Eğer sevgilim konuşurken telefonu yüzüme kapatıyorsa, bu durumu kesinlikle kabul edemem. Bu, tam anlamıyla bir saygısızlık ve ilgisizliktir. Kendimi değersiz hissettirir ve bu tür bir davranışla karşılaşmak beni aşırı sinirlendirir. İletişim kurmak, sağlıklı bir ilişkinin temelidir. Eğer o bunu yapmıyorsa, ben de o şahıs ile iletişim kurmayı düşünmem. Bu davranış, ilişkimizi sorgulamama neden olur, çünkü birine değer verdiğimde, normal olarak onun da bana değer vermesini beklerim. Bu tür bir tutum, aramızda güvenin sarsılmasına yol açar. Duygularımı hiçe saymanın bir anlamı yok. İlişkide saygı ve anlayış şarttır. Eğer bunlar yoksa, o zaman bu ilişkiyi sürdüremem. Bu tür davranışların sonuçları olur ve bunları düşünmek zorunda.👊🏻
Açıkçası sevgilim telefonu yüzüme kapatsa çok sinirlenirim, belki biraz da kırılırım ama hemen tepki vermem. Önce sakin kalmaya çalışıp biraz zaman geçmesini beklerim, çünkü kızgınlıkla konuşmak çoğu zaman işleri daha kötü hale getiriyor. Daha sonra konuşmak istediğimde ona net ve samimi bir şekilde davranışının beni üzdüğünü ve böyle bir tepkiyi hak etmediğimi söylerim. Çünkü bana göre sorunlar böyle davranışlarla değil, açık açık konuşarak çözülmeli. Birbirimize saygımız varsa bunu mutlaka sakin bir dille çözebiliriz, ama sürekli tekrarlanırsa bunu asla kabul edemem, çünkü saygı benim için vazgeçilmez bir şey.
O telefonu yüzüme kapatan sevgilime bir “Vay, demek öyle!” çekip tüm zerafetiyle ilgi alanından çıkarırım. Yok canım, biz değerli hissettiren sevgilere alışığız, bu neyin telaşı? 😜 Ama belki önemli bir şey falan olmuştur deyip bir şans daha verebilirim. Hadi dürüst olalım; gurur mu, sevgi mi, yoksa ikisi arasındaki o ince çizgi mi galip gelir dersin? 😂💔
Önce ne olduğunu anlamaya çalışırım. Sinirliyse sakinleşmesini beklerim. Sonra mesaj atar ya da ararım, "Bir şey mi oldu?" diye sorarım. Ama açıklama yapmazsa ya da sürekli tekrarlarsa, mesafemi koyarım. Saygısızlığa tahammül edemem.
Cok kirilgan yapiya sahibim Kalbimi kirmasin hep degerli olsun İstenmedigim yerde durmam Kapatirsa telefonu isi zor haksizsam birakmam pesini affettiririm kendimi hakliysam sıkınti