"Hakkınızda hayırlı olduğu halde bir şeyden hoşlanmamış olabilirsiniz. Sizin için kötü olduğu halde bir şeyden hoşlanmış da olabilirsiniz. Yalnız Allah bilir, siz ise bilemezsiniz." (Bakara, 2/216)
sen inançlı biriysen onunla mutsuz bir evlilik yapma ihtimalin yüksek! tabiki direk müdahale olarak algılama arkadaşım. gelip geçici hevesler ugruna geleceğinle kumar oynamaya değmez. bazen mantıklı ve kalpten uzak düşünmek lazım gelir. en azından bi müddet zaman ver kendine. biraz düşün. ve daima onun için dua et namazlarında. birde onun kalbine salarsa Allah bir damla ilham buda senin için büyük bi lütuf olur. olmazsa olmaz..27 Yorumla
Soran+1 yılyani sonuçta bende 5 vakit namazımı kılamıyorum ama şunu düşünüyorum bir erkeğin en azından bir cuması olmalı...
Soran+1 yılmantıklı olarak baktığımda uyumlu olmayacağım biri iler ki hayatımda...küçük sorunlardan başlar çünkü büyük sorunlar..şimdi belki alttan alıyo olabilir ama evlilikten sonra belki dicek "beni biliyodun böyle kabul ettin ki evlendin ben dinsizim." dese dünya başıma yıkılır yani.belki ayrılma korkusundan dolayı da yalan söylüyo olabilir...
- +1 yıl
vay benim gibi biri daha çıkmış +1
Soran+1 yılşuanki verileri değerlendiriyorum zaten...hayatımı şansa bırakmam olanı söylüyorum ordan bişeyler çıkarmaya çalışıyorum.
- +1 yıl
+1
En İyi Cevaplar
aslında ilerde giderim namazımıda kılabilirim dese olur diyecem de ,adam kestirip atmış namaz kılmam oruç tutmam. yani evlilikte insanların uyumlu olması önemli, sadece sevgiyle yürümez, sen namaz kılarken onun yan gelip yatması seni de soğutur namazdan oruçtan, onun yüzünden Allah korusun ahiretinde mahvolur.
14 Yorumla
Soran+1 yılevet zaten sorunum orda.ilerde sevgi bitince insanlar ilişkilerini davranışlarıyla düşünceleriyle sürdürecek...şuanda yapılan sözler eylemler sevgiden dolayı..ilerde ya daha beter olursa.
- +1 yıl
ben buna katilmiyorum peki hristiyan ve müslüman evlilikler ne yapsin? Insan Allaha inanir ve iyi biri ise ahlaki ve serefi ve allah korkusu olabilir fakat ille müslümanliga inanmak zorunda degildir. Insanin dini görüsü güclü ise beni kimse sogutamaz burdan isterse ateist karsimda otursun...
- +1 yıl
banami diyorsun?
su sözune katilmamak elde degil bir erkegin en azindan cuma namazi olmali. allahtan korkusu olsa keske kilabilsem yada ilerde kilarim da demiyor icimden gelmiyor demek allaha inanlar icin hic hos bir laf degil:( bence cok iyi dusun guzel ahlak ve allah korkusu olmayanla cok sevsen bile evlenme yada iliskini daha fazla surdurme
00 Yorumla
din konusunda zorlama olmaz hoşgörü ve anlayış gerekir. saygı konusunda kusur yoksa problem olmaz ama bazı dini konularda zıtlaşıyorsaız ve senin yaşamana mani oluyor yada saygısızlık yapıyorsa büyük sorunlar yaşayabilirsin. ama yapmayacak diye birşey yok zamanla belki istediğin kıvama gelir
01 Yorumla
Soran+1 yılyok bana karışmıyor..namaz kıldığım zaman allah kabul etsin canım diyen biri ama kendi hiç yapmıyor...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Ben anlamıyorum insanlar ne kolay ahkam kesiyorlar.arkadaşı kötü yönde etkiliyorsunuz..çocuk senin inancına saygı duyuyor,imanı da var.neden bu kadar sıkıştırdın ki..zamanla ikna edebilirsin fakat çok bunaltma.ayrıca dinsiz kelimesini hiç doğru bulmuyorum.herkesin inancı kendine.
olumlu düşün,düzelecek de arkadaşına destek ol mutlaka olumlu gelişecek olaylar...21 Yorumla
Soran+1 yılinadına diyo da olabilri ama çok net konuşmuyor ki o yüzden sıkıştırdım yani "ateist misin sen?" diyerek...
+1 yılMüslümanım diyorsa bunu içinden gelmeye bi alakası olmaması lazım zira müslümanın bunları yapması mecburidir... Eğer müslüman değilse müslüman bir kızın gayri müslimle evlenmesi yasaktır. erkekler içinde harama yakın mekruhtur.
dolayısı ile senin müslüman bi kız olduğunu düşünürsek... ya bu adam gereğini yapacak yada evlenmeniz sıkıntılı01 Yorumla- +1 yıl
doğru söyleyen dokuz köyden kovulur ama bunları ben söylemiyorum...
Aşk böyle bişey işte önceden sipariş üstüne olmuyor..sevdiğini olduğu gibi kabullenmelisin.içinden gelmiyorsa insana zorla yaptıramazsın.ailen bunu çok fazla farkedemez.kalkıpta çocuğa namaz kılarmısın oruç tutarmısın diye soracaklarını sanmıyorum.Ayrıca dini görevlerini yerine getirip yobaz kötü kalpli olcağına ,temiz kalbiyle kalsın..seni mutlu ettiği haliyle..
210 Yorumla
Soran+1 yılsormazlar ama yani ramazanda yemeğe gitsek teravih namazına gitmese falan bu bile sorun olur...ilerde evlilikte evde bereket olur mu?bunlar kafamı karıştırıyor.
- +1 yıl
ben arkadaşını koruma niyetinde değilim.ama hem seni hem aileni önce insanlığı ilgilendirmeli.Rabbim hesap günü ilk namazını kıldınmı orucunu tuttunmu diye sormayacaktır.Zamanını nasıl değerlendirdin iyi insan oldunmu,haram işledinmi,gıybet yaptınmı bunlar da önemli.insanın önce kalbi temiz olsun kişiliği sağlam olsun.Bereketin olur tabi niye olmasın rabbim çalışanı sever.
Soran+1 yılkula karşı sorumluluklar arasında "kul hakkı"nın affı ve allah katında da "namaz" ın affı yoktur...tamam temizkalpli ama bilemiyorum yani..
Soran+1 yılinşallah...
- +1 yıl
''Rabbim hesap günü ilk namazını kıldınmı orucunu tuttunmu diye sormayacaktır.Zamanını nasıl değerlendirdin iyi insan oldunmu,haram işledinmi,gıybet yaptınmı bunlar da önemli'' böyle bir telkinde bulunmaya hakkın yok. nerde yazıyor bunların sorulmayacağı? hangi kaynaktan öğrendin yazarsan sevinirim.
- +1 yıl
Telkinde bulunmuyorum,yönlendirmiyorumda..Herkesin aklı var beyni var..Kendi iradesiyle değerlendirebilir.Ben savunduğum görüşümü paylaştım..Demiyorum ki namazını yemek haram değildir.Bir müslümanın sorumlulukları imanın şartları olarak konmultur zaten.Dini tartışmaya döndürmeye gerek yok bence arkadaşım.Kalp kırdıysamda özür dilerim öyle bir niyetim olamaz.
- +1 yıl
Ahiret hayatında sorgu suale çekilecek ilk ibadet namazdır. Namazın hesabı kolay olursa diğer işlerde kolay olacaktır. “Kıyamet gününde kulun hesaba çekileceği ilk ameli onun namazıdır. Eğer namazı düzgün olursa, işi iyi gider ve kazançlı çıkar. Namazı düzgün olmazsa, kaybeder ve zararlı çıkar. Şayet farzlarından bir şey noksan çıkarsa, Az?z ve Cel?l olan Rabb’i:
-Kulumun n?file namazları var mı, bakınız? der. Farzların eksiği nafilelerle tamamlanır.
Gizli Üye(36-45)+1 yılmadem bu kusku yaratiyor sana, dinli birini ara veya cübbeli hocaya git, o en azindan bir kac kadin alarak dini görevini yerine getiriyor... tövbe tövbe ya. insana zorla kendi isteginimi yaptiracaksin... allah ne demis asla kimseyi dini görüsü icin yargilama herkesi oldugu gibi kabul et, en fazla onu dogru yolla yönlendir kabul etmiyor ise yoluna devam et.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 557 cevap paylaştı. çocuğu sırf günahı da sevabı da ona ait olan ibadetleri yüzünden bezdirme ihtimalin varsa ayrıl, boşuna ikiniz de üzülmeyin.
58 Yorumla
Soran+1 yılşimdi olmasa bile ilerde evlilik olunca ne bileyim çocuklara ben eğitimi versem bile derler..."aa anne babam yapmıyor ben neden yapayım?" gibi olunca ne diyebilirim ki..
- +1 yıl
babam namaz kılmazdı ama annem kılar ve perşembe geceleri Yasin okurdu. buna rağmen ben çocukken Kur'an kursuna da gittim, namaz da kıldım, oruç da tuttum. yani önemli olan bir hareketi her iki ebeveynin de yapması değil sadece ikisinin de onaylaması.
ha ben sonradan külliyen dinsiz oldum, bunun da ailemle alakası yok mesela! - +1 yıl
+1 pekkomikçim
Soran+1 yılişte senin yaşadığını ilerde çocuğumda yaşabilir...ben mesela göndersem eğitimi versem bile işte " şu yapmıyodu bu yapmıyodu" diye senin zihninin altında var ama sen bunun farkında olabilirsin de olmayabilirsin de...zaten insan çevresinde farklı şeyleri gördükçe düşünceleri gelişir kapasitesi artar...yani ailede bi yapan var bi yapmayan var..sende bunu gördün ki seçenek çıktı ilerde de sen birini seçtin ama yine de aile içinde olan bişeyi seçtin...
- +1 yıl
ben ailemde olan bir şeyi seçmedim, benim ailemde inançsız biri yoktu çünkü. hatta bu yüzden kısa süre öncesine kadar ablam harici kimse bilmiyordu din konusunda esas fikirlerimi. sadece zamanla aklımda bazı fikirler değişti ve ben onların yolundan gittim. ki gerçekten yoğun bir dini eğitim versen bile çocuğun dinsizliği seçebilir, ekstrem bir durum değil bu.
- +1 yıl
buraya uzun bir mesaj yazmıştım ama bir sebepten ulaşmadı. uzun lafın kısası şöyle diyeyim: boşuna ilerisi için endişelenme çünkü belli ki senin hayatında kalın çizgiler var ve onların dışında bir yaşamla ortak olmak istemiyorsun. hal böyleyken bu ilişki zaten bitecek, bırak gitsin gittiği yere kadar.
Soran+1 yılyorum için teşekkürler..
yani ibadet yapmaması tabii ki iyi bir şey değil ama bir insanın kıldığı namaza- yaptığı işe ve dış görünüşüne bakmayacaksın. doğruluğuna bakacaksın. hadislerde de böyle geçiyor. hatta eskiden faişe bir kadın cennete giriyor. namazlı niyazlı kadın cehenneme gidiyor. faişe kadın bir hayvana su verdi diye cennete giriyor. diğer kadın da bir hayvana eziyet ettiği için cehenneme giriyor.
10 Yorumlaailesinde senin gibi yetişmemiş biri için bu da normaldir
eğer evde kimsenin namaz kıldığını görmüyorsa çocukluğunda büyüdüğünde de kendisi öyledir
bu yüzden ayrılmak evet saçma olur01 Yorumla
Soran+1 yılevet annesi mesela dediğine göre yasin falan okuyan biri ama babası değil..bayram namazına dahi gitmiyormuş...bilmiyorum kafam çok karışık ayrılma konusunda.
+1 yılİnananla inanmayan arasinda buyuk farklar vardr.. Emin ol bu konu seni ve aileni rahatsiz edecektir.. Gonuller bir olunca samanlik seyran olur diye birsey yok.. Cok sevsen bile Allahtan korkusu olmayanla dunya evine girmemelisin.. Allahtan korkusu var deme, olsaydi namazini kilar orucunu tutardi.. Allah yar ve yardimcin olsun sevdigine de hidayet versiin.
00 YorumlaAllah'a ona hidayet vermesi için dua et.Senin yapabileceğin bir yere kadar.Tabi kendinde bu söylediklerini dini emirleri yerine getir bu arada zaten bunları farkederde belki oda yapar.
01 Yorumla- +1 yıl
Her müslüman dini vecibelerini yerine getirmedi diye dinden çıkmaz .Günahkar olur.Şimdi misal vereli bu insan müslüman dini vecibelerini yerine getirmiyor günüzmüzde kaç tane insan var böyle bir sürü.Şimdi bu insanlara sen dinsizsin demek olmaz.Onun imanını biz bilemeyiz.Annemiz babamızda namaz kılmasa yine anne ve babamızdır.Müslümandır ama ibadetlerini yapmıyordur.Böyle insan çok var.Tutupta bu insanları dinsiz.Dini vecibelerini yapmıyor diye ayrılmak olmaz.Sen Allah'tan hayırlı olanı iste.
- Aile & Toplum konusunda 537 cevap paylaştı.
+1 yılSen dındar bır ınsan ısen ve o degılse , bu durmdan da şikayetçi olacaksan ayrılman gerek...
13 Yorumla
Soran+1 yıldindar değilim ama sadece en azından dese bana işte kendimi zorlucam canım yapmaya çalışıcam dese..bana diyor ki yapmıcam içimden gelmiyor ne yapabilirim gibi cevapalr verince bende de kuşkular arıtor...ben namazımı kılınca falan bana allah kabul etsin diyen biri.bişey söylerken allaha şükreden biri.bana diyor yatmadan önce duada ediyorum allaha diye ama ibadetleri yapmıyor..çözemedim ya dinsiz mi yoksa ibadet mi yapmak istemiyor üşeniyor anlamıyorum...
- +1 yıl
Ibadetlerını yapmamak dınsızlık degıldır. Bunu en ıyı senın bılmen gerek...
Zorlayarak a bırşey yapamazsın.. Ha ılerde senden daha çok ıbadet edebılırde bılemezsın..
Sonuçta o olanı bıtenı soylemış. Sen onu şuan oldugu gıbı ya kabul edersın ya bıtırısın olay budur. - +1 yıl
yokoylebisey +1
Aile & Toplum konusunda 781 cevap paylaştı. ALLAH korkusu olan bir insandan korkma ama bu insan ALLAHTan korkmuyor anlaşılan.
04 Yorumla
Soran+1 yılbakıyorum bi şey dese allaha şükür diyor ama ibadete gelince 0...bana karşı gösteriş için mi yapıyor o sözleri anlamış değilim...bu konuda çok kafam karışık
Soran+1 yılevet öyle yapalım bakalım...
- +1 yıl
aynen katılıyorum ama arkadaşlar eksilemiş beni :D sorun değil...
+1 yılZorla yaptıramazsın, ailen de ya kabullenir ya da kabul etmez.. Din baskıyla yaptırılmaz!
13 Yorumla
Soran+1 yılzaten ben söylüceğimi söyledim...sorumda da dikkat ederse sorun olur mu diye soruyorum..yani öyle kabul ettim şu zaman içinde...ben senden sorun olup olmayacağını soruyorum baskı yapmalı mıyım diye sormadım ki..
- +1 yıl
Sana şunu yap bunu yap demedim, diyemem de zaten.. Yorum bu sadece..
Soran+1 yıltamam teşekkürler...
+1 yılkargasha ya katılıyorum aynısını yazmama gerek yok sanırım
00 Yorumlaayrıl gitsin. sorun olacağı kesin işte. zorlamaya gerek yok.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 305 cevap paylaştı.
+1 yılherkesin abadeti kendine, kimseyi zorlayamazsın, gönlünde iman varsa vardır bunu da kimse bilemez, saçma düşünüyosun bence sen dahil kimseyi ilgilendirmez bu
214 Yorumla
Soran+1 yılsaçma düşünmekle ne alakası var arkadaşım?ilerde sevgi bittiğinde insanların ilişkilerini düşünceler davranışlar belirler...ufak gibi görünen konular ilerde büyük sorunlar yaratabilir...ayrıca bir yuva kuruyosun o evde ibadet olmazsa bereket neresinde olur?bence sen çok yüzeysel düşünüyosun...ya da senin için bu konular önemsizdir.
- +1 yıl
1. sakın beni tanımadan benimle ilgili bidaha sakın yorum yapma!
2. adam sana karışmıyosa yap ibadetini seni engelleyen yoksa sorunda yoktur
3.zorla yapsa onun neresinde bereket olucak
4.madem bu senin için sorun evlenmeyi düşünücek dereceye gelene kadar neden birlikte oldun o zaman? diye de sorarlar adama - +1 yıl
cevabın için eksi veriyorum kusura bakma ama aşağıdaki yorumlarının son 3 ü güzel... ilki aranızda karışmam:D
Soran+1 yıl1.sende benim düşünce anlayışımı bilmeden "saçma" diye yorum yapamazsın.
2.zaten ben , beni engelledi diye sorun var demedim.
3.insan bir konu da canı istemese dahi zorlamalı kendini...yani her sıkıyı gören kaçsa neresinde kalır bunu değeri?insan biraz kendini zorlamalı yani o yola girmeli gerisinde yaparsa iman verilmiştir kalbine yapmazsa verilmemiştir..ben o yola hiç girmediği için teşvik ediyorum gerisinde yapmazsa zaten zorlamam !
4.ayrıca henüz evlenmeme en az 5 senem var..- +1 yıl
düş yakamdan :D:D
- +1 yıl
ya banane senin evlenmenden, ben bana göre fikrimi söyledim, istediğin kadar zorla eline bişiycik geçmez, yazdıklarını ve benim yazdıklarımı oku sonra cevapla bende, birde sakin ol çünkü panik durumunda yazılanları yanlış yorumluyosun :D
- +1 yıl
+1500 cadıııım
Soran+1 yılkardeşim ilerde ben evlenmeyi düşündğüm kişide dini de ibadeti de işi de...her şeyi ilgilendirir beni...her şeyi bilmeliyim ki ona göre adım atmalıyım...ben baştan teşvik ettim olmadı..burda bu tarz sorunu olan varsa bunun sorun olup olmadığını yaşayan birilerinden duymak istedim...zaten dinde zorlama yoktur ama teşvik vardır...ben zorlamadım teşvik ettim ! saçmalık bunun neresinde?
- +1 yıl
- +1 yıl
ay şiştim valla tutarlı konuşmuyosun farkındamısın?
Soran+1 yılben gayet tutarlı konuşuyorum ama sen ne demek istediğimi anlayamıyosun ya da ben anlatamıyorum...benim derdim dinsizken ibadete nasıl yönlendirebilirim değil , bu tür bir sorun ilerde büyüyebilir mi tarzında...bu da beni ilgilendirir ilgilendirmez diye bi düşünce olamaz.
- +1 yıl
Sayın gizli kullanıcı, ayrılabilrisin o zaman, bu kadar sorun yapıyorsan zaten devam etmen yanlış.. Düşüncelerimizi söylesek de suç oluyo zaten, niye sordun ki soruyu.. Medeni olmayı öğrenebilmeli insan.. Objektif düşünüp, hoşgörüyle yorumlara saygı duyabilmeli..
Soran+1 yılaynen bende sana aynı cümlelerini yansıtıyorum.
- +1 yıl
tatlım aman boşver ya hiç uğraşma boşver
dinsiz adamla evlenme derim
414 Yorumla
Soran+1 yılbu dinsizliktir değil mi?
Soran+1 yılçok teşekkür ederim...
- +1 yıl
''Dinli'' olup da inan olmayanları gördük..! -1
Soran+1 yılya bidak ama senin olasılıktan haberin var mı?
benim dediğim kişi senin dediğinle uymuyor.hayal@olsun
Soran+1 yılinsanlar zaten hep "yanlış kişiler" i örnek edindiği kişi şuanda dini tam yaşayanlar,dini maskeyle yaşanlar ve dinsizler var...
- +1 yıl
hayal@olsun boyle bir mentık var mı ? dinli olup inancı olmayan nasıl oluyor? zaten inancı yoksa dindar olmaz. olamaz! mantığa akıla aykırı. hee namaz kılar gibi gorünen ama herşeyi yapanları dersen biz onları münafık diye adlandırıyoruz. çeşitli sebeblerden dolayı ve menfaati icabı kendini müslüman göstererek Allah'a, Rasulüne ve mü'minlere düşmanlığını gizleyen kimsedir (el-Bakara, 2/8; ?li Imr?n, 3/167; el-M?ide, 5/41) onları vehennem dinsizlerden daha siddetle beklemekte!
- +1 yıl
Her dinsiz adam kötü değildir.. Her dinli adamın iyi oılmadığı gibi.. Her şekilde her yerde herşeyde olasılık vardır vonmoris.. Kesin yargı yapamazsın, onu Allah yargılayabilir ancak ;)
Sana gelince sayın gizli kullanıcı.. Bu sitede ''saygısızlığı aşmamak'' koşuluyla görüşü bildirme hakkı verilmiş bize, istediğime - istediğime + veririm.. Bu seni ilgilendirmez, benim sana ve vonmoris e yapılan bir saygısızlığım yok.. Görüşlerimizi belirtiyoruz burda her ''Medeni insan'' gibi.. Değil mi?
Soran+1 yılya kardeşim şimdi diğerini niye karıştırıyorsun ki?ben ne diyorum yukarda " her şey mükemmel ama sorun din" yani iyi insan ama inançsız...bu kategorideki kişileri düşün sen gidip klasikleşmiş bişeyi söylüyosun ya.
- +1 yıl
dinsiz ne demek... sadece allaha inanan ve müslümanliga, hristiyanliga, yahudilige inanmayanlar dinsizmi oluyor... bu kit görüsünüzü degisitirin arkadaslar. Allaha inanip ve görevlerini yapmayanlarin hepsi dinsiz o zaman Türkiyede bu yüzde 40 eder!
- +1 yıl
Cuma namazını kılmak farzdır Bunu kılmayanlar günahkar olur Ancak günah işleyenler kafir olmazlar Bu nedenle Cuma Namazını kılmayanlara kafir diyemeyiz
Hadislerde Cuma Namazının önemi anlatılmış, bilerek ve hiç bir mazereti olmadan Cumaya gitmeyenlerin münafık özelliği taşıyacağı ifade edilmiştir Bunlar Cumanın önemini anlatmak içindir - +1 yıl
O zaman dünyada 5 milyardan fazla günahkar var öylemi MsDidint?
Ooo öyle bir zarar verir ki sonra anlarsın!
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne