Arkadaslar meslek lisesi mezunlari üniversite kazanamaz diye bir algi var ben akdeniz universitesi iktisat ya da maliye istiyorum gerçekten inanip ve calisirsam kazanabilirmiyim? aaranızda meslek lisesi mezunu olup univ. kazanan varmi?
Cevabın nedir?
+1 yılBen kazandım ailem okumamı istemiyordu sırf sevdiğim vardı diye dershaneye yollamadılar hiç matematik görmemiştim okulda kendim komşumuzun Eski kitaplarını aldım çalıştım aynı zamanda küçük kardeşimi baktım ki annem çay topluyordu diye çok çalıştım düzenli çalıştım ne sevdiğimden vazgeç geçtim ne okulumdan şimdi hayalimde olan bölümü okuyorum dershaneye giden arkadaşlarımdan yüksek puan aldım Karadeniz teknik üniversitesi sosyoloji bölümü okuyorum şu an çok şükür insan yeterli hırs yapsın hiç matematik bilmezken kitaplarla çalışarak 16 net yaptım matematikten azimli ol çalış tıp ta yaparsın hukuk da
515 Yorumla- +1 yıl
Çok sağol canım sende kazanırsın inşallah tercih zamanı veya sınavla ilgili bir sıkıntın olduğunda yazabilirsin çekinmeden mutlu olurum yardımcı olmaktan
- +1 yıl
Bişey değil canım yeterki okuyup ezilmeyelim kimseye
- +1 yıl
Teşekkürler canım 😊
- +1 yıl
Bu görüş çok iyiydi :)
- +1 yıl
Sağol @Cadııkıızzz 😊
- +1 yıl
Akibe başladım seni :)
- +1 yıl
fark ettim canım @Cadııkıızzz inanın bir insan bir şeyi gerçekten isterse ve bunu Rabbinden yürekten dilerse hayırlısı ise verir rabbim eğer olmazsa isteğiniz gene sevinin çünkü Allah sizi eğer dileğimiz gerçekleşirse karşınıza gelmesi muhtemel bir beladan korumuş demektir
- +1 yıl
😊 dur bende takip ediyim sizi 😊
- +1 yıl
Amin inşallah canım 😊
+1 yılAbim teknik liseye gidiyordu Gedik Üniversitesini %100 burslu olarak mekatronik bölümünü kazandı bende ticaret lisesine gidiyorum ve direk geçiş hakkımla istediğim bölüme geçebiliyorum zaten üniversite geçiş sıralamasında 2 ve 3
sırada teknik ve ticaret liseleri var05 Yorumla- +1 yıl
2yıllığı sınava girip 4 yıllığa tamamlıyabiliyorsun ya canım bir de sözel misin eşit ağırlık mısın sayısal mısın ona karar verip ona göre adım atman gerekiyor ondan sonrası teferruat
- +1 yıl
O zaman hangi bölümü okumak istediğine karar ver 2 yıllığa geçer 4 yıla tamamlarsın zaten sevmediğin bir bölümü okursan bir anlamı kalmaz severek okuycaksın ki kazan ben kendimden örnek veriyim benim bu üniversiteye nasıl geçiceğimden sonrasına kadar planımı yaptım kalan %25 önemli olan kendine inanman
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı. Yok öyle bir şey. Bende sağlık meslek lisesi mezunuyum. Bu sene kendim çalışıyorum. Dersaneye de gitmiyorum. Lise de sadece ilk yıl 'sözde' Fizik ve Kimya gördük. Biyoloji desen zaten yok. Kpss sonrasında çalışmaya başladım. Yani 3-4 ay öncesinde ve şu an anadolu liselerine giden arkadaşlarımdan dahi daha yüksek net yapıyorum. Yapamazsın dediler, çok zor dediler ama değilmiş onu anladım. Sen yapacağına inanırsan yapabilirsin. Diğerleri seni bilemez sonuçta. Sen çalışırsan yaparsın ama öyle bekleyip de sınavda ilham gelir zaten diyorsan olmaz. Otur çalış. Ve kazan.
20 Yorumla
Bu yargıyı meslek lisesi öğrencilerine yapıştırmakla o kadar çok hakka giriyolar ki anlatamam..
Sana şunu söyleyeyim benim bir çok arkadaşım var ki şu anda çoğu üniversite okuyup mesleğini eline almış sen eğer kendi kafana koyduktan sonra seni eleştirenler kulaklarını tıkayıp sadece destekleri duyarsan emin ol istedeğin yere gelirsin ki hedefin güzel bir üniversite.
Akdeniz Üniversitesin de 2 yıl okudum ben ve gerçekten çok büyük imkanlara sahip bir yer inş istediğin olur iyi geceler03 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
26Cevap
+1 yılben aşçılık mezunuyum 4 sene mat. kimya bioloji fizik görmedim tarih yabancı dil ve edebiyat vardı ama benden güzel bir bölüm okumama için en az 330 ham puan istiyor akı almıyor abi ya nasıl kazanayım ben onu çok çok zorlaman lazım kendini umarım kazanırsın ama hakkında hayırlısı
05 Yorumla- +1 yıl
umarım yeter ben 3 senedir yettirmeye çalışıyorum anca 317 oldu nasipse bu sene olur seninde gönlünce olur umarım
- +1 yıl
umarım hayırlısı osun şimdiden hakkında hayırlısı
Meslek lisesinin haylaz öğrencilerindendim 2 yıl elektronik haberleşme okudum yetmezdedim hem okul derslerime hem matematiğe çalıştım okulumda okul ikincisi sınavda 6904. Oldum Karadeniz Teknik Üniversitesi Endüstei Mühendisliği okuyorum ve bu yazıyı okuyanlara azimle başaracagına inananlaın bir gün mutlaka basaracaklarını söylüyorum.
20 YorumlaKazanmak hayel bak simdi güzellik ve cilt bakımı okuyorum ben 3 yıldır matematik kımya geometri fizik yok
e lise 4 de de 3 gün staj 2 gün okul nasıl kazanıpta gıdıyım ben 3 yıldır zaten o dersleri görmüyorum Meslek lisesinin amacı ara eleman yetiştirmek bu kadar.01 Yorumla
+1 yılKazanamaz diye bir soylenti var ama sadece soylenti istesen yapamayacagin birsey yok bende meslek lisesi cikisliyim ama su an odtude okuyorum yani anlayacagin hersey sana bagli meslek lisesi de her okul gibi ama biraz daha fazla gayret istiyor...
17 Yorumla- +1 yıl
Biraz oldu tabi ama hocalarda yardim etti bir sene sinava hazirlandik dersleri pek ilgi gostermediler ama gayret isteyince oluyor yeterki duzenli calis
- +1 yıl
Oyle birsey yaptiysam ne mutlu bana sevindim umarim istedigin olur ben bu kadar beklemiyordum oldu sendede olur merak etme :-D
- +1 yıl
Amin Allah insallah herkese yardimci olur. Yardima ihtiyacın olursa eger her zaman yazabilirsin tekrar basarilar dilerim...
Meslek lisesi daha çok çaba istiyor sınavlarda fakat bunun da bir avantajı var işte, sınavsız geçiş hakkı verilmiş ilk sene başaramazsan tekrar tekrar girmene gerek yok
04 Yorumla- +1 yıl
Sadece diplomaya mı bakılıyor sanki tamamen kapasitene bağlı benim lise diplomasıyla bankada çalışan arkadaşlarım var, adam ezberle üniden mezun oluyor mesela, bir başkası da çabalıyor ediyor onca şey öğreniyor, tecrübe ediniyor hangisini işe alırlar?
Önemli olan 4 yıl okumaksa onu da yaparsın zaten.
Meslek okulu okuyorum M. T. O. K sayesinde gazi üniversitesindeki 400küsür puanlık mühendis sınıfına 300puan ile giriyorum farkımız bu bence daha iyi
02 Yorumla
+1 yılkardeşim anadolu meslek mezunu. şu an mak mühendisliği 3'te ve seneye erasmusla yurtdışına gidecek de kategori neden aşk ilişkileri?
03 Yorumla- +1 yıl
hmm tamam.. yok üzme hiç kendini ama çok çalış. Kardeşim başarılı bir öğrencidir sen de onun gibi olursun inşallah.
Kazanabilirsin, kendine güven ve sıkı çalış. Ben varım iyi bir puan yaptım. Endüstri Meslek mezunuyum hemde
00 Yorumla
+1 yılticaret meslek muhasebe bölümü mezunuyum aöf bankacılık bölümü kazanmıştım 2002 yılında
03 Yorumla- +1 yıl
şimdi çok zorlaştığını söylüyorlar
+1 yılmesleklisende düzgün eğitim aldıysa kazanır yoksa çıhhh :D olmaz temel biile olmaz :D meslek çıkışlıda kendmden biliyorum
09 Yorumla- +1 yıl
ama 2yıllık hakkını kullanabilir sonra üni biter yine bişi olmaz :D müühe geçmeye çalışır ve yine kaşırsında matematik 1yıl dersaneye gider müh. kazanır altan 8 tane ders gelir o 3yılda biter :D oldumu ssana6 yıl üni bitidin :D
- +1 yıl
ozamn çok çalışacan :) ve dersanelere gdecen :D ve belki bu 1 yılda olmaya bilir :) çünkü meslek çıkışlı birinde bütün dersleri görmemiş gibi bitirir :) 2yılda hazrlanabilin :) yani kafanı karıştırmıyım kısaca çalısırsan olur :)
- +1 yıl
ama çok çalışman lazım dersnaye gidince ssana ne kdar fark attıklarını görürsün düz liselilerin :)
- +1 yıl
inş başarılar dilerim :)
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 581 cevap paylaştı. Benim matematik ogretmenim meslek lisesi cikisli ama matematik ogretmeni şu an . Azmetti kazandi iste.
01 Yorumla
+1 yılçok arkadaşm var kazanan sana bağlı.. yapasın ben iktisatçıyım girişi kolay çıkışı zordur verimli olmak kaydıyda..:))
012 Yorumla- +1 yıl
o sanada yardımcı olur allah yolunu açık etsin sen iste yapamaaycğın sey yok emin ol buna... yeterli çalış gezme tozma 1 dönem yat çalış kalk çalış yaparsın çok örneğini gördüm
- +1 yıl
ne demek..:))) meslektaş oluruz inşallah..:)))
- +1 yıl
3 ay kaldı..:))) inşallah bitecek
- +1 yıl
illaki devlet bazlı iş imkanı hayat garantisi elde etmemize neden olur ancak gercek hayat torpil bazlı olduğu için sınavlardan yüksek not almak ta yetmiyor ki buda bu kadar bilgiyi çöpe atmak demektir buda... özel sektör için kendimi donatıyorum programlar dil vs vs.. ben borsada 3 senedir kaldıraçlı piyasada kendimi geliştiriyorum.. spk sınavlarına da gireceğim.. yatırım danışmanı fon yönetim danışmanı gibi meslekler düşünüyorum ama kader neyin ne getireceği belli olmaz asla..:)
- +1 yıl
teşekkür edrim inşallah hepimiz kafamızı zora sokmayacak kadar güzel bir işte çalışırız..:)))
- +1 yıl
sende çok calış iktisadı kazan mezun ol.. meslektaş oluruz aynı yerde çalışırız ama birbirimizden haberimiz olmaz...:))))
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ben meslek mezunuyum üni kazandim 7 sırada girdim hatta ama gitmedim öyle bir sey yok kazaniliyor yani
02 Yorumla
+1 yılBenim zamanimda katsayi vardi elektronik muh den baska tercih yoktu sayisal bir bolum ve meslek lisesinde sayisal yoktu simdi kplay ama
04 Yorumla- +1 yıl
Simdi cok kolay calisirsan kazanabilirsin
- +1 yıl
İnsallah
Anadolu meslek lisesi mezunuyum.
Simdi ise Mimarlik 1. sinifokuyorum17 Yorumla
+1 yılBen de meslek lisesi mezunuyum. Mühendislik okuyorum. Kazanmada sıkıntı yok.
Okumak sorun.01 Yorumla
+1 yılKazandım da mezun da oldum. İş çalışmakta bitiyor, kendine güven.
02 Yorumla- +1 yıl
Bu da sana hırs yaptırmalı. :)
Anadolo meslek lisesi bilişim mezunuyum.
Mikrobilişim mezunuym şuanda ( mühendisim yani ) ahuahua05 YorumlaKız meslek bilisim dim ben direkt kamuya yerleştim calisiyorum birader :)
00 YorumlaBen otomotiv okudum. Sonra otomotiv mühendisi olup aynı anda işletme fakulteside bitirdim.
03 Yorumlabeen. akdeniz iktisatı tasiye etmem. çalışırsan tabi ki kazanırsın
05 Yorumla
+1 yılTabiki kazanirsn zor degil cok var tanidigim
01 YorumlaÖğretmen lisesi mezunuyum onu sayıyoz mu? :D
04 YorumlaKazanırsın ya ne var sanki puanın kırılacak sadece
05 Yorumla- +1 yıl
Puan kırılmıyor artık hatta artık avantaj bizlerde bile denilebilir çünkü kendi alanımızın mühendisliğinde bize 80 puan eklenirken Anadolu mezununa 50 puan ekleniyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen kazandım. İstersen kazanabilirsin.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİletişim sanatları.
+1 yılBizde meslek liseliler çok var
02 Yorumla- +1 yıl
Meslek liseli değilim
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılArkadaşlar var baya bir .
04 Yorumla- +1 yıl
İstersen yaparsın, kendine güven. Kararsızlık en kötü şey bu hayatta.
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim...
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılORALARI KAZANIRSIN :)
03 Yorumla- +1 yıl
barajı gecsen girersin oralara heralde :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden olmasın diyorum.
01 Yorumla
+1 yılBen Atl bitirip kazanmistim :)
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 593 cevap paylaştı.
+1 yılBen uni kazandim şu an calisiyorum da
04 Yorumla- +1 yıl
Askeri okul okudum ben
- +1 yıl
Yani isimi yapiyorum simdi
+1 yılçok var neden olmasın
04 Yorumla- +1 yıl
2 yıllık oku dgs ile 4 yıllığa geçersin
- +1 yıl
neden ki bence en kolayı o
+1 yılVar benim
09 Yorumla- +1 yıl
Bölümün ne?
- +1 yıl
Yatay geçiş hakkın var o Yüzden sordum Bölümü'nü.. Ticarette okuyosan geçiş yapabilirsin diye biliyorum.. Ben makine resim okuyodum ünidede aynı bölüme yatay geçiş yaptım.. Anladın?
- +1 yıl
Kim dedi sana bunu?
- +1 yıl
Saçmalama iki yıllık okursan lise mezununa göre daha fazla para alırsın ve iş başvurusunda bir adım önde olursun.. 4 yıllık okursan ona göre dahada fazla Maaş alırsın bu seni bir adım daha Öne taşır.. Tabi tahsile göre konumunda değişir.. Lise mezunuyla ön lisans mezunu hiç bir şekilde aynı değildir unutma..
+1 yılçok var
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbennn.. aöf. d. d
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem