Nedir kilit sorunuz?
Birini tanımak için mutlaka ‘şu soruyu sorarım’ dediğiniz bir soru var mı?

Nedir kilit sorunuz?
Birini tanımak için mutlaka ‘şu soruyu sorarım’ dediğiniz bir soru var mı?

Birini tamamen tanımaya yardımcı bir soru yoktur zira insanların geneli olumsuz özelliklerini söylemekten kaçınır kendilerine sorular esnasında yalancı bir kişilik eklerler. İnsanları yaşayarak daha iyi tanırız. Ailesiyle ilişkisini sormak her zaman ilk adım için güzeldir ancak elbette tanımak için yetersizdir.
Tek bir soru pek bişey ifade etmez tabi ki ama pek çok sorum vardır.
1- Ailenle sorunların var mı?
2- Daha önce hiç public seks yaptın mı?
3- Hiç bedava dövme yaptırdın mı?
4- Hiç antidepresan kullandın mı?
5- Herhangi bir dini inancın var mı?
6- Acun Ilıcalı sence nasıl birisi?
7- Messi , Ronaldo mu?
8- Daha önce kaç kişiyle yattın?
9-Mercedes mi, Bmw mi?
10-Burcun ne? ( burçlara inanmasamda , insanların mevcut burç tanımlarına göre kendini şekillendirdiğini düşünüyorum)
11- Eğitim durumun nedir, hangi üniversitede okudun?
12- Siyasi görüşün nedir?
13- Batıl inançların var mı?
Gibi sorularla bi insanı %80 tanımlayabilirim.
Tek bir soru yok aslında zamanla herşeyi birleştirir, ona göre nasıl biri olduğunu çıkarırım ama dolu bir insan da kesinlikle vizyon olmalı. Hayalleri ve hedefleri olmalı ve bunu açık açık kem-küm etmeden söyleyebilmeli.
Zamanında 25 yaşlarındaki bir kıza bunu sormuştum; ''yokki öyle bir hayalim, hedefim yaşayıp gidiyor işte''. Demişti. Zamanla onu tanıdıkça o kadar boş olduğunu anladım ki sadece güzellikten ibaretmiş..
Bazen 1 soru bile çözümlemeye yetiyor.
Hayatındaki en önemli 3 şeyi sor reyizz😂 söylediklerine göre yorum yaparsın😂
Cevap
5Cevap
Sormaktan ziyade davranışlarına bakıyorum. Hayvanlara, insanlara, çalışana, ailesine.
Soruyla kimseyi tanıma şansın yok gadası zamanla tanırsın
öyle bir soru yok. genellikle zamana bırakırım ben
Issız bir adaya düşsen yanına alacağın 3 şey dermişim 🤪 ben sohbet ederken kıssalar, hayat hikayeleri anlatırım tepkilerine, mimiklerine bakarım tabi ki bu tanımak için yeterli değildir ama bunlar da bir adımdır kilit sorum yok sağlam hikayelerim var tanımak için 🙃
Masalcı dedemiyim ben 🤣 Konuya göre kıssalar vardır o an ki duruma göre anlatırım 💁♀️🌸
Biriyle daha yakın tanışmak için, kendini anlatmanı istesem nasıl anlatırsın diye sorarım. Çünkü karşımdaki kişinin kendisini nasıl gördüğünü ve nelerden hoşlandığını anlamama yardımcı olur. Herkesin kendini anlatma tarzı farklıdır ve bu da bir insanı tanımanın en samimi yollarından biri. Kısacası insanları anlamanın en iyi yolu, onlara kendilerini anlatma fırsatı vermek.🌷
E devlet şifresini sorarım. İlla söylemek zorunda değil, kendi telefonundan açıp da verebilir. Ben istediğim tüm Başlangıç sorularına yanıtı oradan bulurum.
Çok ciddiyim ve bunu yaptım : )
Evli mi? Çocuğu var mı? Üzerine herhangi bir borç var mı? Varsa sebeplerini sordum. Uyaptan geçmiş dava dosyalarına baktım. Çalıştığı yerlere baktım, işten çıkış nedenlerine baktım.
Bir şey çıkmadı 3 yıl gül gibi geçindik sonra kişisel bazı görüş çatışmaları sebebiyle arkadaşça ayrıldık. Hâlâ ara sıra hâl hatır sorarız, eski sevgili beni tanıyan iyi Bi dost oldu.
Hayır soru falan kesmez beni tanımak için 😀
Sormaktan ziyade davranışlarını inceliyorum. Çünkü konuşmak kolay, asıl hüner eyleme dökmek..
Öyle tek soruyla çözüşseydi iş herkes mükemmel uyumu anında yakalardı
Tanımak için değil ama önce evli misin diye sorarım 😂
Adın ne?
Bunu muhakkak sorarım tanımak için
Hangi takımlı olduğu😆😆
@İyiinsanlarhalavar gayet mantıklı
Hayat senin için ne anlam ifade ediyor
Ne iş yapıyorsun sorusu
Kadınhanlı olup olmadığını sorarım
Medeni durumu 😀
Bana kendini anlat derim direk
Ev işini kim yapar?