Geçmişte yapılan hatalar sürekli gündeme getiriliyorsa, ilişkiyi devam ettirmek doğru mudur? Yoksa bu, bir tarafın diğerine psikolojik baskı uyguladığı anlamına mı gelir?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Geçmişte yapılan hatalar sürekli gündeme getiriliyorsa, ilişkiyi devam ettirmek doğru mudur? Yoksa bu, bir tarafın diğerine psikolojik baskı uyguladığı anlamına mı gelir?

Geçmiş sürekli yüzüne vuruluyorsa, o ilişki pek sağlıklı sayılmaz. Çünkü sağlıklı bir ilişkide geçmişteki hatalar konuşulur, çözülür ve bırakılır. Sürekli gündeme getirilmesi, affedilmediğini ve belki de güvenin tam onarılmadığını gösterir. Bu da zamanla psikolojik baskıya dönüşebilir. İki tarafın da huzuru kalmaz. İyileşme olmuyorsa, devam etmek de zorlaşır.
Geçmişte yapılan şeyler hata değil seçimdir. Öncelikle insanların şu bahaneye sığınıyor olması zavallıca geliyor bana. Bir şey yapıldıysa arkasında olmak lazım doğru ya da yanlış. Bu kişinin de geçmiş seçimleri benim ahlakıma, aile yapıma, kişiliğime, yaşamıma aykırı düşüyorsa zaten bir ilişkiye başlamam. Ama gizliyorsa saklıyorsa tabii nereden bileyim ama sonradan çıkarsa ortaya affetmem. Başta söylenmeli ne yapıldıysa. Başta bitirilmeli ya da devam edilmeli.
Psikolojik baskıdır ve iyi bir şey değildir. İnsanların hatalarını kabullenerek onlarla bağ kurun ancak yanlışları varsa ona göre de kendiniz başta başlamadan buna karar verin. Sonradan kimse yüzüne vurulan şeyi hak etmez. Birini elde ettiğiniz de yaptığınız bu şey kaybettiğinizde anlarsınız ve sonraki ilişkilerinizde de sizin başınıza gelir. Sürekli gündem geçmişse zaten yürümez hayatta hiçbir şey. İnsan kendini geçmişe vurduğu zaman bile şizofren olabiliyor.
Psikolojik baskı diyerek olayı hafiflettirmeyelim, bu psikolojik şiddettir. Diğer yandan geçmişe dayalı bazı yaralarım var, onları saralım mı, halledelim mi, demek de olabilir.. İllaki açılıyor bir de eski defterler ya, açmıyorum diyen yalan söyler.
Bana bu siddet iki sene sistematik bir sekilde yapildi
Bu tarz bir durumda, ilişkinin sağlıklı olup olmadığını sorgulamak doğru bir adım. Geçmişi sürekli masaya yatırmak, bir tür cezalandırma hissi yaratabiliyor ve iki tarafın da ruhunu yormaya neden olabiliyor maalesef. İnsanlar zamanla değişir ve geçmişte yapılan hatalardan ders almak gerekir, sürekli bunun üzerine konuşmak ise ilişkiye zarar verir. Eğer karşındaki kişi bunu bir güç aracı olarak kullanıyorsa, ciddi bir iletişim sorunu var demektir. Konuşmayı dene ve daha yapıcı bir iletişim kurup kuramayacağınıza karar ver. 🌸
Cevap
30Cevap
Değildir tabii ki madem o kadar gözüne batıyordu niye başta söylemedin derim
sağlıklı değildir tabi ki de
En sevmediğim mizaç özelliği. Geçmişi kurcalamak. Bizden öncesi bence çokta önemli değildir. Kişinin geçmişine saygı duymak lazım. Öte yandan böyle bir durım karşısında rahatsızlık duyduğumu karşı tarafla paylaşır, devamı halinde iletişimi keserim. 🔎💗
Geçmişteki hatalar hâlâ suruyorsa hatalar hep yuznue vurulur. Bazı insanlar sürekli hata yapmaya devam edip karşısındaki insanı sal**yerine koymaya çalışır. Çok kere bir şeyi söyleyen kişi değişmek istemiyorsa değişmek istiyor gibi yaomasa daha az sinir bozucu olur.
Eğer bir ilişkide karşı taraf eski sevgilisinden geçmişinden bu tarz konuları açıp anlatıyorsa aslında sen onun için bir tesellisin demektir sende aynı geçmişi kendi tarafından açarsan ve hala konuştuğun birileride varsa arkadaş olarak konuşmanı istemiyicek bunları öğrendiği zaman muhtemelen yani diyeceğim o ki eğer karşındaki kişi geçmişini yüzüne vuruyorsa hatta gelmiş geçmiş konuları açmaya niyet ediyorsa bile topuklarını K*ç*na vura vura kaç derim ordan o ilişki zaten başlamadan bitmiş
Hayır, sağlıklı bir ilişkinin olmazsa olmazıdır geçmişin açılmaması. Bu arada Cihan ve Alya çok iyiler yaa 😅
Doğru değil tabiki adı üstünde geçmiş geçmişte kalır. Kii sen geçmişini bilerek o kişiyi hayatına aldıysan ya da sonradan öğrenip yine devam ettiysen bütün sorumlulukları da alman gerekir. Sürekli onun yanlışını yüzüne vurur sen o da soğur. Saygı bozulur. İlişkinin anlamı kalmaz zaten saygı bitince
Kesinlikle hayır. Geçmiş konuşulmaz. Onunla başlanılan an ve sonrası ilgilendirir
Geçmiş sizin için önemliyse ve bunu elde etmek için ilk basta önemsiz diye gösterirseniz sürecin içinde mutlaka hazım sorunu yaşarsınız. Kendinizi bilecek ve ona göre tercihler yapacaksınız.
Bir kere böyle bir şeyi yaptığı anda çok ciddi bir şekilde uyarırım. Aynı şekilde devam ederse onu zorbalığın anasıyla tanıştırır bir daha bana ulaşımını imkansız hale getiririm.
o ilişki yürümez ilişkiden cok aıleye doner aılede hep yaptıgın hatalar soylenir ya onun gibi bir şey
Eğer her şeyi tekrar yoluna koymak, gerçek düğümleri çözmek ve iyi bir temele oturtmak içinse, hayır, bazen bunun şart olduğunu söyleyebilirim.
Evet bu sık sık oluyorsa bir tarafın diğerine psikolojik baskı uyguladığını söyleyebiliriz, yapmayın böyle şeyler, ilişki zarar görür
Dünü bırakmazsan yarınlar cicek açmaz. Bu tamamen manipülasyon dur.
Değildir, baştan meseleler ortaya konmuşsa eğer eşeleyip duran kişi hastalıklı bir zihniyettedir.
Geçmişteki 'hatalar" diye bişiy yok. Hata mata değil onlar
Sağlıklı değil tabi ki evet psikolojik şiddet olduğu anlamına gelir
O ilişki baştan bitmiş demektir ve devam etmemesi lazımdır
Ben bitirirdim eskisi gibi gelemiyorum böyle şeylere
Küçük düşürme ve aşağılayıcı tavır üstünlük hoş değil sağlıklıda sayılmaz
Sağlıklı değildir geçmiş geçmişte kalır önemli olan hatayı bir daha yapmamak
Gerçekten hata ise tartışılır ama ihanet tarzı bişey ise affedilmez...
Geçmiş yüze vuruluyorsa neden birlikte, ayrıls daha iyi bence
Sabredemem bırakmısım gelmisim yanına iste eskiler konusuldukca bile bana fenalık geliyor
geçmiş geçmişte kalmalı, benim geçmişimi benim yüzüme vuruyorsa demek ki kendi çözemediği bir şeyler vardır ve vicdanını rahatlatmaya çalışıyordur
Hayır değildir.
Sağlıklı değildir geçmiş varsa orada sağlık aramayın
Sağlıklı değildir er ya da geç patlak verir ve ilişki biter
İşte bu yüzden ilişkisi olmuş ilişkisi olmuşlar ile olursa sorun olmaz
Bir ilişki geçmiş, yüzüne vurulmaya devam ediliyorsa sağlıklı değildir.
Sağlıklı olmadığı gibi çatırdıyordur
Tam tersi sağlıksız olur
Kesinlikle değil
Sağlıksız bir ilişkidir bitmeye yüz tutar
Ayrılık vakti gelmiştir
Hayır değildir bitirilmesi en doğrusudur
Hayır bu durum tabikide sağlıklı değil
Değil bıkkınlık gelir
Hayır bence bir an önce bitirilmeli
Hayır kesinlikle değildir.
O ilişki yüz olmakla dair bitmiştir
hata dediğin şeye bağlı bu