Selam, birçok insan için dış güzellik ilk sırada. Peki sizin önceliğiniz nedir?

Selam, birçok insan için dış güzellik ilk sırada. Peki sizin önceliğiniz nedir?

Hayır aslında yakışıklı ya da güzel çok göreceli bir kavram birisi yakışıklı olmayabilir ama hareketleri sempatisi ve davranış biçimi onun iyi duruşa sahip olmasını sağlar gözümüze yakışıklı gelebilir dış görünüş tek başına yetmez karakter, ahlak ve huy güzelliği de çok önemli bence
Doğru diyorsun 🌸
🌸🌸
Bir meseleyi tam anlamak ve sâbit bir neticeye varmak için parçaların mahiyetine değil, parçaların oluşturduğu tüme bakmak lâzım geliyor.
Genelin istatistikleri bize gerçekleri çürütülemez ve inkâr edilemez deliller ile ispat ediyor.
İnsanlar farkında olmadan mecazî veya kinayî olarak yalan söyleyebilir veya domagoji yapabilir. Yâni insanlar yalan söyleyebilir, lâkin fıtrat asla yalan söylemez ve söyleyemez.
Netice itibariyle bir tümevarım gözlüğüyle baktığımızda hakîkat tablosu bize gösteriyor ki, insanlardan büyük ekseriyetinin kalpleri, sevgileri, aşkları ve şefkatleri gözlerindedir.
Her insan elbette herkesi beğenmeyebilir veya bir insan bütün karşı cinsi tarafından beğenmeyebilir, sevilmeye bilir. Bu tamamen normaldir. Ancak sûreten (dış görünüşü) güzel, yakışıklı, çekici ve sevimli kabul edilen insanları bin kişiden dokuz yüz tanesi beğenirken, hoşlanırken belki aşık olurken. Güzel olmayan, yakışıksız, çekicisiz ve sevimsiz insanları ise belki bin kişiden 10 kişi zor beğeniyor, hâkeza.
Bununla birlikte böylece, 20 kadından ikisi veya üç tanesi erkeklere bakıyor veya beğeniyor, hoşlanıyor. 20 erkekten belki ikisi veya üçtanesi belki kadınlara bakmıyor belki beğenmiyor.
Bunlar bizzât yakînen şâhit olduğumuz gerçeklerdir.
“Cihanın, bütün arslanlarının bağlandıkları bir zinciri hileci bir tilkinin koparmasına imkân var mıdır?”
Buna ek ve ilâve olarak bir hakikati yazmak iktizâ ediyor.
Aksini iddiâ eden veya mugalata ve cerbeze yapanlara yâni, doğruya benzer yanlış şeyleri söyleyen, bakır gibi bir maddeyi altın mahiyetinde satmaya çalışan bedevîlere şiddetli bir tokattır.
Birinci mesele, bir insanın birisini sevebilmesi ve hoşlanması, arkadaş olması veya evlenmesi için yedi temel şartlar vardır. Bu yedi temel şarttan en birincisi olan şart, bütün şartların temel esası olan meyil ve eğilimdir. Yani kalbde meyil olmazsa irâde olmaz. Demek irâdenin vazifesini yapabilmesi için meyilin bulunması iktizâ ediyor.
Bunu anlamak istersen şu nükteli analojiye bak şöyle ki; meselâ bir saatin içinde altı çark bulunuyor. Ve bu çarkların çalışması, hareket etmesi ve vazifesini yapabilmesi için bir güç kaynağı, bir enerji kaynağı ve bir batarya veya pilin bulunması zorunlu bir kuraldır. Zîra o saatte bir pil bulunmazsa diğer çarkları kendi kendine çalışamaz ve vazifesini yapamaz.
Eğer bunun aksini iddiâ ediyorsan ve edeceksen eğer aklını çıkar at hayvan ol kurtul, demekten başka bir şeyim yoktur sana.
Aynen bu örnekte gösterilen ve mantığın dört temel kuralı ile bize kabul ettirmeye mecbur bırakan hakikati, inkâr etmek belki aksini savunmak için vahşî bir hayvandan daha vahşî bir hayvan olmak iktizâ ediyor.
"Nasıl ki, kuşlardan yalnız sineği gören, tanıyan bir mikrop. Kartalı gördüğü zaman “Bu kuş değildir” der. Çünkü sinekteki şeyler, kartalda yoktur.
Her insanda, insanlık mahiyeti ve sureti bulunabilir lâkin bu her insanın aklını ve mantığını doğru kullandığına delil olmaz.
Meselâ maymun ve tilki gibi varlıklar akıllı ve zekî olarak bilinen hayvanlardır. Fakat onların akıl ve zekâ kabiliyetine sahip olmaları onların zâtında şuursuz bir hayvan olduklarını ortadan kaldırmıyor.
Ey mantıksız miskinler, sizler bir kedinin kitap yazacağına dahi ihtimal verebilecek bir kabiliyete sahipken. Bu derece yüksek hakikatleri iz'an ve idrâk edebilmenizi sizden beklemek ne derece bir maskaralıktır ve dîvâneliktir, bunu siz dahi kıyas edebilirsiniz.
Zîrâ insan, bildiği kelime kadar idrâk edebilir, ve bildiği kelime kadar anlatabilir...
Hayır, insanlar sadece güzel ya da yakışıklı bulduğu birine aşık olmaz. Fiziksel çekim ilk bakışta etkili olabilir ama aşkın derinliği genellikle duygusal bağ, değer uyumu, iletişim ve paylaşımlarla oluşur.
1. Zihinsel ve duygusal çekim: Birinin düşünce yapısı, mizah anlayışı, empati gücü ya da hayata bakışı insanı etkileyebilir.
2. Güvende hissettirme: Biriyle kendin olabildiğinde, anlaşıldığında ve saygı gördüğünde kalp ona yönelir. Fiziksel güzellik bunu veremez.
3. Zamanla gelişen bağ: İlk başta sıradan biri zamanla gözünde “çok özel” hale gelebilir. Bu, fiziksel değil duygusal tanımadır.
4. Karşılıklı ilgi ve değer görme:
Kendini değerli hissettiğin kişi daha çekici hale gelir. Bu, estetikle değil, davranışla ilgilidir.
Elbette fiziksel çekim önemli olabilir ama aşkı sürdüren şey, dış görünüş değil; “ruhların birbirine dokunabilmesidir.”
Ne güzel anlatmışsın 😄🌸
Bahar hanım gerçekten çok güzel anlatmışsınız. Peki aynı cümleyi kuran yakışıklı erkeğin başarı oranı %47 iken neden tipsiz olan erkeğin başarı oranı %1 ? Yani birinin aşkı bulabilmesi için bu saydığınız şeylerin yaşanabilmesi için öncelikle tanımaya fırsat verilmesi gerekir. Peki kadınlar neden tipsiz erkekleri tanımaya , tipsiz erkeklerin kendilerini tanımalarına müsade etmiyorlar?
1 numara : mizah anlayışını anlayabilmek için tanımak lazım : tipsiz etkeklerin tanımasına müsade etmiyorlar.
2 numara : güvende hissedebilmek için kişiyi tanımak gerekir : kadınlar tipsiz erkeklerin onları tanımasına müsade etmiyorlar.
3 numara : zamanla bağ gelişmesi için tanımak lazım : tipsiz erkeklerin tanımasına kadınlar müsade etmiyorlar.
4 numara : karşılık ilgiyi bırak kadınlar kendilerine tipsiz bir erkeğin ilgi göstermesine de müsade etmiyorlar.
Dediğin gibi aşkın sürdürülebilmesi için tip değil davranışlar önemli , ama bir ilişkinin başlayabilmesi için tip tek kriter.
@ElSoloLobo07 Toplumda genellikle ilk adımı erkek atar. Bu da demek oluyor ki, kadınlar gelen kişiyi değerlendirme pozisyonunda.
Kısıtlı sürede biri hakkında karar vermek zorunda kalan biri özellikle sosyal medyada en kolay filtreyi kullanır, dış görünüş.
Yakışıklılık; Özgüven, ilgi görmüşlük, rahatlık görülür. Yakışıklı olan bir erkek hayat boyu daha olumlu tepkiler almış olabilir. Bu da onda özgüven, rahatlık, espri kabiliyeti gibi sosyal beceriler geliştirmiştir, özgüveni yüksek insanlardır.
Tipsiz bir erkek ise, sürekli reddedildiği için daha çekingen, savunmada veya gergin olabilir bu tür insanlar kendileri güvenmediği için sevilmeye eğimi düşünür. Yani bu söylediklerim dış görünüşü değil duygusal bağlantı çekimiyle alakalıdır.
Birde biriyle tanışırken ya da bir kadınla etkileşim içindeyse bir beklenti doğuyorsan hayal kırıklığı uğrar. Özgüvenli insanlar kendilerini güvendikleri için sevilmeye lâyık görür. :)
Bütün kapılar yine dış görünüşe çıkıyor
@ElSoloLobo07 Kapıların dış görünüşü dediklerin şey, özgüvenli insanlar iç özündeki duygu ve düşüncelerinin derinlerde pozitif, doğallığı dışa yansıyor karşı tarafın bu enerji alır kendine yakın görür. Alma verme denge kurulması sağlanmasıdır.
Rica ederim 🌸
500 farklı kızla birlikte olmuş çok yakışıklı bir arkadaşım var aynı senin gibi düşünüyordu. Önemli olan karakter falan saçmalıyordu bişeyler. Instagram hesaplarını değiştirdik o benim hesabımla ben onun hesabıyla kız tavlamaya çalıştık. Ona göre yetenek , zeka , konuşma becerisi , espri kabiliyeti vs önemliydi. o yaklaşık 80 kıza yazdı, ben 12 kıza yazdım. Ben 10 tanesini ayarladım , 2 tanesinin de sevgilisi varmış diye olmadı. O ise kimseyi ayarlayamadı. Deneyin sonunda çocuk " sen olmak ne kadar zormuş la" dedi. Ben de " sen olmak da çok kolaymış" dedim. Bir de ben 5. Mesajdan sonra müstehcen konulara girsem de kızlar olumlu yanıt veriyordu. Onun her girişimi engellenmekle karşılık bulmuş. O çocuk da şuanda benim gibi düşünüyor. Yani dış görünüş herşeydir. Yok karaktermiş yok davranışmış yok konuşma becerisiymiş falan fasa fiso. Tipin iyiyse zaten moron da olsan kız ben bunu eğitirim diyor.
Gönül bu ota da konar b*oka da
Harika
Valla öyle ya hocam😂😂
Çalışıyor sürekli, ben istemiyorum diyorum o beni vuruyor 🥲🤣😂
Hedefi sürekli yanlış tutturuyor 😂😂😂
😂🌸🌸
Ya, bu bizim memleketin efsane tartışması! Görsellik elbette ilk bakışta etkili oluyor, yalan yok yani 🙃 Ama bence asıl aşk dediğin şey, kalbin attığı, sohbetinin koptuğu, ortak hayallerin filizlendiği yerde filizleniyor! Benim için enerji ve zeka kombinasyonu BAM başka bir şey! Sana üçüncü görüşte aşık olan var buralarda, az buz değil 🤭💙 Peki, senin radarına ilk ne takılıyor?
Aşko sen nerelisin, nerede yaşıyorsun 😂
Ahahaha, ProFighter napıyorsun yaa! İzmir’in pamuk kızıyım, Alsancak’ta takılırım genelde 🌊😎 Sen hangi diyarlardansın bakalım, Ege’ye selamın var mı?
Ben de diyorum bu güzellik nereden geliyor Lila'mın hahah
Cevap
22Cevap
İnsanlar konuşurken huzur bulduğu sesinin tınısında dans edebildiği gülüşünde kendini bulduğu insana aşık olur... insan bir bakmış ki aşık olmuş güzellik çirkinlik gelmez göze.. mecnun leyla için ne demişti;siz ona birde benim gözümle bakın..
Doğru diyorsun 🌸
:)
Hayır bunun bir önemi yok. Aşk başka bir olay, aşık olduğun insanın neyine aşık olduğunu anlat deseler anlatamazsın mesela..
Haklısın 🌸
Maalesef ki öyle oluyor
Hayır insan zekasına hayran olduğu kişiye bile aşık oluyor gadası
Katılıyorum size Gadam
hayır ben karaktere bakarım
Dış görünüş hem kadınlar hem de erkekler için tek kriterdir. Karakter dediğiniz şey de karşımızdaki insana taktığımız sıfatlardan ibarettir. Örneğin
Yakışıklı az harcayınca tutumlu
Çirkin az harcayınca cimri
Yakışıklı çok harcayınca cömert
Çirkin çok harcayınca savurgan
Yakışıklı küfür edince açık sözlü
Çirkin küfür edince ağzı bozuk.
Yakışıklı kız düşkünü olunca çapkın
Çirkin kız düşkünü olunca abazan
Yakışıklı kızlara kaba davranınca maço
Çirkin kızlara kaba davranınca hanzo
Yapılan eylemler aynı fakat kadınlarda uyandırdığı etkiler farklı. Yani kadınlar karaktere bakıyorum ben cömert , maço , açık sözlü erkeklerden hoşlanıyorum dediğinde anla ki zaten yakışıklı erkeklerden hoşlanıyor. Sen ne yaparsan yap , yaptığın şeyin kadınlarda uyandıracağı etkiyi tipin belirliyor.
erkekler için bu durum tam da böyle maalesef. Güzele bakarlar içini bilmeden sorgulamadan. sonrasında pişmanlık yaşarlar. fakat hepsi için geçerli bir durum değil bu. kadınlar güzel olmak için uğraşırlar fakat bu erkeklerin beğenisi olsun diye de değildir. biz kendimizi böyleyken daha iyi hissederiz. egodan daha çok öz hakim olur ortamda.
Evet, katılıyorum. Erkekler görsel varlıklar. Ki ben de böyleyim. 😄 Söylediklerin çok doğru. 🌸
Bana sorarsan cevap hayir olur dış güzellik belki etki eder evet ama kisinin karakteri daha onemli sonuçta yaşlanacaz ölüp gidcez guzellik kalmayavak bide aşık olmak şudur sevmek sevilmek olabilir ama bunu hissettirmek cok önemlidir gercek sevgi seni seviyorum demek yerine hissettirmek belli etirmektir iste o zaman gerçekten aşk Olyr
Aynen öylee
Çok iyi olması önemli değil rutubetli olsa da, damı da aksa da... bana ait bir ev olsun.
Çok iyi olması önemli değil. çürüğü çarığı vuruğu kırığı olması önemli değil Ayağımı yerden kessin yeter.
Çok iyi bir işim olması önemli değil. yorucuymuş, mevkisizmiş parası pulu önemli değil Huzurlu mutlu çalışayım yeterli.
herkesin bu kadar mütevazi bir düşünceye sahip olduğu bir durum da aradığı İNSAN için...
Bana göre hayır. Birisi güzel diye aşık olmam, zamanında internetten gerçekten manken bile sayılabilecek tarzda kıza ilgi duyuyordum, başta aşk sandım ama sonradan benim için aşırı sıradan birisi oldu. Artık videoları ne karşıma çıkıyor ne ben aratıp izliyorum.
Birinden ilk görüşte hoşlanıyorsam tipi etkilemiştir zaten beni ama birisine aşık olmam için tip benim için yeterli olmaz zamanla tanıdıktan sonra bir insana aşık olabilirim ben duruşu, bakışı, kelimeleri, huyu, yüzü aşık eder.
Aynen benim için de öyle katılıyorum
Aşık olmak görür görmez olmuyor o senin dediğin filmlerde dizilerde olur. Görür görmez çarpıldım tutuldum vuruldum gibi. Ben kalbime değene aşık olurum. Derinlere inmesi lazım benim için o kişinin yeri bambaşka olur
Biliyorum 😄
😇🌷
🌸🌸
İnsanların kendince cezbedici beklentileri vardır. Herkesin de beklentisi farklı olduğundan kimi tipe, kimi fiziğe, kimi boya, kimi mimiklere ve kimi de zekaya düşer. Bence temel nokta kişinin beklentisi.
Katılıyorum abi🙏
Güzellik bir yere kadar bence, isterse miss world birincisi olsun anlaşamayıp aktivite yapamadığım biriyse, gezip dolaşamadığım, sakalaşamadığım biriyse imkansız aşktır ilerlemez
Dünya birincisi çirkindi bu arada hajsjksksks
😂😂😂
Hayır daha önce gayet yakışıklı bir kaç sevgilim oldu ancak ayrıldım... Yakışıklı olması yetmiyor onun yanında nezaket ve karakter sahibi olması elzem...
Ee harika
Harika! 👍
Harika
Bi adama aşık olmam için dışından çok kalp güzelliğine bakıyorum espirilimi şaka kaldırıyomu onunla eylene biliyomuyum merhamet vicdan sahibimi bunlar önemli benim için
Bence de bunlar çok önemli.
Sadece güzel olduğu için birlikte olmam anlaşmamız gerekiyor karakterini sevmem gerekiyor dışı kadar içi de iyi olması gerekiyor
Adamsın
O zaman dışına aşık oluyorsun tanıyınca sana göre biri olmayacak belki o yüzden sadece yakışıklı olması yetmiyor bazen
Yanii karakteri birçok şeyi de önemli
Ne güzeller var ama karakter yok. Düzgün olsun güzel olmasın.
Harika olur
Öyle olur ama huyu pislik oluncada o surat bi halta yaramıyor
Doğru
Dış görünüş beğenilir. Karaktere aşık olurum
Tam olarak ben. 🙃
Karakter yoksa isterse dünya yakışıklısı olsun umrumda değil
Aynen bence en önemlisi
Sanmıyorum ya, öyle olduğunu düşünmüyorum ben yaşamadım böyle.
Doğrudur :)
Kesinlikle katılıyorum
Güzel/yakışıklı bulduğu kişiyi gözüne kestirip aşık olur.
Yani tipini beğenmediğini tanımak istemiyor insan
Bana öyle yapıyorlar
Yaa
Büyün deliler beni buluyor gkgkkfk
Beni de. d
Ben de onlara benzemekten korkuyorum ğofkkf
Hahah korkm korkma
Hayır , insan ruhuna hitap eden birisine aşık olur , gönül kimi severse güzel odur zaten ❤️😊
🌸🌸
❤️🌸
Eger boyle bir sey olsaydı, bir sürü kisiye asık olurdum
Ya hahaha
çok yakışıklı olmaz ama çekici bir tarafı olur. çok iyi bir insan olur çok dürüst bir insan olur, bunlar karşı tarafa etkiler ve ömür boyu mutlu olabilirler. Öyle insanlar var.)
Hayır ben o kadar çirkinlere aşık oldum ki anlatamam (bana göre kimse çirkin değil ama arkadaşlarım çirkin diyordu). Kalp güzelliği olmayıp da dış güzellik olunca bana pek geçmez yani
Kalbi önemli. Merhametli , vicdanlı ve anlayışlı bi kalp. Sadakat ve saygıyı saymıyorum zaten. Güzellik yakışıklılık geçici ama ilk izlenim de tabi önem taşıyor beğenmediğiyle kimse konuşmaz zaten..
Ben de ilk dış görünüşe bakarım ama çok takık değilim. Kendine bakan birini isterim herkes gibi. İlla saçı gözü şöyle olsun demem. Çok da farklı hoşlandığım tipler oldu.
güzellik güçtür ve bunu kimse inkar edemez, fakat aşk için daha fazlasi gerekli... ağzinin burnunun şeklinden ziyade dhdndbd
Hayır kendine yakın hissettiği, kendini bulduğu, benzettiği, düşüncelerinin tercümanı gibi olan birine. Ya da hiç tanımadığı biri çekebilir anlamsızca.
Kalbimizin ve ruhumuzun tempo tutması önceliğim, zaten böyle bir tempoda olduğunda, dış güzellikte çekici geliyor.
Hiç alakası yok emin ol bazen bakıyorsun biblo gibi kadınlar ama itici hareketleri var o anda güzellik kavramı kalmıyor
Sokakta görsem dönüp bakmayacağım birine bile aşık oldum. Bazen aşk çatlaklardan içeri sızmayı başarır.
Kişilik daha önemli; bazen görüyorum. içi güzel olanın dışınada yansıyor. ama tam tersi ise dış güzellik, iç güzelliği kurtarmiyor.
Bence alakası yok
🌸🌸
İlk başta güzelliğe bakar zaman geçtikçe huyuna ahlakına bakar.
Genelde çoğumuz beğenmediğimiz kişileri tanımaya yaklaşmayız
İçi güzel olmadıktan sonra dışı benim ilgimi çekmez
Hayır, bazen bir söz bazen bir göz bazen de sıcacık bir gülüş tutulmak için yeterlidir..
Maalesef şu zaman onu gösteriyor. Ama bu durum aşk değilde bence seçim. Aşk birinin tavrı bile tatlı gelebilir. Huyu hareketi. Bunun için tip değil. Seven kişinin bakışı lazım.
Kalbine iyi gelen mutlu eden birine daha çok aşık olur 🌸
🌸🌸
Önce karakter , ilgi, sonrada fizik.
Harika
Rica ederim Sinem jsjsj
Fotodaki zeynep ve fatih🥹🫶🏻
Evett
Hayır ama güzelliğini beğenmezsen veya yakışıklılığını diğer güzel özellikleri aktif olmuyor ben öyle düşünüyorum
Bence evet ya herkesin kendine gore guzel buldugu veya yakışıklı buldugu insanlar var hoslanıyor hoslantı askmoluyir falan
Alımlı erkek haaa hshaha mmm
E harika hahaah
İçi dışı bir olana aşık olurum ben
Bak senc
Dışı güzel olmayanın içini merak ediyor muyuz peki sence
Hayır tabii ki
Harika shsj
Harika hahha
Yoo benim sevdiğim bana yakışıklı gelir
İşte res flag
red. d
Rest flag 😂