Merhabalar öncelikle, biraz uzun bir yazı olacak. Uzun bir süredir kafamı çok kurcalayan bir durum var ve bunu kimseyle paylaşamıyorum bende sizlere söylemek istiyorum belki cidden çok güzel akıl verebilirsiniz bana. Ben yeni girdiğim işimde biriyle tanıştım bu kişi beni çok beğeniyordu ve ne yaptı ne etti numaramı buldu ve bana mesaj attı. Bende kendisini beğeniyordum ve bana mesaj atmasıyla biz konuşmaya başladık. Her şey çok güzel ilerliyor bana karşı çok ilgili ve tam bir “koca” materyali. Uyumumuz efsane. Benimle baya evlenmek istiyordu ve evlenme gözüyle bakıyordu. Her türlü çok güzel bir ilişkiye doğru yelken açıyorduk. Gören herkesin bir daha baktığı bir çift olmuştuk yani. Fakat sonradan bazı sorunlar çıktı. Dinle alakalı. İlk defa başıma böyle bir şey geldi. Kendisi alevi ve ben sunniyim. Ben aleviliğe takılan veya bu konuya hakim olan biri değilim ama ailemin görüşünü biliyorum. Biz zaten konuşma aşamasında olduğumuz için çokta önemsemedim dini durumu. Ama konuşmaya devam ettikçe birbirimize olan hislerimiz daha da yoğunlaşıyordu. Bu konuyu anneme çıtlattım ve kendisi her ne kadar beğensede olmaz bize ters alevi olması, bitir bir an önce dedi. Alevi kardeşlerim lütfen bu konuyu ön yargılı okumayın. Bende ailemin rızası önemlidir diyip onunla konuştum ve durumu anlattım.(işte keşke böyle bir şey yapmasaydım ama demekki yaşanması gerekiyormuş.) Kendisi çok kontrollü ve belkide hayatımda tanıdığım en olgun, aklı başında insanlardan biri ve çok orta yollu bir yorum yaptı. Buna rağmen o da çok afalladı ve durgunlaştı doğal olarak. Böyle bir şey beklemiyordu. Benim kafam da çok bulanık tabii ki. Çünkü doğru hissettirmeyen şeyler var içimde. Bu benim kararım değildi ve onunla konuşmayı kesmek istemiyordum. Aramıza haliyle soğukluk girdi ve ben onunla tekrardan görüşüp “ben konuşmaya devam etmek istiyorum benim için din değil insanlık önemli” dedim ve “aileminde seni tanıdıkça ön yargıları yıkılacaktır” dedim. Net oldum ve konuşmaya devam etmek istediğimi söyledim. Kabul etti ve bana karşı hep nazik ve hep anlayışlı davrandı ki bende aynı şekilde. Gayet iyi gözüküyordu normal konuşuyorduk ama soğuktu ve en sonunda “yine başa döndük sanırım” diye mesaj attım ve bana uzun bir mesaj attı. Bu yaşananlardan ötürü kafasını toparlamak istediğini ve zamana ihtiyacı olduğunu söyledi. Benimle bu netsizlikte ilerleyemeyeceğini söyledi. Bende gayet anlayışlı bir şekilde kendine ayıracağın bu zaman umarım sana iyi gelir diye bir mesaj attım. 3 hafta oldu en son konuşalı ve hala bir adım yok kendisinden. Ortak arkadaşlarımız var birkaç kere ağzını yokladılar ve benim hakkımda bana çok değer verdiğini ve beni arayacağını sadece bu süreçte biraz kafasını toparlaması gerektiğini söylemiş. Ortak arkadaşımız hep kendisinin aşırı keyifsiz ve mutsuz gözüktüğünü söylüyordu. Benimle ilgili pozitif konuşuyor ama hiçbir aksiyon almıyor. 3 hafta geçti. Ben genel olarak belirsizlikten nefret eden biriyim. Bir yandan sessizlikte bir cevaptır diyorum ve unut diyorum ama hala aklıma geliyor, içim içimi yiyor, merak ediyorum. Olumsuz bir şey söylese dahi kafi benim için ama ne olumlu ne de olumsuz bir durum var ortada. Ne yapacağımı bilmiyorum, kendisiyle eskisi gibi konuşmak istiyorum ama o da aynı düşüncede mi bilmiyorum. Yazmakta hem istiyorum hem de istemiyorum çünkü zaman isteyen o ve bende gururluyum. Ne yapardınız böyle bir durumda? Ne yapılmalı şu kafa karışıklığını gidermek için?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
bence takmayın kafanıza
Bu şekilde belirsiz mi kalması daha iyi peki
Yav destan yazmışsin kim okuyacak
Senin yaşın kaçtı
24
Üzülürsün girme yaşın genç daha içinde ukte kalacak ama hayatının sonuna kadar evlenirsen bunnla mı mücadele edeceksin
Hayatımın sonuna kadar uğraşır mıyım diyorsun hiç mi oluru yok
Dini boyutu geçtim, senin ailen herşeyde bunu söyleyecek canın sıkılacak, onun ailesinde olacak yine senin sıkılacak, akrabaların söyleyecek yine aynı durum niye kendini bu çıkmaza sokacaksın kendine yazık değil mi
Doğru söylüyorsunuz evet tam olarak bir çıkmaz bu ama hep bir yolu vardır diye düşünüyorum. Gerçekten çok karışık bir durumdayım. Bu yolda beraber mücadele edebiliriz ama bu süreç nasıl ilerler ve bizi ne hale getirir bilmiyorum
Çok iyi de ilerleyebilir bunu bilemeyiz, ama aileler kesinlikle sizi etkiler bunu görmezden gelemezsin, yaşın daha genç küçüksün önünde uzun bir yol var iyi düşün iyi taşın, sonra birde diyelim ki kötü gitti boşanma durumu oldu bu sefer yanında kimse durmaz sa?
Bu kadar ileriyi düşünmemiştim. Keşke din konusu bu kadar keskin olmasaydı. Çünkü gerçekten ailemin tanıdığında çok seveceği biri. Beni üzen kısım daha tanımadan, bir şans verilmeden bitirilmesi bu ilişkinin. Kendisi benden zaman istedi evet ama bir dönüş yapmadı bana ve bu 3 haftalık süreç bence kafa toparlamak için yeterli ama bilmiyorum demek ki bu şekilde belirsiz olarak kalacak bu durum. Dediğim gibi “düşündüm taşındım bizden olmaz” bile dese içimi rahatlatacak evet üzecek ama en azından bir netlik olmuş olacak anlatabiliyor muyum
İstemsizce beklentiye giriyorum ve bu durumda çok yorucu. Elimden geldiğince hep farklı düşünüp kendimi meşgul ediyorum, umursamamaya çalışıyorum ama sonrasında yine aklıma geliyor ve bu düşüncelere takılıp kalıyorum maalesef
Farkındayım ama belkide ister istemez onda bir kin oluştu, belki seni haklı gördü belki haksız, her ne olursa olsun ağrımaz başını ağrıya sokma, başka sorun oldu bile bile kendini neden zor bir yola sürüyorsun
Senin için önemli olan bir cevap vermesi ise al karşına sor, bir cevap ver bana de, birde onun ailesi bu duruma ne diyor hiç konuştun mu
Evet konuşmuştum, benim ailemden yana bir sorun olmaz hiçbir şekilde demişti. Seninle evlendiğimizde ailen bize gelse ben her türlü onlarla ilgilenirim saygıda asla kusur etmem, söz konusu bile değil ama benim ailem geldiğinde senin ailen benim ailemi istemez dedi. Bunu çok naif bir şekilde konuşarak anlattı. Sonrasında Annem bana sormuştu ne yaptın bitirdin mi diye bunu anneme anlattığımda biz öyle kötü insanlar değiliz niye kötü davranalım demişti tabii ki bundan haberi yok benim bahsettiğim kişinin. Bu annemle aramdaki bir konuşma. Yani kendisi benim ailemin, onu ve ailesini istemeyeceği düşüncesine kapıldığı için bence kabuğuna çekildi ve mesafe koydu. Ben yinede buna rağmen konuşmaya devam etmek istiyorum bu ön yargıları kırmak istediğimi söyledim ve kendisi olumsuzluklarda yanında olmazsam olumlularda olmamın bir anlamı olmaz zaten demişti. Şimdi olayların böyle sonuçlanmasını anlayamıyorum. Çekincelere mi var? Mesafe koymasının sebebi sizcede düşündüğüm ve belirttiğin şey mi?
Hayata karşı ön yargıları karşısında tepkisini koymuşta olabilir, eskiler bu konulara çok takılıyor, al karşına konuş söyle ama zorlama bence olmuyorsa olmuyordur, çünkü diğer tarafta da bu sıkıntı olabiliyor
Evet çok doğru olmuyorsa olmuyordur. Eğer kendide isteseydi demek ki bir adım atardı belki. Ya da benden mi adım bekliyor bilemiyorum. Aynı kurumda çalışıyoruz ama binalarımız farklı artık. Araya mesafede girdi. Ben işime bakıyorum o konuda bir sorun yok ama bu olay dediğim gibi bir açık sekme bende. Yani beraber güzelde vakit geçirdik, muhabbet ettik hiç mi hatrı yok diye de soruyor insan yani ortak arkadaşımız sorduğunda benim için çok değerli diyor benim hakkımda, arayacağını söylüyor ama bir adım yok dediğim gibi. Saçma aslında ya cidden bir gariplik var ne bilmiyorum ama keşke tamamıyla boşverebilsem
Kendini yıpratma mesaj at sor ya bitsin ya devam etsin
Evet sanırım benim bu adımı atmam lazım. Nasıl giriş yapıcam onu düşünüyorum.
Düşünme direk yaz beni üzüyor de bana bir cevap ver ki ya kesin atayım ya devam edeyim beni arada koyma de. Koy
Evet net olucam ve bana bu konuda artık ne düşündüğünü söylemesini isticem.
Yani yıpratma kendini gerek yok, bana kalsa kesip atarım onu da diyim çünkü darbe aldı ilişki
Evet doğru söylüyorsunuz. Bu konuyla ilgili adım atıcam bir şekilde. Vakit ayırıp benimle konuştuğunuz için çok teşekkür ederim
Rica ederim aileni de bu konuda kırma
Kötü olmuş