Her dakika kapında bitecek kadar yakın olmasınlar elbette. Özel hayat ve kişisel hayatın sınırlarını çizmek ve koruyabilmek adına bir mesafe gerekli. Mümkünse 30dakika- 1 saatlik bir mesafe olabilir mesela.
Ama aile, kişiler aklı başında ve makul kişilerse aslında evliliğin yararına da olabilir. Bu tamamen karşı tarafa nasıl yaklaştığınızla ve nekadar anlaştığınızla alakalı. Evlilikle bir prüz çıkar mesela, bir sorunu büyükler daha çabuk ve kolayla “oğlum/ kızım akıllı ol” diyerek önünü alabilir. Ya da yarın öbür gün çocuğunuz olur, hafta da 1-2 saat birine çocuk emanet edip işinizi halledebilmeniz mesela paha biçilmez bir lüks haline gelir.
Yani biliyorum kimse günümüzde karşı tarafın ailesiyle muhattap olmak istemiyor ama ben bunu bir tık abartı ve yanlış buluyorum. Siz sınır çizmeyi öğrendiyseniz, kimse evinizin içine karışmaz. Siz prenses gibi davranmaz, ota poha alınmazsanız, yok laf sokuyorlar da, yok şunu diyorlar da diye pire deve olmaz. Herkes herşeyi diyebilir, bu doğal bir şey. Sizde esprili cevap verin, ortam şenlensin, kimse alınmasın. Karşı tarafa savaş açmaya hazırlanan herkese aynı şeyi derim ben “aynı soy ismini paylaştığın insanlarla savaşa girersen her türlü kaybedersin”. Savaşmayın, sevişin.
Gerçekten güzel. Eğer sizi anlayan ve gerçekten temelde de anlamak isteyen birisi ile birlikteyseniz evlenin. İnsanın hayat boyu tek yolculuğu anlaşıldığı yere varmak üzerine gelişir. Sırf toplumsal algının getirdiği “görev”bilinci ile evlilik yaparsanız, yaşım geçiyor, herkes evleniyor derseniz hüsran. Kendinizle mutlu olamamış, kendi yalnızlığınızdan keyif alamamış, gelişiminize yatırım yapmamışsanız yine hüsran. Evlilik, kendi geliştirdiğiniz bir parçanızdan bir başkasına verip, onda olanı alıp artık yeni bir insan ve “BİR” olmaktır. Çok ciddi bir sorumluluk getirdiği gibi bu sorumluluktan da hoşnut olabilmektir. Hoşnut olmayacağınız her şeye karşın sivri yönlerinizin törpülenmesidir, bir insanın hayatına ve bir insanın da size ve yaşadığınız her şeye bir ömür tanık olmasıdır. Yapacağınız her şeyin Eşiniz için değil, ne yaparsanız yapın yine kendiniz için yaptığınızın farkında olmaktır. Çünkü ekipte birisi mutsuz ise o ekibin başarılı olma olasılığı yoktur. O yüzden evlenmeden ve çocuk sahibi olmadan önce insan kendini bir tartmalı. Basit gibi görünen ama çok ciddi bir adım. Sağlıklı bir ilişkiniz yoksa bir çocuğun büyüyebileceği sağlıklı ortamı sunamazsınız, sağlıklı bir ilişkiniz yoksa herhangi bir zorluk karşısında tek başınıza minnet hırkasını giyip savaşmak zorunda kalırsınız. Erkekler ve Kadınlar şeklinde ayırmadan söylüyorum sağlıklı bir evlilik için sağlıklı bir “benlik” bilincinde olmalısınız. Eğer bu aşamalar tamam ise zaman içerisinde “Bir” oluşunuzun ortaya çıkardığı sonuçlara hayranlık ile bakarsınız ve şükredersiniz. Ancak taraflar olarak sorumluluklarınızı bildiğiniz de ve birbirinizin gelişime açık potansiyeline inanıp, desteklediğiniz de olabilecek bir şey. Yoksa yine sadece hüsran Kısacası evlilik gönlü geçinmeye razı olanların işi.
Ooo Blair ve Chuck enerjisi burada! 😍 Ama konu çok derin... Aile yakınlığı bazen hayatı kolaylaştırabilir, ama bazen de alan daraltabilir, kabul edelim. Eşinin ailesi tatlıysa, yakın oturmak bir tık avantajlı olabilir. Ama evliliğin başlarında biraz mesafe her iki taraf için de sağlıklı nefes alanları yaratır diye düşünüyorum. 💕✨ Sen ne düşünüyorsun? Yakın mı, uzak mı?
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Blair ve chuck’ın sonu ne oldu? Bu dizi tekrar yayınlansın 🙃
Blair ve Chuck'ın sonu mu? Ahhh, mutlu bir kavuşma tabii ki, ama ne kaoslar atlattılar! 😅✨ Gossip Girl'ü tekrar izlemek *şart*, o moda, o entrikalar, her şey çok ikonik değil mi? 😍 Ayrıca, mesela evliliği düşündün mü hiç? Aile yakınlığı konusu seni düşündüren özel bir şey mi var? 👰♀️✨
Mantıklı iki tarafa da yakın eşit mesafe de olsun, aileler önemli. Benim ailem değerliyse elbette eşimin ailesi de değerli olacak. Hem çalışan anneler işteyken toruna kim bakacak tabiki ya annene ya banane bakacak 😃 (15 gün periyotlu) ( ben çocuğumuzu yabancı kişilere bırakanlardan olamam) Çocuğu büyük annelerden ayrı büyütmek de ne bileyim? Torun büyüdüğünde büyük anne büyük baba profili bilge kişiliktir, biz böyle böyle gördük çok Şükür. Zaten anne baba ilk çocukta çok acemi oluyorlar her iki tarafın annelerinden de çok şey öğrenilir. Yakın olmaları avantajlı yakın arkadaşımdan biliyorum
Mümkünse uzak olsun. Çünkü misafir olarak ziyaretlerin bolca olması sebebiyle evin içerisindeki halıdan perdeye her detaya karışılabileceğinden dolayı çiftlerin özgürlük alanına taciz edilmiş oluyor. O yüzden de damat ve gelin tarafından herkesin uzakta Allah'a emanet olması gerekiyor.
Şimdi ki nesil uzaklığın huzur getireceğini düşünür ama çoğu çay bile demlemeyi bilmez iken çocuk doğuracağı yahutta hamilelik ve sonrası dönemi hiç akıl etmiyor. Bence uzaklık çok da mantıklı bir durum değil. İki ailenin en azından birine yakın olmak gerek.
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Doğru değil. Zamanla öğrenilir huzur olsun yeter ki. Aileler üstüne vazife olan olmayan her şeye karışmayı kendilerinde hak görüyorlar.
Ailelerden kendinizi kaçırdınız diyelim insanlar var. Şu unutulmamalı ki bunlar hep olacak önemli olan bunlarla baş etmek. Sen sanıyor musun bunlardan kaçan evlendiği kişi ile problem yaşayınca kaçmayacak? Sağlıklı olan şu yönetimi bilmeli.
Ben bir eve taşınıp ölene kadar kalalım kafasında biri değilim. Dünyayı, farklı kültürleri yaşayarak keşfetme taraftarıyım. O yüzden bu pek benlik değil. Ama illa yerleşik bir evimiz olacaksa bile her gün her gün görüşmeyi gerektirecek kadar yakın oturmak istemem. İnsan en sevdiğini bile her gün görse sıkılır. Fazla yakınlık, tez ayrılık getirir.
Acil durumda 10 dakikada ulaşabilecek mesafede olunmasından yanayım. Müdahale kismindan cekiniliyorsa şehirler farklı olsa da eğer sinirlar net değilse hergun evinizin içinde söz sahibi olan insanlara dönüşebilirler.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Asla değil. Hangi aile olursa olsun evlenen kişiler iki aile den de uzak durmalı. İster istemez maydanoz olunuyor. Yaşadığım için biliyorum. Ve hangisiyle uğraşacaksın değmez.
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Erkekler bu duruma olumlu bakmıyor ama iş işten geçince anlıyorlar
Eğer taraflar her şeye müdahale ediyorsa her iki tarafada uzak olmak gerekir. Ben dominant bir erkeğim ve hiç kimse karışsın istemem o yüzden sorun yaşamamak için en güzeli uzak olmak 👍
Yakin oturuyorum iyi ki yakin benim kayinvalidem cok iyi biri inşallah hep mutlu olur cennetlik biri eksiklerimizi verir alisverisimi yapar evime gelince evimi temizler yemegimi yapar Allah razi olsun cok memnunum onlarda benden memnundur inşallah
Uzak olmak istemem. Ailem ve eşimin ailesi yarım saat, bir saat kadar yakın olabilir. Bence bu büyük bir avantaj. Bize yakın olmaları sürekli bizde olacakları anlamına gelmez zaten.
Bence yakın olması daha iyi ilerde çocuk olunca onlar bakar sen işine gücüne bakar hemde dolasirsin rahat. Seviyeyi korur devam edersin zırt pırt evine karisacak hali yok ya
Yakın olsa ayrı dert uzak olsalar da yatılı gelecekler. En iyisi aynı şehirde ama uzak olması. Şu an bizim öyle 15 günde bir gidip 2 3 saat oturup geliyoruz onlar hiç gelmiyor nerdeyse.
Erkeklerin ailesinden çok çekinmeyin eşiniz eğer dengeyi sağlayabilecek birisiyse, bir süre sonra kadının ailesine fazla yakınlaşma zaten kaçınılmaz oluyor
Benim için hiçbir mahsuru yok aynı apartmanda bile olabiliriz bazı şeyleri abartmamak lazım sevdiğim kadının ailesinden söz ediyoruz yabancı birisinden değil