Kadınlar (genellikle) İlişki içerisinde olacağı insanı seçer mi yoksa karşıdaki tarafından seçilir mi?

Kadınlar (genellikle) İlişki içerisinde olacağı insanı seçer mi yoksa karşıdaki tarafından seçilir mi?
Hem "seçer" hem de "seçilir" olmak, kişisel deneyimlere, değer yargılarına ve toplumsal normlara göre farklı şekillerde anlaşılabilir. Bir açıdan bakıldığında, kadınlar da tıpkı erkekler gibi ilişki seçiminde aktif bir rol oynar. Bir kadının, kendisine uygun olan partneri seçmesi, arzuları, değerleri ve ihtiyaçları doğrultusunda şekillenir. Bu anlamda kadın da "seçer"dir. Her birey, kendine uygun bir ilişki ya da partner arayışında, farklı kriterler ve duygusal bağlantılarla seçimler yapar. Öte yandan, toplumsal normlara bağlı olarak, bazı kültürlerde kadının "seçilmesi" gerektiği düşünülmüş olabilir; yani kadın pasif bir konumda ve erkek aktif bir rol üstlenir. Ancak bu bakış açısı, günümüzde giderek daha çok sorgulanan ve değişen bir yaklaşım. Sonuçta, ilişki dinamikleri iki tarafın da etkileşiminden doğar ve her iki tarafın da seçimde payı vardır. Bir ilişkinin sağlıklı ve güçlü olabilmesi için her iki kişinin de aktif katılımı ve karşılıklı seçimi önemlidir.
Ben kadının seçtiğine inanıyorum. Erkek ne kadar isterse istesin, ne kadar uğraşırsa uğraşsın, kadının gönlü razı değilse hiçbir şey olmaz. O göz göze geliş, o sıcaklık, o içten gelen onay... Bunlar olmadan ne yapsan nafile. Kadın birini hissettiğinde, onu içten içe seçtiğinde zaten her şeyin rengi değişiyor. Erkek sadece yaklaşmak için adım atar ama kadının o adımı kabul etmesi, ona alan açması her şeyin belirleyicisi. Bu yüzden ben seçilen değil, seçilmesine izin verilen taraf olduğumuzu düşünüyorum. Gerçek karar her zaman kadının kalbinde veriliyor.
Para varsa kadınların hemen hemen hepsini yatağına alabilirsin. Kadının namus ahlak kavramları bir erkeğin başka kadın tarafından tercih edildiğini gördüğünde biter. Kadınlar dinlerini bile harcayabiliyorlar bir erkeği elde etme hırsı içindeyken.
Kadın çoğu zaman seçer ama erkek isterse evlenebilir yalnızca.
Zihniyetsiz bir yaklaşım olmuş her kadın parayla elde edilemez
Kadını sadece severek elde edemezsin, ya kafasını karıştıracaksin ya biraz para koklatacaksin ya da ona kötü davranacaksin
Kadınlar seçilir çünkü kim yazarsa onu kabul ederler kendileri gidip bir erkeğe açılmak istemez karşıdan bekler eğer erkek açılmazsa genelde kadın da açılmaz kadınsan her erkek sana yazar diye bir şey yok ayrıca yazanların çoğu da ilişki değil seks peşindeler zaten
Bence bu iş karşılıklı bir dans gibi! 💃🕺 Kadın da seçer, seçilir de… Aslında bu biraz enerji meselesi. Kadınların sezgileri kuvvetlidir, kimi ister, kimi istemez anında hisseder. Ama karşı tarafın ilgisi ve çabası da ilişkide bir yer kaplıyor tabii!
Yani, burada güzel olan şey iki tarafın da birbirini seçip, o bağı oluşturması. Sence nasıl? Kadının seçimi mi daha baskın yoksa karşı tarafın ilgisi mi? 🫶✨
Karşı tarafın ilgisi kadının onu seçmesine sebebiyet veriyor zaten
Çok güzel bir noktaya değindin! 😍 Gerçekten, o ilgi kıvılcımı kadınları etkileyebiliyor. Ama bu kıvılcım bir dansın kıvılcımı gibi olmalı, tek taraflı değil! İki kişi de birbirine bakar, dans edip etmeyeceklerine birlikte karar verir. 💕✨ Bazen o bakış, bazen minicik bir hareket her şeyi başlatabilir! Peki sence, ilgiyi nasıl göstermek en etkili yöntem? 🫢💭
Cevap
48Cevap
Taş devrinde belki bunlar normal karşılanıyordu ama günümüzde bir tarafın seçmesi ile işleyen bir sistem yok, her iki tarafında aynı noktada beklenti içerisinde olması ve eyleme geçmesi gerekir..
Ne seçerim ne seçilirim bana uygun olanı gönlüm yanına yakıştırır zaten...
Seçme ve seçilme hakkı diye bir şey var 😂
Kadın seçen erkek seçilendir maalesef.
Seçme ve seçilme hakkı iki taraf içinde geçerli, karşılıklı bir şekilde iki tarafta birbirini seçer dolayısıyla seçilen de olurlar.
Ben seçilmem seçerim diyene sesleniyorum.
"Aloo seçtiğin de seni seçtiğinde seçilen oluyon hava kime baby 😂"
🤣🤣
Kadın seçer ve erkeğin bir şekilde onu fark etmesini sağlar sonra da hiçbir şey olmamış gibi o beni buldu der. Tabi varsayım bu bu konulardan fazla anlamam :)

🤣🤣🤣
Kadınlar seçer erkekler seçilir maalesef. Günümüzde bu böyle. Sağ olsun erkekler her kıza yazdıkları için :D
Bir kıza günde yüzlerce mesaj gelebiliyor bu sebepten arasından en iyisini seçer, erkek ise ona yazan 1 kızı seçer hahah
🤣🤣
🤣🤣
Bana göre ilişkilerde seçme, seçilme diye bir şey yok. Karşılıklı olarak gönüllüler bir olur, hoş olur. O zaman adım atmak isteyen atar.
Kadın seçer ve erkeğin bir şekilde onu fark etmesini sağlar sonra da hiçbir şey olmamış gibi o beni buldu der. Erkekler seçtiğini sanıp seçilirler. Mesela uzun ilişkilerde ayrılığa genelde kadın karar verir.
Kadına göre degişir bu aslında ukalaca olmadan herkes herkesi sevsin seçmek seçilmek bence kibirli gibi bazısı çok abartıyor kriterleri mülakatta gibi
Seçer, enerjisinin tuttuğu, entelektüel anlamda doyurucu, mizah seven bir adamsa diyelim ki bu konuşmayı sürdürür. Aksi durumda konuşmaz mesela. 🌺💕
Ben sevilmem seçerim şarkısıyla noktayı koyalım 😄 bazen seçersin bazen de seçilirsin egoya gerek yok 😏
Aynen
Doğanın kanunudur, kadın seçer. Kadının seçmediği ilişkide de zaten çoğunlukla kadın arka planda kalır.
Genelde seçen taraf kadındır kadının seçilme ihtimali sadece aşık olduğun da geçerli olur ya da sadece para avcısı kadın seçmez secilir
Eşini kadın seçermiş; ama bence bu gerçekten güzel olmayan, tipsiz, makyaj, estetik güzeli kadınlar için geçerli olmamalı.
Hem seçer hem seçilir aslında.. Mühim olan uyumlu olana denk gelebilmek.. O zaman her iki tarafta akar gider.
Seçilir gibi gözükür ama genelde onlar seçer...
Dünyalarını açmada karşı tarafa ya da güler yüzünü, ona ulaşmak mümkün olmaz genelde
Açmadan*
Bir erkeği yöneten kadındır O yüzden kadın seçer kesinlikle kadının gözünde bir erkek iyi hoş alımlı ağırbaşlı gelmezse zaten o ilişki olmaz ki
Seçer tabi en ilkel yaşam formlarinda bile bu böyle
Seçer de seçilir de bence. Günümüzde daha kolay sanaldan tanışırken mesela..
Hem seçer, hem seçilir aslında. Karşısındakine bağlı bu.
kadınların çoğu erkeği seçer, erkeklrinde çok az bir kısmı kadını seçer
Kadın güzelse seçer, erkek zenginse kadın seçilir
Kadın seçtiği kişi tarafından seçilmek ister sadece
Seçer
Ama koşanlarin içinden seçer
Kenndisi bulmaz
Ne kadın seçer/seçilir ne erkek sevgi ve aşk aniden olur, ummadığın anda olur. Olmaza olur, imkansıza vurulur. Bir bakmışsın çok ama çok sevmişsin. Kurtar beni Allah'ım diyorsun ama kurtulmuyorsun bu durumda sebepsizce seviyorsun işte.
Ülkemizin nüfus yapılaşmasına bakarsak kadının seçme oranı daha yüksek... 1 kadını 10 erkek ister ama 1'i alır...
Erkek yüksek değerse seçilir, normal bir erkek ise seçer.
Seçme ve seçilme hakkı kadınlara verildiğinden bu yana çok şükür seçebilme şansını kullanabiliyoruz 😄
Duygular karşılıklı olursa iki taraf da birbirlerini seçerler. Tek taraf seçerse sadece yıkım olur cinsiyete bağlı olmaksızın hem de.
Bence erkek aşık olur kadın için çabalar kendine aşık eder kadın da kendini erkeğin kollarına bırakır bence doğanın kanunu bu
Seçer ve seçilir. Önce erkeği onu seçer, sonra da kadının kalbine girebilmek için kadının onu seçmesi için çabalar.
Kadınlar seçer bence çünkü, erkeklerin hepsi hepsinden farklı iyisi var kötüsü var. Erkekler seçerse, kadınlar nasıl mutlu olur ki?
Bence kadın seçer diye düşünüyorum ben benim şahsi fikrim budur
Bence seçer biz kadınlar tercih meselesi olamayız
Birinin beni seçme şansı olması için önce benim onu seçmem gerekiyo
karşılıklı biraz aslında istediğimiz kadın bizi seçsin diye çabalarız o da seçer
İki kişi birbirini seçince olur tek taraflı değil.
Seçer.
Yatana kadar kadin secer yataktan sonra erkek secer. Cinselligin anahtari kadinda iliskinin ahantari erkekte. Yattiktan sonra evlilik teklifini kadin etmezzz
Brnce asil bir kadının seçmesi lazım ama çagımız o kadar geriledi ki kadınlar kendilerini küçük düşüreçek bir çok davranış yapıp seçilmeyi bekliyor
Kişiden kişiye değişir
Gönle düşme meselesi :)
Güzel seçer ve seçilir.. Çirkin mücadele verir
herkes seçiyor bence
Bence hem seçer hem seçilir ❤️
Bu konuda konuşursam linç yerim xdjddhdh
Ben patır patır seçiyom. 🤣
Kadından kadına değişir o
Kadın seçer, erkek seçilir.
Ben seçilmem seçerim-Ebru Gündeş 😅
Hem seçer hem seçilir
Seçildiğinde kendisininde seçmesi lazım..
Hem seçer hem seçilir
Kadınlar önce secer sonra sectirir
Seçer hep pişman olur
kadın seçer..
doğanın gerçeği
Seçmek daha doğru.
Seçer baba
seçen de pişman, seçilen de
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?