Maddi olarak ona yetememe hissi gibi. Yani yetememe derken kadında çalışıyor, erkekte çalışıyor olarak düşünün. Ama ikiside farklı şartlarda büyümüş. Kendinizden daha iyi şartlarda büyümüş biri sizi korkutur mu?🙃
Kendinizden daha iyi şartlarda büyümüş biri sizi korkutur mu?
Evet tabii ki korkutur. O güzel yerlerde yetiştiği için isteklerine yetişmek zor olur. Zaten yetişemezsin de. Sürekli özel okulda okumuş bir insanı devlet okuluna alırsan bocalar. Bunun gibi yani. Hep lüks yetişmiş her şey Güzel olmuş iyi olmuş her istediğini almış birisi için isteklerini karşılamamak çok zor olur. Sonra ortada sorunlar başlar.
Sevgi saygı varsa gibi klişe şeyler söylemek istemiyorum. İnsanlar benzer şartlarda büyüdüğünde daha iyi anlaşabiliyorlar. Bir taraf iyi büyümüş sorunsuz bir çocukluk yaşamışken, karşı taraf sıkıntılı bir süreçten geçip kendini iyileştirmeyle mücadele etmiştir. Bu iki insan hiçbir zaman birbirini anlamayacaktır bence. Daha önce bu tarz bir ilişkim oldu. Kadın benden daha iyi büyümüş daha iyi koşullara sahipti. Başlangıçta sevgi saygı güzel sohbetimiz vardı ama sonrasında olmadı. Çünkü o toz pembe görüyordu her şeyi. Ben ise daha gerçekçi bir bakış açısıyla yaşıyordum. Belli etmemeye çalışsam da sorunlarım çocukluktan geliyordu ve bunu gizlesem de bir şekilde ortaya çıkıyordu. O yüzden kendimden daha iyi bir durumda olan kadınla görüşmüyorum.
Neden böyle düşünüyordun peki? Evet büyüme şartlarınız farklı olabilir hayat bu. Neden onun toz pembe gördüğünü düşündün? Gerçekten sevdiysen onunla kalman gerekmez miydi? Erkekler böyle konuda kendini eksik mi hisseder?
Ben hep kalmaktan yanaydım karşı tarafın yaptığı davranışlar benim yaşam tarzıma ve düşünce yapıma hitap etmiyordu. Ezmeye başladığını ve hor gördüğünü hissettiğimde ipler koptu. Ben kendimi eksik hissetmiyordum ama hissettiriliyordum.
Çözümcül olman güzel. Sen ona iyi davranırken o sana çok ayıp etmiş. Yani haklısın böyle davranınca sende istememişsin. Birşeyleri görmen hayır olmuş. Umarım bu tarz insanlarla bir daha karşılaşmazsın. Rabbim gönlüne göre versin. 🙂
Teşekkür ederim. Allah hepimizin gönlüne göre versin. Atalarımızın dediği gibi davul bile dengi dengine. Maddi manevi denklik önemliymiş öğrenmiş oldum. Vardır bunda da bir hayır deyip yoluma devam ediyorum.
Hayır, korkutmaz. Çünkü ben öz güveni yüksek biriyim. Gerek genel kültürüm, gerek karakterim, gerekse de entelektüel birikimimle dışarıdan bakıldığında benden daha iyi şartlarda yetiştiği aşikar birine aradaki farkı asla hissettirmem.. Karakterine göre hangi tür insana nasıl davranacağımı iyi bilirim..
Hayır, beni korkutmaz. Çünkü ben de çok iyi yetiştim; hem maddi anlamda değil sadece, karakter olarak, duruş olarak, görgü olarak da donanımlı büyüdüm. Birinin iyi şartlarda büyümüş olması, onu hayranlık duyulacak biri yapabilir ama beni ezemez. Çünkü benim altyapım sağlam, kendime güvenim tam. Ne eksiklik kompleksi yaşarım, ne de üstünlük çabasına girerim. Ben olduğum gibi yeterliyim; karşımdaki de öyleyse, o zaman güzel bir denge kurarız. Ama biri “ben daha iyi büyüdüm” diyerek yukarıdan bakmaya kalkarsa, işte orada o kibirli özgüvenin altında ezilir gider.
Ne güzel korkutamaması işte. Çok doğru ve çok güzel yazmışsın. Elline sağlık... Birini seviyorsan herşeyiyle seversin. Ezme durumu olmaz zaten, olmamalı. Birşeyi var ya da yok diye değil zaten. Karakter , duruş, görgüde çok önemli kesinlikle haklısın... Üstünlük vs taslamak ilişkide olmaz ki o ilişki olmaz yani. Sen değil mesela o böyle hissediyorsa... Yani ikinizinde evet mesleği, karakteri, saygısı vs hepsi varsa ama büyüme yetişme şekillerimiz farklı diye düşünüyorsa o erkek mesela? Evet bunu üstünlük olarak kişi görüyorsa ve söylüyorsa elbette kibirdir , ezilir doğru. Ama erkek bunu hep söylüyor ve rahatsız oluyorsa? Yani sana ben sana yetemezsem ya diyorsa? Ne alaka demez misin jfjj
Merhaba kanka , Neden bu korku erkekte oluyor yahu jfjfj anlamadım gitti😂 ikiside çalışıyor ve çabalıyorsa zaten iyi bir hayat yaşayabilirler... aileden gördükleri büyüdükleri farklı olabilir. Ama önemli olan kendilerinin ne yapabildiği 😅
🤣🤣Peki ya şöyle düşün. O kişi sevgilindi diyelim ki uzun zamandır. jfjdj O zaman durum ne olurdu diyeceğim ama sen şimdi diyeceksin ki kanka ben o kadar uzatmam😂 şimdi 3 ay tanışma 6 ay içinde evlilik dersin jfjf örneğin kız diyor ki hazır değilim 4 5 sene sonra falan diyor 🤣
Tutmaz o ilişki kız havyarla buyumuş sen hıyarla kızın buyuduğü yer Nişantaşı kurtuluş seninki esrarkeşlerin işçilerin olduğu bir ortam. Kız 5000 tl ilk bir alışveriş yapabiliyor şense 600 TLyi bile pahalı buluyorsun. Kızın çevresi vali kaymakam vs. Var sende ise problemli bir çevre
Kendimden biliyorum karşı tarafı hep korkutmuştur o yüzden en az dengim mümkünse üstüm birini istiyorum hayatımda yoksa sorun oluyor… maddi manevi bu önemli bi kriter bunu anladım denemeye zaman kaybetmeye değmez elinde sonunda bi yerde patlak veriyor bu standart farkı…
Bazı durumlarda bir tarafın fazlalık tarafları ileride sıkıntı olabilir, bu Her ne konuda olursa olsun. ama bazı insanlar var ki bunları hiç dert etmez yansıtmaz ya da hiç yansımaz. o da bir istisna :)
akıllı başlı adamsa dost olurum, ki öyle de oldu hep. yok danglalağa bağaldıysa, narsist kişiliğim için çerez olur, heryerde kullanırım o adamı bi zaafını bulup
Doğrusu şu aralar kendisi benden uzaklaşma kararı aldığı için ayrıyız. Ama ben hala onu olduğu gibi seviyorum. Tekrar dönseydi bazı konularda gereken ağırlığımı koyar ama bunu onun iyiliği için yapardım ve günün sonunda kabul ederdim.
Ahh şu yarım kalan aşklar be çok acıtıyor... kötü olmuş. Uzaklaşma kararı aldıysa eminim ki geçerli bir sebebi vardır. İnsan bazen çok sevdiği insandan bile köşe bucak kaçabiliyor... Hâla seviyorsan ne güzel işte. Aşkının peşinden git deli misin jfjfj Onu karşına al ve güzelce konuş. Belki hâla geç değildir. Kibarca sakince herşeyi açık açık konuşabilirsin. Onunda hâla duyguları varsa eminim ki karşılık verecektir. Cesaretli ol. Bir adım at. Ne kaybedersin? Gerektiği yerde ağırlığını koy elbette , kendinden ödün verme. Ama konuş. Anla anlamaya çalış. O da aynı şekilde seni anlamaya çalışsın. Bence hâla bir ümit var. Geç olmadan at bir adım 🙂
3 aydır denedim zaten. Kızla flörtümsü arkadaş gibiydik. Çok aşırı diyaloğumuz olmuyordu ama onun da içten içe bana ilgisi olduğunu hissediyordum hareketlerinden nedense. İnsanlara karşı duvarları olmasına rağmen hem de. Ona değer verdiğimi belli etmediğim tek bir yön bile kalmadı. Hatta kahve bile ısmarlayacaktım ona. Kızdan en ufak bir beklentim bile yoktu. Her şeyi içimden geldiği için ve değer verdiğimden yapmak istedim. Ama kendisi bunu bile ısrarla reddetti. O gün çok derin bir konuşma dönmüştü hatırlıyorum. İnsanlara karşı neden bu kadar duvarları olduğunu sormuştum ona. Sebebi tam açıklamadı ama bulunduğum yerdeki insanlardan genel anlamda nefret ettiğini, bu yüzden insanlarla yüzeysel ilişkiler kurduğunu ve en yakın zamanda üniversiteden mezun olunca buradan kaçıp gitmek istediğini söylemişti. Neyi neden yaptığını anlıyorum da aslında. Zira geçmişte ben de öyle bir insandım ama değiştim.
Tabii bunu dile getirsem bile kendisi böyle olmayı seçtiğini söyledi. Saygı duydum. Normalde ilk başlarda benle de yüzeysel görüşmek istiyor gibiydi. Selam merhaba çerçevesinde. Ama konuşma sonunda ben ihtiyacın olduğu zaman bir arkadaşı olarak bile olsa yanında olabileceğimi ve onun gerçekten gözümde değerli bir insan olduğunu söylediğimde "Yeterince arkadaşım var zaten ama teşekkür ederim." cevabı aldım kendisinden. Kararına saygı duymakla yitinebildim bu yüzden. Günün sonunda kimseye zorla güzellik olmaz. Ama cevaplarındaki ve önceki haftalarda olan hareketlerindeki çelişkiden de anladım ki bu kızın iç çatışmaları var. O yüzden Yaradanıma havale etmek daha doğru bir karardı. Çünkü iş artık benim kontrolümden çıktı. Ama Yaradanımın planına güveniyorum.
Bu kızı o kadar seviyorum ki kendisi bile bende nasıl büyük hayırlara vesile olduğunun farkında bile değil. Sırf o yüzden bile onu olduğu gibi seviyorum. Doğru karar verse de, yanlış karar verse de, geleceği benle olsa da, olmasa da onun mutlu olmasını isterim. Onu mutlu eden ayrı kalmamızsa, yapmam gereken belli. Onu sevdiğim için, sevdiğimi özgürleştirip hayatıma devam etmeyi seçtim ben.
Kısacası, 3 ay boyunca haftada 1 2 kez bile olsa ilgimi belli eder adımlar atarak ya da diyalog kurmaya çalışarak zaten ilgimi onu darlamadan belli ettim. Ama sonuç bu. Hayırlısı buymuş demek ki.
Ne güzel.. masum ve güzelce sevmişsin... Bunu reddettiyse üzgünüm ki ya da senden hiç hoşlanmamış ya da senden gerçekten kaçıyor, seninle ilgili bazı şeylerden emin olamıyor. Duvarları olmasının illa ki bir nedeni vardır... kimsenin içini tam anlamıyla bilemezsin. İnsanı yaşadıkları değiştirebiliyor evet. Dahada olgun düşünmeyi sağlıyor... büyük ihmalle yanlış adımlar ya da yanlış yapmayı sevmiyor. Mantıkla hareket ediyor belli ki. Yeterince arkadaşım var vs dediyse seni kırmadan yine istemediğini belli etmiş. Zorla güzellik tabii ki olmaz. Olmuyorsa zorlama gururlu ol tabii ki.
Kızın iç çatışmaları varsa o halde kafasına karışıktır. Kendi halinde kalması iyidir. Sorunu seninle değil, kendinin çözmesi gerekenler vardır. Aynen öyle Allaha havale et. Yoluna bak. Rabbimin bir bildiği vardır elbet. Yani orası öyle tabii ki. Ne kadar güzel düşünüyorsun bak.
Söylediklerinden bile anlayabiliyor insan evet. Çok sevmişsin be. Ama olmamış, olacak gibide değilmiş. Üzme kendini artık o halde. Daha çok çok gençsin. Önünde uzun bir hayat var yine seversin. Ama şu an birini severken bir ilişkiye vs adım atma tabii. Kendi halinde kal. Gerektiğinde acını çek. Ama kabulen , yoluna bak.
Birini seviyorsan zaten ruhunu özgür bırakırsın. Seninle olsun ya da olmasın onun mutlu olmasını istersin. Ne kadar olgun ve güzel düşünüyorsun. Gerçekten o kaybetmiş. Sen yine güzel sevebilirsin hatta sevilebilirsin. Senin sevgini o kaybetmiş ablacım boş ver. Kendi hayatına odaklan o halde. kendini üzme yıpratma lütfen.
Aynen hayırlısı buymuş demek ki. Belki onunla olsaydın daha mutsuz olacaktın. Allah'ın bir bildiği vardır. Hakkında en hayırlısı en iyisi olsun inşallah. Rabbim gönlüne göre versin 🙂
Ben üzülmüyorum zaten. Tersine ben onu kötü sürecini anladım. Ben yalnızca ona iyi gelmek istedim. Ondan bir beklentim yoktu ki. Ondan ne para istedim, ne çıkar istedim, ne de bana adım atmasını istedim, ne de sevgili olmasını istedim. Ben ilk kez birini bu derece sevdim. Hatta bu sevgim büyük hayırlara da vesile oldu. Manevi olarak da çok etkiliyor beni bu süreç. Normalde önceden hayatıma girmiş bir kişi rüyalarıma girse bile ya soğukkanlı ya da belirsiz bir havada o rüyalara girerdi. Fakat o... Şimdiye kadar 4 kere rüyama girdi. Dördü de iyi anlamdaydı. Öyle olaylar yaşıyorum ki evren sanki bizi hep bir araya getirmeye çalışıyormuş gibi. Yaradanımın sanki bir planı var gibi hissediyorum bu konuda. Bu plan bile bana işaret edilmişti. O bir gün kendisi için yaptıklarımın değerini anlayacak. Anladığı gün beni iyi ansa da yeter. Adım atmasını zaten beklemiyorum. Onu olduğu gibi seviyorum. Her şeye rağmen. Hayatım boyunca unutamayacağım bir deneyim yaşattı bana. Yaradan sevgime vesile olan da farkında olmadan kendisi oldu. O yüzden minnettarım ona.
Bizim aramızda ilginç bir ruhani bağ var bunu hissediyorum. Bana bu da işaret edilmişti. Bundan son derece eminim. Fakat bana ruh ikizlerinin her zaman kavuşmasının gerekmeyeceği de işaret edildi. O yüzden kavuşmak zorunda değiliz. Ama önce Yaradanımı, sonra da onu her zaman çok sevicem. Çok şükür ki bende kattıkları büyük. Bu süreç beni değiştirdi. İyi anlamda. Insanlara karşı daha acımasızken şimdi daha merhametli oldum, daha iyi bir insan olmanın yollarını buldum, daha alçak gönüllü hale geldim. Bazı şeyler artık bende anlamsızlaştı. Beslenme rutinim bile değişti. Ama biliyorum ki bu benim hayrıma.
Kısacası o kızla olan bağlantım normal değildi. Benim nasibim oydu. Ama kavuşmak zorunda da değiliz. Zira ben onu olduğu gibi sevmeye devam edicem. Gerektiğinde zor durumda kaldığını görürsem ona yardım edicem. Hiç bir beklentim yok ondan. Ama bunlar dışında, benim olmadığım bir hayat için verdiği kararın ağırlığını anlaması gereken bir süreç var. Bu ilahi süreci anladığım için de plana uyuyorum. Her şey onun iyiliği için. Dedim ya... Benim verdiğim değeri anladığı gün, kavuşmak zorunda değiliz. Ben onu olduğu gibi seviyorum. Beni iyi ansın yeter. 🙂
Yazdıklarının hepsini okudum. Merak etme için rahat olsun o iyi olarak görüyordur seni zaten. Doğrudur fazlasıyla sevince daha fedakar , daha düşünceli olabilir insan. Canını sıkma dediğim gibi. hayatına odaklan. Eminim ki her şey düzelecek. Ve şunu unutma erkek kız fark etmeksizin biri sevgini hak etmiş olsaydı sonuna kadar çabalardı. Uğraşırdı, görürdü sevgini. İnsan önemsemediğini daha rahat kırar, görmezden gelir. Ama önemsemediği bir adama kıyamaz. Bu aynı şekilde erkekler içinde geçerli seven bir erkek kadına daha dikkatli. vakitte ayırıyorlar, önemsiyorlarda yani. Daha gençsin bunlar hayat dersi. Acınıda çekeceksin elbette. Ama geçiyor ya. Hayırlısı olsun hakkında. Takma kafaya hiçbir şeyi.
Bende çok tuhaftır ki ne zaman birine ilgi duyup ayrılmış olsam, evet acılar çektim. "Neden ben? Neden sürekli iyi niyetim suistimal ediliyor?" diye kendimi çok sorguya çekerdim. Bu kızda nedense asla bunu hissetmedim. Tersine saygı ve anlayışa sahiptim bu olay yaşandığında. Çünkü bu kız benim geçmişimi hatırlatıyor. Ben de insanlara karşı duvarları olan biriydim, ben de yalnızlığı seven biriydim, ben de evlilik fikrini bile düşünmek istemeyen ve kötü gören bir insandım. Ama bunları yaşamış biri olarak o kızın neden bu durumlar içinde olduğunu da anlayabiliyorum. Bundan da önceleri kıza zor bir durumunda yardım edince ve o gün kızın o duygusal yönünü gördüğüm zaman emin oldum. O kızın geçmişimdeki karanlıkta kalmış "ben"den bir farkı yok. Daha önce kimseye bu kadar empati ve yakınlık hissetmemiştim. O yüzden bendeki acı değil, yaşanmışlıklara olan saygı sadece. Ona iyi gelmek isteme sebebim bile bu oldu.
Alışkın olduğumuz yaşam tarzları farklı olacaktır. Eğlendiğimiz şeyler aynı olmayabilir. Ama birlikte uzun süre geçirilirse, bir şekilde ortada buluşulur.