Gurur yapan soğuyan erkek geri döner mi?

Sevgilimle askerdeyken başladığımız ciddi ve geleceğe yönelik bir ilişkim vardı.7 aydır beraberdik. Yemin törenine katıldım, ailesiyle tanıştım, hatta evlilik konusu bile gündeme gelebilecek seviyedeydik. Her şey yolunda giderken annem ve ablam ilişkimizi öğrendi. Annem, doğal olarak sevgilimin eğitimini ve mesleğini sordu. Ben de dürüstçe lise mezunu olduğunu ve kasap olarak çalıştığını söyledim. Annem tamamen iyi niyetle, gelecekte maddi olarak daha güvende olmam için memur biriyle olmamı tercih edeceğini söyledi. Tatillerimizin, izin günlerimizin düzenli olmasını, asgari ücretle geçim sıkıntısı çekmememi istediğini dile getirdi.

Sevgilim, annemin ilişkim hakkındaki düşüncelerini öğrenmek istedi. İlişkimizin temelinde dürüstlük olduğu için, annemin söylediklerini saklamadan ama durumu yumuşatarak anlattım. Bunun bizim ilişkimizi etkilememesi gerektiğini, asıl önemli olanın bizim hayallerimize ve hedeflerimize ulaşmamız olduğunu söyledim. Beraber planlarımız vardı, birkaç yıl içinde hayal ettiğimiz noktaya ulaşırsak ailemin de böyle bir konuya takılmayacağını belirttim.

Ancak bu olay sevgilimin gururunu zedeledi. Aradan iki ay geçti ve annemin sözleri içine dert olmuştu. Bana olan sevgisini kaybettiğini, artık eskisi gibi hissetmediğini söyledi ve bu yüzden ayrıldık. Oysa ben her zaman hayallerinin ve hedeflerinin yanında oldum. Üniversite okumak istediğini söylediğinde destek vermek için kitap göndermeyi bile teklif ettim. Aşçılık konusunda kendini geliştirebileceği, büyük bir otelde çalışma fırsatı varken bunu değerlendirmedi ve askerden dönünce eski işine geri döndü. Bu duruma üzülüp sinirlendim çünkü onun daha iyi bir geleceğe sahip olmasını istiyordum. Hedeflerinin peşinden koşmazsa hep aynı yerde kalacağını söyledim ama amacım onu kırmak değil, motive etmekti. Buna rağmen tüm çabalarıma ve desteğime rağmen ilişkimizi bitirdi.

Bu olay gerçekten bir erkeğin gururunu bu kadar zedeleyebilir mi? Yanlış bir şey mi yaptım bilmiyorum.
Güncellemeler
1 yıl
Lütfen gören okuyan yorumunu yapsın buna ihtiyacım var kızlar da birseyler söylerse sevinirim
Gurur yapan soğuyan erkek geri döner mi?