+1 yılDoğduğumuz evleri biz seçemiyoruz. Hangi ailede büyüyeceğimize biz karar vermiyoruz. Yani kuralları baştan biz belirlemiyoruz. Ama iki yetişkin insan olduğumuzda evleneceğimiz eşimizin biz seçiyoruz. Kiminle evleneceğimizi biz belirliyoruz. Dolayısı ile bu evlilik sadece bize ve sadece ikimizin benimsediği kurallarına dayalı gelişecektir. O yüzden diğerleri, bizim ikimizin kurduğu evlilikte söz hakkına sahip değillerdir. Ayrıca karşımda ki veya ben kendi ailemizi veya karşı tarafın ailesini benimsemiyor da olabiliriz. O kültürü veya kuralları, ya da geçmişin bazı izlerini tekrarlamak istemiyor da olabiliriz. Mesafe koymak istiyor olabiliriz. O yüzden kendi kurduğum aile dışında başka ailelerle yakın temas içinde bulunmak istememem. İki yetişkin ve hür insanlar olarak kendi ailemle, birlikte belirlediğimiz kurallar içinde yaşıyor olmayı isterim. İkimizin kurduğu bu yeni aile, gereksiz gördüğüm akrabalardan uzak olmak zorunda. Ne kadar uzak o kadar iyi.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHangisi? Cevap hiçbirisi. Çünkü ben, çocukken babaannem ve dedem (Allah rahmet eylesin.) Almanya'dan geldikleri zaman bizim evin alt katında dururlardı. Devamlı bir sorun olurdu. Bir arkadaşım da var kaynanası ile aynı evde yaşayan. Mutlu gibi görünmeye çalışsa da o da söylenip duruyor bazen. Aynı apartmanda yaşayan başka bir arkadaşım daha vardı. Epeydir eskisi kadar samimi değiliz ama o da söyleniyordu samimiyken. Ağabeyim ve yengem de izne gelince (İki kez geldiler evlendikten beri.) bir ay bizimle durdular. İlk geldikleri zaman sorun yoktu da ikinci geldikleri zaman ağabeyimin huyu suyu değişmiş olarak geldi. Sinirli, evhamlı biri olmuş, çıkmış. Yengem ve yiğenim değil de ağabeyim gözüme batmaya başlamıştı. 😅😅Yani tek bana da değil, anneme de öyle geldi. Galiba tek uyum onlarda gördüm. Gerçi yengem de pek Türkçe bilmiyor. Bilse belki sorun olur. Hiç bilmiyorum. Çocuk Türkçe hiç bilmiyordu. İki kez gelip bir ay kalmayla zaten olacak iş değil. Ağabeyimde de öğretecek kılık yok. Yine iyi kötü anlaşıyoruz.
Aynı ev, aynı apartman demek sorun demek. Evli insanların evi, mahallesi hatta mümkünse ülkesi bile ayrı olmalı diye düşünüyorum.
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen aile apartmanda büyüdüm 20 yaşına kadar ve kesinlikle tavsiye etmiyorum çünkü akraba demek sorun demek, kıskançlık ve çekememezlik demek. Her halta karışırlar, her anında evinde olurlar özel bir hayatın olması çok zor, sağlıklı kararlar almak çok zor çünkü herşeye karışırlar o yüzden kesinlikle eşimin ailesine yakın olmadım ama eşime haksızlık olmasın diye kendi aileme de yakın olmam. En iyisi iki aileden ve akrabalardan uzakta özel hayatın olabileceği bir yerde oturmak. Böyle olunca ilişkiler daha sağlıklı ve huzurlu
00 Yorumla
+1 yılDoğruyu söylemek gerekirse kabul etmem çünkü evliliklerde aileye çok yakın olmak sıkıntılar meydana getiriyor özellikle kız tarafına yakın olmak daha fazla sıkıntı, yani şu gerçeği konuşalım hepsi aynı demiyorum ama bazı kadınlar başkalarının lafına çok bakıyor evliliğini buna göre çok etkiliyor ama O şunu yaptı aman o bunu yaptı aman annem şunu söyledi aman babam bunu söyledi ondan sonra hep bir kendi aileleri ön planda oluyor.
Evlenene kadar canım gülüm diyorlar evlendikten sonra oğlan ailesini hep bir düşman biliyorlar yani ne kadar iyi olursa olsun bu böyle benim tanıdığım insanlarla da gördüğüm insanlarla da böyle o yüzden uzak olmasını isterim Ama gerçi şimdi uzak da olmuyorlar ellerinde cep telefonu whatsapp'lar görüntülü konuşmalar hiçbir zaman uzak olmuyorlar ki hep dip dibi oluyorlar hep birbirlerine manipüle ediyorlar. Burada da iş erkeğe düşüyor erkek ağırlığını koyması lazım O yüzden kesinlikle istemem ne kadar uzak o kadar iyi arada bir görüşmek de yeter.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
70Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyni sehir olur da gerisinin olmamasi daha iyi. Ozel hayat olmaz, cinsel hayat olmaz, evlilige 3. kisi olarak karisan cok olur bu da sorunlar cikarir, ozellikle kadin icin hatta kiz cocuk olursa ya da varsa onun icinde mahrem alan daha onemli erkegin bunlari dusunmesi gerek.
kavga edersin edemezsin, seslerin duyulsa erkek tarafı bizim gelin oglumun basinin etini yiyor olur kiza karsi tavir alirlar iyi davranmayabilirler, kiz tarafiysa damat bizim kizi üzüyor olur onlarda tavır alabilir. Kizim mutlu degilsen gel diyebilirler.
Yani o evlilik kendi icinde belki 20 yil ya da omurluk olacaksa aileler isin icine girdikten sonra 5 yila varmadan biter. Bu durumda illa beraber yasamaya da gerek yok.
Uzaktan da cok karisirlarsa, erkek buna izin verirse, mahrem alanini korumazsa yine sıkıntıya girer. Ailelerden mesafe olarakta, davranis olarakta uzak olmak her turlu iyi. Seversin sayarsin, gider gelirsin ama mesafe olarak yakinlik ve aile icine en yakinlarini karistirmak o evliligin mutlulugunu da gidisatini da sıkıntıya sokar.
Yuva kuran ciftlerin kendi özel, mahrem alani olmali. Aileye yakin olmak isteyen, evlenecegi kiza buna zorlayan erkeklerde de bireysellik olmadigini, hala annesinin eteginin altindan cikamadigini, ozguvensiz olduğunu ve boyle birinin yuva kurmaya, evlenmeye daha aklinin ermedigini dusunuyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı binadayız ve asla kimseye tavsiye etmiyorum, ne özel hayat ne cinsel hayat istediğinizi gibi olmuyor. Kavga edemiyorsunuz eşiniz hep susturuyor sesinizi duymasınlar diye. Çat kapı gelen misafir eksik olmaz ve ben hiç sevmem habersiz gelenleri. babaannesiyle bu yüzden ters düştük o günden beri evimize gelmiyor. Yani hiç bir şey yapmadım doğruyu söyledim diye kötü ben oldum. Ayrıca ne kız tarafına ne erkek tarafına fazla yakın olunmamalı yoksa çiftler evlendiğinin farkına varmıyor çünkü sürekli gidip gelme oluyor kendi evinde vakit geçirmiyor. Hele aileler her şeye karışan tiplerse asla yakın olunmamalı
10 Yorumla
+1 yılEtmem bi kere ettim hatta iki kere ikisinde de lanet ettim. Arkadaş akraba eş sevgili hiçbir insanın özel hayatındaki insanları hep sık görmek istemem nadir görmek isterim yoksa bana yük oluyorlar çünkü o onun insanları benim değil ben de idare etmek zorunda değilim.
10 YorumlaDiğer kullanıcılar bu soruya bu kadar uzun ne yazmış olabilirler hiçbir fikrim yok, ama sana kısaca şunu söyleyeyim, bir anne ve babanın geceleri kızlarını çığlıklarıyla uyanması hoş bir durum olmaz. Ben de hoşlanmam bu durumdan, çünkü empati duygusu gelişmiş olan bir insanımdır yani neticede.
00 Yorumla
+1 yılBurada bir çok etken var. Karakterler hayat anlayışı ekonomi sosyal çevre. Fakat genel olarak tabiki evlenmiş olsam eşim olsa onun aileside benim ailem olduğu için şartlar sosyal durum anlasilabilirlik saglaniyorsa ya da hastalık özel durumlar varsa bunlar hep karşılıklı değer özen gostermekle doğru orantılı
00 YorumlaHepsi sıkıntılı şeyler. Ancak çoook iyi bir aile olması lazım ki sorunlar çıkmasın. Yine de evliliğin dinamiğine aykırı buluyorum. Kız ya da erkek tarafı farketmez akraba veya aileye yakın olmak gözlemlediğim kadarıyla sıkıntı çünkü aile meselelerinin içine giriyorlar. Eşleri birbirilerine karşı dolduruyorlar. En iyisi nedir biliyo musun? Allahın em gurbet yerinde eşinle birbirinize destek olarak ve muhtaç olarak yaşayacaksınız. Bak o zaman ne kadar sağlam ve uzun ömürlü bir evlilik çıkıyor o işten. Gözlemlerim var, bu konuda iddialıyım.
00 Yorumla
+1 yılYani yaşayabilirim elbette. Yaşlı başlı insanlar. Ama yaşamayı tercih etmem. Gerçekten çocuk gibiler ve insana sabretmeyi öğretiyorlar.
Kendin olman gerekiyor. Bazen sabırsız her zaman mükemmel olmayan haliyle insanın kendisi olması gerekiyor. Eşimizin ailesiyle bu pek mümkün olmaz.00 Yorumla
+1 yılKabul etmedim etmemde zaten görüşmüyoruz bile ne kadar uzak o kadar iyi. Dip dibe yaşamak isteyince aileler her şeye burnunu sokmaya çalışıyor ve aileler burnunu sokunca o evlilik bitiyor.
23 Yorumla- +1 yıl
Doğru ve şu var baş başa kalmak mümkün olmaz anne varsa
- +1 yıl
Kesinlikle.
Kocamla baş başa kalamicaksam nıe evlendm - +1 yıl
Doğru
+1 yılYok be kral ne işim var ansızın eve gelirler ben evde rahat biri olmak isterim şortla gezerim genelde ileride eşim olacak kadında mesela rahat giyinmeli evde düşünsene ansızın kapı çaldı biz geldik hadi ordan ya
00 Yorumla7 sene aynı evde yaşadık ailemle ev üstüne ev olmaz asla kimseye tavsiye etmem
Mutluluğunuzun huzurunuzun sevginizin bitmesini istemiyorsanız asla aileyle birlikte yaşamayın çevresinde bile yaşamayın00 Yorumla
+1 yılEvli degilim ama Maalesef bu devirde saygılı anlayışlı insan daha doğrusu kayınvalide bulmak çok zor. Sorun yaşayanlar daha fazla yaşamayanlara nazaran. Ben yaşar mıyım 🤔 anlayış ve saygı sevgi olsa yaşarım sonuçta oda anne yakın olsak bence güzel
00 YorumlaAilesi ile aynı ev olmasını eşim de kabul etmez.. Ben de karşıyım.. Maddi durumlar, hastalık durumları vs. konuları farklı tabi.. Ama yaşam şartları elverişli ise aynı apartman belki ama evler farklı olsun bence...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 406 cevap paylaştı. Bizde iki aile aynı evde yaşıyoruz annem ben abim yengem ve yeğenim. Bazen keşke evimiz ayrı olsa diyorum bazen de bir arada olmak keyif veriyor bence en güzeli müstakil iki katlı ev kapılar ayrı düzen ayrı görmek istersem bir kapı mesafede olmak..
05 Yorumla- +1 yıl
@eftelya80 ama kimse kimsenin özel hayatına müdahale etmemeli
- +1 yıl
@eftelya80 okuduğum kadarıyla abin zaten sınırlı biri olmuş. Seni dinlemiyor bile
- +1 yıl
@eftalya80 Bu meraklı alıngan kişi. Türkçe bilmeyen yengen değil dimi😃
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hem artı hem eksi bir durum. Yakın olunca daha sık gorusme talebi olabiliyor bu da mesafeli ilişki isterse gençleri zorlayabilir. Sahsen ben iki tarafa da uzak olunması taraftarıyım.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılIstemezdim. Rahat edemeyecegimi ve gozlem icinde olacagimi bilirim. Esim rahat edemez diye kendi ailem icin de ayni sekilde yakin yasamak istemezdim. Uzak ve ozgur olmakta fayda var.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 680 cevap paylaştı.
+1 yılİletişime bağlı iyiysek neden olmasın arada eşimden sıkılınca evden oraya kovarım sonra çocuk olursa kaynanacıgıma kitler gezmelere cıkarım falan fılan avantajlı bence😆
00 Yorumla Aynı sitedeyiz ama farklı bloklar. Yani aynı mahallede sayılırız. Bir sorun yaşamadım. Tavrımı net bir şekilde gösterdiğim için öyle her saat istedikleri gibi gelemezler.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s +1 yılAileye göre değişir. Sıkıntılı insanlar ise kimse istemez ama benim müstakbel kayınvalidem de kayınpederim de çok tatlı ve destekleyici insanlar, aynı apartmanda bile yaşarım
00 Yorumla Gözden uzak olalım, gönülden Irak olmayalım. Yakınlık tez ayrılık getirir.
30 Yorumla
+1 yılAnlaşabileceğim kişiler ise yakın olmayı sorun etmezdim açıkçası. Aile ortamını seven birisiyim
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 940 cevap paylaştı. Ailesinin nasıl olduğuna bağlı aslında fakat bunu bilemeyeceğimiz için iki taraftan da uzak oturmak en mantıklısı
10 Yorumla
+1 yılBir erkeğin ilk önce annesine bakın
Eğer annesi iyi değilse bu ilişki olmaz gibi13 Yorumla- +1 yıl
Bence bu her iki cins için geçerli
- +1 yıl
Haklısın
- +1 yıl
Birde şu var evde baş başa kalmanız gerekir siz evlisiniz
Yani anne ile yaşamak iyi olmaz
+1 yılAynı ev olmaz.. Mümkünse bi 20 dk olsun aramızda en az
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılBen kendi ailemle de dip dibe yasamayı kabul etmiyorum ki. Azıcık uzak olmak her zaman iyidir
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence iyi değil, eşinle aile olamıyorsun… eşinin ailesiyle aile oluyorsun… eşinin ailesi üyi kötü diye demiyorum. Fark etmez. Sürekli onlarla iç içe oluyorsun… onlarla arkadaşlığım artıyor ama eşinle yakınlaşamıyorsun
00 Yorumla
+1 yılAynı evde yaşamak istiyorum ama kaynanam kabul etmiyo yaa.. yakın oturuyoruz şu an..5 dakkalik mesafedeyiz
05 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
bence öyle bir isteğin olmasın sizin özeliniz kalmaz.
- +1 yıl
+1 yılFazla kalabalığa gelemem ben eşimle baş başa vakit geçirmek isterim o yüzden en az başka ilçede olmamız gerekli
00 Yorumla
+1 yılŞimdiki aklım olsa kesinlikle hayır. İllaki tartışmalar zıtlaşmalar oluyor ailesi ile haliyle bu da evliliğine yansıyor ister istemez.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılHayir yaaaya da benim aileme de yakın olacak
10 Yorumla Bu tarz yakınlıklar, pek iyi olmuyor maalesef sorunlar daha çok oluyor.
10 YorumlaEtmem. Tüm akrabalardan uzak olmak mutlu olmak demek.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Aynı bina olmasa da mahalle olabilir. Çocuk olursa bakarlar hem.
10 Yorumla
+1 yılEvlilik düşünmesem de fikir olarak beyan edeyim ben kabul etmem.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 658 cevap paylaştı.
+1 yılBayanların çoğunluğu eşinin ailesini yakınlarını düşman göruyor yakınrdında oturmazlar
00 Yorumla Ettim bin pişmanım siz etmeyin kendinize bu kötülüğü yapmayın
00 Yorumlaaynı bina olmaz ayni mahalle olabilir ama dip dibe olmasın
00 Yorumla
+1 yılBana uygun değil. Kalabalıktan hiç hoşlanmam.
00 YorumlaAynı bina ve mahallede olabilir neden olmasın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılOlur. Farketmez aynı bina da olur, diğerleri de.
00 Yorumla
+1 yılaynı ev ve bina birwz sıkıntılı bir durum
ama aynı mahallede olabilir00 Yorumla
+1 yılAile apartmanı travmatik bir deneyimdir :) mahalle olur da aynı bina kötü.
00 YorumlaAynı ev haricinde yakın olabiliriz ya sıkıntı değil.
00 YorumlaYaşarım , sorun olmaz benim için. Aile sıcaklığını severim
00 YorumlaHayır kabul etmem kendi aileme de dipdibe yasamayı istemem
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 789 cevap paylaştı.
+1 yılHayır ne kendi aileme ne eşimin ailesine yakın olurum.
00 Yorumla
+1 yılSakın yapma. zavallı teyzem 25 yıldır öyle kadının piskoloji filan kalmadı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı. Daha iyi olur ara ara çocuğu emanet edip birlikte vakit geçirirsiniz işte
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Aileye göre değişir sürekli gel gitler olursa ne biliyim her şeye karışırlarsa kabul etmem
00 YorumlaAynı mahalle olabilir günün 7/24 saati evimde olacaklarsa o zaman başka tabi :)
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılhayır çünkü babaannemle aynı apartmanda oturuyoruz yıllardır ve annemler sürekli ordalar babanneme bakmak mecburiyetinde gibiler bunları gördüğüm için istemem
00 YorumlaHayır, kabul etmem. Mümkünse kendi ailemden de uzak bir yerde yaşardım.
00 YorumlaFarketmez yeter ki o eşe aşık olayım oda bana her şey kabul
01 Yorumla
+1 yılOlmasa daha iyi tabi. Zırt birt gelirse evden kovarım kibarca
00 YorumlaEğer iyi bir aile yapısına sahipse isterdim. Ne giydiğine, ne konuştuğuna, ne yemek yaptığına karışmayan bir ailesi varsa yakın olmak iyidir. Akşamları bunaldiginda gidip de dertleşecegin içini açabileceğin bir ailesi varsa neden olmasin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşimin ailesiyle bir ara yaşamak zorunda kaldım. Allah bir daha ne bana, ne de başka gelinlere yaşatmasın.
05 Yorumla- +1 yıl
O kadar mi kotu
Cevap sahibi+1 yılNe özelin kalıyor, ne rahatça oturup kalkabiliyorsun, gün içinde kocanla arkadaş gibi takılmak zorunda kalıyorsun kayınvalidelerin önünde ne yapabilirsin ki. Sürekli misafir gelip gidiyor hizmet ediyorsun o da cabası. Cidden tam anlamıyla hizmetçi oluyorsun.
Cevap sahibi+1 yılOna göre giyiniyorsun dikkat çekici bir şey giyemiyorsun. Kısacası çook zor belki bu durumu sevenler vardır kalabalık olmayı vs ama eşimle özel bir hayatım olsun, özelim olsun, çat kapı gelmesinler diyorsanız ne aynı evde yaşayın ne de yakın oturun. Altlı üstlü oturdum o da olmadı 1 ay oldu taşındık çok şükür.
- +1 yıl
Çok iyi yapmışsın benim sevgilim de ailesine yakın yaşamak istiyor ben biraz uzaklaştırmaya çalışıyorum dinliyor beni en azindan
Cevap sahibi+1 yılİyi yapıyorsun başta ipin ucunu sıkı tut sonra uzaklaşmak zor oluyor
Gizli Üye(18-24)+1 yılNe eşimin nede kendi ailemin yakınında oturmak istemem mümkünse farklı ülkelerde oturalım
10 YorumlaŞahsen ilerde eşim olduğunda ben ne onun ailesine yakın yerde ne de kendi aileme yakın bir yer isterim biraz özlesinler isterim daima 3. Kisilere mesafe iyidir yakın olunca tadı kaçar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKendi ailemden uzak olsun da neresi olursa olsun 😀
00 YorumlaEderim iyiyseler ne güzel 2 kap yemek yapanim olur cocuk varsa gelir bakarlar bayramlarda beraber yemekler yenir bu ailelerden kacanlari anlamiyorum hiç
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılşehir değiştirmem ayni sehirdeysek orta yol bulunur
00 Yorumla- Devamını Gör (160)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler