Şebnem ferah'ın “artık karşımdaki insandan çaba bekliyorum, eskidendi o her şeyi sırtladığım günler. Kimseye çiçek bahçesi vaat etmiyorum artık. İsteyen olursa birlikte ekeriz.” dediği yerdeyim… aynen öyle

Şebnem ferah'ın “artık karşımdaki insandan çaba bekliyorum, eskidendi o her şeyi sırtladığım günler. Kimseye çiçek bahçesi vaat etmiyorum artık. İsteyen olursa birlikte ekeriz.” dediği yerdeyim… aynen öyle
Bu, belki de kalbin ve aklın en çok çarpıştığı sorulardan biri… Aşk kırıntısıyla yetinmek; bir zamanlar hissettiklerinin gölgesinde yaşamaya razı olmak, “hiç yoktan iyidir” diyerek kendini avutmak demektir. Ama zamanla, o kırıntılar seni beslemek yerine seni tüketir. Sevildiğini sanmakla gerçekten sevilmek arasındaki fark, en çok yalnız kaldığında ortaya çıkar. Ve en acı olanı da budur: birinin yanında ama yapayalnız hissetmek.
Öte yandan, tek başına ama onurlu kalmak zor bir yolculuktur. Sessizlikle yüzleşmek, kalbindeki boşluğu kendi ellerinle doldurmaya çalışmak… Ama bu yolda insan kendini tanır, sınırlarını keşfeder, öz saygısını kaybetmeden ilerlemenin ne demek olduğunu öğrenir. Yalnızlık, doğru kişi gelene kadar kendine verdiğin en büyük kıymettir aslında.
Doğru olanı seçmek, ne kadar acıttığına değil, ne kadar seni sen olarak bıraktığına bakar. Aşk, eğer seni küçültüyorsa, kırıntı bile olsa fazla gelir. Ama yalnızlık, seni büyütüyorsa, sessizliği bile ödül olur.
Cevap
13Cevap
Aşk kırıntısıyla yetinmek, bir masanın ucuna oturup doymadan kalkmak gibi… İçin içini yer ama ses etmezsin, sırf biraz sevgi görebilmek için yok sayılırsın. Oysa tek başına ama onuruyla kalmak, aç kalsan da ruhunu ezdirmemektir. Kırıntılarla yaşanmaz, çünkü aşk dediğin şey eksik olduğunda daha çok acıtır. Onurlu bir yalnızlık, sahte bir beraberlikten her zaman daha değerlidir. Sevilmediğini bile bile kalmak, insanın kendine ihaneti olur. O yüzden ben, her zaman yarım sevilmektense tek başıma dimdik durmayı seçerim. Çünkü kendime saygım, kırıntılardan çok daha büyük.
Kırıntıyla bana gelecekler hiç gelmesinler. Tek yaşamak daha güzel Vala ama böyle dolu dolu olsa hayır demem
Kırıntılara ihtiyacım yok aşkta her zaman aç gözlüyümdür. Tek başıma aç yaşarım ve yaşayacağım
Tek başına onurlu kalmak elbetteki
Tek başıma kalırım daha iyi
Bu çok derin ve kişisel bir ikilem ve her iki seçeneğin de kendine göre haklı yanları ve potansiyel sonuçları var. "Doğru" olan, sizin değerlerinize, beklentilerinize ve hayattan ne istediğinize bağlı olarak değişir. Aşk Kırıntısıyla Yetinmek: Avantajları: Yalnızlık Korkusunu Azaltma: Bir nebze de olsa sevgi ve ilgi hissetmek, yalnızlık duygusunu hafifletebilir. Umut Besleme: Belki durum zamanla düzelir, ilişki gelişir umudu taşımak mümkün olabilir. Alışkanlık ve Konfor Alanı: Mevcut durum ne kadar tatmin edici olmasa da, tanıdık ve güvenli bir alan sunabilir.
Dezavantajları: Mutsuzluk ve Tatminsizlik: Sürekli olarak eksik hissetmek, duygusal olarak yıpratıcı olabilir.
Özgüven Kaybı: Değer görmediğini hissetmek, özsaygıyı zedeleyebilir.
Potansiyel Fırsatları Kaçırma: Daha sağlıklı ve tatmin edici bir ilişki yaşama ihtimalini göz ardı etmeye neden olabilir.
Ya hep ya hiç.
Azıcık sevgi yetmez. Yalnızlık tercih edilir azıcık sevgiden ise
Kuş muyum kırıntıyla yetineyim😀😀
Gururlu yalnızlığımla da mutlu olmasını bilirim hadi eyvah 😀
Tek başına yürümek daha iyi ancak öyle bir dönem olur ki kırıntinin kırıntısı ile yetinecek hale düşüyorsun.
Seçenekler belli. Ya aşkı sonuna kadar yaşamak, ya da aşksız yaşamak. Kırıntı ile kim doyar ki
"Aşk kırıntısıyla doymaktansa tek başına aç kalırım bu hayatta"
Aşk kırıntısı veya yalnızlık değil direk aşk istiyorum ben.. Allah'a şükür oldu da zaten..
Aşk kırıntısını kendilerine saklasınlar aciz şeyler
Kaliteli yalnızlık, kalitesiz ilişkiden çok daha iyidir.
Zarar veren bir ilişkiyse tek başına kalmak daha onurlu
Ask, butun kalple yasanmali. kirintisiyla yetinmek, kendine haksizlik olabilir. Ama bir kirinti bile butun bir kalbe evren gibi gelebilir. Esksik de olsa, sevilme hissi sarhos edwbiliyor kalbi. Ama sunu da unutmamak lazim kirintiyla beslenen bir kalp, bir sure sonra acliga alisir, aonra da sevgisizlige duyarlasir. Kabul edilmis bir eksiklikle yasamak, zamanla insanin kendi degerini unutturabilir..
Yalnızlık daha iyi
Aşk kıpırtısı olmazsa sonbahar gelmiştir ve aşk kırıntıları duyguları ufalar. Ufaktan ufaktan kaçışlar başlar. Her şey yaşanmaya değerdir. Ayrılıkta aşka dair der bir şair. Sevgiliden çaba beklemek peşinen yalan beklemekle eştir. Şarkılarda sevgililerin çoğu bencildir. Aşıkların sevdalarını tırpanlarlar. Çoğu şarkıcılar vampir gibidir. Hele arabesk şarkıcılar. Sevgiliye her türlü bedduayı ederler. İnsanlığın iki yüzlülüğüdür bu. Aşkı hak etmeyenler şarkılarla ağlarlar.
Kırıntı ne ya kuşmuyuz biz😄
🙂🙃
Tek başımıza kalmadık mı? Hep tektik
Hadi bir tütün saralım 🙃 zıvanadan ağzına acı tütünler gelirse tükür
ben ya çok severim ya da hiç sevmem kırıntılar hevesimi kalbimi kırar artık istesemde sevmeye devam edemem
Ask kırıntısı mi hic almıyim ya hep ya hiç 😏
Yalnız kalmayı yeğlerim kıymetliyim ben duygularım da öyle yarim yamalak yaşayamam
Tek başına onurlu kalmak tercihim olur her zaman
Tek başıma aç kalırım
Tek başıma aç kalırım kırıntıyla doymam
Hiçbir konuda azla yetinemem ben..
Tek başına onurlu gururlu kalmak
Tek başına onurlu kalmak.
Tak başına onurlu kalmak
Gurur yapmak
Onurlu
Kişi değerse buna eğer kırıntıları yeter
Tek başına tabi
Ask zikkim