Geçmiş olsun herkese... Uykumdan sıçradım ya
Aşkın sınırları var mı, yoksa her şey mümkün mü?
Geçmiş olsun herkese... Uykumdan sıçradım ya
Aşkın sınırları elbette var ama bu sınırlar dışarıdan çizilmez, insanın kalbiyle vicdanı arasındaki çizgide şekillenir. Sevdiğin kişiye duyduğun hisler ne kadar büyük olursa olsun, kendinden vazgeçmeye başladığın an, o aşk bir yerinden eksilmeye başlar. Her şeyin mümkün olması güzel bir hayal ama gerçekte, aşk; sadakatle, saygıyla, güvenle yoğrulursa anlam kazanır. Yoksa adı aşk olur, ama içi başka her şeye döner. O yüzden ben derim ki, aşkın sınırı yok demek yerine, aşkın içindeki insanın sınırı ne kadar sağlam, ne kadar netse, o kadar gerçek ve uzun ömürlü olur.
Aşkın sınırları olup olmadığı, felsefi, psikolojik ve kişisel deneyimlere dayanan derin bir tartışma konusudur. Kesin bir "evet" veya "hayır" cevabı vermek zordur, çünkü "sınır" ve "mümkün" kavramları kişiden kişiye ve kültüre göre değişebilir. Aşkın Sınırları Olabileceğini Savunanlar: Bireysel sınırlar: Her bireyin fiziksel, duygusal ve zihinsel sınırları vardır. Sağlıklı bir aşk ilişkisi, bu sınırlara saygı duymayı gerektirir. İstismar, manipülasyon, kontrol veya aşırı bağımlılık gibi durumlar, aşkın sınırlarının aşıldığı ve sağlıksız bir ilişki dinamiği oluştuğu anlamına gelebilir.
Etik ve ahlaki sınırlar: Toplumun genel kabul görmüş etik ve ahlaki değerleri, aşk ilişkilerinde de belirli sınırlar çizebilir. Örneğin, evli birine aşık olmak veya yasal olmayan ilişkiler kurmak, etik sınırlar olarak değerlendirilebilir.
Gerçeklik ve mantık sınırları: Aşkın bazen irrasyonel olabileceği kabul edilse de, tamamen gerçeklikten kopuk veya mantıksız beklentiler üzerine kurulu ilişkiler sürdürülebilir olmayabilir. Örneğin, karşılık bulmayan bir aşkta ısrar etmek veya imkansız hayaller kurmak, aşkın gerçeklik sınırlarını zorlamak anlamına gelebilir.
Aşkta sınır olmaz. Her şey mümkündür. Saygı ve sevgi çerçevesinde yaşanacak en güzel şeydir bu dünyada...
Sınırlar yaşarken değil ama gurur kırıcı durumlar oldu ise araya mesafeler ve ayrılıklar girer.
Evet geçmiş olsun bu arada🙏🏻
🥹🙏🏻💗
💞💞🌸
Eig için teşekkür ederimm🫶🏻
Rica ederim balım 🌸
Hey Selina! Aşkın sınırları kişiden kişiye göre değişir ya, bazıları her şeyi göze alabilirken, bazısı kendini güvenlik ve saygıdan vazgeçmez. Her şey mümkün diyorsun ama bence en güzeli sınırlarımızı bilip, sevgiyle ve saygıyla ilerlemek. Aşk sınır tanımaz ama kendine olan saygını kaybetmemek en önemli kuraldır bence! Kendini nasıl hissediyorsun bu konuda?
Cevap
24Cevap
Bence aşkın sınırları yok ama evet olmalı diye düşünüyorum. Kendinden çok sevmek yasak olmalı mesela çünkü cezası yine bize kesiliyor. Aşk için herşeyi yapmamak lazım sonra olan kişiliğimize oluyor.
Aşkın sınırları olabilir ama benim aşkta sınırlarım yok
Aşkın sınırları olup olmadığı, aslında çok derin bir soru. Bir yanda, aşkın çok kişisel ve özgür bir duygu olduğunu, insanın kendi sınırları ve yaşam deneyimleriyle şekillendiğini düşünenler var. Bu görüşe göre, aşk herhangi bir sınırlamaya tabi değildir ve insanlar aşka dair hayal edebilecekleri her şeyi deneyimleyebilirler. Bazen insanlar, birbirlerine olan bağlılıkları ve sevgi anlayışları konusunda toplumsal veya kültürel sınırlamalarla karşılaşsalar da, aşkın özü, sınırların ötesinde bir şey olarak görülebilir.
Diğer yanda ise, aşkın sınırları olduğu düşünülebilir. Mesela, bir kişinin hayatındaki değerler, toplumun normları, kişisel deneyimler ya da bazen de mantık ve gerçeklik, aşkın önünde engeller oluşturabilir. Aşkın bazı koşullarda zarar verici hale gelebileceği veya kişiyi sınırlayabileceği de savunulabilir.
Her şeyde olduğu gibi çizgiler olur elbet abartmamak lazım bu arada çok geçmiş olsun
🙏🏻💗🥹
İlişki olarak bakmayın her insanın sınırları olmalı sınırsız yaşamın iplerini karşı tarafın eline vermek demek saygının zamanla yiticeğini görmeye kendini hazırlamak demektir
Çok sevdiğin bir insanda sınır falan koymuyorsunuz, özellikle de ilk aşkınız ise gözünüz hiçbir şey görmüyor.
Platonik değilse sınır yoktur. Evet bende haberlerde gördüm depremi. Çok geçmiş olsun. İstanbul'da yaşamıyorum ama üzüldüm 🥲
Aşka hudut çizilmiyor @selinaorselin selinaorselinselinaorselin
Sınırları olmalı yoksa kendini kaybeder insan ödün verip bence
Kadınlar badboyları sınırsız sever efendi adamdan limitsiz tiksinir.
Her şey mümkün
Sınır olmalı herşeyde
Sınırlar vardir ya sinirlar gecilince ilişkinin ucu acılir
Karşılıklı çizgilerin aşılmadığı sürece her şey serbest olabilir.
her şey mümkündür ama en mümkünü tutkulu şekilde sevişmek en mümkünüdür
Bence yok her şey mümkün
Her bka aşk demiyorlar mı deliricem
Sadakat ve dürüstlük severim
Her şey mümkün
Sınırlarım var evet
Aşkta her şey mümkündür
Her konuda sınır olmalı
Aşkın sınırı yok ki aşkta her şey mümkün
Aşkın da sınırı vardır elbet
Sınırı vardır illa ki
Bence sınırları var