Konuştuğum kişi neden böyle anlamadım?

Herkes selamm ben biriyle tanıştım. Daha doğrusu bir mekanda karşılaştık. Sonra instgramdan konuşmaya başladık. her şey çok iyiydi baya konuşuyorduk işte de bana yazıyordu. ben evde çok müsait olamıyorum ama müsait oldukça arıyordum. Benden telefon numaramı istedi. Bende geçmişimden kalan bazı sıkıntılar için hemen güvenemiyorum. Oda anlayışla karşıladı. İnstgramda iş saati aktif görünüyordu ama benim mesajıma geç dönüyordu. Bende sordum dedim neden böyle yapıyorsun instgramda sorun var yoksa neden konuşmak istemeyim falan dedi. Sonra kavga etti işten çıkmak zorunda kaldı baya canı sıkkındı. Çok dalgın kafam falan dedi. Uyumaya başladı tüm gün nerdeyse. Mesajlarıma geç cevap vermeye başladı. Sorun nedir diyorum işte konuşmak istemiyorsan söyleyebilirsin. İstiyorum falan telefona geçsek daha iyi olur dedi bende numaramı verdim baya 1 ay konuştuk. Wsp geçtik orada da aynı şekilde oldu. En son ben konuşmayı bitirmek için mesaj attım. Oda dediki ne zaman konuşmak istesem müsait değilsin Falan biraz tartıştık sonra dedesini hastaneye kaldırmışlar moralim hiç yok dedi. Dedim söyleseydin o zaman. Sende sorabilirdin dedi. Daha dikkatli olucam dedi. Sonra dedesini sordum. Yoğun bakımda durumu kötü dedi 2 gündür hastane olduğunu söylüyor. Sabah günaydın yazdım akşam yazdı. Gene aynı mesajlara geç bakıyor. Şimdi en son gene sordum dedesini görüldü atmış. Sizce amacı ne çünkü çok iyi başlamıştık. her şey iyiyken birden böyle olduk sizce yaşadığı şeyler yüzünden mi böyle? Rahat bırakayım dedim bir ara. Yoksa umursamıyor mu?
Konuştuğum kişi neden böyle anlamadım?