• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

Erkekler niye kendinden küçük kadınlarla evlenir?

yarenbirsen
yarenbirsen Takip Et
Master Yaş: 31
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
05
Yapay Zekaya Sor
erkekler niye kendinden küçük kadınlarla evlenir? yaş olarak yani.
Güncellemeler
+1 yıl
Ben eig. Nasıl secicem onu dusunuyorum⚠😔
Erkekler niye kendinden küçük kadınlarla evlenir?
Evlilik Soruları Erkek Soruları Kadın Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
5 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• tanrısızmesih
    tanrısızmesih Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    +1 yıl

Niye böyle ön yargı var? Kalkıpta 40 yaşındaki adam 20 yaşında biriyle evlense tamam o zaten pisliktir. Ben açıkçası bunu herhangi bir şekilde yanlış görmüyorum. Sübyancıların ağzına.. o apayrı bir olay ama ben kendinden genç erkeklerle evlenen kadınlarda gördüm. Bence herhangi bir problem yok bunda. Ayrıca en iyi görüş olarak seçtiğin arkadaşı da kınıyorum. Kendisi erkekleri bunu yapmaktan suçlu saymış -ki hak veriyorum suçluyuz- ama kendisi de sanki kadınlar doğurduktan sonra çökermiş gibi yazmış. Ben Bu konuda tüm önyargıların kırılmasını istiyorum. Sevdiğin insan isterse çöksün doğurduktan sonra, evlendiysen severek evlenmiş olmalısın zaten. Açıkçası hiçbir kadın gerizekalı gibi kendinden büyük ve olgun, kendisine bakabilen bir erkek aramamalı. Kendisini seven birini aramalı. Bir erkekte aynı şekilde olmalı. Güzellikler, yakışıklılıklar da önemli ama bunlar geçici. Ayrıca geçinmekte (maddi olarak) önemli ama hayatını sırf buna adayarak seçim yapmakta ayrı bir mallık. Sübyancılığa hayır, sevgi oldukça birkaç yaşın önemi yok. Bir zahmette 20 yaşında biri gidip 16-17 yaşında biriyle de olmasın. (Ayrıca lise yıllarımda 15 yaşındayken çok üniversiteli kızla çıktım. Önyargılı "erkek ataerkilliği" arkadaşlara gelsin)

2
    1 Yorumla
    • yarenbirsen
      yarenbirsen
      +1 yıl

Tebrikler

Yorumla

En İyi Cevaplar

• realsanalvefa
    realsanalvefa Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 77%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Bireysel olarak , veya psikolojik ya da üzücü yaşanmışlıkları varsa? kendinden büyük ve olgun veya yaşıt sevgilisi, evlendiği bayan'ki sonrası boşanmışsa? kötü anlamda, gözü açılmamış, eğitilip olgunlaşma sürecine katkıyla ideal eş adayı yaparım karşımdaki bayan isterse diye niyet ve temennisi varsa,

Gerçekten, huyu, siması, yaşanmışlıklarının ortak olması, neşeli deli dolu ve hayat dolu olması, genç bayanla, bir vesileyle ortak vakit geçirmeleri : komşusu, iş arkadaşı, ortak arkadaş ortamındaki bir araya gelişler ve muhattaplık kurması vb. sebebelrden ötürüde tanıdıkça bağlanmış olabilir.

ya da ne yazıkkı : genç, ben yaşlansamda eşim diri duracak başka bayanlara bakmam, vücudu genç ve çekici, olgunlaşmamış ve benim yakışıklılığıma ve parama veya bana olan heves dolu geçici durumunu kullanarak elde ederim vb. niyetlede evlenebilirler :(.

ya da iki tarafında kaderinde vardır, veyahut imtahanı olacaktır bu evlilik veyahut ailelerinin imtahanı ya da büyük konuşmaları vesilesiylede olabilir evlilik adına.

0
    0 Yorumla
  • AppleCrow
    AppleCrow Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 63%
    +1 yıl

Kendilerini her konuda olduğu gibi bu konuda da (küçük eş seçimi) imtiyazlı gördüklerinden.

Kadınlar bu tip erkeklere yüz vermese olay çözülür ;)

Bide demiolarmı çocuk doğurunca kadın çöker die inan küfrediorm. bu şekilde düşünen erkeklere cevabım : kadının çabuk çökmesini istemiosanız evlendiğinizde çocuk die kadının g*tüne yapışmayın ve ataerkil zihniyetinizle kafa ütüleyerek kadınları yıpratmayın.
    İnanın işte o zaman sizden 5 yaş büyük kadın bile sizi gömer ;))

17
    14 Yorumla
    • AppleCrow
      AppleCrow
      +1 yıl

EİG için müteşekkirim :')

Yorumla
    • yarenbirsen
      yarenbirsen
      +1 yıl

farklı ve dogru teşekkür ler

Yorumla
    • AppleCrow
      AppleCrow
      +1 yıl

rica ederim..

Yorumla
    • fallennn
      fallennn
      +1 yıl

olay ne ben anlamadım

Yorumla
    • Menzen
      Menzen
      +1 yıl

Olayi cok yanlis degerlendirmissin. Erkeklerin genc es secmesi ( dunyanin genelinde de boyledir) tamamiyle ilkel bir icgududen kaynaklanir. Kadin yaslandikca dogurganligini kaybeder ve zaman ilerledikce cocuk dogurma ihtimali azalir erkekte icgudusel olarak genc ve dogurganligini uzun sure surdurebilecek olan adaya yonelir. Bu kadinlarin guclu ve olgun erkeklerden hoslanmasiyla ayni sebepdir. Cunku kadinlarda icgudusel olarak guclu genlere sahip olan erkekle birlikte ve o genleri aktarma istegiyle alakalidir. Bu durum ilk insandan beri degismemistir ve doganin her kosesinde gorebilirsiniz.

Yorumla
    • Alilade
      Alilade
      +1 yıl

Kadınlar çocuk diye erkeklere yapışırlar ( sebebi de aman erkek ailesini bırakmasın ve daha sağlam bir aile olalım ) erkekler çocuk diye diretmezler bir de çocuk doğuran kadın duygusal olarak çöker bu yüzden de biraz daha çabuk yıpranırlar sırf bu ve de aldatılma korkusu yüzünden günümüz de evlilik yaşları yukarılara çıkmıştır.

Yorumla
    • ByÇocukk
      ByÇocukk
      +1 yıl

anlamadığım siz kadınlar daimi bir şekilde erkeklerden kendinizi üstün görüyosunuz yani evli değilim ama bence çok abartılı bir rekabet içindesiniz egonuzla inanın erkekler bunların hiç birine aldırış etmiyor ben bile artık sizlere gülmeye başladım yani hep sizin narin kişiler olduğunuzu düşünürdüm ama düşünceleriniz tehlikeli cins olduğunuzu belli ediyor elinizden gelse dünyadaki bütün erkekleri katledersiniz hepniz için değil sözüm ona kendini bilen kişiler varya onlar içindi

Yorumla
    • ghostrider22
      ghostrider22
      +1 yıl

1 tane bile arti veren yok.

Yorumla
    • ghostrider22
      ghostrider22
      +1 yıl

*erkek yok

Yorumla
    • AppleCrow
      AppleCrow
      +1 yıl

@ghostrider22
      Çok normal, yazdığım gerçekler erkeklerin çıkarını olumsuz yönde etkilediği için erkekler + vermez ;))
      Bu yorumu atarken bu kadar eksi geleceğini zaten biliyordum ;)

Yorumla
    • esmerrr25
      esmerrr25
      +1 yıl

Genelleme yapmıorum ama cogu türk kadını ewlendikten sonra salıo kendini ayrıca sizde kendinizi ezdirmeyin canım hakkınızı arayın

Yorumla
    • AppleCrow
      AppleCrow
      +1 yıl

@esmerrr25 hakkımızı arayacağımzdan hiç şüpheniz olmasın ;)

Yorumla
    • esmerrr25
      esmerrr25
      +1 yıl

Hadi bakalım :)

Yorumla
    • AppleCrow
      AppleCrow
      +1 yıl

Güncel : ne çok eksi gelmiş :D

Yorumla
  • ulu_manitu
    ulu_manitu Takip Et
    Xper 4 Yaş: 38 , eic 38%
    +1 yıl

bizim 12 yas var esimle aramizda bence iyi oluyor. Kadin cocuklarla yipraniyor ister istemez, bide kadinlar daha cabuk cokuyorlar gerci zaman bakim devri, kendimize cok iyi bakiyoruz. Ama kadinlar birde olgun erkekleri seviyorlar. Ben 20 yasimda evlendim, esim 32'ydi, yasitlarim o donemde bana hic cekici gelmezlerdi. cocuk gibi gelirlerdi. Esimle evlendigim icin hala pisman degilim, ama yas farkinin tek kotu yani hayata bakis acisi, eglenceden anlayis, enerji eksikligi

6
    1 Yorumla
    • yarenbirsen
      yarenbirsen
      +1 yıl

iste o yönde de uyusmak onemli.. aynı şeylerden keyif almak çok güzel bişey olsa gerek
      Allah, bozmasin

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

100

Cevap

569

Cevap

• fatih00
    fatih00 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37 , eic 34%
    +1 yıl

Yani Anadoludaki anlayış şu. Kadınlar erkeklere nazaran daha çabuk yaşlanıyor ve çöküyormuş tabiri caizse. Özellikle çocuk doğurmaktan falan. Erkek daha genç kalıyormuş bu farkı kapatmak için. Tabii eskiden kadınlar bu kadar bakımlı değildi. Kozmetik bu kadar gelişmemişti di mi. Ha tabi bir de ufak alalım yanimizda buyur sözümüzden çıkmaz daha kolay yönetilir anlayışı da vardı. Anlayacağın tamamen ataerkil sebeplerden. Daha yaşlıca olanlar ise genç kızla evlenerek erkekliklerini ispatlamaya çalışırlardi. Hatta kendilerini gençleştoreceğini falan bile düşünebilirler

4
    0 Yorumla
  • Kenandiyarı
    Kenandiyarı Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39 , eic 70%
    +1 yıl

Bircok sevep sayaviliriz ama baslica sebepler vardir.
    mesala kadin her dogum yaptiginda erkekten daha fazla yipranir
    erkege nazaran ergenlige birkac yas erken girer ve erken olgunlasir.
    erkek heryasta cocuk sahibi olabilirken kadinin menopoz durumu soz konusudur
    kadınlar erkege gore daha olgun oldugundan birkac yas daha buyuk erkekle cok daha rahat anlasir.
    bunlari bir araya getirdiginizde haliyle erkegin yaşının evlendigi esinden birazCik buyuk olması sartlarida esit hale getirdiginden toplumdada garip karsilanmaz elbetteki ayni yaslarda olabilmesi veya kadinin buyuk olmasi ihtimali yokmudur vardir ama genel tercih kadinin birkac yas kucuk olmasi yönünde

3
    0 Yorumla
  • sonsuz_ask
    sonsuz_ask Takip Et
    Guru Yaş: 40 , eic 82%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 4,6b cevap paylaştı.

Kımılerıne gore aslında mnatık kadınların bellı surecten sonra hukum surme egosuna gecıs yapması su an erkeklerde oldugu gıbı pekı ya dusunsek kadının evde hukum surmesımı yoksa erkegını hukumdar eylemesımı hayır hayır basıtlık anlamında degıl sızı kole gıbı kullanan degıl elbettekı olabılır yası buyuk bır bayan ama mantıken erkegın buyuk olması kadına nazaran daha olgun ve kendını bılen her seyı daha tecrubelı sekılde klavuz sekılde kadınına hayatın ıcınde sunarak gostermesı daha dogrudur mantık bende bu erkek yol gosteren dogru ve sıgınacagı en gercekcı kısı olarak kadından buyuk olmalı

1
    0 Yorumla
  • Ch13f
    Ch13f Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34 , eic 41%
    +1 yıl

ben açıkçası güvenmediğimden dolayı tercih ederim. Bu zamanda 18 yaşına gelmiş bir kızın bile birkaç sevgilisi olmuş ve daha da yok mu diye sitem ediyor. Bu benim kabul edemeyeceğim bir şey. Ama iffetini muhafaza etmiş bayanın başımın üzerinde yeri var. Büyük olsa da tercih edebilirim..

3
    5 Yorumla
    • yarenbirsen
      yarenbirsen
      +1 yıl

Peki teşekkür leer

Yorumla
    • Ch13f
      Ch13f
      +1 yıl

rica ederim , senin bu konuda görüşün nedir

Yorumla
    • yarenbirsen
      yarenbirsen
      +1 yıl

kafaa uyumunu sağlamak. Bu da genelde kendimizden büyük kişilerle oluyor gibi ama yine de ne olur bilemiyorum

Yorumla
    • Ch13f
      Ch13f
      +1 yıl

evet erkeklerin birkaç yaş büyük olması heralde en mantıklısı gibi ama istisnalarda olabilr tabi

Yorumla
    • yarenbirsen
      yarenbirsen
      +1 yıl

aynen istisnalar olabilir

Yorumla
  • ersoykubra
    ersoykubra Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30
    +1 yıl

şu kadınların çenesine laf yapan erkekler siz bir susun isterseniz. ayrıca şöyle bir şey var canım kadınlar her konuda erkeklerden daha çabuk olgunlaşırlar hem akıl hem beden yönünden bu yüzden aynı yaştaki erkek ve kadı farklı olgunluktadır erkek hala kendini genç delikanlılar gibi görür kadınsa daha olgun ve ileri görüşlüdür yan yana geldiklerinde belli ederler kendilerini zaten bana göre bu yüzden erkekler kendilerinden küçük kadınlarla evlenirler ve eğer kendinden büyük kadınla evlenmiş erkeklere bakarsanız kadın yönetir erkeğin her şeyini parasını aklını işini her şeyini kadın yönetir çünkü daha bilgili ve olgundur zaten fazla yürümez eğer erkek otoriter yapıya sahip biriyse :) kendimce açıladım umarım açıklayıcı olmuştur

3
    2 Yorumla
    • _HANEDAN_
      _HANEDAN_
      +1 yıl

KADİN, Anactır fiziksel olgunluğu erkeğe gore biraz hizlidir. Çok değil;BİRAZ.. ama kişisel olgunluk armut misali zaman geçmesi beklemesi ilerlemesi ile olmaz.
      Bu haseble kadinin ve erkeğin olgunluğu, ancak yasadigi ve yasanan olayları akledebilmesi kavramasi analizi mukayesesi tespiti; neyse mevzunun kemali adına oradan doğru sonuç ve tecrubeyi sentezlemesi ile olur..

Erkeğin kendinden küçük ladini secmesindeki sebebe gelince, bunun için verilebilecek cevap bir kaç şeyle sınırlıdır.. Öyle öne surebileceginiz pek derin mevzularda değil bu sebebler..

Malumunuz kadın için yaşinin ilerlemesi hem hayalleri hem umutlari hem annelik hevesleri adına geneline gore hep bir hüzün demetidir ve kadın sevilmede ki kalbin ona vereceği eşin gücüne, annelikte evladin ona vereceği en kuvvetli ve narin annelik değerleri ve güdülerine ve eğer ki anne olma istegide kuvvetli ise belli bir yas ( genellemeye gore 35 yaş ) 'tan sonrası kendi ve bebeğinin sagligi gelişmesi ve doğumu tehlikeli olduğunu bildiği

Yorumla
    • _HANEDAN_
      _HANEDAN_
      +1 yıl

.. veya evvelinde riskli yaştan sonrasi çocuk sahibi olabilmesi belirli oranda düşeceği için geç kslmayi istemez bu gibi umutlarina.
      Ve simdi üst paragrafa atifla, iste bu neden pek derin olmayan ama kadini mecburi, erkeği ise yaşi ilerlememis kendinden küçük bir hanimla hayat yoluna adim atmayi geçerli kilan en önemli nedendir

Yorumla
  • fuocoturco
    fuocoturco Takip Et
    Master Yaş: 40
    +1 yıl

29 yasındayım 29 yasındaki bir kız neden bu kadar sene bekler basından bircok ilişki gecmiş olabilir cok secici olurlar tecrubeli öolduklarından herşeyi cok bilirler ve özel hayat tabiki ama ideali bulduktan sınra yaştta olabilir

20
    18 Yorumla
    • yarenbirsen
      yarenbirsen
      +1 yıl

haklısın anladm.

Yorumla
    • gDamsız
      gDamsız
      +1 yıl

peki sizin başınızdan ne kadar şey geçti kusura bakmayın sadece olaya bu yönlü de bakmayı tercih ettim kişisel bir şey olarak algılımayın

Yorumla
    • fuocoturco
      fuocoturco
      +1 yıl

@gDamsız ailemin en son talip oldugu kız tabi hakkında bişey bilmiyoılardı fazla 26 yasında boşanmış birisiymiş bir diğer 26 yasına gelmiş illa hemşire biriyle evlencekmiş biri benden 1 yaş büyük kariyer peşinde

Yorumla
    • gDamsız
      gDamsız
      +1 yıl

bence başından ne geçtiğinden kasıt sadece evlilik değil cinsel hayatı nasıl geçmiş o da var sanki görüşünüzde

Yorumla
    • fuocoturco
      fuocoturco
      +1 yıl

@gDamsız 28 yasına gelmiş kızın kaç sevgilisi olabilir azını bulmak zor basımdan öyle şeyler gecmedi

Yorumla
    • gDamsız
      gDamsız
      +1 yıl

anladım teşekkür ederim ama evlenip boşanmış biride olabilir bence sonuçta karakter önemli diye düşünüyorum iyi akşamlar

Yorumla
    • fuocoturco
      fuocoturco
      +1 yıl

@gDamsız ben evlenip boşanmadım ki öyle birini tercih edeyim cocugu vardı ve eski kocası böyle şeyler için her zaman risk onca vakit eski kocasıyla yatmışsa ten cekebilir alışkanlık olabilir her nekadar sevgi olmasada

Yorumla
    • gDamsız
      gDamsız
      +1 yıl

sizin görüşünüz bende dul değilim ama illa bekar biri olacak diye bir kaidem yok dul olabilir eski kocasıyla aldatacak bir kişilik eski kocası olmayanlada aldatır bence ihtimalleri aynıdır

Yorumla
    • fuocoturco
      fuocoturco
      +1 yıl

@gDamsız ihtimaller aynı değil işte sen hiç evlenmemiş bir kızla evlenirsek seni kıyaslicak birini bulamaz eski vs gibi ama dul olursa eski kocası gibi olamazsan ya da ona alıştıysa işin zor herkes olcak demiyorum ama risk alıyosun dullarıda dışlamam ama onlarda uygun biriyle evlenbilirler

Yorumla
    • gDamsız
      gDamsız
      +1 yıl

hiç evlenmemiş bakire bir kızsa kastınız diktirme ihtimali var anal yapma ihtimali var oral yapma ihtimali var bu yüzden güven daha önemli diye düşünüyorum :)

Yorumla
    • fuocoturco
      fuocoturco
      +1 yıl

@gDamsız evet dediklerinde olabilir ama ben kıyastan bahsediyorum bakirelikten değil

Yorumla
    • gDamsız
      gDamsız
      +1 yıl

kıyastan kasıt eski kocasi ama eski erkek arkadaşıda bir kıyas olmuyor mu saydığım durumlarda?

Yorumla
    • fuocoturco
      fuocoturco
      +1 yıl

@gDamsız eski erkek arkadaşıyla ilişkiye girmemişse kıyas yapamaz

Yorumla
    • gDamsız
      gDamsız
      +1 yıl

saydığım durumlar ilişki sayılmıyor mu peki?

Yorumla
    • fuocoturco
      fuocoturco
      +1 yıl

@gDamsız saydıgın durumları kıyaslamak zordur ayrıca nekadar minimuma düşürürsen kardır

Yorumla
    • gDamsız
      gDamsız
      +1 yıl

minimuma düşürüp düşürmediğiniz bilemezsiniz öyle zannederiz en fazla

Yorumla
    • fuocoturco
      fuocoturco
      +1 yıl

@gDamsız tamam kardeşim sen git önce dul olanlara bak evlen belki kız gecimsiz

Yorumla
    • gDamsız
      gDamsız
      +1 yıl

konuştuk bu tepkiye gerek yoktu iyi akşamlar kardeş...

Yorumla
  • yol-gezer
    yol-gezer Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36
    +1 yıl

Kadin dedigin az cilveli, arada sacmalayip dogrusunu senin ogretmeni bekler olacak. Her seye kendi yeten kadin en verimli ve cekici caglarinda kimseyi begenmez. Begediklerinib elinde oyuncak olur. Sonunfa da yalniz kalir.
    O yuzden erkekler genc es ister hatunlar da hemen evlebmeye bakar. Bu amerikada bilr oyle. Bakmayin siz o filmlere. 30 una gelip de ne zaman evlenecem diye kara kara dusunenlerin de sayisi az degil:)

2
    4 Yorumla
    • yarenbirsen
      yarenbirsen
      +1 yıl

amerikaya kendini kıyaslayanlar öneriniz i dikkate alacaktır

Yorumla
    • yol-gezer
      yol-gezer
      +1 yıl

Benim fransa ve almanyada tanifigim coktu. Ve soylediklerine bakilirsa orda asil turkler cok hizli yasarmis, burdaki kurakloktan sonraki ordaki bolluk hesabi:)

Yorumla
    • yarenbirsen
      yarenbirsen
      +1 yıl

:))))

Yorumla
    • yol-gezer
      yol-gezer
      +1 yıl

Ama orda buyumusler dahabbir bize benzer gibi. Hani islami hayattan bihaberler ama vizdeki apaciler gubi degiller yani.

Yorumla
  • Entropiii
    Entropiii Takip Et
    Yoda Yaş: 44
    +1 yıl

Kadının körpe olanı makbuldur zihniyetini bırakmadı bu toplum, daha evlenmeden yaşlılığı hesaplayanların baş vurduğu bir yol daha çok.. Boşanmalarda etkin rol oynuyor bu durum.. Huyu huyuna, suyu suyuna diye bir tabir var.. Yaşıt olmaları daha mantıklı çiftlerin veya bariz yaş farklarının olmaması..

3
    1 Yorumla
    • yarenbirsen
      yarenbirsen
      +1 yıl

haklısın

Yorumla
  • Asbest07
    Asbest07 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40 , eic 67%
    +1 yıl

Bunun birçok sebebi olsada en önemli bir kaç sebebini açıklayayım size,
    Birinci erkek güç mutlak iradedir. Kadının küçük olması onun iradesine boyun eğmesini sağlar. Bu sayede erkek egosu tatmin olur..
    Erkeklerin duygusal zekaları kadınlara göre daha geç gelişir. Bu yüzden Kadının genç olması ona bir avantaj sağlar. 2 tane aynı yaş grubundan biri bayan biri erkek insan düşün.. Sonucu image yaptın mı? Daha iyi anladın beni sen...
    Son madde kadınlar çocuk doğurduktan biyolojik olarak daha çabuk yaşlanır.. Bu dengeyi oluşturmak adına erkeğin biraz daha yaşlı olmasında fayda var..

0
    0 Yorumla
  • integralsoul
    integralsoul Takip Et
    Guru Yaş: 41
    +1 yıl

1) Kadınların beyni erkeklerden 5 yıl önde gider.
    2) Kadın ne kadar genç ve bakımlı ise o kadar erkeğe çekici gelir.
    3) Erkeğin kendinden yaşça küçük kadından tecrübesi daha çoktur ve o kadını daha iyi iade edebilir.
    4) Küçük kadınların gözü daha karadır ve körü körüne sevebilirler.
    5) Erkekten genç kadın daha enerjik ve pozitiftir ilişkiyi dinamik tutar.
    6) Kadınların doğum yapma ve bebek büyütme durumlarından dolayıda genç olmaları daha iyidir.

(:

2
    2 Yorumla
    • yarenbirsen
      yarenbirsen
      +1 yıl

vaayyy... d Teşekkürler:)

Yorumla
    • integralsoul
      integralsoul
      +1 yıl

Rica ederim :)

Yorumla
  • thechonesesone
    thechonesesone Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30 , eic 31%
    +1 yıl

Kendilerinden daha genç bir birey ile beraber olduklarinda iliskideki yerlerini ve kontrolü daha çok kendi ellerinde tuttuklarına inanıyor olabilirler. ya da yaşı her ne olursa olsun kendilerini genç görüyor, kafa yapısı olarak gençlerle daha iyi anlaşıyor, yanına kendisinden daha genç bir kadını partneri olarak yakistiriyor olabilir. . Kadınların çoğunlugu ise hayat tecrübesi daha yüksek , daha olgun birini arıyor..

3
    1 Yorumla
    • yol-gezer
      yol-gezer
      +1 yıl

Adam-pardon abla--yok olmadi hanfendi- hakli beyler dagilin:)

Yorumla
  • John-karter
    John-karter Takip Et
    Xper 4 Yaş: 48
    +1 yıl

Erkekler yaşlandığında genç ve güzel kadını olsun diye ona hastalandığında baksın diye, hayat müşterektir erkekte bakacaktır ona erkekler koruyucudur korumayı severler kendinden küçük olduğundan daha fazla sahiplenir korurlar ve severler gözü dışarda olmaz eğer saygı ve sevgi varsa erkek doğası itibariyle bebek veya çocuklarının annesini hep tapar erkek değil bu da adamlıktır tabi zamanımızda her iki cinsin sürtüşmeye ve ayrılmaya bu kadar hazır olduğu bir ortamda yoktur. O yüzden küçük yaşta bayanlar çoğu erkeğin istediği bir şeydir.

2
    0 Yorumla
  • VolkanKonty
    VolkanKonty Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31 , eic 38%
    +1 yıl

Ben bir kadına ilk olarak seks açısından bakıyorum diyorumki bununla yatılır mı? İçime sinerse o zaman flört başlıyo, hoşlanma oluyor.. Kendimden ufak bir kız her zaman daha dar ve fabrika çıkışlıdır.. Hunharca saldırabileceğim bir tarla olarak görüyorum, olgun kadınları da severim onların birçoğu haşat olmuş folloşlaşmışsa da muameleyi genç kızdan iyi bilirler. Meselenin en alt tabanı budur aslında her erkek bu şekilde düşünür sadece üzerini süslü kelimelerle kapatır o kadar :) Ve kadın erkekten erken çöker aynı yaştai erkekle bayana bakarsanız bir süre sonra kadın buruşur sebeplerinden biri de budur

0
    0 Yorumla
  • ulasbitmis
    ulasbitmis Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 43%
    +1 yıl

Deneyim olmasın? Evlilik tek taraflı olmuyor ki.
    1-) Erkek, kendinden küçük kadınla evleniyor;çünkü ondan daha deneyimli ve ona büyüklüğüyle psikolojik olarak hükmediyor.
    2-) Kadın, kendinden büyük erkekle evleniyor;çünkü kendisinden daha görmüş geçirmiş birinin yanında olmaktan güven duyuyor, bu erkeğini çekici yapıyor.

Önermeleri verilebilir.

2
    0 Yorumla
  • çaresiz3358
    çaresiz3358 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34 , eic 36%
    +1 yıl

Kadınlar erkeklerden erken olgunlaşıyor diye bir şey yok AĞA çıkartın bunu hayattan yediğin kazıklar seni bir seviyeye ulaştırır. Neden mi küçük olsun
    1-senden küçük olması istese de istemesede ondan fazla hayatı Görmüş ve yaşamışsındır
    2-Kadınlar erkekler gibi vurdum duymaz olmadığı için fazla çabuk yıpranıyorlar
    3-doğum vs... Gibi faktörleri işin içine katarsak ucu cinsel ilişkiye dayanıyor

1
    0 Yorumla
  • FAFIC
    FAFIC Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31 , eic 63%
    +1 yıl

Kadınlar neden kendinden büyük erkek ister?
    Soruna gelecek olursak. Ataerkil toplumuz egolarımız var erkek kadından üstün olmalı her alanda yaşı, boyu, kariyer, olgunluğu, maaşı, gücü, çevresi vs. büyük çoğunluğu bu sebepten. Geri kalanı kızların olgun erkek diye tutturmuş olmalarından. Bir bölümü de kadınlar doğurganlıklarını daha erken kaybettikleri için.

Benim kız arkadaşım benden 3 yaş büyük benim gibi çıkıntılarda mevcut.

1
    0 Yorumla
  • masbi
    masbi Takip Et
    Yoda Yaş: 38
    +1 yıl

Bence +- 5 yas İdeal bir yas aralığı benim için fark etmez ama sanırım bu herkez kadının erken olgunlaştıgından erkegin geç olgunlaştıgından bahsetmiş iki tür arasındaki olgunlaşma farklıdır bir bireyin belli bir olgunluk seviyesine ulaşması belli zaman alır tamamiyle çevre ve tecrube ile alakalıdır bence bir kaç sebeb var biri toplumsal algılar digeri genelde bir çok kadının kendi yaş aralığındaki erkeklerle ilgilenmemesindem dolayı kendinden buyuk kadınla ilişki kurmayı yanlış gördüklerinden daha küçük bayanlara yönelmesi sonra bir noktada bakarsak küçük olan her zaman genç gözükür kolay yönetilir diye saçma bir altıda olması ve daha bir çok sebeb ama en buyuk sebeb kadınların asla ve asla kendi yapıtlarında bakmaması

0
    0 Yorumla
  • jaidyn
    jaidyn Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 45%
    +1 yıl

Çünkü kadınlar erkeklerden daha erken olgunlaşır. Aynı yaşta olan bir kadınla bir erkeğin olgunlukla aynı değildir. Erkek daha çocuksudur. Bilimsel olarak da böyle. O yüzden erkeğin büyük olması çiftin anlaşabilmesini, ortak yönlerinin, zevklerinin olmasını sağlar.

4
    0 Yorumla
  • TruckerAutoİndustry
    TruckerAutoİndustry Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35
    +1 yıl

50 yaş üstü Yaşıt çiftlere bakarsan kadın erkeğin annesi gibi duruyor %90 bu böyle o yüzden minimum 3-4 hatta 5 yaş bile kücük olmalı. Ayrıca fiziksel olarakta sadece insanlarda degil hayvanlarada bakarsan dişiler her zaman daha kücük daha zayıf daha narin olur.
    İçgüdüsel olarak hicbir erkek kendinden uzun veya iri kız istemez (fantazileri dışında sürekliliği olan bir ilişki dahiliinde ve istisnalar haric.) Hoş geceleri pek kullanışlıda olmuyor :))
    Aynı şekilde Kendisinden kücük bir erkekte kadına yeterli gelmeyecektir. Her anlamda. ;)

0
    0 Yorumla
  • blackart
    blackart Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37
    +1 yıl

Erkeğin düşünce sistemi yaşıyla paralel ilerler, kadının ise "daha fazlası olma" güdüsü vardır.
    20 yaşında bir erkek 20 yaşında gibi davranır
    20 yaşında bir kadın ise 20 yaşından büyük gibidir.

3
    2 Yorumla
    • Bilinmeyenşahıs
      Bilinmeyenşahıs
      +1 yıl

İşte bunu söyleyecektim

Yorumla
    • yarenbirsen
      yarenbirsen
      +1 yıl

dogru

Yorumla
  • OnlinePsikolog
    OnlinePsikolog Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 46%
    +1 yıl

Çünkü erkekler daha geç olgunlaşır. İşte bu yüzden kendinden küçük kızla daha iyi anlaşabilir

Bu sebepten kızlarda kendinden büyük olgun erkeklerden hoşlanır.

Bende nasip olursa kendimden küçük birisiyle evlenmek isterim

Fakat şimdi askere gidiyorum önce Amasya sonra İzmir senin memlekette askerlik yapacağım. Belki kısmetim orada karşıma çıkar belli mi olur ; -)

1
    6 Yorumla
    • yarenbirsen
      yarenbirsen
      +1 yıl

hayırlı teskereler :)))
      vay be benim memleket olduğunu da biliyormussun

Yorumla
    • OnlinePsikolog
      OnlinePsikolog
      +1 yıl

Biliyorum çünkü takibe aldığım kişilerden birisin ;-)

Yorumla
    • yarenbirsen
      yarenbirsen
      +1 yıl

hiç farketmedim :D

Yorumla
    • OnlinePsikolog
      OnlinePsikolog
      +1 yıl

Normaldir İzmir Güzelbahçe de olacağım bir ay sonra esas birlik şimdi çıkıyorum kib

Yorumla
    • yarenbirsen
      yarenbirsen
      +1 yıl

olur sende

Yorumla
    • OnlinePsikolog
      OnlinePsikolog
      +1 yıl

İzmire geçince ksye tekrar girebilirim ;-) Bugün 5 e kadar ara ara bakarım

Yorumla
  • _HANEDAN_
    _HANEDAN_ Takip Et
    Xper 3 Yaş: 42
    +1 yıl

Kimse rafta beklemiş ürünü tercih etmez her halde..

Yukarisi bir mecazdir.
    Ya da şöyle düşünülebilir, kadının yaşi ilerledikçe anne olmasida güçleşir ve hatta tehlikeli de olabilir, çünkü kadin bünyesi zariftir. Bu acidanda kadin da yaşi ilerleyip evlenmek istemeyebilirler. Dolayisiyla fazla zaman yad ilerlemeden küçük veya genç yasta yuva kurma zorunluluğu duyar..

En veya diyeceğimiz son cümle özet olsun, HER SEY VAKTİYLE GÜZELDİR..

Evlilik yaslarinda tercih erkeğin değil zamanin mecburiyetidir.

1
    0 Yorumla
  • AlonaS
    AlonaS Takip Et
    Xper 3 Yaş: 31
    +1 yıl

Kadinlar bedensel olarak ve zihinsel olarak erkeklerden cabuk olgunlasiyor. Dolayisiyle daha cabuk yaslaniyor. Mesela 45 yasinda bir kadin menopoza girebilirken, o yasta bir erkek hala cocuk sahibi olma potansiyelinde olabiliyor. O nedenle ideal 10 yas derim.

4
    4 Yorumla
    • devilishkronos
      devilishkronos
      +1 yıl

90 yaşındaki amca'da çocuk sahibi olabiliyor

Yorumla
    • sendemi1
      sendemi1
      +1 yıl

:))

Yorumla
    • AlonaS
      AlonaS
      +1 yıl

90 yasinda da olmayiversin.

Yorumla
    • banasorbakalim
      banasorbakalim
      +1 yıl

10 yaş çok değil mi :) ama yinede artıladım :)

Yorumla
  • SinirliBiber
    SinirliBiber Takip Et
    Master Yaş: 45
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 11,6b cevap paylaştı.

Hayatı öğretmek için.. ¦¬)

https://i.hizliresim.com/QJljEg.gif

6
    0 Yorumla
  • 1centilmen
    1centilmen Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 47%
    +1 yıl

:) yaş olarak 5 yaşa kadar müddet veriyorum kendime :) nedenine gelince e ben olacak 50 hatun olacak 45
    ben olacam 70 hatun olacak 65 yani daha uzun ömürlü dayanağım olacak kendisi :) birde ne yalan söyleyeyim yaşça küçük hatunlarla anlaşması daha kolay :) aynı yaştan bir hatunla olmuyor :)

0
    2 Yorumla
    • yarenbirsen
      yarenbirsen
      +1 yıl

Teşekkür ler samimi cevap icin

Yorumla
    • 1centilmen
      1centilmen
      +1 yıl

rica ederim :)

Yorumla
  • bestcock
    bestcock Takip Et
    Xper 5 Yaş: 43
    +1 yıl

Çünkü erkek ile kadının yaratılışları farklı. Kadın daha çabuk cinsel isteklerinden arınır kurtulur ya da kaybeder herkes bu terimlerden istediğini seçebilir ama gerçek şu ki bir erkek çok rahat 60-70 yaşına kdar seks yapabilirken kadın 40-45 dedin mi bitmeye başlar ve 50 de kesin biter.. eee ne olacak şimdi erkeğin metebolizma çalışıyor gidip onca yıllık karısını mı aldatsın? Bence erkek ile kadın arasında 20 yaş tan fazla 10 yaştan az olmamak kaydı ile yaş farkı mutlaka bulunmalı...

1
    0 Yorumla
  • mazosıstadam
    mazosıstadam Takip Et
    Xper 4 Yaş: 37
    +1 yıl

kadın cabuk cokuyo derler ben buna katılmıyorum... bide yetiştirilme tarzı anne babalarımız hep annemiz kücükmüş zamanında bizde öyle alısmısız... ama ben kendimden büyüklerle cok sevgili oldum zamanında ciddi düşündüğümde vardı ama şimdiki ciddi düşündüğüm benden ufak 4 yaş ama özellikle yaş aralıgını ben tercih etmedim tesadüf oldu :))))

1
    0 Yorumla
  • Deli_Oğlan
    Deli_Oğlan Takip Et
    Guru Yaş: 34
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.

Çünkü ezelden beri alie reisi baba olarak görüldüğü için erkeğin işini gücünü oturtması artık bir aileye bakabilecek duruma gelmesi biraz zaman alıyor. Bayanlar özellikle meslek sahibi olmayan ya da çalışmak istemeyenler olgun erkek istiyor. Tabi kişilik açısından da erkekte yaşın etkisi büyük.

673 oldu :)

0
    3 Yorumla
    • yarenbirsen
      yarenbirsen
      +1 yıl

saydın mı cidden :D

Yorumla
    • Deli_Oğlan
      Deli_Oğlan
      +1 yıl

Yukarda tyoplamı yazıyor be :)

Yorumla
    • yarenbirsen
      yarenbirsen
      +1 yıl

:DD

Yorumla
  • Raskonikov
    Raskonikov Takip Et
    Xper 5 Yaş: 44 , eic 40%
    +1 yıl

erkekler olgun kadına, ya da onu her zaman alt eden karaktere aşık olur ama evlenmeye gelince buyruklarının altında kalabilecek zayıf karakter ararlar çünkü evliliğin direği erkekdir,,
    ikinci bir otoriteyi kabul etmek zordur evlilikte.. yürümez-kadında bunu ister zaten..

1
    0 Yorumla
  • mehcab
    mehcab Takip Et
    Master Yaş: 81 , eic 75%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 17,1b cevap paylaştı.

Kadınlar neden ise erkek den çok çabuk yaşlılık durumuna düşmektedir.. Bunun da sebebi tahminim hormon denilen bela.. Aynı yaşta olunca erkek 80 yaşına kadar cinsel aktivitesini sürdürür iken kadınların bir çoğu menopoz ile birlikte neden ise cinsellikten kopuverirler.. Bizim ülkemiz de bu yüzden alışkanlık haline gelmiştir.. Modern ülkelerde bu durum yok tabi ki..

1
    0 Yorumla
  • raslanti06
    raslanti06 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 393 cevap paylaştı.

Kadın erkeğe göre daha çok olgundur örnek ben 24 yaşındayım yaşıtım veya benden büyük olursa sıkıntı o insanin fikirleri sabittir tecrubeleri çoktur fikrini doğrularını değiştiremezsin laf anlayamazsın ama küçük olursa slistedigin gibi şekillendiren bilirsin gözü açılmamıştır ve herşeyi benle öğrenmesini isterim hayata benle göz açmasını ilk olmak anladın mi simdi.:-)

0
    3 Yorumla
    • yarenbirsen
      yarenbirsen
      +1 yıl

bazı şeylerin farkındayım. ve bu yorumun benzerleri de asagida olduğu için. çoktan anladım. ddd geç kaldın :D (sınıfa geç giren ogrenci)

Yorumla
    • raslanti06
      raslanti06
      +1 yıl

Hahaha bilmiyorum okumadim eh biraz ole geç kaldık kurtarma şansım yok mu :-)

Yorumla
    • yarenbirsen
      yarenbirsen
      +1 yıl

tamm yok yaziliyorsund. d

Yorumla
  • Çılgınbroo
    Çılgınbroo Takip Et
    Xper 4 Yaş: 35 , eic 43%
    +1 yıl

Erkek evin direğidir dik durur şimdi kadın ondan uzun olursa garip olur komik olur erkek kendini aşağılanmış hisseder anladınmı yani pek hoş olmaz 😆

1
    3 Yorumla
    • yarenbirsen
      yarenbirsen
      +1 yıl

Boy olarak demedim.

Yorumla
    • Çılgınbroo
      Çılgınbroo
      +1 yıl

Pardon bende sonradan farkettim kusura bakma buda başka bir bilgi işte eşler hakkında 😃

Yorumla
    • yarenbirsen
      yarenbirsen
      +1 yıl

. ddd peki

Yorumla
  • Bedizci
    Bedizci Takip Et
    Bilge Yaş: 28 , eic 35%
    +1 yıl

Gençliğinde sen kıza bakar iyi bir eş olursun oda sen yaslaninca senden biraz dha genç olucagi için sana bakar

1
    2 Yorumla
    • yarenbirsen
      yarenbirsen
      +1 yıl

Teşekkür le r

Yorumla
    • Bedizci
      Bedizci
      +1 yıl

Rica ederim

Yorumla
  • LimonNane
    LimonNane Takip Et
    Xper 5 Yaş: 41
    +1 yıl

Kadın bedeni hızlı yipranir. Bir doğum kadina 3 yaş ekler kabaca. 3 doğum yaptığını düşünürsek, 7-8 yaş ilave edilmesi demektir kadının mevcut yaşına. Anatomisi böyle çünkü kadının. Bir de şu var ki; kadın erken olgunlaşır erkeğe göre. Bu da arada bir kaç yaşı bir nevi gerekli kılıyor.

2
    0 Yorumla
  • beatrice3
    beatrice3 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 38
    +1 yıl

Gözü açılmamış saf kızın tekini daha iyi kontrol edebilmek için. Olgun erkekler genelde ergen kızlardan hoşlanmaz, olgun kızlar da kendi yaşıtı erkeklere bile tahammül edemez. Tabi çok istisna bir durum olur severler ilk görüşte falan ama bunlar çok nadir.

1
    0 Yorumla
  • adrenalin64
    adrenalin64 Takip Et
    Master Yaş: 43 , eic 39%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı.

Genel kabul gören kural bu ama son zamanlarda kendinden büyük bayanla evlenenlerde baya artış var. Bazen kendinden büyük bir kadına aşık olursun çevre faktöründen dolayı vazgeçersin olay bu. Benim için farketmez bazıları masus küçük olsun kadınlar çabuk yaşlanır düşüncesiyle yapabiliyor 75 yaşındaki ebe bile bana bu tavsiyede bulundu eskilerden kalma bir adet aslında. Tabi eskiden doğurdanlık faktörü önemliydi şimdi sezeryan olduğu için 2. çocuk doğduktan sonra istesende zor oluyor.

0
    2 Yorumla
    • YorgunBirCicek
      YorgunBirCicek
      8 ay

İnsan bence sevdiği için evlenmeli yaşmış boymuş önemli olmamalı
      Sonuçta insan kimi seveceğini nereden bilsin ki

Yorumla
    • adrenalin64
      adrenalin64
      8 ay

@YorgunBirCicek yani bencede.

Yorumla
  • quantumcu
    quantumcu Takip Et
    Xper 4 Yaş: 36 , eic 43%
    +1 yıl

bunun tek açıklaması erkeğin sübyancılığıdır.. ben kendinden 20 yaş küçükle evlenen erkek gördüm 10 sene sonra ne olacağını hesaplamazlar.. kadın erken falan çökmüyor o iş sadece yapılan sübyancılığın kapatılmasıdır sen eşine düzgün bakarsan o kadına hiçbirşey olmaz..

1
    0 Yorumla
  • Anıll94
    Anıll94 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 42%
    +1 yıl

1. Si erkek kadınının yanında kendini daha bilgili, tecrüveli ve güçlü hissetmek ister her konuda o yüzden kendinden küçük bayanlar her zaman ilk tercihtir erkekler için onun dışında bayanlar erkeklere göre daha çabuk olgunlaşıyor onun için erkeğin büyük olması her konuda avantajdır. Erkek için tabi tersini düşünende vardır saygı duyarım.

0
    0 Yorumla
  • Gensest
    Gensest Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37 , eic 38%
    +1 yıl

Çünki yaşlandığı zaman kendisinin bakıma Muhtaç olucağını düşğnüp
    Kendisine bakacak Eşinden başka kimseleri olmadıkları için
    Dipnot: (kesinlikle kendi görüşüm değildir! bu bir genellemedir)

Karşısoru: kadınlar kendilerinden büyük erkekle evlenmeyi neden kabul eder?

0
    0 Yorumla
  • cokoko
    cokoko Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 54%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 7b cevap paylaştı.

bilimsel olarak izahı : erkekler yaklaşık 2-3 sene daha geç olgunlaşır kadınlardan
    Sosyolojik olarak izahı : yöre adetlerinde erkeğin biraz daha büyük olması evin kontrolü açısından daha verimli olduğu düşünülüyor
    Psikolojik olarak izahı : Kadınlar kendinden yaşça büyük erkeklerden çok daha fazla hoşlanır...

0
    0 Yorumla
  • ipekyolu
    ipekyolu Takip Et
    Master Yaş: 47 , eic 45%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 7,3b cevap paylaştı.

35 yaşındayım ve erkek için 20'li yaşlar çok erken olduğundan dolayı şu an aile kurmaya en uygun yaşta olduğumu düşünüyorum..
    ama 35 yaşında bir kadınla evlenecek değilim.. o yaştaki birinin çocuğunun olma ihtimali bile azalır..
    ayrıca yaşlanmaya başladığı için vücut hatları da bozulur..

kesinlikle 20'li yaşlarında olan biri olmalı.. maksimum 30..

0
    1 Yorumla
    • devilishkronos
      devilishkronos
      +1 yıl

Sen yaşlanmışsın zaten

Yorumla
  • piskiyatris
    piskiyatris Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 42%
    +1 yıl

İslamda hz Hatice peygamber efendimizden büyüktü yani bunun bir çok nedeni olabilir bu zamanlarda kadınlardan kendisinden büyük erkeklere sempati duyuyorlar nedeni erkekler kadınlara göre daha fazla hayat teccübesi edinirler ve her yıl olgunlaşırlar buda bayanlar için bir +dır lakin şu zamanlarda biraz daha bu işler erkeklerin kendisinden küçük kızlara ilgi göstermesi her gelen nesilin daha bakımlı daha bilgili olmasındanda kaynaklanıyor

0
    0 Yorumla
  • birucanbirdekacan
    birucanbirdekacan Takip Et
    Master Yaş: 52
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı.

Kadınlar daha önce olgunlaşır ve biyolojik saatleri menepoza programlanmıştır.

24
    0 Yorumla
  • UyeOlmakZorIs
    UyeOlmakZorIs Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30
    +1 yıl

Biyolojik olarak kadinlar daha erken yaslaniyor. Mesela yasitinla evlenirsen sen menepoza girdikden cok daha sonra o andropoza giricek bu durumda o arada erkek kafayi yicek seni aldatmayi elbet kafasindan geciricek ne yazik ki. Bu olmasin diye tercih edilir. Ama yasitiyla evlenip sorun yasamiyanda cok buyuk bir kitle var

0
    0 Yorumla
  • yuceinsan
    yuceinsan Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33
    +1 yıl

Erkek egemen olmak ister genel konuda bunuda kendinden kücüklerde daha cabuk otorite kurar sebep bu eskilere bu soruyu bende sorardım hatta sarkısı vardı seveceksen dengini sev sevme bir yaş aşşagı diye Ama benden yasca büyük evli insanlara sordugumda sebebini söyle bir acıklama vermişlerdi kadın cocuk dogurur yaslanır erkek dinc kalır ona göre aynı yası bulurlar öyle diye Mantıksız ama durum buymuş

0
    0 Yorumla
  • hatayli-a
    hatayli-a Takip Et
    Yoda Yaş: 46 , eic 32%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.

nenem derdi ki yaşı ilerlemiş kadınlar erkeklerden daha cabuk cöker.
    nenem şu an 105 yaşinda, ve halada der bize evlencek olursanız kac yaş kücükle evleninki ileride sen yaşlandında hastalında yanında olsun derdi.

1
    0 Yorumla
  • lilaylayy
    lilaylayy Takip Et
    Yoda Yaş: 31
    +1 yıl

Bence mantikli olan o dur. erkek ciddidir. Serttir. Nese dolu olursa cok fazla disariya karsida ciddiye alinmaz. Ama kucuk yastaki kadinlar nese dolu mutlu enerji sacarlar ki erkekler genelde mutlu olamazlar. Kucuk kadinlariin enerjisiyle onlarda enerji dolarlar. Bence mantik budur.

1
    0 Yorumla
  • Talhaan
    Talhaan Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36
    +1 yıl

Bayanlar doğurgan oldukları için vücutları erkeğe gire daha fazla deforme olup rahatsızlıklar ve is yapamama başlıyor.
    Ne kendine nede erkeğine gerekli ihtiyaç ve hizmeti yapamıyor.
    İste bu yüzden ne kadar genç hanım okursa okadar iyi olur ileriki yaşlılık dönemlerinde, sebebi budur.
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

0
    0 Yorumla
  • YaramDerin
    YaramDerin Takip Et
    Guru Yaş: 33
    +1 yıl

benden en az 5 yaş küçük olmalı , ilersini de düşünmek gerek

10
    0 Yorumla
  • kısaveoz
    kısaveoz Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29
    +1 yıl

Kadinlar erkeklerden daha once olgunlasirlar farkettiysen ergenlige girme ve bitirme yasi erkeklere gore kadinlarda daha oncedir ve buda bizlere daha once (fzk, psk) sorumluluk yukler ve olgunlasiriz , bu nedenle erkekler kendilerinden kucuk kadinlarla neden evlenir denilmesi yanlis olur cunki zaten kadinlarda kendilerinden buyuk erkekleri tercih ederler bu cift tarafli bir uyum bir gereksinimdir boyle olmasi daha uygundur..

0
    0 Yorumla
  • KumralBarbie
    KumralBarbie Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

Bence erkek eşini kendinden en az 4 yaş küçük seçmelidir çünkü karısınin daha genç olmasi ve güzel olmasi erkek için önemlidir böylece gözleri hep eşinde olur ve erkek her zaman kadınindan daha tecrübeli olmalıdır hayata dair daha çok şeyi bilmelidir karısina da öğreterek onu bebeği gibi büyütür öbür türlü karısı erken yaşlanir kadın ondan daha büyük veya yaşıt olursa çok bilmişlik yapıp burnunun dikine gitme ihtimali daha fazladır

1
    0 Yorumla
  • Paart3
    Paart3 Takip Et
    FenomenGuru Yaş: 32
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.

Siz neden kendinizden büyüklere ilgi duyuyorsunuz? desem tam isabet olur sanırım.

1
    0 Yorumla
  • McCCCLIII
    McCCCLIII Takip Et
    Guru Yaş: 37
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.

Çünkü kadınların güçlü erkeklere ihtiyaçları vardır, belli bir yaşa kadar oyunlar makaralar sonrasında zaten olgunluğa ulaşan kız etrafında ki yaşıtlarını ve çocukları uzaklaştırır kendisi gider yaşça büyük olanlara.

2
    0 Yorumla
  • LosTRomaNce
    LosTRomaNce Takip Et
    Bilge Yaş: 52 , eic 32%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 554 cevap paylaştı.

Bayan çabuk yıpranır doğum yaptığı için erkek zaten aldstmaya meyilli genellik ile kadın biraz yıpranınca aldatması daha kolay oluyor arada biraz yaş farkı olursa o yönden daha iyi olur.

1
    0 Yorumla
  • arda120
    arda120 Takip Et
    Yoda Yaş: 45
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Erkek cok gec erkek oluyor, , sanırım onemli bir neden bu

1
    1 Yorumla
    • yarenbirsen
      yarenbirsen
      +1 yıl

Teşekkürler yorum icin

Yorumla
  • umutcx
    umutcx Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33
    +1 yıl

Erkek olarak düşüncelerim şunları gösteriyor ki , kendimle yaşıt olanlar hep daha olgun. İnsan kendi zihin yaşına uygun birini ister, ve yaş grubu olarak en az bir yaş küçük olması tercihimdir. Bu sapıklık gibi görünebilir, ama insanın doğası böyle gerektirir diye düşünüyorum.

0
    0 Yorumla
  • om3ri
    om3ri Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37
    +1 yıl

Aynı yaşta olan insanların hayattan edindikleri tecrübeler kısmen aynıdır. Bizim kültürümüzde bir erkek eşinin kendisiyle aynı görüşte ve fikirde olmasını ister. Yaşı büyük ya da aynı yaşta olan bir kadını kendince eğitemeyeceğini düşünür ve ilerde sorun olacağına inanır. yaşının eşinden büyük olması, olgunluğunu ve tecrübesini simgeler..

0
    0 Yorumla
  • sevgifırtınası
    sevgifırtınası Takip Et
    Master Yaş: 48
    +1 yıl

Erkeklerin cogu geç olgunlaşır ve kadın erkekten daha erken olgunlaştıgı icin arada yaş farkı abartmayacak kadar olmalı

7
    0 Yorumla
  • elma13ünBeyi
    elma13ünBeyi Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39 , eic 48%
    +1 yıl

nişanlımla yedi yaş var aramızda ve her şey çok güzel :) ben kendimi hala çocuk gibi görüyorken kendi yaşıtımda biri ile olmazdı zaten

2
    0 Yorumla
  • MrConfused
    MrConfused Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 42%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 7b cevap paylaştı.

Ortalama bır erkegın ömrü 70 yıl kadınların ömrü 75-77 arasında değişiyor aradaki fark neden tabiki de bizim başımızın etini yediği için :) küçük alıyoruz ki bizde kendimizi genç hissedelim nasılsa kızlar kadar ömrümüz yok :D

0
    1 Yorumla
    • yarenbirsen
      yarenbirsen
      +1 yıl

:)))

Yorumla
  • Devamını Gör (609)
Devamını Gör(654)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Erkekler niye kendinden küçük kadınlarla evlenir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Erkekler evlenmek için kendinden küçük kadınları neden tercih ederler? 5 cevap verildi
Erkekler neden kendinden küçük kızlarla evlenir? 34 cevap verildi
Erkekler neden kendine küçük kızlarla evleniyor? 12 cevap verildi
Erkekler neden yaşça kendilerinden küçük kadınlarla evlenirler? 7 cevap verildi
Neden olgun erkekler yaşı küçük kızlarla evlenmek ister? 25 cevap verildi
Kızlar neden kendilerinden büyük erkeklerle evlenmek isterler? 16 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Türk kahvesini nasıl içiyorsun?
  • Saçlarınızı en son ne zaman taradınız, düzenli saç tarama alışkanlığınız var mı?
  • Sizin için çılgınlık ne demek?
  • Kendine aşık mısın?
  • Ağlamak seni sakinleştirir mi?
  • Bu güne kadar ne olmak istedinizde, ne oldunuz?
  • Kadınlar Düzelmez mi öyle mi kabul etmek zorundayız?
  • İnsanlarla konuşurken göz teması kurmayı çok önemsiyorum , peki siz konuşurken göz teması kurarmısınız?
  • Ben özgürlüğüme düşkünüm diyen kadından olur mu?
  • İtalyan usulü makarna sever misiniz?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨