Din ilişkimi etkiledi?

Merhabalar öncelikle, biraz uzun bir yazı olacak. Uzun bir süredir kafamı çok kurcalayan bir durum var ve bunu kimseyle paylaşamıyorum bende sizlere söylemek istiyorum belki cidden çok güzel akıl verebilirsiniz bana. Ben yeni girdiğim işimde biriyle tanıştım bu kişi beni çok beğeniyordu ve ne yaptı ne etti numaramı buldu ve bana mesaj attı. Bende kendisini beğeniyordum ve bana mesaj atmasıyla biz konuşmaya başladık. Her şey çok güzel ilerliyor bana karşı çok ilgili ve tam bir “koca” materyali. Uyumumuz efsane. Benimle baya evlenmek istiyordu ve evlenme gözüyle bakıyordu. Her türlü çok güzel bir ilişkiye doğru yelken açıyorduk. Gören herkesin bir daha baktığı bir çift olmuştuk yani. Fakat sonradan bazı sorunlar çıktı. Dinle alakalı. İlk defa başıma böyle bir şey geldi. Kendisi alevi ve ben sunniyim. Ben aleviliğe takılan veya bu konuya hakim olan biri değilim ama ailemin görüşünü biliyorum. Biz zaten konuşma aşamasında olduğumuz için çokta önemsemedim dini durumu. Ama konuşmaya devam ettikçe birbirimize olan hislerimiz daha da yoğunlaşıyordu. Bu konuyu anneme çıtlattım ve kendisi her ne kadar beğensede olmaz bize ters alevi olması, bitir bir an önce dedi. Alevi kardeşlerim lütfen bu konuyu ön yargılı okumayın. Bende ailemin rızası önemlidir diyip onunla konuştum ve durumu anlattım.(işte keşke böyle bir şey yapmasaydım ama demekki yaşanması gerekiyormuş.) Kendisi çok kontrollü ve belkide hayatımda tanıdığım en olgun, aklı başında insanlardan biri ve çok orta yollu bir yorum yaptı. Buna rağmen o da çok afalladı ve durgunlaştı doğal olarak. Böyle bir şey beklemiyordu. Benim kafam da çok bulanık tabii ki. Çünkü doğru hissettirmeyen şeyler var içimde. Bu benim kararım değildi ve onunla konuşmayı kesmek istemiyordum. Aramıza haliyle soğukluk girdi ve ben onunla tekrardan görüşüp “ben konuşmaya devam etmek istiyorum benim için din değil insanlık önemli” dedim ve “aileminde seni tanıdıkça ön yargıları yıkılacaktır” dedim. Net oldum ve konuşmaya devam etmek istediğimi söyledim. Kabul etti ve bana karşı hep nazik ve hep anlayışlı davrandı ki bende aynı şekilde. Gayet iyi gözüküyordu normal konuşuyorduk ama soğuktu ve en sonunda “yine başa döndük sanırım” diye mesaj attım ve bana uzun bir mesaj attı. Bu yaşananlardan ötürü kafasını toparlamak istediğini ve zamana ihtiyacı olduğunu söyledi. Benimle bu netsizlikte ilerleyemeyeceğini söyledi. Bende gayet anlayışlı bir şekilde kendine ayıracağın bu zaman umarım sana iyi gelir diye bir mesaj attım. 3 hafta oldu en son konuşalı ve hala bir adım yok kendisinden. Ortak arkadaşlarımız var birkaç kere ağzını yokladılar ve benim hakkımda bana çok değer verdiğini ve beni arayacağını sadece bu süreçte biraz kafasını toparlaması gerektiğini söylemiş. Ortak arkadaşımız hep kendisinin aşırı keyifsiz ve mutsuz gözüktüğünü söylüyordu. Benimle ilgili pozitif konuşuyor ama hiçbir aksiyon almıyor. 3 hafta geçti. Ben genel olarak belirsizlikten nefret eden biriyim. Bir yandan sessizlikte bir cevaptır diyorum ve unut diyorum ama hala aklıma geliyor, içim içimi yiyor, merak ediyorum. Olumsuz bir şey söylese dahi kafi benim için ama ne olumlu ne de olumsuz bir durum var ortada. Ne yapacağımı bilmiyorum, kendisiyle eskisi gibi konuşmak istiyorum ama o da aynı düşüncede mi bilmiyorum. Yazmakta hem istiyorum hem de istemiyorum çünkü zaman isteyen o ve bende gururluyum. Ne yapardınız böyle bir durumda? Ne yapılmalı şu kafa karışıklığını gidermek için?

Din ilişkimi etkiledi?