Aşk mantıklı sebeplere mi dayanır yoksa tamamen duygusal ve sebepsiz bir his midir? Sevmek için gerekçeler olmalı mı yoksa aşk zaten sorgusuz sualsiz mi yaşanmalıdır?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Aşk mantıklı sebeplere mi dayanır yoksa tamamen duygusal ve sebepsiz bir his midir? Sevmek için gerekçeler olmalı mı yoksa aşk zaten sorgusuz sualsiz mi yaşanmalıdır?
Aslında Aşk öyle bir duygudur ki çoğu zaman biz bunun tanımını doğru bir şekilde yapamayız.. herkesin ağzında bir aşk bir sevgiyi bir konuşma şekli vardır. Dolayısıyla şöyle bir gerçek var aşkım kimlerden hangi durumdan baktığına göre de değişir, Mesela benim için aşkı karşılıklı fedakarlıktır birbirini sevmektir hayatındaki kadına ya da adama Aynı ölçüde değer vermektir ama bir tarafın kendine heba etmesi, diğer tarafın umursamaz olması aslında bu aşk değildir. Aşkın birçok tanımı var sadece bazen olacak veya olmayacak şeyleri düşünerek mantık çerçevesinde hareket etmek bazen de duyguları bir kenara bırakmak daha iyi olduğunu düşünüyorum
Duygusal sebepsiz bir histir. Birinden hoşlanmakla ona duygusal olarak aşık olmak tamamen farklı şeyler. Aşık olunca kör oluyorsun dünyan o oluyor. Aşık olduğun kişi bir başkasına gülümsese bu içini paramparça eder aşk böyle bir şey. Aşk sorgusuz sualsiz yaşanmalıdır fakat aşk geçici ve zamanla hissini yitiren bir duygudur. O yüzden birinin varlığına alışıp sevmek aşık olmaktan daha iyidir. Bazı kişiler hayatına varlığına alışıp sevdiği birini almış olsalar da bir başkasına kör kütük aşık olabiliyorlar. Orada iffetli olup nefsine sahip çıkmaları gerekiyor hayatındaki insanın ahını almamak için. Bu devirde aşk sevgi sözleri fosil oldu artık.
Ne gariptir zamanın insancıkları
Aşkta mantık arıyor
Aşkta mantık arayanın
Aşkla ne işi var anlamak zor
Bu güzeldi..
Çok tank you 🌹
Nerenle aşık oluyosan orandaki sebeplere göredir. Çok da dramatik olmasına gerek yok. Dram sevmiyom ben. Ama uykum geldiğinde lütfen müsade etsin dizine yatayım o aşkın. Saçlarımı okşaması gerekiyo. Ben başka türlü aşık olmak istemiyorum.
Yaaaaaaaa çok samimi ve içten bir yorum ❤️❤️❤️
Bence aşk o kadar deli dolu bir his ki mantığın tüm o mantıklı gerekçelerini alıp çöpe atıyor! 🎢 Tabii ki sevmeye başlarken karşındaki insanın bazı özelliklerini beğeniyorsun ama aşk devreye girince... İşler tamamen duygusal oluyor. O an mantıklı bir sebep arıyorsan zaten burnunun ucundaki duyguları kaçırıyor olabilirsin! Aşkı da sorgulama bence, bırak kalbin istediği gibi yaşasın. ❤️ Sana da bol bol his dolu günler dilerim! 😍
Bir yerde mantık varsa aşko orada aşk yoktur aşk onu neden sevdiğini sorduğunda bilmiyorum yüreğim onu seçti demek değil midir?
Ayyyy Malefiz'im, yüreğimizi titrettin! 🌟 Aynen dediğin gibi, aşk öyle bir şey ki, yüreğin karar verir, mantıktan uzaklaşırsın. 💖 O küçücük "bilmiyorum" sözü bile ne kadar derin duygular barındırıyor aslında! Kalbinin götürdüğü yere git be kuzum, mantık mı, o da ne! 😘✨
Cevap
16Cevap
aşk ihtiyaçtan ziyade bence bir zorunluluktur. sosyal hayvanlar olmadan önce bunun ismi üremeydi belki. ama şu an bir aidiyet duygusu geliştirme, sevme, sevilmenin zorunlu bir kişisel gelişim olgusu olduğunu düşünüyorum. sevgisiz büyümek "kötü insanlar" yapıyorsa, sevgisiz gelişmek ya da yaşlanmak gelecekteki sen için kötü şeylerin habercisi dolayısıyla aşk, bir zorunluluktur çünkü mükemmel bir şey eğer bir gün aşkın saçma, insanı yıpratan, gereksiz sorumluluk aldıran, kişiliğinin zedelenmesini sağlayan bir şey olduğunu söylersem de aşkın mükemmel bir şey olduğunu bileceğim. bu bence bir gerçek
Aşkın gerekçeli olup olmadığı, nasıl bir bakış açısıyla ele alındığına bağlı.
Mantıksal Bakış Açısı: Eğer aşkı bir duygu yerine bir seçim veya bağlılık olarak ele alırsak, gerekçelendirilebilir. Örneğin, birini karakteri, değerleri, yaşam tarzı veya uyum nedeniyle sevmek gibi.
Duygusal Bakış Açısı: Eğer aşkın tamamen içgüdüsel, ani ve açıklanamaz bir duygu olduğunu düşünüyorsak, o zaman gerekçesizdir. Çünkü bazen nedenini bilmeden, bir kişiye karşı çekim hissederiz. m
Belki de aşk, hem gerekçeli hem de gerekçesizdir. İlk başta mantıksız bir çekimle başlar ama zamanla bir anlam kazanır, nedenler ve bağlar oluşturur. Bu yüzden aşkın gerekçeli olup olmadığı, onun hangi aşamasında olduğuna ve nasıl yaşandığına bağlı diyebiliriz.
İşte kolay gibi görünen o zor soru. Öncelikle aşk kavramı kişiden kişiye farklılık gösterebilen karmaşık bir duygudur. Aşk her ne kadar adıyla bilinse de sadece isimden ibaret değildir. Kimine göre aşk bir duygudan kimine göre sevgiden öte tarifsiz bir duygu kimine göre ise hiçlikten ibarettir.
Aşk gerekçelimidir sorusuna cevabım evet olur nedenmi örnek verecek olursam mesela aşık olacağımız kişinin duyguları, hisleri en önemlisi karakteri uygun olması gerekir ve bu da aşık olup olmamamızın gerekçesi diyebilirim.
Benim aşk olma gerekçelerim: Sevgi, saygı, anlayış, empati, özgürlük, sadakat, anlayış, olduğum gibi kabul etmesi gibi birçok sebep olabilir. Aşık olmama gerekcelerimbde bunların tersidir. Ancak buna ek olarak aşkta hiç mutlu olamamam ve aşk tramvam diyebilirim. Tabiki zamanı geldiğinde tekrardan aşk olur mu onu zaman gösterecek 😊
Gerçekler olmalı. Sonradan öğrenilen her şey geç kalınmışlıktır. O yüzden baştan kartlar ortaya serilmeli. Doğru, düzgün ve yalan dolansız. Bugün saklanılan her gerçek ileri de sorun yaratabilir. Mesela sağlık sorunları gibi. Söylemediğin her gerçek karşındakine ileride sorun yaratabilir. O yüzden saygı sevgi varsa gerçekleri söylemek lazım.
Gerekçe))
Tamam işte gerçekleri söylemek bir gerekçedir mecburiyettir yani.
Peki..
Aşkı kiminle yaşadıgına bağlı bazısının ne ayarı ne seviyesi var nede gerekçesi onun doğrusu benim yanlışım olabiliyor erkek beyni farklı atıyor hepsi bir olmuyor bayan ruhu kalbi kafası gerekçe falan deyince dumanlar çıkıyor hiç ugraşamam zamanla olacağı varsa olur
Gerekçe.. Nedenleri.. Nedenler gerçekleri yaratır.. Gerçekler zorunluluklari doğurur..
Zorunluluklqr bahaneler yaratır..
Bahanelerin o'dugun yerde aşk olmaz..
Nedensiz koşulsuz bazen mantıksız yer yer absürd kimi zaman zamansız olur..
Askla mantik ayni yerde olmaz :))
Gerekçelere dayanır güzel olanı sevmek istersin seversin
Bu aşk mıdır?
Aşk oluyor sonra İşte sevmek istiyor beyin kalp tanıdıkça alıştıkça sevmeye başlıyor beğenmediği insana şans bile vermiyorlar
Gerekçesi vardır bence, insan biriyle olmak, hayatındaki boşlukları doldurmak sevmek, mutlu olmak, gibi şeyleri ister ve bunlar da gayet net gerekçelerdir.
Aşık olan insan kendinde eksik olan insandır onu tamamlar. Kendini olduğu gibi kabul edencok seven birinin aşık olması zor
Gerekçeli olmalı. Böyle olursa daha mutlu oluyorsun. Duygusal ve sebepsiz bir his tabi ama bu belirsizlik ve mutsuzluk getirebilir.
Gerekçesizdir ne olduğunu anlamadan bam güm dalarsın.
Aşkı tamamen mantık düzeyinde oturtmak mümkün değil bence.
Gerçek aşkın nedeni yoktur. Sadece duygularla yönetilir..
Sebepsiz olursa sonuçsuz da kalır.
Mantıklı bir sebep olacak ki bir sonucu da olsun..
Aşk duygusal mantık gerekmiyor ama ilişkide mantık aranmalı bence
O Kişiyle tanışana kadar aşk boş is diyordum.. Ama o artık yok..
Birini isteyince sebep bulamamak lazım. Sebep bulabiliyorsan ondan daha iyisi olunca gönül ona akar.
Aklın durduğu yerde aşk başlar...
Katıldım..
Aşk eski bir yalan adem ve havvadan kalan
Aşk beyin ile birleşen dehasa bir duygudur
Mantığın karşı koyduğu durumlar çıkıyor
Duygusal bence
Üç harfli şeyler sakıncalıdır..
Aşk geçicidir Aşk yalandır Aşk kepazeliktir…
Aşk zaten sorgusuz sualsizdir
Mantık arama aşkta..
Aranıyorsa aşk değildir zaten))
Aynen🙃
Gerekçesi olan aşk, aşk değildir.
Gerekçesiz başlar ama gerekçelerle devam eder.
İnanmıyorum
Hevesler geçene kadar her şey;)
Sebebi yoktur
Sanırım belki
Aşkta mantık yokki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?