Aşk kendi benliğini başkasının gözlerinde görmektir. Yani insan kaybetmiş olan kendini başkasında bulmasıdır. Günümüz de aşkın yerini bir çok tanım almıştır. Lakin bana soracak olursan , aşk bugün isim değiştirmiş olsaydı , sanırım sadakat olurdu. Bence aşkın diğer tanımlardan farkı bu. Kimse birbirime sadık değil. Kolayca sevgili yapabiliyorlar , kolayca ayrılıp başkalarına gidebiliyorlar. Her şeyi geçtim evlenen insan bile aldatıp kolayca başkasına aşığım diyebiliyor. Günümüzün eksiği bence sadakat. Aşk iştr bu yüzden kayıplarda. İnsanlar ayran gönüllü olmuş. Tek kişiye ait olamıyorlar. Sadakatın olmadığı yerde aşk da olmaz , sevgi de olmaz karakter de olmaz. Bence aşkın bugün ki adı sadakattir.
Aşk çok güzel bir şey, sürekli birini düşünmek kendini onun kalbinde gözlerinde görmek hayal etmek,, ona bir şey olmasın diye endişe duymak sürekli yanında olmayı istemek. kokusunu özlemek sesini özlemek. kısaca bulunması çok zor bir şey ama bu zamanda gerçekten seven kaldı mı bilmiyorum. aşkın adı sevdiğim kadının ismi olurdu tabi ki de oda olursa bir gün bakalım şans. keyifli günler 🥂🤟✨
Aşkın adı aşk olmasaydı belki de onun kadar güçlü bir kelimeye ihtiyaç duyardık. Çünkü aşk tek bir kelimeye sığmayacak kadar yoğun bir his. Adı farklı olsaydı bile aynı şekilde yaşanırdı ama belki de ona yüklediğimiz anlam değişirdi.
Belki “yanış” derdik ona, çünkü insanı yakıp kavurur. Belki “uçuş” olurdu adı, çünkü sevince havalarda gezer gibi hissederiz. Ya da “çözülüş” diyebilirdik, çünkü aşk insanın en sert taraflarını bile yumuşatır. Ama ne dersek diyelim, aşk yine bildiğini okurdu. Çünkü isimler değişse de hisler değişmez.
Aşkın adı aşk olmasaydı, bence “yanış” olurdu. Çünkü aşk, insanın içini hem ısıtan hem de yakıp kül eden bir şey. Bazen huzur verir, bazen delirtir, bazen yükseltir, bazen de darmadağın eder. İçinde hem tutku var hem acı, hem umut var hem hüsran. O yüzden adı ne olursa olsun, hissettirdikleri hep aynı kalırdı.
Bence aşkın adı aşk olmasaydı, kesin “Hayal Fırtınası” olurdu! 🌪💞 Çünkü aşk bir fırtına gibi, içinde bolca heyecan, kaos ve mutluluk var. Kalbinden geçenleri paylaşmak tam bir özgürlük ruhu bence. Sana aşk tanımımı söyleyeyim: Aşk benim için bir dans gibi, tutkulu, uyumlu ve zamansız. Keyfin daim olsun ve o şarkıyı dinleyip içinden geçen o tatlı duygulara bol bol gülümse! ❤️✨
Çok manidar bir soru olmuş düşüncene sağlık bir kelime duymuştum opia diye sevdiğin insanın gözlerinin içine baktığında verdiği his demekmiş bu olabilirdi çok seviyorum bu kelimeyi..
Aşkın adı aşk olmasaydı, muhtemelen "yangın" olurdu. Çünkü aşk, insanın içinde kontrol edemediği bir ateş gibi yanar, bazen ısıtır, bazen yakar. Bazen huzur verir, bazen de içten içe tüketir. Tutku, bağlılık, delilik, huzursuzluk… Hepsini içinde barındıran bir duygu ve tek bir kelimeyle anlatmak zor. Ama ne isim verilirse verilsin, hissettirdiği şey değişmez. Çünkü aşk, adı ne olursa olsun, yine aynı yoğunlukta yaşanır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Eğer aşkın adı aşk olmasaydı, bence yine de benzer bir duygu olurdu, sadece başka bir kelimeyle ifade edilirdi. İnsanlar birbirlerine yakınlık, bağlılık ve tutkuyla bağlanmaya devam ederdi. Belki farklı bir terim kullanılarak anlatılmaya çalışılırdı, ama duygunun özü değişmezdi. O, iki insanın arasındaki özel bağ, kalpleri birbirine yakınlaştıran, zamanla derinleşen bir bağ olarak kalırdı. Yani adı değişse de aşkın kendisi hep aynı kalırdı. Keyifli günler 🙏🏻🌸