Sevgilimle din inançlarımız farklı, ilişkiye zarar verir mi?

yaklaşık 1 senedir bir ilişkim var,sevgilimle her şey mükemmel gidiyor ama tek bir sorun hariç...din konusu.sevgilim görünürde müslüman ama ne namaz kılmak ne oruç tutmak ne cumaya gitmek ne de bayram namazına gitmek...bunların hiç biri yok.

ben ona "sen ateist falan mısın neden hiç bişey yapmıyosun?" diye sorduğumda bana "ben allaha inanıyorum allah var ama namaz kılmak oruç tutmak içimden gelmiyor istemiyorum lütfen zorlama bu konuda beni." diyor...

benim ailemde bu tür konulara önem veren bir aile...sizce sadece bu konu yüzünden sevgiliden ayrılmak doğru bir karar olabilir mi?
Güncellemeler
+1 yıl
sadece en azından dese bana işte kendimi zorlucam canım yapmaya çalışıcam dese..bana diyor ki yapmıcam içimden gelmiyor ne yapabilirim gibi cevapalr verince bende de kuşkular arıtor...ben namazımı kılınca falan bana allah kabul etsin diyen biri.bişey söylerken allaha şükreden biri.bana diyor yatmadan önce duada ediyorum allaha diye ama ibadetleri yapmıyor..çözemedim ya dinsiz mi yoksa ibadet mi yapmak istemiyor üşeniyor anlamıyorum...
Sevgilimle din inançlarımız farklı, ilişkiye zarar verir mi?