Herkese iyi akşamlar canımı sıkan bir konu var sizlerin de düşüncelerini almak istedim. Eşimle evlenmeden önce öğrenci iken babasının vefatı üzerine mal paylaşımına gidilmiş anne ve kardeşlere eşimde babasının kullandığı araç düşmüş bunun dışında da mallar var tabi ama eşim arabayı alırken 2/3 hissede kayınvalideme dusmüş tarlaların bir kısmı kamulaştırmaya girince eşim ben zaten öğrenciyim ondan gelecek parayla anne sen arabadaki hisseni bana sat hissem daha fazla olsun demiş kaynanamda satmış almış parayı benim çok tuhafıma gidiyor zaten eşim bekardı mezun olduktan sonra aynı evde yaşamaya devam etmişler annesi öğretmen hergün okula eşim bırakıp alırmış. Mesleği gereği eşimin daha çok araç kullanması gerekiyor hayır bir anne evladından birde öğrenci olan oğlundan para alır mı ya satar mı para karşılığında (eşime bunun saçma olduğunu söylediğimde annemde beni okunuyordu harçlıklarımı yolluyor okulu uzatmıştım ödemeleri o yapıyordu diyor e daha iyi tarladan gelen para sana harçlık olurmuş öğrenciymişsin zaten diyorum yok anlamiyor) bir annenin para alması çok sacma
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
O annesiyle oğlunun arasında olan bir şey sorgulamanın anlamı yok
Başka kardeşi var eşinin o yüzden ödemesi normal. Asıl soru öğrenci adam nereden araba için para buluyor da ödüyor
Yukarıda yazdım tarla kamulaştırmaya gitti yani miras kalan tarlalardan biri ordan geliyor para herkes eşit pay aldı sadece eşimin parası olmadığı için Nakit annesine borçlandı annede borç kabul etti ve parayı aldı
Anne baba neden vardır çocukları desklemek için evet saçma olmuş biraz
Kesinlikle sen haklısın. Sanırım eşin anne kuzusu.
Hemde nasıl ya
O zaman toz bile kondurmaz. Başkası olsa yüzüne bakmazdı sırf bunun için. Bence sende uğraşma. Anne kuzusu erkek hep annesini savunur. Sen suçlu kalırsın.
Çok haklısın hep böyle oldu konu ne olursa olsun anne hep haklı oldu
Anne kuzusu erkekleri nato etmek lazım. Yani annenden kopamıyorsan bari başka kadının vebaline girme de mi
Evet öyle ama ana kuzusu oldugunuda kabul etmiyor ki annesi şehir dışında ara ara annesinin evine uğrar bakar bir kaç tabak kirtletmiş annesi gelmeden önce mutlaka onları yıkar evinde niye yapmıyorsun kirlettiğini yilamiyorsun diyorum sen. neden babanın bulaştığını yıkıyorsun diyor orası benim evim değil artık burası benim evim diyor
Ooo baya baya kuzu bu. Kolaylıklar dilerim. Siz pek açmayın o konuları ama gene de.
Yanlış bir şey yok.
Sacma evet ama geçmiş sonuçta
Geçmiyor işte bebeğim çocuğumuz var bakıcı parası kira parası kaynanam lüks evde oturuyor sat 2 daire al tapu sende olsun bizi kiradan kurtar diyoruz ben küçük evde yaşayamam ev tasiyamam diyor
Seni ilgilendiren tarafı ne?
Çocuğumuz var bakıcı parası kira parası kaynanam lüks evde oturuyor sat 2 daire al tapu sende olsun bizi kiradan kurtar diyoruz ben küçük evde yaşayamam ev tasiyamam diyor derdim maddi olarak sıkıntıda olmamazız ve kaynanamın konforundan odun vermemesi
Evlenirken kaynanana mı güvendin?
Onun evinin içinde tüm çocuklarının hakkı var. Neden sana yedirsin. Beklersin ölünce hakkını alırsın
Hayır yaşarken hickimsenin hakkı yok medeni kanunu aç bak Anne sağ kendi rızası ile verebilir hibe edebilir kaldı ki kaynanamın başka mal varlıkları da var diğer evlatlara da çok şey kalıyor diğer çocukların hepsinin evi var çifter çifter arabaları var bizim yok sadece. Ben kimseye zorbalık yapmıyorum bur anne olarak hayat bu kadar zorken buna imkanı varken yardım istiyoruz babamda olsaydı yardım ederdi babam da olmadığı halde sürekli maddi destekte bulunuyor ben istemiyorum ama ben onun evladıyım hayat zaten zor ve stresli hayat mücadelemizde ki yukumuzu kendince azaltmaya çalışıyor aynı hassasiyeti kaynanamdan da bekliyorum çünkü biz helaliyle çalışıp kazanan insanlarız hayat bu kadar pahallı iken bizim ev almamız çok zor bakıcı var kira var daha sayamadığım bir çok giderimiz var eğer çocuğun varsa empati kur ozaman beni anlayacaksin
Ben empati yapıyorum. Onlar Çifter Çifter ev araba yaparken eşin ne yapıyormuş? Eşinin günahını sende dahil başkası çekmemeli
Eşim evin en küçüğü onlar evlenmiş barklanmis eşim ogrenciymis 20li yaşlarda yani kaldı ki o dönemde hayat bu kadar pahallı değildi ki ev almak çok zor değildi eşime büro düşmüş araba düşmüş onlar karı koca çift maaş birde kayinbabamdan miras kalınca mallarına mal kattılar katsinlar haklarıdır. Benim konum kaynanam o bize yardım etseydi bizimde evimiz olurdu kiradan kurtulurduk çocuğumu daha iyi şartlarda buyuturdum
Yine diyorum. Evlenirken kimseye güvenmediniz sizin kararınızdı. Kimseden bir şey beklememelisiniz. Nasipte varsa sizinde olur. Yoksa da bu hayatı yaşayan sadece sizler değilsiniz. Sizden çok çok daha kötü durumda olan insanlar var
Tabiki kimseye güvenmedik ama aile büyükleri genelde yardım eder bende öyle olmasını bekledim olmadı çünkü etrafımda gücü yeten kaynana kayinbaba böyle yaptı
En büyük hatan eşini ve yaşamış olduğunuz hayatı başkalarıyla kıyaslamak. Bu seni mutsuz eder