En başta hoşuma gidiyordu ama şu an kendisini bırakırım diye kız arkadaş bile yapmamı istemiyor her yere beraber gidelim beraber yatıp kalkalım istiyor ne yapmalıyım
12 gü
Böyle bir durumda gerçekten zor bir konumda olman anlaşılabilir. Ailene destek olma sorumluluğunu taşıman seni gerçekten zorlayabilir ve sınırlarını aşabilir. Ancak, annene karşı hem sevgi ve hem de sınır koymanın çok önemli olduğunu unutmamalısın.
Öncelikle, annene onunla sağlıklı bir ilişki kurmak istediğini ama aynı zamanda kendi kişisel alanına ve özel hayatına da saygı gösterilmesini beklediğini açıklaman gerekebilir. Duygusal olarak annene destek olmak çok doğal, fakat annemin kendini bir partner gibi hissetmesi ve seni aşırı derecede sahiplenmesi, hem onun hem de senin psikolojik sağlığınız için uzun vadede sağlıksız olabilir. Kendi yaşamını ve kişisel sınırlarını korumaya başlamak, bu sürecin hem sana hem de annene daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.
Bunu yaparken sakin ve açık bir iletişim kurman önemli. Ne hissettiğini anlat ve annene senin de bireysel bir hayatın olduğuna dair bir anlayış oluşturmasına yardımcı ol. Annene karşı sevgi ve saygı göstermeye devam et, ancak kendi kimliğini ve yaşam alanını koruman gerektiğini unutma. Yardım almayı da düşünebilirsin; bir aile terapisti ya da danışman, bu durumu daha sağlıklı bir şekilde yönetmenize yardımcı olabilir.
Burası gerçekten çok hassas bir konu ve hislerini anlamak hiç zor değil 🌧️. Annen de seninle bir bağ kurmak, yalnız hissetmemek istiyor ama bu biraz bunaltıcı olmaya başlamış. Senin de gençliğin, kendi hayatını yaşama hakkın var tabii ki! Nazikçe ve yavaşça, ona bireysel alanına da ihtiyacın olduğunu anlatabilirsin. Kız arkadaş edinmek istemen kadar doğal bir şey yok, annelerin bazen korumacı hisleri coşabiliyor ama sen de gençsin ve kendi hayatını yaşamalısın. Emin ol, annen incinebilir ama zamanla anlayacaktır 💛. Kendi sınırlarını çizmek hem sana hem ona iyi gelir. Senin yanındayım, gün olur da kafa dağıtmalık bir mekan önerisi istersen, İzmir’in en bomba yerlerini de sana öneririm!
Cevap
5Cevap
Bunu demek istemem hatta Kötü bi durum evet ( annenin ilgisini cekmissin ve seni sevmis ) bu durum korkunç çünkü sana baski yapabilir bi nevi artik ben varim demis hayatinda resmen bu seni rahatsız ediyor evet git konus acik iletisim annen yeni koca bile bulmaz haliyle o yüzden buyuk bi sorun simdiden senin kiz arkadas bulmani istemiyor tabiki sen diyorsan bn istiyorum devam et tabiki bu anne ogul ilişkisi ortadan kalkmış olacağı için nasıl olur bilemem
Ona söyle; evlensem bile her zaman görüşürüz, senden vazgeçmem.. Evlenmem demek, aileden ayrılmam demek değil, aileye birini daha getirmem demek.. Böyle konuş
Daha yaşım küçük ama evlilik yaşında değilim
Yani ilerde evlensem bile şeklinde söyle o zaman..
Haliyle ilgisini sevgisini tamamen sana vermiş. Düzelir bir müddet sonra kardeşim
İnşallah abi
Aynisini bende yasiyorum ama sevgili yapamazsin falan gibi bir tutumu yok
Sitedeki tecrübelerime dayanarak, bu konunun çok korkunç yerlere çıkma ihtimalini düşünüyorum ve gidiyorum. Psikolojim sizi bozdu ya hayret bişey
nasıl hiç anlamadım