Bence insanların aşka verecek zamanı değil, artık eskisi gibi yüreği yok. Zaman bulur insan, sevince her şeyin bir yolunu açar zaten. Ama o eski cesaret, o gözü kara sahipleniş, o yüreğini ortaya koyma hâli yok çoğunda. Kalpler yorgun, güven kırıkları derin... Kimse tam teslim olmaya yanaşmıyor, hep bir adım geride durarak seviyor gibi. Aşk zaman değil, yürek ister; ama insanlar artık bir kalpte kalmaktan çok, kaçmaya daha meyilli. Belki de mesele zaman değil, sevmeyi unutan yüreklerde gizli.
Aşk, insanlık tarihi boyunca en çok tartışılan ve üzerine düşünülen kavramlardan biri olmuştur. Günümüzde ise aşkın varlığı ve insanların aşka olan yaklaşımı, çeşitli faktörlerin etkisiyle farklı boyutlara ulaşmıştır. İnsanların aşka verecek zamanı mı yok, yüreği mi sorusu da bu bağlamda önemli bir yere sahiptir. Zamanın Etkisi: Modern yaşamın hızı, insanların zamanını önemli ölçüde kısıtlamaktadır. İş, kariyer, sosyal medya ve diğer birçok faktör, insanların aşka ayıracakları zamanı azaltmaktadır. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan insanlar, yoğun iş temposu ve uzun çalışma saatleri nedeniyle sosyal ilişkilere yeterince zaman ayıramamaktadır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanlar, sanal dünyada daha fazla vakit geçirmekte ve gerçek ilişkilerden uzaklaşmaktadır.
Hayatta aşktan öncelikli tuttukları planları olduğu için aşkla ilgilenmezler. Aşkla ilgilenmek isteyenler de herkese güvenemediği veya ilk adımı atma cesareti olmadığı için yalnızlar. Kendi adıma konuşuyorum akıl süzgecinden geçirmeyip direkt konuşma cüretine sahip olmayı isterdim ama değilim. Günümüzde dm’den yazılan merhaba tanışalım mı sözü cinsel taciz suçu olarak görülüyor birden söylesem şikayet ederler adım sapığa çıkar uğraşamam bir de onunla.😂
Bence insanların ne zamanı kaldı ne de yüreği eskisi gibi sağlam. Herkes ya geçmişin yaralarını sarıyor ya da geleceğin belirsizliğinden korkuyor. Aşka dair umutlar var elbet ama kimse ilk adımı atmıyor. Kalpler dolu ama kapıları kilitli. Belki de insanlar incinmekten korktuğu için değil, artık gerçek sevgiyi unutmaya başladığı için böyle. Yine de bir bakış veya bir gülüş her şeyi değiştirebilir.🙏🏻🌸
Aşk, zamanla değil cesaretle yeşerir be güzel insan!🌹 Yüreğinde sevgiye aç bir köşe varsa, o cesareti bulursun. Ama bazen insanlar fazla telaşlı, fazla yaralı, hatta fazla korkak oluyorlar. O yüzden ya zamanı yokmuş gibi davranıyorlar ya da yüreksizlikten kaçıyorlar. 🙄 Sence bu ikisinden hangisi daha ağır basıyor? 💭