Evlilik Kaderdir diye birşey yok sadece sünnettir...ve öylece bekleyip beyaz atlı prensim beni bulacak dersen sevdiğin kişiyle değil seni seven biriyle evlenme ihtimalin oldukça yüksek...Hayatta insanlarla tanışıyorsun değil mi? sence tanıştığın bunca insan tesadüf eseri mi karşına çıkıyor...Kader'in mantığı şudur : "Seçim sana ait"... hiçbirşey yapmayacağım öylece kaderimin bana biçtiğini yaşayacağım dersen o da bir seçim aslında...Önemli olan seçimlerini zamanında ve doğru yapabilmek...
Bir köyün camisinde, imam cemaate vaaz vermektedir.
Ansızın içeri dalan bir köylü, köyü sel basmakta olduğunu haber verir. Bütün cemaat hemen kendilerini dışarı atıp kaçar. Sadece imam, bütün ısrarlara rağmen köyü terketmeyi reddeder ve Tanrı'nın kendisini koruyacağını söyleyerek camide kalır.
Kısa bir süre sonra sular camiye ulaşır, imam çaresiz minareye çıkar. Sular minarenin ilk katına yükselirken bir tekne imamı kurtarmaya gelir. Ancak dini bütün imam, Tanrı'nın kendisini koruyacağını söyleyerek tekneye
binmez.
Sular yükselir. İmam ikinci kata çıkmak zorunda kalır.
Bir tekne daha gelir, ancak imam yine Tanrı'nın kendisini koruyacağına inancının tam olduğunu söyleyerek tekneye binmez. Sular iyice yükselir. İmam artık minarenin en tepesindedir.
Bir helikopter yaklaşır. İçindekiler, durumun kötü olduğunu anlata! rak , imama helikoptere gelmesi
konusunda ısrar ederler.İmam helikoptere binmeyi de reddeder.
Bir süre sonra sular iyice yükselir ve imam boğularak ölür.
Kendisini ahiretin kapısında melekler karşılar.
Melek: 'Hoşgeldiniz, buyrun...'
İmam: 'Cennete girmek istediğimden emin değilim..'.
Melek: 'Neden?..'
İmam: 'Tanrı'ya biraz kırgınım...'
Melek: 'Ne oldu ki?..'
İmam: 'Ben hayatımı ibadet ederek geçirdim, insanlara hep iyilik yaptım, günahtan uzak durdum. Yaşadığım köyü sel bastı, herkes kaçtı ama Tanrı'nın beni kurtaracağına inandığımdan ben kaldım. Görüyorsunuz ki şimdi
burdayım...'
Tam bu sırada yukarıdan Tanrı'nın sesi duyulur ;
"Sana, iki tekne, bir helikopter gönderdik...Daha ne yapalım...'
NEYİN KİM TARAFINDAN, NEDEN GELDİĞİNİ İYİ DÜŞÜNÜP YORUMLAMAK GEREKİR...1110 Yorumla- +1 yıl
:)
- +1 yıl
+++
- +1 yıl
+1
- +1 yıl
baran01@ evlilik farz değil sünnettir
- +1 yıl
+1
En İyi Cevaplar
yazılanları baştan sona okudum ya önce bakara suresi 29 ayetten 38 ayete kadar bir okuyun orada insanın özelliği anlatılıyor kısas hz adem ve hz havvanın yaratılıştan dünyaya gelmesine kadar olan olaylar anlatılır biraz baksanız cok şey göreceksiniz
imanın şartında deriz ki kadere iman hayır ve şerrin allah tan geldiğine iman ederiz deriz
iman nedir inanmak değil bağlanıp itaat etmek demektir
gelelim kader nedir
seçenekler önünüze konuşmuş olaylara kader denir örnek doğumdan ölüme kadar seçilip konulmuştur doğmak ve ölmekte kaderdir bu kesinleşmiş hüküm verilmiş kaderdir
diğer yaşam içinde yaptığın her şey seçiminden sonra hüküm verilecek olaylardır
gelelim evlenemeyen insanlara acaba kendinize şu soruyu sordunuz mu ben neden evlenmedim (cevap basit kaderim böylemiş) bir evlenmeye niyet etmedin iki çaba sarf etmedin
orda bir musluk var su akıyor o su ağzına gelmez elini uzatır ağzını yanaştırırsın o zaman su içebilirsin yoksa istediğin kadar suyun başında dur o su ağzına gelmez
bana çok soruyorlar neden evlenmedin klasik cevap verebilirim nasip değilmiş bu kolaya kaçıp sucu başkasına atmak veya da olmadımı olmuyor deriz suçu yine başkasına atarım
ben ise hiç bir zaman evlenmeye niyet etmedim ve hiç de düşünmedim diyorum
hiç mi niyetelenmedin dediler bir defa niyetlendim sonuç ne oldu
bir şahısın yaptığı bir hata yüzüne olacak olan olay değişti
ama bende değişmesine müsade ettim istesem o şahısın yaptığına mudahale edebiliyordum ben etmedim yani seçimi evlenmeme yönünde yaptım
yani anlatmak istediğim allah hakkımızda çok seçenekli bir olayalar yazmış biz o olaylardan irademiz dahilinde seçim yapıyoruz
aksi olsaydı herşeyi allah istemiş ve şekilde bizlere sunmuş olsaydı
cennet ve cehennem olmazdı ödül ve ceza olmazdı hatta peygamber gelmez kitap indirilmez di programlanmış bir robottan ötesi olamazdık00 Yorumla
Canım benimde eskiden bu konuda çook sorularım vardı ama biraz araştırınca herşey çok mantıklı geliyor bak şimdi kader öncelikle ikiye ayrılıyor irademiz dışında ve irademizle yaptığımız.Evlilik diyorsan yani evlenmek istiyorsun ya da istemiyorsun yani aile kurucan ya da bekar kalıcan bunu sen seçersin senin isteğin sonuçta AMA evleneceğin KİŞİ kaderdir değiştiremezsin...bir örnekte var şöyle ki..Kiminle evlenileceğin ezelde muayyen olup, hiç bir surette değişmeyeceğini hatta Eshab-ı Kiram’dan bir zatın Peygamberimize (s.a.v.) “Falan kadınla evlenmek istiyorum, dua buyurun” demesi uzerine: “Eğer sana, İsrafil, Mikail, Cebrail, ve Hamele-i Arş, (A.S.)dua etse, aralarında ben de bulunsam, gene sen ancak senin icin yazılan kadınla evlenirdin.” (Ramuz:357/9) ...yani evleneceğimiz kişi bu irademiz dışındaki kader sınıfına giriyor ve dualarla da değişmiyor ki düşün koca peygamberimizin ve meleklerin duası bile değiştiremiyor çünkü alınyazın o senin.. Ama öleceğin gün yani ömrün sadakalarla veya mesela bi fakirin duasıyla değişir uzar kazayı musibeti de defeder.. bakmak istersen bunlara da bakabilirsin canım
link
link03 Yorumla- +1 yıl
teşekkğr ederim:)
- +1 yıl
bak kardeşim yalan yanlış rivayet vermeyiniz
size tek soru sorayım ve cevabını bilmediğim soru sormam
soru geliyor
allahın huzurundan kovulmuş cennete girmesi yasak olan şeytan hz adem ve hz havvayı nasıl kandırmıştır
bu sorunun cevabını öğrendiğinde kader anlayışın yerle bir olacak
+1 yılKader, insanların yapacakları işlerin, önceden bilinmesi demektir. Kaderle bizim seçimimiz, ayrı değildir. Seçince, o kaderimiz oluyor, ne işlemişsek, kiminle evlenmişsek o kaderimiz oluyor. Allah olacak her şeyi bildiği için, bizim ne yapacağımızı da bilir. İşte kader, Allah ezeli ilmiyle, kendi irademizle yapacağımız işleri bilmesi demektir, zorla yaptırması demek değildir. Biz dua ederek kaderimizi değil kaza mızı değiştire biliyoruz die biliyorum. Allah’ın ezeli ve ebedi ilmi vardır. İleride bizim dua ederek neyi elde edebileceğiniz veya dua etmezsek neden mahrum olacağımızı bilir ve ona göre nasip olup olmayacağını takdir eder zaten.
Biz kaderimizi ve geleceğimizi bilmediğimizden dua etmezsek yine nasibimizin olup olmayacağını bilemeyiz.Ama olduktan sonra da “eh ne yapalım kaderim ve nasibimmiş” diip şükretmemiz gerekir unutma her insan hayata nasibiyle gelir..00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
Allah'ın emri, takdir edilmiş bir kaderdir. (Ahzap Suresi, 38)
"Eğer Allah sizi azdırmayı dilemişse, ben size öğüt vermek istesem de, öğüdümün size yararı olmaz. O sizin Rabbinizdir ve O'na döndürüleceksiniz." (Hud Suresi, 34)
Hiç şüphesiz, Biz her şeyi kader ile yarattık. (Kamer Suresi,49)
bunlar kader ile ilgili bazı ayetler kaderi en iyi kuran dan ve tefsirlerden anlarsın bence.sonuç ta 100 erkeği karşına dizsen ve herbirini seçip vazgeçsen ve sen bunlardan başka birini sevip evlensen Allah yine de bunu biliyor olacaktır11 Yorumla- +1 yıl
Evlilik kader midir degilmidir ondan önce kader nedir onu bilmek gerek. Kader söyledir: Yaratılıstan gelen bi kader vardır degistermeyecegimiz Türk olmak Alman olmak Kız ya da erkek olmak gibi. Ama birde Allah'ı bize verdigi Cüzi irade sınırında degistirebilecegimiz kader vardır. Evliklik yapıp yapmamak bizim elimizde dolayısıyla degistirebilecegimiz kader. Hatta kimle nerde ne zaman ve nasıl evlencegimizi belirlemekte bizim elimizdedir yani sonucta evlilik bizim degistirebilecegimiz bir kaderdir
14 Yorumla- +1 yıl
evlenemeyen insanlar var etrafta onların kendi seçimimi?
- +1 yıl
anlaşabileceği çıkmamıştır
her şey kaderdir. zaman yoktan var edilmiş her şey yaşanmış ve bitmiştir. levhi mafsuz kitabında her şey yazılıdır. kıyamet oldu herkes cennette cehenemdedir allah her şey söylüyor bunu yaparlar bunu konuşurlar diyor. geleceği biz zamanı gelince yaşıyoruz. bizler oyuncuyuz hepimizin bir rolü var bu dünyada. evlilikte kaderdir. istersen 100 kişi ile çık o kaderindeki insanla evleneceksin.
21 Yorumla- +1 yıl
evet haklısın
kurani kerimde levhi mahfuz diye gecer Allahin izni olmadan agactan yaprak dahi dusmez ama evlilik irademizle gerceklestigi icin secimdir lakin ALLAH yuce ilmiyle bizim kiminle evlenecegimizi onceden bilmis ve kaderimize yazmistir yani filan kisi filan kisiyle evlensin degil evlenecektir denmistir emir yok bilgi vardir
11 Yorumla- +1 yıl
+1
Evlilik Alın yazısıdr. Kısacası kaderinde ilerisi. İnsan evlendiğinde belli olan 3 şieyden biridir evlilik. Daha doğduğunda kimnle evleneceği bellidir. Kader dualarla değişir ancak evlenilecek kişi dua ile değiştirilemez. Allahu teala doğumda alna ne yazmışsa o olur ve asla şaşmaz. Bunu herhangi bir din bilimciye sorsaydın öğrenebilirdin. Evlilik seçim değil Alın yazısıdır.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılevlilik kader midir kader nedir önce sana kaderi açıklayayım sonra evlilik ile bağlayayım.
kaderin yazılmıştır ama sen yaptığın şeyleri kaderinde olduğu için yapmıyorsun yaradan senin ne yapacağını bildiği için kaderini yazıyor yani seçim hala senin elinde yada bişey yaptın yanlış oldu kader diyip işin içinden çıkamazsın.
evlilik iste kader değil hayat gibi bir sınavdır tıpkı hayat gibi ha bu demek değildir ki madem sınav o zaman boşanmak günahtır hayır boşanmak madem günahtır ama bence boşanmak birazcık kaçmaktır tabiki bence ama asıl olan sonuna kadar evliliği yürütmeye çalışmaktır. gerçi hiçbir zaman boşanınca sınavdan kurtulmuş olmuyorsun o da ayrı bir konu...00 Yorumla
+1 yılevllilik kaderdir yaşam kaderdir senın tv izlemen kaderdir attığın her adım kaderdir.:) ama seçim senindir. kader nedir ? kader allahın insanların yaptıklarını daha önceden bilip bir yere yazmasıdır. biz hayatımızdaki faliyetleri yaptıhımız için allaha yazdı . yani allaha oraya yazdıhı için biz yapmıyoruz . mesela bir insana yumruk atmak senin kendi terciğindir ama allaha o yumruhu daha atmadan önce atıp atmıycağını biliyodu ve yazdı :) teşekkür
20 YorumlaKader konusu zaten her zaman insanın kafasını karıştıran birşeydir. ancak yaşadıklarımızı sadece kader ya da sadece seçim diye değerlendiremeyiz, kaderimiz önceden bellidir, doğdumuzda bellidir yani ancak bunu seçimlerimizle biz değiştirebilirz. yani bu yine kader olur ama sen seçtiğin için yaşamışsındır. kaderi değiştiremesen zaten Cennet yada Cehennemin anlamı olmazdı. Allah'ın sana yazdığı kaderi yani senin elinde olmayan şeyleri yaşardın ki o zaman ameller günah haram vs olmazdı.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 19,9b cevap paylaştı.
+1 yılkader dir tabiii fakat bazı zmanlarda kendi iraden ilede karar verebiliyosun kader in değişceğini sanmıyorum fakat kaza değişir yani tesadüfler değişebilir dini anlamda tevafuk değişebilir hayırlısını istemek daha doğru olur... kader nedir kader yüce yaradanın senin iradene göre şekillendirdiği olan ve olmayan herşeydir...
00 Yorumla
+1 yılEvet islamda bile kader kelimesi geçiyomuş kadere inanmak gerekiyo bence diyelim ki sizin kaderiniz de birgün sayısalloto çıkıcak ve zengin olacaksınız bu bir kader diyelim bir evlilik olacak çok istersiniz olmaz kaderinizde kim yazılıysa o çıkar karşınıza elbet bugün elbet yarın ne zaman ve ne şekilde çıkıcada meçul ama ben kadere inanıyorum bence sizde inanın ve hayırlısını isteyin zaman ne göstericeği belli olmas her insan kendi kaderini çizer diyenlerde şöyle yaa okursunuz büyük bir şirkette çalışırsınız orda bir kaderirinz vardır siz ona yada o size aşık olur ve sonunda evlenirsiniz bu bir kader yada bir kazalan tanışır yada bir markette yada cafe nezaman çıkıcağı belli olmaz ama o sizi bir gün mutlaka bulur ))
00 YorumlaKader Allah'ın herşeyi -olmuş olacak-bilmesidir esasen.İnsanın önüne çeşitli seçenekler sunuyor hayatı boyunca.İradeyi sana bırakıyor.Akıl vererekte bunu değerlendirip kararını ona göre doğru vermeni istiyor.Yalnışta yapsan karar senin sonucunu göreceksin.Doğru karar verirsen mükafatını da görürsün.Kader böyle kısaca Allah herşeyi biliyor sana hayat veriyor bu hayat içinde seçenekler sunuyor.Seçimi kendi iraden ile yapmanı istiyor.Sonucu da seni etkiliyor.
00 YorumlaKader. Mesela seni biriyle evlendırıyolar A ile, sonra sen diyosun ki ben B ile evlenmek istiyor hır gür derken B ile evleniyosun sonra diyosun ki Ben istedim B ile evlendim halbuki senin kaderinde yazılmış A ile evlendirilmek isteniceksin sonra B ile evleniceksin yani her yol kadere çıkıyor arkadaşım kaderimizin nasıl yazıldıgını goremedıgımız ıcın de yapmamız gerek şey herseyı akısına bırakmıycaksın, sen elinden geleni yapacaksın olması gereken olucak
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılinsanın kaderi kendi ellerindedir. bazen insan kendi kaderini kendisi seçer. bu anlamda seçim yapmak gerekir. elbette yaşayacaklarımız Yüce Allahımız tarafından bilinmektedir ama Allah hepimize akıl da vermiş sonuçta...yolun çatal olduğu yerlerde hangi yönü kullanacağın senin ellerinde ve iradendedir. kaderini kendin seçersin demem de bu yüzdendir zaten. evlilik de kaderdir elbette ama bu konuda seçim yapacak olan yine sensin.
00 Yorumla
+1 yılallaha kadında Levh-i Mahfuz isimli bir kitap vardır bu kitapta yazılanlar asla bozulmaz .senın dediğin olay kaza dır ve değiştirile bilir tabii allaha dilerse .bir dua bir iyilik yapmışsndır başından müsübetler kaldırılır mesela sana bı araba çarpıcaktır ama yaptıhın iyilikten dolayı o arabanın sana çarpmasını allaha engeller. ama bu olay Levh-i Mahfuz kitabında vardır.Kaza ve kader Allah dilerse değişir.
10 YorumlaEshab-ı Kiram’dan bir zatın Peygamberimize (s.a.v.):
“Falan kadınla evlenmek istiyorum, dua buyurun” demesi üzerine:
“Eğer sana, İsrafil, Mikail, Cebrail, ve Hamele-i Arş, (A.S.) dua etse, aralarında ben de bulunsam, gene sen ancak senin için yazılan kadınla evlenirdin.” buyurmuştur. (Ramuz:357/9)01 Yorumla
+1 yılben şuna inanıyorum bizim düşüncelerimizdeki kişiler hayatımıza giriyor
yani evliliği düşünürsek evlenilecek kişiler karşımıza çıkıyor
yok evlenmeden bir şeyler yaşamak istiyorsak kısa vadeli ilişkiler hayatımıza giriyor20 Yorumlaence eş kadar ama hiç evlenemeyenler var onların yazılı değil mi ki kaderine orda kafam karışıyor işte
01 Yorumla- +1 yıl
evet
+1 yılHz.Ali Der ki.RIZK VE KISMET İKİ TÜRLÜ DÜR.YA SEN ONA GİDERSİN YA O SANA GELİR:)
40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılkaderi aklımızı kullanarak değiştirebeilir aslında. Evet kaderin olduğu bir gerçek ama akıldan şüphe duymamak lazım
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Valla kaderinde yoksa agzınla kuş tutsan yalan evlenemezsin ne sevenler aşıklar gördüm ben olmadımı olmuyor .)
01 Yorumla- +1 yıl
yani
Her şeye kader gözüyle bakarsan yanlış olanı da kaderim deyip kabullenirsin. Mantık çerçevesinde mutlu olup olamayacağını kendince sorgularsan daha doğru olur.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. benim bildiğim kadardir. daha doğmadan belli olurmuş evleneceğimiz kişi. hayatta bir yerde çıkarmış karşımıza
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 841 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik kadre midir? Seçim midir? Bilemem ama Büyük bir kumar olduğu kesindir.
10 Yorumla
+1 yılEvet evlenme olayı kaderdir olucaksa sen ne yaparsan yap bi şekilde seni bulur ..
11 Yorumla- +1 yıl
bende öyle düşünüyorum aslında
+1 yılSeçersin kader olur; seçmez, kader dersin yine de kaderini seçmiş olursun.
00 Yorumla
+1 yılsen kadere imanla, kaderciliği karıştırmaya başladın hea.
01 Yorumla- +1 yıl
kader allahın bilmesi demektir.kadercilik insanların kötülüğü yapıp yada başına birşey geldiğinde kaderim böyleymiş demektir .ben ondan bahsetmiyorum .
insan 3 seyi değiştiremez 1. nerde kimin cocugu olarak doğacağını 2. nerden ne zaman kiminle evleneceğini 3. ne zaman ve nasıl öleceğini değiştiremez ...
20 YorumlaKaderini senin seçimlerin belirler.. hayırlısı olsun demek yerine; her işte bir hayır vardır demek- buna inanmak- daha güzel olabilir... teslimiyetçilik..
00 Yorumladurdurun bu nikahı evlenmiyoree :)))
22 Yorumla- +1 yıl
:D
- +1 yıl
haha
bir ata sözü vardır,olduğu şekli ile söyleyeyim; "at ile avrat yiğidin bahtına"
01 Yorumlaevleneceğin insan annem baban cinsiyetin bunlar irade dışı kaderdir yani senin elinde değildir
20 Yorumla
+1 yılBen bir kere ölümden döndüm vadem dolmuş olsaydı şimdi burda olmazdım. bır kızı çok sevdım evlenmek ıstedım ama olmadı doğru kışı değilmiş ben allahın sevdığı bır kuluyum yada annem ın babam ın dua larıyla burdayım. anne baba dua sıda cok önemlı
10 Yorumlahayırlısısın en iyisini istemek gerekiyor.adamın biri hayırlı ölüm istemiş yanarak ölmüş..sonuçta şehit olmus yanarak öldüğü için yani diyeceğim o durki hayırlısının en iyisini istememiz lazım.
00 Yorumla
+1 yılkader insanlardir nekadar cok sey yasamak bizi olgunlastirir eger kadar varsa yasanaçaklarda vardir bir insani sevmek yetmez o yaninda var veya yok gitmisse kader rotandan da gitmistir
00 Yorumlasoru çok saçma :)zaten insanın her seçimi kaderdir..
01 Yorumla- +1 yıl
saçmada olsa sorduk işte cevap verme o zaman tav etme beni
evlenecegimiz kişi ve ne zaman evlenecegimiz kader.ölümle nikahın günü şaşmaz diye bir söz de vardır hatta...
01 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 456 cevap paylaştı. Kader diyenler mutsuz, seçim yapanlar mutlu bence..
00 Yorumlabence kader biriyle sevgili olursun 5-10 yıl sonra ayrılırsın ve karşına biri çıkar hemen düğün nikah :)
00 Yorumla
+1 yılAllah iki yol veriyo,ikisi de kaderin. iyiyi veya kötüyü seçiyorsun buda seçimin...
00 Yorumlaseiçim senin elinde ama karşına çıkanlar hem nasibin hemde kaderindir
00 Yorumla
+1 yılalnımızda ne yazıldıysa o olur. hayırlı ıse olsun en onemlısı odur. ama kader den ötesine de gidilmez kesın dıye bırşey yoktur.
10 YorumlaKader değil seçim olmalıdır. Çünkü kader diye evlendirilen çok insan var.
00 Yorumlakaderindeki kişiyi bulmalısn ve bu konuda aile büyüklerinden yardım iste
00 Yorumla
+1 yılkaderdir kader dualarlada degisecegini zannetmiyorum alnına ne yazıldıysa o
00 YorumlaBazen kader bazen ise seçimdir.
00 YorumlaKader olduğu sanılan seçim.
00 Yorumla
+1 yılkendimiz seçtik sanırız ama annelerin seçimidir
00 Yorumla
+1 yılkader diyip romantik düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılSeçim anasını satıyım!
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 420 cevap paylaştı. Evlilik alın yazısıdır.
08 Yorumlabiraz kader biraz seçim :)
00 YorumlaKaçıncı yüzyıldayız bilmiyorum ama olabilir
00 Yorumlaİnsan kaderini kendi belirler.
00 Yorumla
+1 yılSeçim.
00 YorumlaEvlilik enayilerin giyecegi atesten gomlektir!
14 Yorumla- +1 yıl
yanlış düşünüyon cannabis yaw
- +1 yıl
evlenen pişman evlenmeyen pişman anlamadım valla
kumardır
12 Yorumla- +1 yıl
Üüüf! Tok bi ses geldi.
kader aga kader
10 Yorumlaseçmdir
00 Yorumlaseçim tabikide
00 Yorumla- Devamını Gör (4)
Detaylı bilgi