AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
571Cevap
Kadinlar cabuk çoker cunku.. o yuzden.. genclik , kadinin fıkır fıkırlıgı anlamina da gelir.
Çünkü kadinin dogurganlik durumu 35' inden sonra hem azalir, hem de ciddi tehlikeler atlatabilir.
Erkek, yukarıya yönelik bir durum ya da eşinin hamile kalmasi durumunda anne ve bebeğe dair bir yıkım yaşamayi istemez.
Benim tahminim bu
Erkeklerin gelişimi kadınlara oranla 3-5 yıl arası daha geç biter. Bir kadın kadar oturmamış karakterleri dolayısıyla kendinden küçük hanımlarla evlenirler. Zaten kadınlarda kendinden büyük ve yeterli olgunluğa erişmiş kişileri tercih ederler genel olarak
kardeşim hem dinen hem vücuda olarak bir bayanın erkekten 7 ile 9 yaş arası küçük olması gerekir çünkü kadınlarda ilişkiyi yani seks erkeklerden yedili 9 yaş önce bitiyor ve bayanlar bizden oldukça olgunoldukları için bayanların küçük olması gerekiyor
Bakış açısı olabilir tabi bu herkes için geçerli bir kural değildir. Kimisi olgun sever kimisi genç sever. Ufak yaşında ya da büyük yaşında olması önemli değil tabi , önemli olan her iki tarafında birbirlerine saygı duymasıdır.
Son zamanlarda k. s de dikkatimi ceken sira disi sorulardan biri. Ben buna cevap eermek. istemiyorum yetetince huzel cewaplar verilmis. Ama iyadei. itibarda bulunmak gerekisse gercekten cok guzel bir soru olmus.
düşüncen için teşekkür ler
Adı üstünde genç... Erkekler 40 a kadar gayet gençtir ve her yaştan bayanla evlenebilir ama kadınlar 26-27 den sonra tamam daha olmaz zaten o yaşa kadar bekleyen kız da herşeyi yaşamıştır sözüm İstanbul ve büyük şehirler için! Evlense dahii o evlilik yürümez bence ama evlenip ayrılmışsa o başka bir durum tabiii
Daha erken olgunlaşırlar bayanlar genellik ile ama ondan ziyade erken yaşta daha saf ve temizdirlerde , misal olarak ben 22 sevdiğim 20 ,19 olsa benim ile yaşayarak öğrenir bazı şeyleri hayatında yalnız çabalamaktan ise erkeği ile beraber sarılır hayata bana kalır ise erkeklerin kendinden küçük hanımlar ile evlenmesi daha mantıklı
Erkekler biz kadınlara göre daha geç olgunlaşırlar bu yüzden kendinden 4-5 yaş küçük bir kadınla aynı düzeye sahip oluyorlar bundandır kendilerinden küçük kadınlarla birlikte olmalarının sebebi
Kandırın siz böyle kendinizi :)
Ne kandirin yani gerçekler bunlar bence siz kabullenin :D
Kesinlikle doğru. 20 yaşında bir kızı 20 yaşında bir erkek çekip çeviremez. En az 5 yaş büyük olmalı.
yok öyle bişey, güzel hoş bulunuyosa gönlünü kaptırırsan gerisi yaşa bakmıyor. 9 milyarlık dünyada ztn sevdiin kişi illa yaşıtın olacak diye ararsan o iş sıkıntıya giriyor yani yaş farkları olması çok normal
Dunya nüfusu ne zaman 9 milyar oldu dunya nüfusu suanda yaklasık olarak 7.2 milyar 9 milyar nüfusu 2050 li yıllarda görecez
kadının diri olması lazım biraz. malum erkek göbekli kıllı vs olunca hiç bir problem olmuyo (neredeyse tabi).
ama kadın kendine bakmayınca durumlar aynı değil . o yüzden erkek kadının kendisinden genç diri ve kıpır kıpır olması ister. yani hepsi olmasada genelleme bu şekilde
Çünkü kadınlar daha akıllıdır daha zekidir daha olgundur sorumluluk sahibidir aslında erkekler kendinden küçük kadınlarla değil kadınlar kendilerinden büyük erkekle evlenirler buna kadın karar verir yani.
Erkekler bayanlara göre daha geç olgunlaşır. Cocuksu biriyle evlenmek istemezsin heralde :)
Kafa yapısı anlaşıp bırbırını sevdıkden sonra yaşın bır onemı yokdur erkegın buyuk olduğu gıbı kadında yaşça buyuk olabıllır erkekden gayet normaldır
Çok doğru örnek Efendimiz (s. a. v).
Peki o zaman tam tersini düşünelim. Kadınlar neden genelde kendinden en az 3-5 yaş büyük erkek ister? Her zaman istisnalar vardır ama bence bu konuda kadınlar daha takıntılı. Kokay kokay kendilerinden küçük erkeklere yaklaşmaz.
sorunun cevabı açık... yaşı küçük bayanı idare etmek daha kolay ve bayanların doğum vb. sebeplerden daha erken yıpranması... erkeğin yanında yaşlı duruyorum tribine girmek istemiyorsalar 3-5 yaş büyük bir erkekle evlenmesi daha iyidir..
Erkek , eşini , ailesini himaye edendir ; otorite kurandır ; geçindirendir. Dolayısıyla erkek sosyal , kültürel , ekonomik açıdan eşinden daha iyi durumda olmalıdır. Bu da erkeğin eşinden daha büyük olmasıyla daha muhtemeldir.
Erkekler fizyolojik olarak daha çabuk yıpranırlar, bayanlar daha geç yaşlanıyor. İnsanlar her zaman genç kalmıyor, yaşlılığı var. Birbirlerine ileriki yaşlarında daha iyi destek olmak için evleniyorlar.
Güzel Bir soru Tebrik ederim, Benim Görüşüm Biz Erkek'ler Her zaman kadına göre ağır oluruz. Aynı yaşıtımız bir Kadın la veya büyük biriyle neden olmak istemezler bayan her haliyle cazgır olduğu için aynı yaşıtta veya erkekten büyük oldumu way o erkeğin haline dır dır dır bitmez kız küçük olması sebeb erkek büyük olduğu zaman çok fazla bir ses çıkartmayacağını düşünüyoruz, ( Saygıya Dayalı ) bence bu
rica ederim. aynen dediginiz gibi saygı yoksa her türlü çıkar o ses
kadinlar erkeklere gore daha cabuk olgunlasip gelisdiginden.. bakildiginda fark bariz ortada.. birde bayanlar kendi yasitlariyla evlenmek istemediginden erkeklerin bu konuda sanslari fazla.. genelde arada yas farki oluyor.
ERkekler kendinden küçük kadınlarla evlenmez kadınlar kendinden büyük erkeklerle evlenir. Kadınlar evlenmek için 28 yaşı genel itibariyle geç bulurancak bu yaş bir erkeğin hazır olması için ideal yaştır. Askerlik iş para biriktirme kalesi olan erkek 23 yaşında evlenemez.
doğru
Yoksa kimse 7 ufak birini istemez o kadar :)
niye istemesi de denilebilir
Kadınlar hele makyaj yapmıyor Bakımlı değilse belli yaştan sonra 35-40gibi çok çöküyor hele çocuk olduysa hem güzellik hem vücut haliyle 30-40yaşında adam 18-20yaşında güzel alımlı bakımlı diri bayan istiyorlar
Guzel bakimli kadin isteyen adam yakisikli v bakimli m acaba
Kişiye göre değişir elbette. Tabuyu yıkan yok mu var... ama ben her zaman kendimden en az 4.5 yaş büyük bir erkek tercih ederim tercih ederken tabiki ilk olarak yaşına bakmam ama her zaman yaşının olgunluğuna bakarım.
Benim hanım benden büyük ve gayet mutluyuz. AMa genel olarak dediğin doğru. Anneler öyle istiyor diyedir sanırım. Oğulşlarını vermek istemiyorlar büyük hatuna... :)
Bunun bence en başlıca nedeni kadınların fedekar ve cefekar olmasıdır ailenin en büyük yükünü onlar çeker sorumlulukları fazladır buda yıpranmalarına sebep olur.
haklısın
Bayanlar emektardır :)
genelde çok fazla yaş farkı olmuyo 1 veya 2 yaş 5 6 yaş farkı olanlar ise onlarda neredeyse hep görücü usulu evleniyorlar yaşıtlarıyla evlenen kişiler isede aşk evliliği oluyo yani genel olarak hep böylesine denk geldim.
Erkeklerin genelinde fresh meat kafasi var da ondan hem erkeklerde 28 29 yasinda evlenmeyen cok insan var ama kadinlari belli yastan sonra 7 sulalesi darliyo evlen diye erkekler her konuda oldugu gibi bu konuda da daha serbest
dinen sakıncası falan mı var? hayır yani niçin evlenmesin ki? zira duygular devreye girince kavramlar değerini yitirmeli diye düşünüyorum. bu şekilde sorunca otomatikmen farklı şeyler geliyo aklıma şahsen
Duygu diyorsunuz duygubdediğin bir kaç hormon ve emzimin beyninde oluşturduğu elektriksel akım ve nöron aktivitesinden baska birsey değil
Fazla yaş farkı isteyenler erken çöküyor falan demişler. Kadın 40-45 lerine geldiğinde sizden sıkılıp genç erkeklerle birlikte olursa görürsünüz erken çökmeyi :)
O yastan sonra menopoza girmemisse iyi:)
girse de olabilir.
Hayir demek istedigim o yastan sonra genci yakisiklisi degil ona duygusallik ve hayatin sonunu verebilecek birine duyacagi ihtiyactir
senin dediğin 70-80 yaş için geçerli olabilir ama siz diri bir beden derdindesiniz de kadın niye bunun derdinde olmasın.
Erkekler kızlardan daha geç olgunlaşır kadınlarda tam anlamıyla olgunlaşma yaşı 28-30 ken erkeklerde 39-42 yaş aralağı oluyor
oha len
Efendim?
yaşıt olursa kadın tarafından sallanmayacağını bilir. kendinden küçük bayanları gözüne kestirirki ciddiye alınsın.
Kendilerini daha genç hissedip yaşam dinaminiği içlerinde tutabilmek için...
Bizim ailede hep tersi olmuş. sırada ben varım, bakalım :)))
ben talibim sana :P
sizler hatta bazı bayanlar erkeğinin daha olgun yaşta olmasını istediği için...
Ben kendimden büyük birini sevdim o beni reddetti.
Büyük bayanlar kendinden küçük erkekleri yaşları kaç olursa olsun ufak olarak görüyor ve kendisine güven veremeyeceğini düşünüyor bence.
Teşekkürler yorum icin
canım bu yaşta tabiki reddeder, sen 18 o 22yse aranızda çok fark var. ama ilerde sen 26 o 29 olunca çok da problem olmaz.
Farkındayım abla ama sevince insan bilemiyor işte.
Vazgeçtim ama ben. Acısıyla ağlamasıyla geçti gitti. Ben gemileri yaktım artık.
erkekler küçük kadınlarla evlenir çünkü kadın güzelliktir ne kadar genç o kadar güzel.
kızlar kendilerinden büyük erkeklerle evlenirler çünkü erkek olgun olmalı sözü geçmeli.
Erkeğin büyük olması daha makbuldür erkek tecrübe edinmiştir iyi olur yönetmesini bilir.
Kisisel tercih
Ben kendimden 3 yas büyük bir kiza asik oldum :\inşallah evlenicez
Kesin rustur Rusasigi
İmamı azamın bu konu da açıklaması var
Özetle şöyle kadınlar erkeklerden daha önce çöker beden olarak
Erkeğin ev idaresinde baş olması sebebi ile bayana göre daha olgun ve yetişkin olması uygun olduğu için falan falan gibi sebepler var yani
Yaşça büyük olurlar ama kadın küçük olsada herzaman erkeği o idare eder
Erkekler yaşıtıyla başedemez. kadınlar da. kadınlar erken olgunlaşır erkekler geç bu yüzden erkeğin büyük olması avantajlı anlaşmaları için.
doğrudur. . teşekkür:)
Kadınların erken olgunlaşması ve erkeklerin bazıların da gurur meselesi gibi birşey karım benden büyük yok olmaz benim ondan büyük olmam lazım der gibi davranış biçimi
aaslında bu konuda erkeklerın bır gunahı yok. cunku bayanlar kendınden buyuk ınsanla dıyaloga gırmek evlenmek vs. seyler yasamak ıstıyor ve sonucundada bu ortaya cıkıyor.
çünkü o kucuk yastaki biriyle daha iyi anlasır bununda ne deni kızlar erkeklerden daha erken olgunlasır we 1 2 yas aralıgıda bunu kapatır :D ama sunuda unutmayalım ki erkegın 1 senede aldıgı olgunlugu kadın 3 senede alıyo :D tabikide yasantı tarzınada baglı :D
Bence Erkeklerin kabul etmedigi bir gercek yuzunden oldugunu soyleyebilirim aciklamak gerekirsede su sekil olabilir erkeklerin gelisimi daha yavas olur ve akil yasida kizlara gore daha yavas sekillenir kizlarin tam tersine bundan oturudur ki uyum skntisi olmasin diyerek bu yola basvurulur
Şöyle anlatayım sana; markete gittiğinde son kullanma tarihi yaklaşmış konserveyimi alırsın yoksa son kullanma tarihine daha çok olan konserveyimi alırsın.
ya da erkmekçiden taze ekmek dururken kim bayat ekmek alırki. Bilmem anlatabildim mi!
Olay tamamen uyumda bitiyor ki bu nokta da kadınların erkek lere göre daha erken olgunlaşmasını sebep gösterebiliriz ayrıca toplum birazda bunu empoze ediyor zihinlerimize ufak yaşlardan itibaren.
kadın erkeğe göre daha önce olgunlaştığı için erkek için 18 den sonra yaş takıntısı algısı kalkar en azından benim için büyük bir kız arkadaşım olması daha iyi olur...
Çevremde nerde güzel karizma düzgün tipli çocuk varsa çoğunun annesi küçük babasından böyle 10 yaş falan var yani
aynen doğru diyorsun
Dizisi bile var...
i7.imgiz.com/.../...610422k%C3%BC%C3%A7%C3%BCk.jpg
:Dddd
Ben kendi yaşıtım istiyorum sahsen. .. ama şöyle bir de düşün kızlar neden hep yaşı büyük erkek istiyor... erkeklerin bu durumu ile aynı kapıya çıkıyor siz kızların büyük erkek fantezi si
kadınlar neden kendinden büyük erkekle evlenir?
çünkü biz daha çabuk olgunlaşıyoruz
daha çabuk yaşlanıyoruz
biz ergenliğe bile onlardan önce giriyoruz :)
Maalef öyle
Aslında durum sadece erkek yönünden değil, bazı kadınlar da kendilerinden büyük erkeklerle birlikteyken daha güvende hissediyorlar
Bence kizlar kendisinden buyuk erkek istiyor bunun sebebide erkekler gec olgunlasiyor diye dusundukleri icin erkeklerde kucuk yastaki karsi cinsle sey kuruyor :)
Erkek budalaligi iste. Daha çok çıtır beden için. Daha cok otuzlu yaslarda değişmeye başlar bu. Genlerin hainliği gider, kafa akıl ve mamantıklaolar:))
Kadinlar cobuk cokuyorlarrrrrrrr ve kucugu buyutmenin zevki bence
Kadınların fıtratına göre vücutları karşı cinsten daha çabuk iflas eder.
erkekler kadınlardan en az 5 yaş daha geç olgunlaşırda ondan ayrıca bu erkeklerin seçimi değil kadınların seçimi bence
Bayanlar erkeklerden daha erken olgunlaşır (nasil daha erken ergenlige giriyorsa ) erkeklerden daha kucuk olursa normal olarak yaş farki kapanir ve bu birazda erkegin zevkine de bağlıdır ama gunumuzde bu pek devam etmiyor
daha genç daha güzel, ama bence olması gereken bu özellikle bir kadın için çünkü erkekler geç olgunlaşıyorlar kendilerini kaldırabilecek bir erkek kendinlerinden birkaç yaş büyük olmalıdırki denge sağlansın. (istisnalar kaidei bozmaz)
Kurunun yanında yaş telaş yapmaz ;)