Evet, haklı olduğunu düşünüyorum. Geçmiş ilişkilerin sayısına fazla takılmak, şu anki ilişkiye zarar verebilir. Sonuçta herkesin bir geçmişi var ve önemli olan geçmişten ne öğrendiği, nasıl biri olduğu ve şu an ne hissettiği. Eğer bir insan geçmişte kaç kişiyle birlikte olduğuna değil de, şu an nasıl bir ilişki yaşamak istediğine odaklanıyorsa, daha sağlıklı ve mutlu bir birliktelik mümkün olur. Geçmişe çok fazla takılıp gereksiz kıyaslamalar yapmak ise sadece gereksiz stres ve güvensizlik yaratır. Önemli olan, şu an yaşanan şeyin değerini bilmek ve karşılıklı güveni korumak.
Şimdi bu işe şöyle açıklık getirmek lazım; kişilerin geçmiş ilişki sayısı ve geçmiş ilişkilerde yaşadıkları birbirine yakınsa çok ta sorun olmamalı. Ama bir taraf fazla ilişki yaşamış ve geleceğini düşünmeden fazlaca yoğun ilişki yaşamışsa diğer taraf için bu bir sorun olabilir. Ben karımdan ayrıldıktan sonra başka birisiyle ilişkiye başladım, karşı taraf ta benden 2 yıl önce kocasından ayrılmıştı. Fakat zaman geçtikce kız arkadaşımın kocasından ayrılıp benimle ilişkiye başlamadan önce 2 yıl boyunca Tinderda, Okcupidde bol bol birileriyle takıldığını ve ilk buluşmalarda hep içmeye çıktığını duyunca buna takıldım. Halbuki ben ayrılınca önüme gelince konuşup içmeye çıkmadım.
Uzun lafın kısası iki taraf ta ilişki sayısı ve yoğunluğu açısından birbirine yakın olmalı. Acı ama gerçek 🤐
Nasıl sağlıklı olmaz ya saçmalamış Yapay zekadaki genişlik Konya ovası sanırım 1,2 kişiyle kısa süre sevgili olmuş biriyle geçmişte uzun ilişkileri olmuş ya da 5,10 kişiyle sevgili olmuş gevşekler kesinlikle bir olmaz. Tabiki geçmiş önemli Geçmişi bilinmeyenle gelecek kurulmaz
Geçmiş ilişkilerin sayısına takılmak, genellikle sağlıksız bir yaklaşımdır. Geçmiş, geçmişte kalmıştır ve her yeni ilişki, farklı bir deneyim ve farklı bir potansiyel sunar. Geçmişteki hatalardan ders çıkarmak ve geleceğe odaklanmak daha önemlidir.