Yani bitti 💔
33 yaşındayım, beni yoran ilişkim var. Yaşımdan ötürü katlanmakla doğru mu yapıyorum?
Yani bitti 💔
1 ay sonra 33 olacağım hayatımda biri var ama beni fazlasıyla yoran tek taraflı çabanın olduğu bana karşı kaybedecek bir şeyi yokmuş gibi davranan biri.. eskiden olsa arkama bakmadan giderdim ama şimdi sanki yaşımdan ötürü seçeneksiz hissediyorum bu yüzden katlanıyorum.. napacağımı bilemiyorum ama
Öncelikle her iki tarafa da eşit mesafe de olmak zorundayım.
Sizi bu ilişki de yoran nedir öncelikle bunu bilmek gerekir. Konuya direkt eleştiri yapmak hem kolay hem de yanlış değerdirme yapabilirim.
Konuya her iki taraf için düşünelim. Mesela arkadaşınız haftanın 5-6 günü çalışıyor olduğunu farz edin. Haftanın bütün stresini yüklenip size az mı vakit ayırıyor. Çalışırken sizi aramıyor mu, mesaj atmıyor mu. Sadece hafta sonları mı size vakit ayırabiliyor. Kendisi güvenilir, sadâkâtli, merhametli, temiz kalpli, güler yüzlü bir insan mı. Şimdi bu Arkadaş böyle bir insan mı yoksa ehli keyif, umursamayan, olursa olur almazsa olmaz tiplerden birimi...
Öncelikle şunu belirtmek isterim. Bende çalışan bir insanım ve bu hayat düzeni inanın artık beni çok yoruyor. Altı sene önce boşandım ve oğlumla kızıma bakıyorum. O zaman ki enerjimle şimdiki enerjim inanın aynı değil. İnsan daha da yılgınlaşıyor. Yaş ilerledikçe insan sakinliği ve huzuru arıyor.
O yüzden Arkadaşınızın eksikleri, kusurları nedir bunu bilmeden yorum yapmak inanın çok zor.
Şu bi'gerçek ki Sevgi Emek ister. Bu lafımında arkasındayım. İnsan sevdiği için, yuva kurmak için elinden geleni yapar. Bir yuva hayali kurmak kadar güzel bir düşünce olamaz. İnsanın mutlu olması için Paraya pula ihtiyacı yok. Eğer evlilik öncesinde mutlu iseniz yani eviniz, bakınız olmadan mutlu iseniz bunu evlendikten sonra da yapabilirsiniz.
Aynı yola baş koyan insan her zaman elini taşın altına koymalıdır. İki taraf içinde geçerli bu. Yuva tek başına olmaz. İstişare ile olur evlilik. Yuva konuşarak kurulur. Hayaller konuşarak gerçeğe dönüştürülür.
Bir tarafın yükü çekmesi ile yol yürünmez. Yol beraber yürünür. Eğer bu yolda bir taraf çok yoruluyorsa o yol bitmez. Seni Gönlünde taşımayan cebinde taşıyor demektir.
Erkek her zaman Kadından bir derece üstündür ve sorumlulukları vardır. O da Evi geçindirmek, yuvasına bakmak, rızık temin etmek. Bu erkeğin vazifesidir. Kadının böyle bir yükümlülüğü yoktur. İsterse çalışır, istemezse çalışmaz.
O yüzden şu örneği vereceğim. Bir Erkek te olmazsa olmaz şudur. Eşine sarsılmaz bir Güven vermek.
Evlilik bir Denizde ki bir Gemi gibidir. Bazen durgun sular olur bazen de delice dalgalar olur. Bazen fırtına kopar, bazen su alır bata çıka ilerler. O yüzden iki tarafında birbirine olan tahammülü, saygısı, güveni, sabrı, nezaketi, empati yeteneği çok önemlidir. Böyle zamanlar da sakin kalabilmek, süreci sabırla şükrederek geçirmek çok önemlidir.
Bir Erkek Bir Gemi Kaptanı gibi olmalıdır derim her zaman.
istekli sularda, fırtınalı kapkara bir gecede ki bir Gemiyi düşün. Gemi ha battı batacak. Dalgalar metrelerce yükselip Gemiyi boğar adına denizin altına inatla ittirmekte. Bir taraftan Yağmur, Fırtına. Bir taraftan dalgalar. Gecenin zifiri karanlığında okyanusun ortasında bir gemi ve mürettebat. Bir düşünsene Cehennem gibi. İnsan ölümlerden ölüm beğenirdi sanırım.
İşte böylesine dehşetli bir gecede bütün sakinliğini Koruyup, olgunluğuyla, tebrübesiyle, inancıyla bu karamsar ortamda umudunu yirimeden, psikolojisini yitirmeden ne yapmasını gerektiğini bilir. Bu kısır döngüde aklî selimini yitirmeden sağlıklı bir şekilde psikolojik kararlar alıp, ona güvenen mürettabatı düşünerek dümenini, sağlam emin bir şekilde yol alır. Sonuca baktığınızda o Kaptan, dehşetli geceyi tecrübesiyle sağlıklı psikolojik stratejik kararlar alarak yemiştir.
İşte bir Erkek te Evlilikte böyle sağlam olmalıdır. En kötü zamanlarda aklını yitirmeden sağlıklı stratejik psikolojik kararlar alarak evliliğini sürdürmelidir.
Bunu bilen bir Kadın asla korkmaz. Çünkü bir Kadın ne Güvende olursa o kadar mutlu olur. Asla eşinden kuşku duymaz. Evliliğinde kötü, zahmetli günler olsa da Eşinin güçlü duruşu ona yüksek motivasyon sağlar.
Bir evlilikte Eşe duyulan Güven her şeyden çok önemlidir.
Çok uzattım kusura bakmayın. İnşallah okursunuz bu yazdıklarımı.
Şimdi bu örneğe bakarak bu Eş adayınız bir Gemi Kaptanı gibi size Güven veriyor mu.
Bütün Kadınların önceliği bu olmalıdır. Eşiniz ne kadar olgun ve Yuvayı ayakta tutabilir.
Para pul yuvayı ayakta tutmaz arkadaşlar yanılırsınız. Zahmet olmadan Rahmet olmaz... Her iki tarafta zahmeti çekerse o zaman bağlılık, sevgi, muhabbet, sadâkât, birbirinize merhamet olur.
Son sözüm de şu olsun size.
Aşk kıymetli bir nesnedir, herkese emanet edilmez...
Teşekkürler ayrıca uzun uzun yazmışsınız ellerinize sağlık
Merhaba canım anladığım kadarıyla şu an seni fazlasıyla yoran bir ilişki içindesin. İlişki tek taraflı, sen çaba gösteriyorsun ama karşındaki kişi sana “kaybedecek bir şeyi yokmuş” gibi davranıyor. Eskiden olsa bu durumu tolere etmez, arkana bakmadan giderdin, ama şimdi yaşından dolayı seçeneksiz hissediyorsun ve bu yüzden katlanıyorsun. Ne yapacağını bilemiyorsun. Sorun: Katlanmak doğru mu, yoksa başka bir yol mu izlemelisin? İşte adım adım, açıklayıcı bir cevap:Katlanmak Doğru mu? Kısa cevap: Hayır, katlanmak doğru değil. Neden? Tek taraflı ilişki sürdürülebilir değil: Sen çaba gösterirken karşındaki kişinin umursamaz davranması, sana duygusal olarak zarar veriyor. Sağlıklı bir ilişki, iki tarafın da birbirine değer vermesi, destek olması ve çaba göstermesiyle yürür. Şu anki durum, seni sadece tüketiyor ve bu uzun vadede özgüvenini, mutluluğunu zedeleyebilir.33 yaş “seçeneksiz” demek değil: “Yaşım yüzünden katlanmalıyım” hissi, genellikle yalnız kalma korkusu, toplumsal baskılar (örneğin, “Bu yaşta yalnız mı kalacağım?” düşüncesi) veya geçmiş deneyimlerden kaynaklanabilir. Ama gerçek şu: 33 yaş, hayatının en olgun, kendinden emin ve ne istediğini bildiğin dönemlerinden biri. Yeni insanlar tanıyabilir, yeni başlangıçlar yapabilirsin. Seçeneklerin bitmedi, sadece şu an bu yorucu ilişki seni buna inandırıyor. Eskiden “giderdim” diyorsun: Bu, içindeki gücü gösteriyor. O cesaret hala sende var, sadece şu an korkular veya yorgunluk bunu gölgeliyor. Kendine şunu sor: “Bu ilişki beni mutlu ediyor mu, yoksa sadece yalnız kalmamak için mi devam ediyorum?”Ne Yapabilirsin? (Adım Adım Öneriler) Durumu Netleştir:Neler seni yoruyor? Karşındaki kişinin “kaybedecek bir şeyi yokmuş” gibi davranması ne anlama geliyor? Somut örnekler düşün: Mesela, seni dinlemiyor mu, planlara uymuyor mu, duygularını önemsemiyor mu? Bunları bir kağıda yaz. Bu, hem neyi tolere ettiğini anlamanı sağlar hem de konuşurken net olmana yardımcı olur. Bu davranışlar değişir mi? Karşındaki kişi bu tavırlarını yıllardır sürdürüyorsa, değişme ihtimali düşük olabilir. Değişmesini beklemek yerine, şu anki haliyle bu ilişkiyi isteyip istemediğine karar ver. Karşı Tarafa Açık Ol:Onunla sakin, suçlayıcı olmayan bir şekilde konuş. Örneğin: “Bu ilişkide tek başıma çaba gösterdiğimi hissediyorum, bu beni yoruyor. Senin de bu ilişkiye değer verdiğini görmek istiyorum.” Bu konuşma, onun niyetini anlamanı sağlar. Eğer umursamazsa veya değişim için adım atmazsa, bu, karar vermen için önemli bir ipucu. Örnek bir yaklaşım: “Seninle geçirdiğim zaman değerli, ama bazen beni görmezden geldiğini hissediyorum. Bu konuda ne düşünüyorsun?” Onun cevabı, ilişkiye devam edip etmeyeceğine dair bir yol haritası çizebilir. Sınırlarını Belirle:Kendine şu soruyu sor: “Bu ilişki beni sürekli yormaya devam ederse, ne kadar katlanırım?” Örneğin, 3 ay daha mı, 6 ay mı? Sınır koymak, kontrolü eline almanı sağlar. Eğer karşındaki kişi seni değersiz hissettirmeye devam ederse, bu ilişkiyi sürdürmenin sana ne faydası var? Eskiden “arkama bakmadan giderdim” dediğin cesareti hatırla. O güç, hala sende. Kendine Yatırım Yap:İlişki seni yoruyorsa, enerjini kendine çevir. Örneğin:Hobiler: Yeni bir şeyler denemek (resim, spor, yemek kursu) hem özgüvenini artırır hem de yeni insanlarla tanışma şansı verir. Sosyal çevre: Arkadaşlarla daha sık görüş, yeni ortamlara gir. Mesela, bir grup etkinliğine katılmak veya bir hobi kulübüne yazılmak, hem keyfini artırır hem de “seçeneksizim” hissini kırar. Kendi mutluluğun: Kendine küçük jestler yap; sevdiğin bir filmi izle, yeni bir yere git. Bunlar, kendi değerini hatırlatır.33 yaş, yeni başlangıçlar için harika bir zaman. Yeni insanlarla tanışmak için online platformlar (uygulamalar veya sosyal medya grupları) veya yerel etkinlikler deneyebilirsin. Destek Al:Bu tür kararlar duygusal olarak ağır olabilir. Yakın bir arkadaşınla konuşmak, hislerini paylaşmak yükünü hafifletebilir. Eğer yalnızlık korkusu veya kararsızlık ağır basıyorsa, bir terapistten destek almak harika bir adım. Terapi, kendi ihtiyaçlarını ve sınırlarını daha iyi anlamanı sağlar. Örnek: “Bir arkadaşına şunu sor: ‘Sence bu ilişki beni mutlu ediyor mu, yoksa sadece alışkanlık mı?’” Dışarıdan bir bakış açısı, durumu netleştirebilir. Seçeneksizlik Hissini Kır:“33 yaşındayım, artık şansım az” düşüncesi, seni katlanmaya itiyor olabilir. Ama 33 yaş, hayatının ortası bile değil! Birçok insan 30’lu yaşlarında yeni ilişkiler kuruyor, hatta hayatlarının en güzel dönemlerini yaşıyor. Yeni insanlarla tanışmak için küçük adımlar at:Mesela, bir kahve dükkanında düzenli olarak vakit geçir, bir spor salonuna yazıl veya bir arkadaşının tanıdığı biriyle tanışmayı dene. Online tanışma platformları, eğer doğru kullanılırsa, yeni bağlantılar kurmana yardımcı olabilir. Ama önce kendi mutluluğuna odaklan, bu seni daha çekici de yapar. Neden Katlanmamalısın? Mutluluğun önemli: 33 yaşında, hayatını seni yoran bir ilişkiye adamak yerine, seni mutlu edecek insanlara ve deneyimlere yer açmalısın. Mutlu olmadığın bir ilişki, yalnız olmaktan daha kötü olabilir. Zaman değerli: Enerjini ve zamanını, sana değer vermeyen birine harcamak, seni hak eden insanlarla tanışma fırsatını kaçırmana neden olabilir. Kendi değerin: Sen çaba gösteren, ilişkisine emek veren birisin. Bunu hak eden biriyle olmak, senin hakkın. Pratik Bir ÖrnekDiyelim ki karşındaki kişi, mesajlarına geç cevap veriyor, planları hep sen yapıyorsun ve seni dinlemiyor. Bu durumda:Konuş: “Fark ettim ki bu ilişkide planları hep ben yapıyorum, bu beni yalnız hissettiriyor. Senin de çaba gösterdiğini görmek istiyorum.”Tepkiyi gözlemle: Eğer “Haklısın, dikkat edeceğim” der ve değişirse, bu olumlu. Ama “Ne yapayım, böyleyim” derse, bu onun önceliğini gösterir. Karar ver: Değişmezse, kendine “Bu şekilde 1 yıl daha devam edebilir miyim?” diye sor. Cevap hayırsa, ayrılmak için bir plan yap (örneğin, duygularını toparlamak, destek sistemi kurmak). Son Söz 33 yaşında, katlanmak zorunda değilsin. Eskiden “arkama bakmadan giderdim” dediğin cesaret, hala sende. Şu anki ilişkin seni yoruyorsa, kendi mutluluğunu ve değerini merkeze al. İlişkiden çıkmak korkutucu gelebilir, ama seni gerçekten önemseyen biriyle olma şansı, bu korkuya değer derim
Bence saçma bi katlanıṣ. Ancak hastalanırsın böyle yaparsan. Boṣuna kendini strese sokuyorsun. Seçenek kime göre neye göre az. Bide senin gelecekde neyin beklediğini bilmiyorsun ki. Bazen dibimizde ki insanlar çıkmıyor karṣımıza. Mesela bende çok ümitsiz ve aynı sen gibi seçeneğimin olmadığını düṣünüyordum üstelik hiçte kriterim yoktu yani armutun sapı üzümün çöpü diye insanları harcamazdım, gerçekden hissiyat yoksa ve bazı konularda anlaṣmayacağımızı düṣünüyorsam istemiyordum.
Ṣu ömrü hayatımda ilk defa öyle biriyle tanıṣtım ki - gerçekden birden oldu- nazar değer diye buraya detay yazmak istemiyorum korkuyorum ama tek diyeceğim ṣu ki; boṣ insanlarla vaktini öldürme, baktın olmuyor yol ver, demek ki o insan senin için değil. Doğru insan doğru ZAMANDA geliyor buna inan. Yaṣında geçmiyor emin ol. Zamanını saçma sapan insanlara harcayıp 50 yaṣında boṣanmakdansa, doğru insanı bekle bu 35 yașında tanıṣmak olsa bile.
O insanla tanıṣınca zaten sevginin nasıl birsey olduğunu hissediyorsun. O yüzden sabırlı ol hayatına odaklan ve o insanı bekle.
ay yani saçmasapan düşünceler. kim sokuyor sizin aklınıza bu düşünceleri. ne var yaşında senin? ya da bir erkeğe muhtaç mısın? kıçına bas tekmeyi geç. sen kendini seveceksin kızım. kendine bakacaksın. kendine yatırım yapacaksın. bakımı aksatmayacaksın. biri gider beşi gelir. şunlara şu yüzü vermeyin ya. erkek nedir allah aşkına. şu eski kafalardan çıkın. maddi özgürlüğünü kazanmışsan eyvallahın olmasın hiçbirine. ee iyi şimdi 33 yaşındasın yaşım geçti diye katlanıyorsun. ölene kadar yıllarca da katlanıcan o zaman bu nasıl bir mantık. aman çocuk falan yapma sakın. yazık olur o çocuğa.
Şimdi biraz şaşırmışsın gibi, anladım :) 30+ yaşta duygular biraz karmaşık olabilir, özellikle bir taraf çok çaba sarf ettiğinde. Ama senin değerli olduğunu unutma! Bu tarz ilişki yorgunluğu bazen kendimize biraz zaman ayırmamız gerektiğine işaret eder. Belki de biraz kendini şımartma ve önceliklerini gözden geçirme zamanı. Senin için en iyisi, gerçekten ne istediğine karar verip, kendine saygı göstermek olur! 💖 Sen cesursun, bu durumu aşabilirsin! Nasıl bir yol izlemek istersin?
Cevap
24Cevap
Şimdi aklın yolu birdir... sızı daha şimdiden bu kadar yalan yoran bir insan sizce ömrünüz boyunca size neler yapmaz! kaldı ki aklı selim bir şekilde kalabilecek misiniz onunla ömür boyu evli, zannetmiyorum. Bence boşanmak istemiyorsanız bir an önce ayrılın 33 yaşındayım diye de sonu çok yüksek ihtimalle boşanma olacak bir insanı kabul etmek zorunda değilsiniz. Kim bilir karşınıza çok sevdiğiniz biri çıkacak ve siz burada belki engel oluyorsunuz bu duruma.
Dua niyetine geçsin canım ablam tam ayrılığın üstüne
Ya siz niye sizi yoran yıpratan ilişkilerde kalıyorsunuz? Dünyadaki tek adam o mu? Sal gitsin. Yaşında ne varmış? Bu kendine yaptığın bir saygısızlıktır. Kendine saygın varsa ayrıl. Yoluna bak.
Ne güzel söyledin balım.. Ben de düşünüyorum artık.. çünkü ciddi anlamda artık kendimi silik ve önemsiz hissediyorum..
Ayrıl. Kendine yönel. İlişki her zaman yaparsın. Önemli olan kendine saygını kaybetmemen
Öyle yapacağım.. çünkü artık birileri için acı çekme yaşını çoktan geçtim
Seçeneksiz? 45 e geldıgınde bitik halde olduğumda pskolojık men bitik ayrılırsan demezmısın 33 de seçeneğim daha çok olabilirdi diye bak sakın katlanma sakın inan ki 20 gün üzülürsün sonra hayatına devam edersin yapma
Eskiden herkes birbirini gerçekten orijinal şekilde sever sayar kıymet verirdi güven saygı edep vardı şimdi üzerimizde zehirli sarmaşıklar var. Bulanık kirli bir su. Ama öneri verecek olursam bırak sal gitsin kaldıkça sen yıpranırsın o senden tiksinir. Geri dönmeye kalkarsa da karşı taraf yine aynı döngüye hapsolursun.. Yaşandı tecrübe edildi🎯
Katlanarak buruş buruş olursun. Salla herşeyi. Sen önemlisin. Huzurun önemli. Hayat kısa, yoluna bak, onun gibi davran :)
Evlenip boşanmak yerine hiç uğraşma sal gitsin 👍
Zorla güzellik olmuyor, sen salmazsan eninde sonunda o seni salar.
Kendini kandırma şartlandırma karşına nelerin çıkacağını bilemezsin kendine bunu değil hak ettiğini layık gör 33 yaş fazla da değil🍭🎀
yapıstır g. tüne tekmeyi o kişilikle evlensen ne olacak hep bir manipule olacak
Evet hep manipüle ediliyorum zaten
maalesef hayatını toparla karamsarlık olmasın özgüven kazanacak aktiviteler yap. adamı yolla en kötü tehdit et. bu olay kulagına küpe olsun. dogru değil yaptıgın ama senden cok adam suclu.
Tehdit etmek istemiyorum kimseyi vazgeçmemek için de direniyorum ama artık sabır da yorulur
umarım ama arsız biri belli ki? üstünde hakkı oldugu inancıda umarım dediğin gibi olur.
Böyleleri kaybedince anlıyor
Amac s. KS idi alacağını almış sadece devam ettirme derdinde sonu olmayan ilişki bu.
33 çok mu geç bir yaş. Değer mi kıymet görmediğin bir ilişki için yıpranmaya? 50 yaşında bile olsan bu muameleyi kendine layık görme.
Kimseye katlanma zorunluluğun yok seni üzen biriyle olmaktansa yanlızlık iyidir
Ben de böyle düşünürdüm eskiden ama artık insan düzen istiyor yuva istiyor fakat hak ettiğim değeri de göremiyorum
Çok teşekkür ederim bu mübarek cuma gününde ne güzel dua ettiniz
Çok teşekkür ederim 🥹
Beklemediğim bir şey değildi ilk duyunca elbette şok oldum üzüldüm sarsıldım ama zaten kabullenmiştim bunu
Allah büyük kardeş.. geçecektir şu yaşa geldik ve hiçbir şeyin kalıcı olmadığını öğrendik çok şükür
Kesinlikle
İllaki bulursun tek seçenek dersen hiç bir şey yapmazsın
Mevzu bulmak da değil kafana yatan biriyle denk gelmek. başlarda her şey güzeldi ama artık çok değişti her şey
Öyle biri hayatında olacağına hiç olmasın daha iyi kendin diyorsun değişti diye
Haklısınız bunu düşünecem
Değiştiği için artık kafana yatmıyor demektir senin iyiliğin için diyorum yoksa karışmam senin hayatın
Çok teşekkür ederim
Böyle olacağını biliyordum üzüldüm ama iyi oldu senin için.
İyi mi oldu bilmiyorum kırık hissediyorum ama üstesinden gelemeyeceğim bir şey değil
Zamanla geçiyor zaman en iyi ilaç unutacaksın bile
Biliyorum biliyorum her şeye hazırım... dua edin benim için
Çalışıyor musun uğraşın var mı
Maalesef
Yaşadığın yer küçük mu peki
Sayılır hobi mi edin diceksiniz
Yani evet küçük olmasaydı dert değildi yapacak şey bulurdun
canım yapıp daha fazla üzüleceğine yol ver bi kere üzül
Dimi?
Kesinlikle
Arkana bakmadan bırak git hayatım
Çünkü o var olduğu sürece sana denk birini kaçırıcaksıj
Asla öyle düşünme. Naristten bahsediyorsun. Ömrünü sömürür.
İnsan bin ümit, bin telaş, bin hasret, bir ölüm...
Gencken sen boyleydin , eee keser doner sap doner gun gelir sap g*te girerrr nsjdjdjjd
Daha iyileri çıkar karşınıza hiç yormayın kendinizi
Kendinden bu kadar taviz verme, o kişiden ayrılıp bir nefes aldığında ne kadar genç hissedeceğini tahmin bile edemezsin
Genç hissetsem dahi artık genç değilim maalesef
Bu sayılara bu kadar takılma, senin gibi düşünen, hisseden, seninle yaşıt binlerce insan var
takılmamak mı lazım gerçekten?
İçini rahatlamak için söylemiyorum,31 yaşındayım, boktan bir ilişki yerine kaliteli bir yalnızlık herkese iyi gelir, bana güvenebilirsin
Tamam sana güveniyorum 🤙
Bol şans diliyorum sana
Haydaaaa. hoş geldin yaşımıza. Niyle böyle oldu be 🫠
Çok çabuk geçti ben de anlayamadım
E şimdi yaşın 33 diye kardeşim biriyle ömrünü heba mı edeceksin?
Bir ilişkide olması gereken ilgi sevgi ve önemsenme taleplerim bile çok geliyor ben yine alttan alıyorum ama yoruldum
Fazla alttannalmışsın. Kendini de sevmiyorsun sanki sen.
Sevmemek değil sadece yaş mevzuu beni çok fena komplekse sokuyor
Yok beee. Artık eskisi gibi değil. Bak ben de bekarım 😅 yani çok kasna kendini de yıpratma
Kimseyi bulamazsan ben alırım seni tamam hadi 😂
Erkekler için büyük yaş sorun olmuyor ki hatta 30+ erkekler kadınlar tarafından daha çok tercih ediliyor.. ama kadınlar 25i geçti mi sanki ölüp üzerine Toprak atılıyor bizim toplumum gerçekleri bunlar maalesef
Sen yine de hayatını berbat etme benden demesi
Tamam 😄
Aptlsin. Hala büyümemis sadece yaş almaya başlamışsin
Saplaa ablam benim beee
Önündeki yıllar daha uzun. Mental sağlığın daha önemli. Kimsenin istediği insan olmak zorunda değilsin
Yanlış yapıyorsun bence bende çok yoruldum bekliyorum
Aslında gücün yeterse kal * gücün yetmezse sen zaten bir şekilde o ilişkiyi bitireceksin bence ben böyle tahmin ediyorum
Acı bir son ömür boyu acı çekmekten iyidir
Öyle tabi ama yani inanın bu yaşta olmasaydım kolay olurdu vazgeçmek
Bu daha acı tabi
Seceneksiz değilsin dünyanı genişlet
Dünyam sınırlı ve bu kadar ama haklısınız
Bak elinin altında bı internet var ve dünyaya açılıyor
O da doğru 😶🌫️
Yani başka bir şey diyemem ama mutlu olmayacagin bı evliliğe sürükleme kendini
Teşekkürler standart insan
Rica ederim gizli üye ne zman sikintiya düşersen buralardayım 😉
Eksik olma 😄
Dikkat et kendine üzülme bol şans 🖐️
Geçmiş olsin o zaman sevindim adina
Ondan olmaz. Adam gibi biri olmalı yaşın geçiyor
Sağol abi ya çok güzel teselli oldu :)
Rica ederim.
Mutlu yalanlar değil acı gerçekler
Müneccim değilim ama bildim :)
Kendi değerini bil her zaman
Katlanmakla tamamen yanlış yapıyorsun.
Katlanmak doğru değil
pisman olursun. 33 ckk gec degil
Gitmen gereken yerde durma.
Ne kadar süredir hayatında bu kişi
Katlanma boş ver
Evlenme sende ya boş ver
Artık yaş geçiyor insan yuva kurmak istiyor
Yıl olmadı..
Haklısınız ama biliyorsunuz belli bir yaştan sonra insan yuva kurmak istiyor
Değil elbette ben hep iyi tarafından bakıyorum bir şeylerin düzeleceğine inanıyorum
Acı ama gerçek sanırım.. benimki de aptallık işte
Hayatıma kimseyi almadım pek yani şu kelimeyi kullanmak dahi istemiyorum ama cinsellik vs yaşamadım ve inancım gereği yaşamam da hiç öyle amaçlarla kimse yaklaşmadı zaten bana..
En son 4 sene önce ilişkim oldu...
Çalışmıyorum öğretmenim ama atanamadım.. güneydoğuluyım diyelim..
Görücü usulü oluyor tabi ama bir sebeple bir şekilde reddettim hep.. sanırım ben de biraz enayiyim
Aslında son bir kaç haftadır kavgalarımkz hep bu yüzden oluyor bende artık oturup konuşacak enerji kalmadı.. şu an için kendi geleceğime ve kendim için bir şeyler yapıyorum rutinlerimi değiştirdim hobiler edindim.. ama dediğiniz gibi 1 ay daha gözlemleyecem olmazsa kapı açık
Bende senin gbiyim sepetlemek istiyorum
Sen onemlisin bırak yenisini bul
Vurucun mu
Ah be😁
Çocuk var mi
Evli değiliz
Zina mı yapıyorsunuz
Uzak dur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?