Anlattigim olay Turkiye'de yasanmiyor ve sahislar da Turk degil
Aldatan mı suçlu aldatılan mı?
Anlattigim olay Turkiye'de yasanmiyor ve sahislar da Turk degil
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer (aldatılan biri olarak söylüyorum) aslında suç veya kabahat değil daha çok kişilik meselesi. aldatan kişi, en çok aileden olmak üzere hayatta entellektüel anlamda bir şey öğrenememiş ve bu durumu bilerek-bilmeyerek kendi aleyhine kullanmaya başlamış, kişiliği daha oturmamış insanlardır. aslında bu tarz olumsuz davranışlar başta (büyüme çağı, ergenlik vs) onun elinde değildir çünkü neyin doğru-yanlış olduğu hakkında bir fikri yoktur. ama kendi aklını ve becerilerini kullanabilmeyi öğrendikten sonra da devam ediyorsa, ve çevresinde ona 'kötü' yolda olduğunu anımsatan, yardımcı olmaya çalışan birileri yoksa (eğer onları dikkate almıyorsa ayrı), maalesef artık alışkanlık haline getirdiği davranışları hayatının her alanında mümkün mertebe kullanır.
ve tabi ki vicdan ve iyilik-saflık-dürüstlük yoksa içinde, her şey beklenir.
aldatılan kişi de eğer partnerinin çelişkili davranışlarını görüp susuyor, herhangi bir adım atmıyorsa ve bu tarz kötü davranışlara maruz kaldığı halde 'aşk'a, 'sevgi'ye sarılıp affetme-susma yoluna gidiyorsa, bu sefer sorun ondadır.
çünkü şunu unutmamak gerek: onunla bir ilişkiye başlarken zaten bir şans vermiş oluyorsunuz. eğer o, bu şansını iyi değerlendirememişse, artık kendini size kanıtlamıştır ve onu hayatınızdan çıkarmanız gerekir.
dipnot: yukarıda aileden alamadığı eğitimden bahsettim. yanlış anlamayın. annesi babası dürüst, iyi ve vicdanlı olup kendisi ipsiz sapsız olan çok insan tanıdım. ailesi ona gerekli eğitimi vermiş fakat o önemser gibi yapıp aslında oralı olmamıştır. tabi ki ailesinde sorun olan insanlar da var. bu da apayrı bir konu.
Öncelikle güncellemeye takıldığımı belirtmek istiyorum. Türk olup olmamalarının konuyla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bu tamamen insani bir durum.
Öte yandan; ister birliktelik ister evlilik olsun, ilişkilerimizde karşı tarafın duyguları ve ihtiyaçlarını da göz önünde bulundururak hareket etmeyi, hem kendimize hem de karşı tarafa olan saygıyı kaybetmemeyi, hayatı paylaşmayı, olabildiğince birlikte hareket edebilmeyi, her şeyi tek başına üstlenmemeyi, beklentilerimizi çok yükseltmemeyi ve her zaman haklı olmamaya çalışmamayı becerebilirsek aldatmaların da minimuma ineceği kanaatindeyim. Uzun lafın kısası aldatmalarda tek taraf suçlu değil bana göre..
Aldatmanın mazareti olmaz. Ancak partner partnerinden memnun değilse. Davranışları, kişisel bakımı, görüşleri, hal ve hariketleri... Gibi durumlar bazen sevdiğiniz birini mıktantısın zıt kutupları misali iter. Bu durumu partnerle konuşup düzeltmesini istemeniz birlikte yaşadığınız insanlarda talep edebileceğiniz haklardır. Ancak dış görünüş meselesi tartışılır. Sen nişanlanmış evlenmiş üstüne çocuk yapmış bir insandan dış görünüşünü mazeret sunarak aldatamazsın keza birlikte olmadan önce aklın neredeydi! Bir insanı hayatına sokup vaktini çalıp sonra dış görünüşü mazaret sunarak ayrılmak pek insancıl gelmiyor.
Ayrıca aldatmak yerine hayatından haklı sebeplerden ötürü çıkartmak durumu söz konusuysa iş değişir. Çünkü boşanmış ve dul bir insanın aldatma gibi bir lüksü söz konusu olamaz. Sevemiyorsan boşanmayı seçmelisin. Daha insancıl bir seçim.
Öyle insanlar varki karısı gömleğini, ütüler yemeğini yapar, çocuklarına bakar adam dışarıda başka kadınlarla yatıp kalkarsa affedilemez. Aynı durum kadın içinde geçerli. Adam çalışır eve ekmek getirir, sana sahip çıkar, çocuklarını paylaşır, patronun çenesini çeker... Adam evden çıkınca kadında adamı aldatıyorsa buda insancıl değil. Kadın cinayetlerinde sırf bu yüzden ön yargılı değilim. Adamın hakkına geçmişse ve bu kadın ölmeyi hak etmiştir demektir! Aynı şey erkek içinde geçerli olmalı!
aşk yüce dağların yüce gönüllerinde sevdası...
aşk yüce gönüllerde yeşeriyor çiçekler açıyor...
böyle karaktersiz insanlar aşkın adını kirletiyor...
teşekkür ederim...
Cevap
390Cevap
1- Aldatan sebebi ne olursa olsun suçludur.
2- Bahsettiğin olayda ise kız vicdan yaptı büyük ihtimal , o yüzden anlattı.
3- Erkek ise fazla bağlanmış ona, duyguları kör etmiş onu ve kendinden geçmiş, bu yüzden ki en başta kendine haksızlık ediyor.
Kız haksız, kız hatalı... Gerekirse terkedecekti, garantici davranmış.
cut.
Aldatmaya suç olarak bakmamak lazım.
Bir insan bir insani sevebilir, isteyebilir, arzulayabilir, aşık olabilir aynı bu olasılıklar gibi bir başkasınada aşık olabilir, arzulayabilir, isteyebilir ya da sevebilir.
Sorun edilen husus "benimle beraberken" yapmaması lazım sığlığında olmamalı.
Seni çok severken gönlü sana kaydığı gibi bir başkasına kayabilir bu olağan bir durumdur ve gönül akıl ile yönetilen bir şey değildir.
Sana söyleyecek doğru zamanı bulmamış olabilir hatta bir adım daha ileriye atayım söyleme zorunluluğuda yoktur.
Gönül işlerinde suç ve cezayı kabul etmedim, etmem.
@Herdaim70cl
Çok yanlış bir düşünce.
Aldatmanın haklı olan yanı yoktur, ilgi az ise gider derdini anlatır ayrılır. Aldatan suçludur. Kötü birisidir demiyorum, ama suçludur, kimi zaman kendisi iyi olur ama ayrılamadığı için, ona ayrılmak istediğini söyleyemediği için aldatmayı seçer. Yani korkaklık yapar. Ama bu sonucu değiştirmez tabi... Aldatmak yerine yüzüne yüzüne vurun. Vurun ve ondan sonra ister devam edin ister çekip gidin. Her şekilde o kişi alması gereken dersi almış olacaktır nasılsa. Eğer ortada sorun varsa yokmuş gibi davranmamalı. Kırmaktan korkmamalı, dürüst olmak zor gibi görülür ama sonucu huzurdur. Yalanlar ise kolay gibidir ama sonucu azaptır...
Aldatan da aldatılan da suçludur. Ama aldatan tabiiki daha suçlu. Sen eğer sevgilinden yeteri ilgiyi görmediğini düşünüyorsan, bu onu anlatmanı gerektirmez. Bunu onunla paylaşmalısın ve konuşmalısınız. Ona kibarca ilgi istediğini anlatmalısın. Uygun bir dille söylediğin takdirde sevgilin daha fazla zaman ayırır vs. Elinden geleni yapacağına eminim, eğer seni gerçekten seviyorsa. Konuşup anlaşılabilir. Aldatmak çok basit. Karaktersizlik. Bunu sevgiline yapmaya hakkın yok. Böyle bir şeyi kimse haketmez. Söylediğim gibi ilgi istiyorsanız bunu ona söyleyin. Çözersiniz. Ama baktınız işin içinden çıkılmıyor medeni bir şekilde ayrılır, bundan sonra istediğinizle olursunuz. Umarım yardımcı olmuşumdur. Hayatta bol şans :)
ya neden aldatılan sucludur cunku aldatılan aldatana biraz daha ilgi gösterse bunlar olmayacaktı ama mesela bı kız sevgilisini aldatıyor bakın tum erkekler ıcın demıyorum ama bazı erkekler cınsellık dısında baska bısı konusmuyor kız da bunda sıkılmıstır eger erkege bu durumu anlatmıssa ve erkek de halen aynı davranıyorsa kız ıster ıstemez dısardan en ufak bı ılgı gordumu oraya yanasıyor bence olay bu yanı sebep bu bence ve herkesın dıkkatını cekerım bu yorumu tum kızlar ve tum erkekler adına yapmadım sadee bazı ınsanlar ıcın yaptım yanı
İlgi gösterince senle göstermeyince değil hemen başkasıyla... Yok öyle dünya kardeşim seven gerçekten sevse aldatmak aklına bile gelmez. Sevdiğine kıyamam ki her şeyden önce kötü bir şey yapmış tamam kız sonra dürüst davranmış ama bu onu doğru yapmaz.
Aldatan suçludur. Eğer ilişkiden sıkıldıysa ayrılalım deyip istediyle çıkabilirdi. Gerçi o da çok can acıtıyor ama olsun aldatmaktan iyidir.
Bu olayda erkekte suçlu bence. . Affettiği için aşkı bu kadar basit gördükleri için... Bir şekilde düşününce yani affettiğini düşününce o da demek ki kendini aldatılmış olmaya layık görüyormuş. . Yazık diyorum sadece.. . Ama ben görmem
Soruyu kınamıyorum her soru sorulabilir o konuda sıkıntı yok berincim :)
İyi günler :) Sevgiyle kalın :)
Soruyu sorana katılıyorum evet her aldatan haklı demem ama genelde aldatılanda suç vardır. Çünkü dünya çapında anketlere bile bakabilirsiniz. Sıkıcı bir ilişki, ilgisizlik gibi bir çok neden başka arayışlara geçmeye neden oluyor. Kız arkadaşımda aldattı çünkü sevgilisi sürekli erkek arkadaşlarına önem veriyormuş kızı hep 2. plana atmış. Doğum gününü filan unutmuş hatta o gün arkadaşlarıyla takılmış sevgilisi arkadaşımda bu durumdan bıktığı için aldattı. Aldatmasını istemezdim ama baştan ayrılması daha doğru olurdu bence ama böyle davrananlar aldatılmayı hak ediyor.
İnsan aldatıldığında dönüp kendini sorguluyor bende bir hatamı var diye çocukta dönüp kendisine bakmış ve kendisinde hata görmüş kıza olan aşkı gözlerini kör etmiş ve affetmiş, ayrılığı düşünemediğinden affediyor.
Kıza gelince bu aldatması için bir sebep değil gerçi hiçbir şey buna sebep olamaz. karşıdaki erkeğin ilgisi hoşuna gitmiş olmalı bocaladığı bir dönemde olduğundan da böyle bir hata yapmış. kızın yapması gereken ayrılmaktı o yapmamış, erkekte durumu öğrenince ayrılmamış her ikisi de hatalıdır bence.
İkisi de suçlu bence. Ama kız aldatmadan önce sevgilisiyle konuşmalıydı bu konuyu. Benimle ilgilenmiyorsun, ben böyle yapamıyorum vb. demeliydi, duygu ve düşüncelerini açmalıydı. Ama bir yandan da şöyle bir şey var, sevgilisi kendisiyle ilgilenmediği için ona ulaşamıyor olabilir ya da artık kendisini sevmediğini düşündüğü için hiç konuşmaya gerek bile görmemiş olabilir..
Aldatmak yerine ayrılabilirdi de.. Ama çok sevdiği için ya da yine sevgilisine ulaşamadığı için ayrılamamış olabilir.
Ulaşmak derken, sadece telefon etmek vb. algılamayın lütfen. Bazen o kişi karşında bile olsa duygu ve düşüncelerini belirtemiyorsun, istediğin yakınlıkta iletişim kuramıyorsun. Bundan bahsediyorum..
Sebebi ne olursa olsun aldatmak insana yakışmayan bir davranıştır. Birlikte olduğun kişi kötü olabilir, seninle ilgilenmeyebilir ne olursa olsun aldatmak gibi alçakca bir şey yapmamak gerekir. Kişi, kişiliği elverdiği sürece insandır. Aldatılmayı kabul eden insanın samimiyetine de güvenmem ben. Hele de kabul edip üstüne özür dileyen... Nasıl bir mide nasıl bir anlayış anlayamadım ama sonuç olarak aldatan insan kişiliksizdir ve affedildikçe arsızlaşıp sürekli tekrarlar. O yüzden böylelerini hayatımızda tutmamamız gerek. Allah öyle insanları uzak tutsun...
Bu da ilk cevabım olsun :)
Aldatan karaktersizdir. Net.
Ayrılsın adam gibi. Ne halt ediyorsa etsin.
Birde duygusal ve bedensel diye ayırmayalım aldatmayı.. İkiside aynı kefede benim için. Karşı cinsle yatmadı diye bağrımıza mı basacağız adamı.
Nerden bakarsan bak , karaktersizlik.
Aldatmaya teşvik edici davranışlar vardır. Fakat bunlar doğrudan aldatan tarafı haklı çıkarmaya yetmez diye düşünüyorum. Bana göre bir insan gözü dışarı kaymaya başladığı anda var olan ilişkisinin sonuna geldiğinin ve bundan sonra devam etmenin karşı tarafa haksızlık olduğunun, ondan da öte aldatmaya meylettiğinde bu durumun her şeyden önce kendine olan saygısının sarsılmasına yol açacağının bilincinde olmalıdır ve ilişkisini sonlandırmalıdır.
Kizin olayi sevgilisine anlatarak "durust" davranmis olmasi onu aldattigi gercegini degistirmez. Bunun yanisira, bu ciftin daha once sorunlarini (muhtemelen cinsel tatminsizlik veya ilgisizlik) muzakere edip etmediklerine iliskin bir veri yok elimizde. Adamin seks konusunda mi yoksa ilgisizlik konusunda mi hatali olup olmadigini da bilmiyoruz (zira bunlar tahlil yaparken onemlidir). Ama netice itibariyle her ne olursa olsun, kizin aldatma asamasina gelmeden once sevgilisiyle enine boyuna konusup, boyle devam ettigi taktirde ayrilacagini soylemesi gerekirdi. Daha once konusmussa ve iliskileri iyilesmemisse bile, yine de aldatmadan once ayrilmasi gerekirdi.
Bence bunu kabul eden kisi hatali gibime geliyor aldatani affeden boyle bir zihniyet var mı yahu ne gunlere kaldik
Aldatıldım ve 2 seneden beri nelerle uğraştığımı bir bilsen nasıl değer verdim nasıl çabaladım bu ilişki için bir dinlesen oturur ağlarsın.
O yüzden ne özür dilerim o şerefsizden ne de bir daha yüzüne bakarım.
Aldatan benim gözümde kaliteli or*spu çocuğudur.
Senin arkadaşının sevgilisi de kaliteli malmış yani bir de üstüne özür diliyo.
Ne günlere kaldık Rab'bim.
Aynen zii.
anlamıyorum bu nasıl bir sevgi nasıl bir zihniyet... sevgilisini aldatan kızı anlamıyorum ya da az ilgi gösterdim diye aldatıldığı halde özür dileyen erkeği. sizin sevgi dediğiniz şey bana gülünç geliyor. sevgili sevmek fiilinden gelir. bu nasıl bir mide ki bir de adına sevgi diyorsunuz
bazıları aldatmayı zamanla oyun halıne cevırıyor karsı taraf dort dortluk olsada gene aldatmayı sevıyorlar... genelde ruhsal bozuklugu olan tatmınsız olan kısılerdede gorulur. bunun yanında gercekden ıyı bır sevgılı es ozlem duyulması aradıgını karsı tarafda degıl baska tarafda gorebılırsın buda sevgı saygı huzur vs.. kısıden kısıye degıskenlık gosterır
Aldatan zaten sucluda. aldatilan ne demeye affediyo. sanki onemsiz bisey. dusunsenize
-askim kusura bakma ben seni aldattim
-ne onemi var askim ya lafi bile olmaz. bugun sen beni yarin ben seni
-tabi oyle
TToobe tobe. bence o cocuk bidaha sevgili bulamam korkusuna affetmis. Ama eminim hala yediremiyodur.
Bence bu duruma göre değişir. kimi ilişkilerde aldatılan suçlu olabilir. ancak işin garibi yorumlar. 'erkek adam affetmez' 'erkek olan o kızın bacağını kırar' daha yeni olaylar oldu o kadar eylem var kadına şiddete hayır diye adamlar gayet rahat hâlâ kadına şiddetten bahsediyolar. erkek aldatmış olsa 'tek gecelik' olur. 'geçici bir heves' olur. kızdan erkeği affetmesi beklenir. ama aldatan kız olunca işler nasıl da değişiyor hemen!
Mantıga bak ben böyle yapmasaydım sen öyle yapmazdın haha cok komik ya. bende aldatıldım ve yeterince ilgiyi alakayı gösterdim. yeri geldi aileme yalan söyledim onunla beraber olmak için ama o ne yaptı gitti aldattı. aldatmak karaktersizliktir. sebebi yoktur.!!
ikisi arasındaki yaşanmışlıkları bilmeden sadece kızı suçlayamayız. evet kız hatalı, o net. ama erkeğin de onu bu duruma iten hataları olabilir. ki kendisi bile kabul ettiyse var demektir. yoksa kolay kolay hiçbir erkek söylemez öyle. büyük olgunluk da göstermiş alkışlıyorum kendisini burdan :)
hiç bir bahane aldatmayı haklı çıkartmaya yetmez !!
madem mutlu değilsin terket ayrıl, sonra ne istersen yap, ama karşındaki insanı bu kadar çok kırmaya kimsenin hakkı yoktur..
başta eski sevgilim olmak üzere bütün aldatan insanların allah belasını versin..
Aldatan kişiyi haklı çıkarmaya çalışanları anlamıyorum. Yeterince ilgi gösterememek nedir?
Eğer bir kadın ya da erkek aldatıyorsa ve karşı tarafı ilgi göstermemekle suçluyorsa bu karaktersizlikten başka birşey değil. Madem ilgi göremediğini ileri sürüp bu terbiyesizliği yapıyorsan ilgiyi sen gösterceksin. Karşı taraftan beklenti yerine birşyleri kendimiz yapmaya başlasak bence bu oran artmaz.
Aldatan insan artık o kişiye değer vermiyordur zaten o ilişki çoktan bitmiş demektir ne olursa olsun aldatan şahıs karşısındaki ile beraber ne olursa olsun ona ihanet edemez. Boyle bir şeyi affeden kişi sırf gurursuzdur her ne nedenden olursa olsun bir insan karşısındakine bunu yapamaz
Duruma Göre Değişir, Eğer kadın dişiliğini erkeğine göstermeyip onu tatmin etmiyorsa, ihtiyacını gidermek için aldatır..
Kimi Durumlarda da, aldatma erkekte alışkanlık olmustur, buda onun kişiliğini gösterir..
erkek yine harbi cocuk cıkmıs ki kusuru kendisinde aramış. umarım durum öyledir.. ama kız oynak birşeyse ve durduk yere sevgilisini aldatıyorsa, en bariz örneği görmüşsün zaten.
Aldatılan sebebiyet vermiş olsa bile daima aldatan suçludur...
Çünkü eylemi gerçekleştiren odur.. Evlilik veya birliktelik karşılıklı sadakat, sevgi, güven ve saygıyla anlam ve değer kazanır. Eğer aldatma düşüncesini oluşturacak şeyler yaşanmışsa o birliktelik zaten bitmiş demektir
Aldatilan neden suclu olsn. Her din her millette aldatilmak hic bir zamn hos karsilamaz. Yeterine ilgi gostermedgini belirtsn. Ama emin ol erkek normalse ole soyleyp aciii aci intikamini alip brakir kizi. Saglikli dglse acizligini kapatmak icin gozyumar cunku kaybetme duygusu daha agir basar. Ha bide su var b insan yedigi halti hangi kafayla anlatr anlamis dgilim
Aldatılanın belki suçu vardır ama onun da hak ettiği davranış aldatılmak kadar iğrenç bir eylem midir peki?
Aldatan aldatmasın ayrılsın ayrıldıktan sonra ne hali varsa görsün.
Aldatmak nedir ya eğer seninle olan insanı istemiyorsan ayrılırsın aldatmak çok şerefsizce
Bence iki tarafta suclu iki es birbirlerine olan heyacanin bittigini soylerler ya da sevginin askin v. s ama birbirlerine bagimlilik yapan birsey vardir bilmedikleri sigara gibi misal. İste bu yuzden kopmak zor olur simdi gelelim sucluluga hislerinizi birbirinize acin eksikleri yanlislari dogrulari ilk gunku heycani yasamak icin ne yapmali ortaya dokun sonuc neyi gerektiriyo olcun tartin burada iki tarafta suclu cikacaktir cunku zamanla artik benim dusuncesiyle siradan monoton bir hayat yasamaya basliyorsunuz buda iliskiyi yipratiyor bu yuzden yapmaniz gereken ilk gunlere donmek ve ogunku gibi ilgi gostermek suslenmek hos kokular surmek birazda birkac gun uzak kalmak ve telefonda mesaj lasmak v. s kadin erkeginden kacarsa ya da ilgisini cekicek seyleri azaltirsa erkek baska arayislara gider erkek ilgisini azaltir ya da hukmetmeye calisirsa kadin bunalir ve kacar bu tavsiyemi dinleyin ise yariyor...
Ben bir ilişkide oluşan sorunların hiçbir zaman tek taraflı olmadığına inananlardanım. Ama aldatmak kişilikle alakalı bir durumdur. Karşındaki ne yaparsa yapsın aldatmak aklanamaz. Ayrılırsın, ikinizde kendi yollarınıza gidersiniz gerekirse. Ama aldatmak bir ilişkiyi bitirir, şimdi ya da ileride. O çocuk o kızı her ne kadar affetse de içine bir şüphe ve güvensizlik tohumu ekildi. Nasıl huzur bulacaklar? O ilişkinin bir geleceği yok bence.
Aldatma olaylarında iki tarafta suçludur. Kimse alenen kötülenen böyle bir durumu kendine yakıştırmak istemez çünkü. Ama suçluluk oranları da aldatmadan aldatmaya göre değişir.
İlgi kaybından olan dışarı yönelmede aldatılanın daha büyük suçu vardır bence.
Bence erkek de bir halt yemiş ki böyle bir şeyi çok rahat söylemiş.
Aldatılmak öyle kolay bir şey değil. Öyle herkes altından kalkamaz, ne kadar çok sevse bile affetmek kolay değil. İlk tepki verip sonra affetse yine neyse ama ben erkekte de bir şeyler var gibi geliyor.
Bence duruma göre değişir aldatan ya da aldatılan diyemem. Yani bir insanı sirf gözü ac olduğu için aldatan insanlar vardır Bide gerçekten ilgisizlikten ya da tatminsizlikten, mutsuzluktan aldatan insanlar vardır iki durumdada suçlunun her zaman değişeceğini düşünüyorum.
Suç kimin derken, suç tabi ki kızda.
Çocuk, sevdiği ve ayrılmak istemediği için öyle demiş olabilir. Ama eminim ki, jeton geç de olsa düşecektir. Yani o ilişkiden hayır gelmez artık.
Bir erkek bunu düşünerek mutlu olamaz çünkü. Kimse olamaz...
Ne or.. pu kadınlar var işte.
Aldatan karaktersizdir. Evet ilgi eksikliği olabilir bu durumlarda kızlar başkasına kayıyor bunu da biliyoruz ama bu kızın kevaşeliğidir. O erkek kabul ettiyse ben sana söyliyim muhtemelen erkekte aldatmıştır istediği gibi olmamıştır birbirlerini özlemişlerdir ondan barışmışlardır. Ya da erkek intikam alacaktır
Sen olayı çok yanlış görüyorsun..
bir erkek gelir tanışırsınız sonrasında ilişkiniz olur
bundan 2-3 ay sonra ise sana özel ilgi göstermediği için sıkılırsın
başka zevkler ararsın ama ilişki bir zevk değildirr sadece macera veya
şımartılmak istersin ki sevgilin bunu yapamıyor demektir ya da sen fazla
şımarıksındır aslında iki tarafta suçlu değildir aldatmak diye bir şey yoktur aslında bu daha çok gönül eğlendirmek gibi ama tabii sırf bunun için 200-300 kadınla/erkekle olmazsın..
Aldatan suçludur arkadaşım. İnsanlar konuşarak doğru yolu bulur.
Yatakta iyi değil ve sevgim bitti sözleri ise işlediği suçu örtbas için uydurulmuş bir bahanedir.
İstesem uzaktan severken 4 boyunca antalyada bir çok fırsatı değerlendirip aldatırdım.
Ama venim karakterim ve sevdiğime verdiğim saygım buna izin vermedi.
Aldatan her zaman suçludur : net
ilgizliğin şuçu aldatma olmamalı eğer bir problem varsa bu çözmülenmeli kim olursa olsun bunun karşılığı bu olamaz. bunun arkasına sığınpta ben doğru yaptım diyemez... aldatan şuçludur. sevgiyi sadece doğru bir şekilde yaşanmalı
Aynen
adam yokluktan affetmiş, net
erkek olan kırar bacaklarını...
Kimse kimseye vurma hakki yok ne olursa olsun.
Yanlış oldugunu düşündüğüm halde artılayasım geldi ve yaptım :D
Turklerde de var bu kabullenme. Ama ben ne olursa olsun aldatanin suçlu olduğuna inanirim. Karsinda ki ilgisizse konusmayi denesin vakti olmuyor ayrilsin ne gereği var ki birlikte olmanin. bir kez aldatan sorun ne olursa olsun bir daha bir daha aldatir.
Aldatan suçludur. Aldatan kendinin aldatilabilmesini düşünerek bu ise kalkışmış ve aldatmistir.. Bu konuda ise kanaatimce erkeğin pısırıklıgından dolayı boyle karsilamis olacak ki bence saplantılı bir şekilde bağlanmıştır. Onu çok değerli kendini değersiz gormektedir. bu olay sonrasında güven sağlanması düşünülemez oysa ilişkiler karşılıklı güven ve saygı çerçevesinde kurululur
Yorumum bu hikayeye değil ama ortada bir aldatma varsa kesinlikle suçlu olan tek taraf değildir..
"Kalan mı terk eder? giden mi terk eder?" sorusuyla eşdeğer bu soru
Zira herzaman giden değildir terkeden.
“herkesi aynı şarkılarla, aynı kelimelerle, aynı şiirlerle sevecek kadar çirkin olmayın yeter.”
Ya cidden bazı erkekler hiç ilgi göstermiyor o yüzden sırf inadına başka bir erkekle yakınlaşasın geliyor ama aldatmak değil sadece kıskandırmak ama öyle bile kıskanmayanlar var ilgisiz olanlar var ama aldatmakta gerekmez en iyisi ayrılmak ama aşıksın ayrılamıyorsun bu ne ya
Aldatan tabiki de suçlu. Demek ki değer vermemiş. bir anlık boşluktu falan palavradan başka bir şey değil. Tamamen karaktersizlik. Sana yeteri kadar ilgi göstermedim Özür dilerim demek kadar da saçma bir şey olamaz. Illa her dakika vıcık vıcık aşk yaşamaya gerek yok. Ayrıca aldatan onu alışkanlık haline getirir zaten. Güvenmemek gerekir Bir daha.
Aldatan karaktersizdir net yani gidip başka biriyle olacağına sevgilisine anlatsaymış olmayacağını anlayınca da ayrılsaymış zorla güzellik olmuyor ya! Oğlanın aşkından gözü kör olmuş yazık, aşk her şeyi affetmez bence. Kızla geçireceği vaktin bir salisesinde bile bu yediği kazığı nasıl hatırlamayacak acaba?
nasıl bır toplum halıne geldık anlamıyorum ki... aldatan haklı körmü aldatılan eksık olmasaydı. tecavuz eden haklı körmü kadın edeplı gıyınseydı... nereye gıdıyoruz anlamıyorumki. ahlaksızlığı meşrulaştırmakdan başka hıç bır şey değil bu. tiksinir oldum artık
4 yıllık kız arkadaşım, kendi iyiliğini geleceğini düğündüğüm için bazı isteklerini yapmadığım için en yakın arkadaşım kardeşim dediğim kişiyle aldattı. Şimdi ben onu düşündüğüm için suçluyum öyle mi? Ben doğru olanı yaptım başkalarının yanlışı umrumda değil bu onun karaktersizliği, hayattan tek bir beklentim var herkesin hak ettiğini alması.
Aldatan insan ne olursa olsun suçludur ama aldatılan kişi temiz değilse, bakımlı değilse aldatılmayada zemin hazırlıyor demektir.. Aldatılmak herkes için ağır olsa gerek. Şahsen bn aldatılmış olsaydım, evet kahrolurdum. Ama kendime de sorardım ''Neden aldattı beni'' diye.. Benimde suçum var mıdiye sorardım kendime..
Aldatan suçlu tabikide.
Lakin adamın bir yerde hatası var o da affetmek. Bu adamda çok geniş be arkadaş modern çağdaş olcaz diye g4vatlığın luzümü yok.
Bu yoruma artı eksilerle anket sonucunun tezatlık göstermesinde buradaki hafif insanlar evet aldatan suçlu ama aldatılmayı sineye çek g*vat ol mu diyorlar şayet size bir gıcıklıkları yoksa.
bir + da benden olsun. O - veren 8 kişi ve aldatılan suçlu diyenlere artık ''geniş'' tabirini bile az buluyorum ve nasıl böyle geniş olabildiklerini merak ediyorum doğrusu.
Söylediklerinize aynen katılıyorum @KontroLDışı Bunlara "geniş " Lafı az gelir
Ve bir + da benden : )
bir tanede benden
belki adam kiza oyun oynayacak o ilerde o kiza patlar.
l*n adsafhdahds 😁😁😁😁😁
Ağzına sağlık 👍
kız suçlu. kimse aldatılmayı hak etmez. ne yaparsa yapsın.
aldatan kişi hatalı. bunu kabul edeni de yadırgarım. problem her ne olursa olsun aldatmak ilişki ahlakına sığmaz.
tabii ki söylerim. sanırım bu hafta içinde görüşeceğiz bir sorun olmazsa
rahatsız biraz evet. bilgisayardan uzak durması lazım
Aldatan suçlu. Aldatilanda aldatanda karaktersiz. Aldatilanda meshebi ne kadar geniş mis ben böyle cuval gormedim.
Ne demek ya fazla ilgilenmedim. iyi evden ciksin disari adam. Karida desin ki fazla yanimda olmadin o yuzden oldu. Hep yanindami duracak işe gitmeyecekmi. nasill bir ilişki bu.. evlerden irakkkk
Elbette aldatan.. cunkü aldatirken beraber olmalari söz konusu.. madem diyelimki ilgi gostermiyor aldatilan taraf, ohalde bunu medenice sozlu ya da mesaj la soyle. iliskin bitsin sora ne b. o. k yiyorsan ye.. aldatilan suclu diyenleride esefle kiniyorm
Aldatan karaktersizdir net ve acik. ne olursa olsun izahi gerekcesi olmaz olamaz yok ilgilenmedin soguk davrandin vs... hikaye. gonlun kayiyosa baskasina birakir bitirirsin iliskini yeni ufuklara yelken acarsin. hiyanetlik yapmazsin kimseye. kadin erkek hic fark etmez. bu olay
Orta bir suç varsa ikisininde suçu var bence hem aldatan kansızda hem aldatılan acizde madem aldatılmak istemiyorsun karşındaki insanı sıkmak yerine sevmeyi bilmeli aldatanda kendi karektersizliği yüzünden karşısındaki insana kendini sevdirmek yerine onun kendisini bunaltmasını sağlıyor olay bundan ibaret.
Aldatan karaktersizdir, net ayrıca Aldatilmis biri olarak bu soruyu esefle kiniyorum...
ikisini seçebilseydim seçerdim malesef tek oy atabiliyoruz.
malesef sen o kadar sev sahiplen elinden geleni yap değer ver sonra gitsin seni aldatsın adalet mi bu karakter mi bu şimdi.
Aldatan her ne olursa olsun hatalıdır. Aldattığı kişi ona ilgi göstermiyorsa ondan ayrılır başkasıyla birlikte olabilirdi.
Aldatılan ise gerekli ilgiyi karşısındakine göstermediyse aldatanı bu işe azmettirdiği için yine suçlu olur ama
Aldatılan aldatan kadar suçlu değildir.
Aldatan ayrı bir şerefsiz...
ona şans veren ise ayrı bir yandaşı...
insan katiline 2Ci bir şans vermemeli ne olursa olsun ilkinde yaralayan, ikinci de ansızın öldürür.
Ya hayallerini yıkar
ya da hayatını
sonra kendi enkazında kurtulmaya çalışırsın.
ikiside ama aldatanların elbet bir sebebi vardır eşinin onu tatmin edememesi, ona istediği hayatı sunamaması, ilgi göstermemesi... gibi tabi bunlar olsada aldatmak yerine konuşup anlaşıp bir karara varılmalı karşındakinin duyguları ile oynanmamalı kimse istemez bu duruma düşmeyi çünkü.
Ne olursa olsun Aldatan taraf suçludur.
Ayrıca aldatmak sadece fiziksel olmaz, başka biri de kafada yer etmeye başlarsa aldatma sınıfına girebilir. Nihayetinde sevilen kişiyi bir başkasına değişmenin adıdır bu.
Senden dolayı aldattım en bilinen bahanedir zaten.
O vakit gelip, adam gibi ilişkiyi bitirmek istediğini söyleyebilir, kaybetmek istemiyorsa da oturup sıkıntısını dile getirip, beklentilerinden bahsedebilirdi değil mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar