Son zamanlarda daha fazla dikkatimi çeken konu insanlar artık bir tanıdığına bile birilerini önermiyor. sebebi gayet açık ‘ insan kendine bile güvenmiyor’ bir başka için asla referans olmak ve birine birisini önermek istemiyor
, kolay bir hareket olmuyor. Belki de insanların tatmin olma duyguları beklentileri yükselmiştir. Herkes daha iyi bir yaşamı istiyor ama harekete geçmek istemiyor. Yapay bir dönemin içindeyiz ki gıdalar yapay, zekalar yapay ilişkiler ve dostluklar yapay … bunu fazlasıyla çeşitlendirebiliriz. Siyasiler gündemler bile yapay…
Hal böyle olunca insanlar yuva kurmak bir gelecek inşa etmekten kaçıyor kaçınıyor. Artık bağlanmaktan korkar durumda olduk çünkü bir insana bir kişiye veya bir davava adanmak hayatın insanın anlam arayışına girmek demek. Çağımızın en büyük sorunu aşırı bilgiye maruz kalarak meraktan uzaklaşmak kuru kalabalık fenomenlik arzularıyla büyük bir içsel çöküşe doğru yol almaya ceyeran ediyor.
Nerede o eski günler eski sevdalar der olduk, tekrardan özümüze dönemliyiz. Nasıl ne zaman nerede ve kimle olacak bilmiyoruz ama bir kıvılcım hareketi bizi kendimize getirecek inanıyorum. 😃😅20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Herkesin hayat yolculuğu farklı. Görücü usulü gibi eski yöntemler artık pek yaygın değil, bu yüzden insanlar daha çok kendi çevrelerinde tanışarak ilişkiler kuruyorlar. Sosyalleşmek, yeni insanlarla tanışmak, hobiler edinmek ya da farklı etkinliklere katılmak, hayatında yeni insanlarla tanışmanı kolaylaştırabilir. Belki de biraz daha dışa dönük olman, farklı ortamlarda daha fazla vakit geçirmen, seni daha çok insanla tanıştırabilir. Kimse seni beğenip istemez diye bir şey yok; bazen doğru zaman ve doğru yer bir araya gelmiyor. Bu yüzden biraz daha sosyal olman, çevreni genişletmen, yeni fırsatlar yaratabilir. Unutma, her şeyin bir zamanı var.
00 Yorumla
1 yılBen de yine görücü gelmiyor ben de görücü geldi görücü beni beğenmedi hani öyle bir durum bendeki ve 31 yaşına geldim sevgili yok nişanlı yok hiçbir şey yok
04 Yorumla- 1 yıl
Mesleğin ne
- 1 yıl
Jeoloji yüksek mühendisiyim. İş güvenliği uzmanıyım sporcuyum Bitlis antrenörüyüm futbol hakemiyim geleneksel Türk okçusuyum vesaire vesaire
- 1 yıl
Sen nasıl evde kaldın sjsjsj
- 1 yıl
Vallahi evde kaldım dahası ahşap yakma sanatçısıyım epoksi işlerle uğraşıyorum sitem var yani
1 yılzaten görücü beklemek de ne ya bir erkek arkadaş edin, seni seven, sana saygı duyan, onun yanında mutlu olduğun birisi olsun, evlenirsen de onla evlen
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ay canım ya, kesinlikle garip falan değil! Daha 25 yaşındasın diye üzülme, önüme geleni evden götürüyorlar moduna geçme sakın. 🤭 Şaka bir yana, kendine ve aşka inan! Belki şu an doğru kişiyle buluşma zamanın gelmemiştir, ya da o şahane aşk yolda gelirken mola veriyordur! 😍 Bence biraz kendine odaklan, eğlen, gez toz. Günümüzde evlenmek öyle kolay bir karar değil, gök kuşağındaki doğru rengi bulacaksın zamanla. Peki, sence evlenmek gerçekten seni mutlu eder mi, yoksa toplumsal baskı mı daha çok etkiliyor? 💬❤️🍀
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
133Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
1 yılArtık çağ garip normal olan ne var ki
70 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 261,8b cevap paylaştı.
u 1 yılevlenirsiniz birini bularak
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı. Merak etme canım, bu durum kesinlikle garip değil. 25 yaşında olmana rağmen evlenme konusunda endişelenmen oldukça normal. Herkesin hayatı farklı bir tempoda ilerler ve herkesin doğru zamanı farklıdır. Görücü usulü veya tanışma yöntemleri herkes için aynı şekilde işlemez.
Öncelikle, kendine zaman tanıyı ve kendi mutluluğunu ön planda tut. Sosyal çevrenizi genişletmek, yeni insanlarla tanışmak ve kendinizi geliştirmek, doğru kişiyi bulma şansınızı artırabilir. Ayrıca, ailen ve arkadaşlarınla bu isteğini paylaşmak da onların sana destek olmasını sağlayabilir.
Unutma, herkesin hayatı kendi yolunda ilerler ve doğru kişiyle karşılaşmak için sabırlı olmak önemlidir. Kendini sev ve hayatın getirdiklerine açık ol. Doğru zaman geldiğinde her şey yoluna girecektir. ❤️
10 Yorumla
1 yılGerçekten garip bir durum, anlıyorum seni. 25 yaşında evlenmek istemek çok doğal bir his ama görücü usulü gibi geleneksel yöntemlerin azalması, bu süreci zorlaştırıyor. İnsanlar genellikle sosyal medyada veya arkadaş ortamlarında tanışmayı tercih ediyor. Belki de senin çevrende bu tarz bir ilişki arayan biri yoktur ya da henüz karşılaşmamışsınızdır? Kendini açık tutmak ve yeni insanlarla tanışmak için fırsatlar yaratmak önemli. Belki de bir etkinlik ya da hobi grubuna katılmak, yeni insanlarla tanışmana yardımcı olabilir. Unutma doğru kişiyle karşılaşmak için zaman ve sabır gerekiyor güzelim.🌷🙏🏻
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,4b cevap paylaştı.
1 yılArtık kimseye görücü gelmiyor. Erkekler zaten evlenmek istemez mümkünse. Niye evlensin? İstediği zaman seks yapıyor, evde annesi çamaşırını bulaşığını yıkıyor, sıcak yemek önüne geliyor. Bekar evi olanlar da belli bir düzen kurmuş, bozulmasını istemez. Niye evlensin yani?
50 Yorumla
1 yılHer şeyin bir vakti vardır. O vakit gelince kimse engel olamaz buna. Sabret.
50 Yorumla
1 yılGeleyim 😀😀 kahveye kaya tuzu istiyorum zehir zemberek olsun tadı otostopla 🤣🤣 balayına gideriz halk plajında yüzeriz cinli perili evlerde yatar kalkarız ölmezsek mutlu oluruz ölürsek esnafın bedduasıyla cehennemin ortasına gideriz 🤣 miss hayat gelem mi
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yıl15'inde görücü gelmeue başladı 32" de nişanlandım. Çok kasma kendini ama acelen varsa. Düğünde bayramda biraz fazla gez kendini göster. Her halükarda seni bulacak olanda gördü diye gelmez. Benim eşim benimle aynı şehirden ve bir tanıdık vesile oldu 30'lu yaşlara kadar aynı şehirde yaşamışız belki pek çok kez birbirimixin yokundan yöresinden geçtik ama ancak vakti gelince oldu.
41 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBirinin seni görmesi için karşındakine sebep sunabiliyor musun? Ne gibi özelliklerin var mesela? Çevrende konu komşu ailede nasıl bilinirsin yoksa bomboş biri misin? Nitelikli insanlar hızlı kapılır çünkü. Misal güzellik meslek karakter el becerisi yani mutfakta yemek yapma gibi bunlardan on plana çıkan bı özelliğin varsa zaten görücüye gerek bile yok biri seni bulur zaten
46 Yorumla
Cevap sahibi1 yılÜnlü olup yalnız kalanlar kendileri istemiyor da evlenmiyor. Evlenmek isteyen nitelikli ise al benisi oluyor ve evleniyor
Cevap sahibi1 yılİnsanin kaderi yazılmıştır ama kendi tarafından. Senin hayatına hiçbir şekilde müdahale edilmiyor
Aşk İlişkileri konusunda 420 cevap paylaştı. Güzel olmasanda gelen olurdu, sanırım Ailenin çevresi yok.
Ailen sosyal degilse dost akrabası yoksa gelip gitmiyorsa, senden vede meziyetlerinden bihaberdirler56 Yorumla- 1 yıl
Satar ne ve terbiyeni takın
- 1 yıl
Papatyaya hak verdiğim ilk konu bu olabilir ne satması kardeşim eşyamı bu ulan ya 😅
Koy iki kilo oradan 🙂 - 1 yıl
Arkadaş hiç Türkçe duymadınız!
Kızının evlenmesine Anneler öncelik eder!
@Papatyaadası burada boş boş feministlik yapmış, görende Ümraniyede yaşıyor Türkçe bilmiyor sanacak. Anadoluda hiçmi bulunmadınız siz, hiç yerel söylemlerin kullanıldıgı duymadınız.
bu sitedeki hiç bir kızdanda bana terbiye ögrecek durumda degil…
@GereksizBilgi80
İsminmin gibi boş boş kardeşim misali atlamışsın, umarım bu hareketinle istedigin kişinin hözüne girmişsindir.
Kendiniz olun, bana Türkiyede degilde hayalinizdeki Beverly Hills’de yaşıyormuş gibi davranmayın. Bu sadece sizin içinizin boş oldugunu gösterir.
Boş boş ailelerde hiç aile gelenegi görmemişsiniz konuşuyorsunuz.
- 1 yıl
Satmak mı kaldı. Anadolu'da her yapılan şey iyimiydi. Siz niye devamlı kadın üzerinde beş para etmez lafları hala üstünüze vazifeymis gibi oraya buraya söylüyorsunuz. Biz eski kafamiyiz. feministlik değil bu ben erkek çocuk sahibiyim. Erkek evladim var helipde kız kardeşi için satilcakmo lafını söylese ağzının üstüne kürekle vururum. Benim kızım satılık mi senin kızım satılık mi? Eskiden bizim koydede söylenirdi şimdi gelistilerde şu lafı lugatlarindan çıkardılar her eski Anadolu'yu adam , güzel sanmayın be.
Aşk İlişkileri konusunda 300 cevap paylaştı. Öncelikle hangi devirde yaşıyoruz. Görücü tarihte kaldı. Sen biriyle tanışıp değerlendirme yapman Onunda buna uyması lazım. Evde kalmazsın ben 27dw evlendim 35 de evlenen de arkadaşlarım oldu. Bu tamamen doğru kişinin hayatına girmesi ile alakalı.
40 Yorumla
1 yılFurkan 74. Ayet 21 defa fetih ilk ayet 21 defa
Ya fettah ya zulcelali vel ikram ya vehhap 100 er kez oku. Sonra cami dugun kadinlarin cok oldugu yerlere gt. Kum gbi gorucu cikiyor. Evlenirsen banada dua et
33 Yorumla- 1 yıl
👍 aynen çok doğru bir deyim yerinde çok doğru bir söz dünya dualar üzerine kurulmuş Rabim demiş sen benden iste ama gerçekten samimi bir kalple gel diyor
- 1 yıl
@Servet2763firat rabbim cumlemize dogru es ahlakli durust dunyamizida ahiretimizide hayirli olcak gonlumuzun isinacagi es nasip etsin
- 1 yıl
Amin ecmain inşallah hakkında hayırlısı olsun 🥰
Gizli Üye(25-29)1 yılBen , kızlar artık görücü usulü evlenmek istemez , karşıdır saniyordum ama oylesini isteyenler de varmış, mutlu oldum , biraz da rahatladim, bekar kalma korkusu sarmıştı içimi 🤣, muhtemeken gorucu usulu evlenecem, görücü gelir merak etmeyin, yaşınız geç değil, kendiniz bulmayı deneseniz daha iyi olur ama kimseye güvenmiyorsanız işi büyüklere bırakmak uzun soluklu evliliğe sahip olmanıza yardımcı olabilir...
13 Yorumla- 1 yıl
Yanılıyorsun artık kızlar onla bunla takılıp kendini bir görücüye yamama peşinde tabi hepsi öyle değil. Benim bir tanıdığım kız bakire değil canım saçma insanlarla birlikte oldu yattı kalktı 23 yaşında 2 ay önce bir görücüyle kollarında altınlarla nişanlandı. Oğlanın bir bktan haberi yok eminim.
- 1 yıl
Ha birde kız kendi dedi bu kadar yakışıklı zengin biriyle evleneceğimi bilsem o tipsizlerle fakirlerle uğraşmazdım diye
Cevap sahibi1 yıl@Meliiiikeeee yani demek istiyorsun ki dürüstlük öldü, cenazesini kaldıran olmadı, helal süt emmiş bir kız bulayım diyorum ama senin yorumun moralimi bozdu, ama pes etmiş değilim elbet..., hiç iliskim olmadı, cinsel anlamda da iliskim olmadi, kendimi ona saklıyorum...
Gizli Üye(36-45)1 yılOlmayınca olmuyor maalesef. Kimi kader der kimi şans. Bende çok kötü bir evlilik yapmıştım mesela. Hayatım sağlığım herşeyim mahvoldu. Kurtuldum sonunda ama iş işten geçti. Böyle bakınca hiç evlenmemeyi dilerdim. Keşke karşıma hiç kimse cikmasaydi da evlenmeseydim. 3 günlük dünya zehir olmayaydi. O yüzden olaya bı de bu yönden bak.
10 YorumlaNe görücüsü yahu? Hiç mi çevren arkadaşın flörtün yok?
12 Yorumla
1 yılGörücü olayları azaldı eskiden olsaydı belkide fazlaca görücü gelirdi sana ama artık öyle görücü isi azaldi
60 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıl22 yaşındayım çok geliyorlar daha kaç yıl öncedende geliyorlardi günde iki üç defa hemde tabi bu benim için sorun çünkü sevdiğim var ve bişeyde diyemiyorum ailem uygun görmez neyse artık hiç bir yere çıkmak istemiyordum bide gelenlerde çok ısrarcı olurdu ama kısmet tabi sanada gelir gönlüne göre biri
00 YorumlaDışarıda gez knk şöyle zengin bir dükkanda avcılık yap hoşuna giden bir erkoyu bul baktın çıkıyo arabaya biniyor sende arabanın önüne atla gerisi sende ;)
39 Yorumlaya bu işler nasıp bana da bayag gelmişti zmanaında 12 sene boyunca fakat biri uguruna herkesı eklemiştim okişide beni yarı yolda koymustu diyecegım sukı hayurlısını iste allaha sıgın boısver cahllre takılma güzel kardesım hersey nasıp olum nikah dogum sazmasmıs
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 892 cevap paylaştı.
1 yılSenin insanlarla kaynaşman sosyal olman lazım anca o zaman bulursun. Çok güzel olsaydın şimdiye çoktan gelirdi demek ki dış görünüş açısından çok önde değilsin o yüzden insanların seni tanıması için fırsat vermen gerekiyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl32 yaşındayım ikinci evliliğim ilkini erken yaşta (21) yaptım hata oldu. İkinci evliliğim 30 yaşında yaptım mutluyum şükür. Hayırlısı demek en güzeli seninde bir nasibin var vakti gelince seni bulacak. Çok düşünme yaşın çok genç daha.
40 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 13b cevap paylaştı. Kimse kimseyi beğenmiyor hakikaten ne kadar tuhaf bir devir
50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılGörücü gibi çağ dışı uygulama artık bittiği için olabilir mi knk, hiç mi dışarı çıkmıyon çalışmıyon falan filan hep evde misin? Sosyal biri olursan elbet birini bulur evlenirsin hem bu işler biraz da nasip kısmet işidir zorlamaya gelmez
40 Yorumla
1 yılGörücü ne ya? Evlenmek istiyorsan kendin bul birisini.
40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılGörücü herkese gelmiyor ki. Çevrenin olması lazım. Bide artık insanlar istemiyor bu tarz evlilikler. Çok normal o yüzden.
20 Yorumla Sakın 25 imde hala çalışmıyorum evdeyim deme bana bi git işe gir ortam yap arkadaşlar falan filan bi kursa git degısıklık olur
20 Yorumlaİsteyene gelmez istemeyene gelir ne biçim çelişki bu ya
31 Yorumla- 1 yıl
Bunu ben de düşündüm hep. Ne yaman çelişkidir bu deyip durdum kendi kendime.
- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılBedava aşk adı altında bedava vericiler var normal değil mi
30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılHahaha kadınlar erkek gibi görücü usule kolay kolay düşmez büyük ihtimalle çirkinsin veya başka sebeplerden dolayı hiçbir erkeğin ilgisini çekmiyorsun nerede kadın görsem çevresi erkek dolu talipleri de çok oluyor ve yürüyen de bi o kadar var
20 Yorumla
1 yılEvlilik çok masraflı diye evlenemiyorlar birde sosyal medyadan sonra insanlar çok kansızlaşti kaybetme korkusu kalmadı
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 835 cevap paylaştı.
1 yılBana da öyle ama gerçi hayırlısına denk gelemedikten sonra boş, sonu ya idare eder cinsten bir evlilik ya da boşanma.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı. Evlenmek maddiyat istiyor bu çok etkili maalesef... e birde erkeklerin cinsel isteği karşılanması için birini bulunca evlilik hayal oluyor
10 YorumlaBelki huyunu beğenmiyorsan. Belki güzelsin ama insan değilsin. Belkide ruh hastası sın ondan evlenmezler
10 Yorumla
1 yılÖncelikle doğudaysan eğer muhakkak arkandan bişeyler konuşuluyordur. Bi etiketin vardır
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılNe var bana da görücü gelmiyor. Sadece anneme ablama haber gönderiyorlar o kadar. Görücü eskide kaldı artık. Herkes anlasiyor sevgili oluyor. Bunu bütün aileler kabullendi artık.
20 YorumlaGorucu gelse ne hep kalmislari delileri yaslilari diyorlar
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 486 cevap paylaştı. Her hafta görücü gidiyorum, istersen sanada uğrayabilirim en azından biri geldi dersin
20 Yorumla
1 yılNormalde her kıza görücü gelir aile cevreniz genis degil sanırım
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı. Bana göre cok küçüksün bea ben 34 dum 30 olsan tanısabilirdik
22 Yorumla
1 yılEvliler boşanmak istiyor bekarlar evlenmek 🤷♀️😂acele etme vakti zamani gelince olur illaki
20 YorumlaTüm gün evde oturuyosan gökten vahiy yoluyla inmiyor önüne eş adayı
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı. En iyisi görücü usulü.
Eş dost bu işe el atmalı dndnsje10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Ne garip bir ülkede yaşıyoruz evliler boşanmak istiyor bekarlar evlenmek istiyor
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 621 cevap paylaştı.
1 yılBende istiyorum ama kimseyi bulamıyorum ne garip hayat değil mi
11 Yorumla- 1 yıl
Ben sana görücü gelebilirim istersen 😉
Gizli Üye(25-29)1 yılArmut piş ağzıma düş kızım senin hiç mi arkadaşın yok hiç mi dışarı çıkmıyorsun çalışma ortamın yok tanış erkeklerle o zaman görücü gelmiyor ne ya 2025 ye yasiyoruz şaka gibisin
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 679 cevap paylaştı.
1 yılBen 28 yaşında kendimi evlenmeye hazır hissettim ancak hayatta bana kimseyi çıkarmadı karşıma :D
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 564 cevap paylaştı. Bende senin erkek versiyonum birebir aynısı, 25 yaşım ne sevgilim oluyor ne görücü :)
10 Yorumla
1 yılNiye beğenmesin ayrıca görücü beklemekte ne ya sosyal çevren hiç mi yok
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,9b cevap paylaştı.
1 yılİki dekolte kıyafet giy kırıt buraya iki resim koy senin tc numaranla birlikte evin krokisini bile bulup seni gelip isterler🤣🤣
10 Yorumla
1 yılNiye evlensin millet herkes evlenmeden evli gibi ürüyor zaten
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılGörücü usulü tavsiye etmem canim. Bana görücü gelenler oğluna sormadan geliyorlardi. Sonra bi de bakıyorum ki oğlunun zaten sevgilisi varmış. O yüzden boş ver kendin bul birini.
20 Yorumla
1 yılYavş@k birinden boşanmayı kutlayacağına bekarlığa talim etmek âlâdır beybi.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
1 yılBende ama nasip de ilmyinc olmuyor çok iistesekde boş
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSadece senin değil çoğu insanın sorunu bu kimse kimseye güvenmiyor ama seninde etrafındaki cahil cühela milattan önce kalmış insanlar neden evlenmiyorsun diyor dimi
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
1 yılAcele işe şeytan karışır oluruna bırak nasibin bulur
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılBazen öyle olur sen istersin uçan sinek uçmayı bırakır.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılay deliricem site kapağa ağlayan barbie koymuş :D :D soru başlığıyla o kadar uyumlu ki :D bayılıyorum bu siteye
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
1 yılEvde oturanin ayagina hangi akilli gitsin ya görücüymüs
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılArtık görücü usulü gitmeye çekiniyorlar bazı insanlar çok tepki veriyor diye
00 Yorumla
1 yılinsanların ağzı yandı, güvenecek kimsesi kalmadı, risk almak istemiyor kimse, doğal
00 Yorumla- Devamını Gör (168)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat