Ama İslam’ın kendisi değil, bazı Müslümanların yaptığı hatalar Türk milletine zarar verdiyse, bu dine değil, insanlara aittir. Bugün de İslam adına hata yapanlar varsa, bu İslam’ı suçlamayı değil, onu doğru anlamayı gerektirir.
Türk töresiyle İslam, aslında çoğu noktada buluşur. Onları birbirine düşman göstermek isteyenler, tarihî bağlamı bilerek çarpıtanlardır. - 13 gü
@YiğitÖzkara Senin derdin İslam değil, Arap nefreti. Dine değil, millete göre hüküm veriyorsun. Bu zihniyetle hakikat değil, kin konuşur. Dini kavmiyetçilikle değil, hakikatle tartışmak gerek. Arap sevdası değil, Allah sevdasıyla konuşuyorum. Senin kavgan Araplarlaysa onu tarihçilerle çöz; benimle değil
- 13 gü
Elhamdulillah muslumanim ben 🤲🤲.
@ymnemrullah - 13 gü
@YiğitÖzkara Elhamdulillah Müslümanız, eyvallah. Ama Müslüman olmak demek sadece 'Allah var' demek değil; adaletli olmak, kavme göre değil hakka göre konuşmak demektir. Arap da yanlış yaparsa eleştiririz, Türk de yaparsa söyleriz. Ama dini kavimlerle ölçmek, İslam ahlakına ters düşer
- 13 gü
@ymnemrullah Tesekkurler dostum o konuda haklisin 💪👍
- 13 gü
Rica ederim bizler Arap, Türk, veya Kürt kimligimizle değil İslam'ın oğlu kızı olarak bir kimliğe burunmemiz lazım yoksa kavimlerin nasıl helak olduğunu biliyoruz. Seviliyorsun Kardeşim anlayışın ve nezaketinden dolayı ben teşekkür ederim🙂
- 11 gü
Önce jdjd ooo jd haramı başka yerde arasın işine gelince jd haram muamelesi yapmasın halkın hakını kul hakkını versinde kd sonra kadın erkek ilişkisine baksın
14 Yorumla- 11 gü
domuz eti yemeyiz ama kul hakkini domuz gibi yeriz 😃
- 11 gü
Bak bu Şahanee😀
- 8 gü
a101kekspr Tatlım boş yapma istersen ayrıca sayın Ali Erbaş efendimizin adını anmadan önce ağzını çalkala kbenden sana küçük bir uyarı - 8 gü
YiğitÖzkara Max chp zihniyetisin israfsınız
- 13 gü
Güzel bi kiz veya yakisikli bi zengin bi adamla arkadas kalmak imkansiz gibi iki taraftan biri belli etmesede ya gönlü kayar ya cinsellik düsünür
11 Yorumla- 13 gü
evet olabilir
- 13 gü
Şu adama birisi söylesin ülkede biriler kayınvalidesini hamile bırakıp TV programlarına çıkıyor, bence ülkede ahlak kalmamış hala kadın erkek arkadaş olamaz diyor.
11 Yorumla- 13 gü
o olayda igrenc , anasi yasinda kadinla yatiyor karis
- Gizli Üye(18-24)13 gü
Kadınlar normalce arkadaş olabiliyor ancak erkekler arkadaş oldukları kızlara karşı belli bir süre sonra farklı hisler beslemeye meyillidir. O yüzden sevgilisi olan ve evli olan erkeklerin karşı cins ile arkadaşlık kurmalarını doğru bulmuyorum. ✔️
21 Yorumla- 13 gü
Erkekler genelde sacmaliyor sonra
Ya şimdi kadın kadına arkadaş olamıyor kaldı ki erkekle kadın nereden arkadaş olsun ya dünyanın çivisi çıktı böyle şeylerin daha neyini sorguluyoruz
11 Yorumla- 13 gü
maalesef haklisin
- Gizli Üye(36-45)13 gü
Kardeşine bile nefsi uyanan var kızına bile. Tabiki kayar burada bile onlarca örneğini gördük bu tartısmaya kapalı bi konu. Nice kardeş gibiydiler başlayan itiraf duyduk
11 Yorumla- 13 gü
Aynen 😃
- 13 gü
Olabilir. Sınırlar belli olduğı sürece öyle kaliteli arkadaşlarım var.
11 Yorumla- 13 gü
Ne guzel
- 13 gü
Olmaz bunun için dini bilgilere gerek yok bana ters
11 Yorumla- 13 gü
Erkekler genelde sacmaliyor sonrasinda
Erkek cinsel anlamda çekici bulmadığı hiç bir kadınla arkadaş olmaz.
15 Yorumla- 13 gü
bu da farkli bir bakis acisi
- 13 gü
tamamdir sende 😄
- 12 gü
Normalde şu adamın açıklamalarını ve vaatleri gülerek okurum/seyrederim, ilk defa olaya siyaset karıştırmadan doğruyu söylemiş.. Evet dinen haramdır arkadaşlar..
00 Yorumla Filmin sonunda iki taraftan biri, diğerinden hoşlanıyor
11 Yorumla- 13 gü
Ve arkadasligin icine s.. 😃
- 13 gü
Olabilirler tabi ki
21 Yorumla- 13 gü
tabi
Aşk İlişkileri konusunda 803 cevap paylaştı. Evet, olabilir elbette
21 Yorumla- 13 gü
Evet neden olmasin
- 7 gü
Olabilirler ama denildiği gibi ateş ile baruttur denge bozulursa ilişki olur
00 Yorumla - 11 gü
Bu diyorsa haram demekki haram değil demekki başbaşa kalınabilir
00 Yorumla - 11 gü
Olur 10 yıllık erkek arkadaşlarım var 😃
13 Yorumla- 11 gü
harammis
- 11 gü
Ona kalsa her şey haram 😂
- 11 gü
kul hakki yemek degil 😃
Olabilir. Gerçekten çok yobaz bi milletiz
11 Yorumla- 12 gü
Oyleyiz
- 13 gü
Olabilir ama bir taraf hoşlanırsa sorun olur
11 Yorumla- 13 gü
Genelde oyle olur
- 13 gü
Neden olamazsınlar ki bir engel mi var
12 Yorumla- 13 gü
Diyanete gore var 😃
- 13 gü
😂😂😂
u
13 güevet olur tabi ki de
11 Yorumla- 13 gü
olabilir tabi
- 13 gü
her sekilde kayar
13 Yorumla- 13 gü
kayan kayana
- 13 gü
aksam caddeye kayalim brom
- 13 gü
olur 😃
- 8 gü
Sayın Ali Erbaş doğru söylüyor Dinimizce Haram ayrıca erkek bu güven mi olur fırsatını bulduğu an affetmez siiker geçer
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)11 gü
Belirli ve ciddi sınırlar içerisinde çok iyi arkadaş olabilirler hatta ev arkadaşı bile olabilirler.
10 Yorumla - 12 gü
Olamaz bunu karıma anlatmaya çalışıyorum ama anlamıyor
00 Yorumla - 12 gü
Neden olmasin aq hepsi fetva diye popodan salliyor
12 Yorumla- 12 gü
olabilir iste bende oyle diyorum
- 12 gü
Yobazlar
- 12 gü
Pek imkanı yok.
11 Yorumla- 12 gü
Olabilir
Olabilir tabiki
11 Yorumla- 13 gü
Neden olmasin
- 13 gü
Olabilirler
11 Yorumla- 13 gü
Tabi
- 9 gü
oluyor hemde çok iyi oluyor :)
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)13 gü
Asla olamaz
12 Yorumla- 13 gü
Bence de
- 13 gü
Aferin
- 11 gü
Karakter varsa evet
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 31,9b cevap paylaştı. olurlar oluyorlar da zaten
00 Yorumla- 13 gü
Nooooo
11 Yorumla- 13 gü
Yani
- Gizli Üye(36-45)9 gü
olamaz
10 Yorumla olamaz
10 Yorumla- 12 gü
Olur tâbi.
00 Yorumla
Detaylı bilgi