Bir insanın geçmişi, bugünkü halini şekillendiren en önemli parçalardan biridir. Yaşadığı acılar, hatalar, sevinçler hepsi onun karakterini oluşturur. Ama bu geçmişin ne kadarı bilinir olmalı, ne kadarı gizli kalmalı konusu çok hassastır. Fazlası yıpratabilir, eksikliği güvensizlik yaratabilir. Bu yüzden geçmişle bugünün dengesi iyi kurulmalıdır. Sevdiğin kişinin geçmişiyle ne kadar ilgilenirsin, seni ne kadarı ilgilendirir?
Sevdiğin kişinin geçmişiyle ne kadar ilgilenirsin, seni ne kadarı ilgilendirir?
Sevdiğin kişinin geçmişi, o kişinin kim olduğunu anlamanda önemli bir rol oynar, ancak ben kişisel olarak, geçmişin tamamen geçmişte kalması gerektiğini düşünenlerdenim. İnsanlar değişir ve gelişir, bu yüzden geçmişteki hatalar ya da deneyimler, bir ilişkiyi şekillendiren tek faktör olmamalıdır. Geçmişle ilgili sorular sorarak bir bağ kurmak, ancak sürekli olarak geçmişi gündeme getirmek yerine, şimdiki ve geleceğe odaklanmak daha sağlıklı olabilir.
Bu tamamen kişisel değerlere ve ilişkiye bakış açısına bağlı. Genel olarak, geçmiş tamamen özel ve değiştirilemez bir şeydir, bu yüzden önemli olan onun bugünkü hali, karakteri ve sana olan tutumudur. Ama bazı şeyler insanın geleceğini de etkileyebilir. Geçmişte yaşadığı travmalar, alışkanlıkları, ilişkilerdeki tutumu gibi. Eğer geçmiş, bugünü etkiliyorsa ve ilişkinizi doğrudan etkileyebilecek bir şeyse, o zaman belli bir ölçüde ilgilenmek doğal olur. Ancak geçmişi sürekli gündeme getirip yargılamak veya bunun üzerine takılı kalmak, sağlıklı olmaz.
Sevdiğin kişinin geçmişiyle ne kadar ilgileneceğin, ilişkinin doğasına ve bireysel tercihlere bağlıdır. Bazı insanlar, partnerlerinin geçmişindeki deneyimlerin onları nasıl şekillendirdiğini anlamak isterken, diğerleri için bu durum daha az önemlidir. Geçmişteki ilişkiler, kişiliği ve davranışları etkileyebilir, bu nedenle bazı konuların konuşulması faydalı olabilir. Ancak, geçmişi sürekli sorgulamak veya takıntı haline getirmek, ilişkiye zarar verebilir. Önemli olan, geçmişten ders alarak geleceğe odaklanmak ve birlikte sağlıklı bir ilişki geliştirmektir. Bu dengeyi bulmak, sağlıklı bir ilişkinin anahtarıdır.🌷
İlgilenirim daha doğrusu bilmek isterim bir insan çünkü bi anda 180derece değişmez geçmişi de onun hakkında fikir sahibi olmamı sağlar birini sevmiş olabilir biriyle ilişkiye girmiş de olabilir bunlar olabilecek şeyler ama erkek kaşarıysa ya da bir kadını aldatmış filansa yol veririm
Çok uzun yazmak istemiyorum kısacası benim için şeffaflık çok önemli. İleride onunla beraberken sonradan pişmanlık duymak istemem. Her şeyi ondan duymak ve bilmek isterim yani zaten gerçekten samimi bir şekilde seviyorsam her şekilde yanında da olurum...
Büyük ölçüde ilgilenirim önemli benim için geçmişi. geçmişi bugününü şekillendirmiş neler yaşamış bilmek isterdim. hem bir az da merak var tabii kimler oldu neden ayıldı yollar kaç kişi falan . sevsem bile gözümü kapamam. günlük sevmiyrz çünki. bir gelecek için seviyrsam göz önünde bulundururum her bir durumunu
Bence önemli olan, o kişinin şu anki hali ve sizin ilişkiniz. Geçmişteki deneyimler, kişiyi şekillendirmiştir ama her birey zamanla değişir. Tabii ki, bazı şeyler merak edilebilir; ama geçmişteki hatalar ya da ilişkiler, şu anki mutluluğunuzu etkilememeli. Kimi insanlar geçmişi daha fazla sorgularken, kimileri daha fazla anı yaşamayı tercih ediyor. Önemli olan geleceğimiz.🎀
hadi anlat diye hiç sormam birlikte vakit geçirdikçe anlatılcak olan anlatılır bazen güzel anılar bazen kötü anılar o ne kadar anlatmak isterse o kadar bilmek isterim
İlgilendiriyor. Maalesef öyle birini tanıdım ki, her türlü pisliğe bulaşmış birisiydi, insan bile demek istemiyorum. Bir de evlilik düşünen s... fsizin önde gideniydi. En başından bilseydim muhatap olmayacaktım. Neyse ki kurtuldum ondan. Özetle, erkeklerin de geçmişi sorgulanmalı.
Bilmem gerektiği kadarıyla alakadar olurum. Kimle ne yaşamış çok detaya girmem ama bilirim. Yani hayatına kaç insan girdi ya da ilişkilerinin bitme nedeni neydi gibi gibi.
Eşimin geçmişi beni değil onu ilgilendirir. Daha güzel bir istikbal için de Onu bilgime uymaya davet ederim çünkü Onun için neyin iyi neyin kötü olduğunu bilirim
Geçmişi benim için çok önemli özellikle karanlık bir geçmişe sahip ise uzak dururum çünkü insanın geleceğini geçmişi belirler , böyle bir kişinin de bana faydası değil zararı. Dokunur
Fazlasıyla ilgilenirim. İnsanın geçmişte yaşadıkları benim için çok önemli gelecekle ilgili bana ipuçları verir. Hayır ben geçmişiyle ilgilenmiyorum diyen insanlardan değilim ilgilenirim
Benim için sicili ve psikolojik gecmisi onemli baska ne yaparsa yaosin umrumda degil hatadir he rinsna hata yaoar kimisi yalan soyler kimisi aldatir ama bundan ders cikarmasi onemli ama ilk ikisi benim ivin cok onemli
Hiç ilgilendirmez. Diyemem çünkü geçmişinden dolayı getirdiği olumlu ya da olumsuz davranışları olabilir. Bu yüzden bilmek isterim ama o kadar. Davranışlarının sebebini anlamak için.