Kocam beni bırakıp Amerika’ya gidiyor?

Şu anda 28 yaşındayım, eşim 32 yaşında, 2021’den beri evliyiz. Eşim evliliğin en başından beri çocuk sahibi olmak istiyordu ve kendi sözlerine göre bu yüzden evlenmişti (bunu evlendikten sonra öğrendim). Ben ise babamla tartışarak onun yanına Almaya’ya taşındım, elimde bir meslek yoktu ve önce dili öğrenip üniversiteye gitmek istedim. Babamla hala konuşmuyoruz, bana artık onun kızı olmadığımı söyledi💔

İşte neredeyse evliliğimizin en başından itibaren bu çocuk konusu yüzünden tartışmaya başladık. Evliliğimizin birinci yılında üniversiteye başladım, o sırada eşim tek başına Amerikan vizesine başvurdu ve eğer çocuk yapmazsan seni bırakıp Amerika’ya giderim dedi birkaç kez. Bir yıl sonra gerçekten iki haftalığına tatile Amerika’ya gitti. Ona olan güvenim sarsıldı ve üniversiteyi bitirmeden çocuk yapmamaya karar verdim (şu anda 3. sınıfı bitiriyorum). Arada sırada bu konuda tekrar tartışmalar yaşadık ve sonunda eşim boşanma davası açtı. Ama ben ondan boşanmak istemiyorum ve onu seviyorum. O ise tüm suçun bende olduğunu, çocuk doğurmadığımı, bunu yapmakla yükümlü olduğumu, eğer yapsaydım her şeyin farklı olacağını, ama onun benim yüzümden 3 yılı boşa harcadığını söylüyor. Çünkü sadece ara sıra görüşseydik, o zaman istediğim her şeyi yapardım, ama sen beni her konuda yavaşlattın diyor…

Boşanma evraklarını geri çekti ama ben Amerika vizesi alıp alamaman umrumda değil, zaten kesinlikle Amerika’ya taşınacağını söyledi. Oraya gidersin, belki yeniden deneriz, ama gidemezsen zaten ayrılırız diye ekledi…

Tüm bunları duymak beni çok üzüyor ve kırıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum ve onun haklı olup olmadığını da anlayamıyorum…

Belki de yabancı bir ülkede, babam benden vazgeçmişken mesleksiz kalmaktan bu kadar korkarak haksızlık ettim? Belki gerçekten bir çocuk doğursaydım mutlu olurduk? Kendimi herkes tarafından terk edilmiş hissediyorum, bana değerli olan tüm insanlar benden vazgeçti..

Kocam beni bırakıp Amerika’ya gidiyor?