İnanmak da yetmez uyması Farzdır uymazsa cehenneme gider. İmanı gider.
Adam Kuran okumamış içindeki emirleri bilmiyor ee bilmediği bir şeye de Uyamaz peki bu nasıl Müslüman?
bir inanan herseyi sorgulayabilir. sormak arayis icinde olmaktir ilmi aramaktir. allah ta dogru ilmim pesinde olani hep sever. allah i kim yaratti sorusunu dahi sorsan gunah degil. bu yaraticini tanima firsatindir. kafasi karisik olan insan aslinda allah a yakin olan biridir ve seytan uzaklastirmak icin kafa karistirir. sen sorguluyorsun. dogru olani iletmek istiyorsun bilmeyene. takdir ediyorum. allah a inanmak yetmez onun ilmime iman etmek gerekir. iman eden biri varligini dunyayi anlar. gorevlerini bilir. iman icin okumak gerekir. kurani anlamak sindirmek yasam tarzi haline getirmek gerekir. allahin bizim ibadetlerimize ihtiyaci yok.
Peki Kuranı hiç okumamış içindeki emirleri bilmeyen birisi ve o emirlere uymayan birisi Müslüman mıdır?
kuran da cogunlukla emir yoktur ibret vardir. kuran tum zamanlarin dilini konusur. yuzyillar sonrasinda da bir sorun oldugunda o cagin sartlarina uygun cozum esaslari mevcutdur. kurandan ibret almamizi ister rahman. akilli olan bir insan anlar emir ve yasaklari. kuran okumayan biri elbet yaraticinim varligini bilir. eger onu seviyor gazabindan korkuyorsa insanca yasamaya ozen gosteriyorsa bu onun yararinadir. ayrica din ayrimi yapmamistir allah. allah kendini ve sonsuz ilmini gosterdi insanlara sadece kurani dizine alip basini egit hatim etmek gerekmez. basini kaldir gokyuzune bak der allah. ilim orada anlayana.
Kuranda emir vardır ibret anlatımlarında bile Sakınılacak ve Yapılacak Emirleri belirtir.
bız bunlara tatlı su muslumanları dıyoruz
sorsan ondan mumını yok
sorsan dedesı hacı hoca
sorasan ama benım annem de turbanlı der
sorsan onu kalbı temız
Aynen öyle insanlara da rastlıyorum.
Mesela sen biliyor musun? :D
Müslüman mısın peki? Tabi bu bir sır değilse :D
Bakma sen buna 1450 yıldır Kur'an-ı Kerim'in tefsirini yazan yani açıklamasını her hecesini yazan binlerce hocası vardı. Ve onlara uyan binlerce kişi.
Eminim ki hepsini değil bir iki vesveseye imanını sattı.
Dünyada İslam en çok inanılan 2. din ve bundan 10 yıl sonra 1. Din olacak ortalama artış seviyesinden dolayı :)
Japonyada her gün 50-100 kişi arası Müslüman oluyor.
Ve diğer her ülkede de günlük İslam'ı seçen yüzbinlerce kişi var.
www.sariyergundem.com/.../
harunyahya.org/.../islamin-gucu-tum-dunyada-oldugu
Nimetullah Hoca diye birisi sırf orada kurduğu yerde kendi tebliğini yapıp kendi yayıyor onun gibi daha uğraşanları düşün 100 ü de geçer :D
https://www.youtube.com/watch?v=_W6ROZX_SO8
Kanıtta attım neye gülüyosun ne yapmamı bekliyosun başka?
tr.wikipedia.org/.../%C3%9Clkelere_g%C3%B6re_M%C3%BCsl%C3%BCman_n%C3%BCfusu
İncele şurayı. Ramazan ayında yüzbinlerce kişi toplu oruç açtı orada :D
Bir insan tabii olarak bilmediği bir şey hakkında iman edebilir. Çünkü din dogmalar yani katı kurallar üzerine inşaa edilmiştir. Burada mantık aramadan, gökten indiğine inandığın şeye inanmak zorundasındır. Çünkü inanmazsan cennetten mahrum kalırsın ve cehenneme gidersin. Kısacası insanın ölümü doğal olarak kabul etmeyip, ölümü anlayamaması sonucu, bunu bir başlangıç kabul etmesi isteğinden doğar. Dinlerin çoğu insanlar ne kadar kötü olurlarsa olsunlar, belli bir yerden sonra (cezalarını çektikten sonra) cennete gireceğini iddaa eder.
Tamaman ezbere kıt düşünceye göre konuşuyosun. Dediklerin doğru olsa dışardaki her ölümlünün kesin dine uyması gerekiyordu. Demek ki senin düşünceler yanlış.
Hangi beyanım ezbere geldi?
Hepsi ezbere geldi. Klasik ateist düşünceler aşın bunları artık. İnsanlar akıllında eskiden yerlerdi bu numaraları bundan 40-50 yıl önce yerlerdi şimdi yemezler geliştirin kendinizi artık.
İyi de arkadaş sen sormuşsun, cevap verdim. Ben ateist değilim bu arada, diyalektik materyalist bakıyorum olaya da... Hani Arapça ibadet edip anlıyorlar mı tadında konuşmuşsun.
Onlar "arapçasını okuyup hatim sevabı alacağız" diyorlar.. Neymiş efendim Türkçesini okuyunca hatim sevabı yokmuş.. Bırak bildikleri gibi yapsın cahil kafalar..
kimse tapmadığı halde Atatürk heykekline "put" diyen, ama kendisi gidip (Peygamberimize ait olduğu bile meçhul) sakal kılına tapan, hırkaya tapan cahilden ne beklersin?
Cevap
19Cevap
Benimde aklıma şöyle bir fikir var mesela insanalr anlamını bilmeden arapça dua ediyorlar.
Diyelimki birisi yeni bir dil oluşturdu ve atıyorum Bismillah'ı (Haşa)"Allah Yoktur" diye çevirdi.
Her Bismillah dediğinde hangi dile giriyor orasını bilmiyorsun çnkü arapça'nında anlamını bilmiyorsun. Sonradan çıkarılan dilinde.
Umarım dediğimi anlamşsındır. :)
Bu arada Bismillah'ı örnek olarak kullandım ve bilerek tamamını yazmadım. Anlamını biliyorz zaten Rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla ya da esirgeyen ve bağışlayan Allah'ın adıyla..
Nereden biliyorsun peki hadi öyle birşey varsa?
Arapça'nın çoğunun anlamını bilmeden dua ediyorsun hadi başka dildede başka birşeyler söylüyorsan? Senin niyetin başka olabilir ama konuştuğun kelimeler onu demezler.
Bu dili de şeytan mı çıkardı :D
Niyet önemli. Mesela Bismillah dediğinde anlamını içinden geçireceksin o da Bismillah Allah'ın adı ile diye. Niyetin bu olacak. Çeviri o bulunduğu ülkeye göre şekillenmez aldığın dile göre şekillenir.
mesela Yes kelimesi ingilizceden çevrimi Evet olarak da alırsın He olarak da alırsın Peki olarak da alırsın Peki dersen tripli söylemiş gibi olur :D Yani anlamını aldığın dilden alırsın mesela dua ingilizce olsaydı ve Yes kelimesi geçseydi en uygun kelimeyi alırdın umarım anlamışsındır :)
bize farz olan sadece kuranı okumak ve anlamak değildir. bir çok farz var. o da farzlardan bir tanesi sonuçta. birine uymuyoruz ya da onu yerine getirmiyoruz diye müslüman olamıyor muyuz. namaz kılmayan ve iman eden bir adam müslüman sayılmaz mı sence?
Namaz kılmayan Müslüman olur ama günahkar olur. Uyarırız ve uyarılara karşılık namaza başlamazsa günahta aşırı gittiği için kafir olur.
yani o çok bilinen belli bir şey değil. mezhebine göre değişir. benim mezhebim de namazın farz olduğunun inkarı olmadıkça kafir sayılmam ve dolayısıyla Allah ın takdirine kalmış cezası ama hala müslümanım.
Mezhebin ne? Ben söylediğim konuyu Kurandan kanıtlayabilirim.
ben hanefiyim. hadis i şerifte diyor peygamber efendimiz. Kâfirlerle aramızı ayıran fark, kılmayı taahhüt ettiğimiz namazdır. Kim namazı terk ederse, kâfir olur. ama sadece hanbeli mezhebi doğrudan kılmaynın kafir olduğuna hüküm verir. diğerleri inkar edenin. istersen araştır. kuran direkt okuyup hüküm verebileceğimiz bir kitap değil ayrıca. yıllarca okuyup araştırmak ve kendini geliştirmen lazım ki oradaki ayetler hakkında yorum yapabilesin. pat diye okuyup ben istediğim gibi anlarım kitabı değil yani.
Diyorum ki sana namaz kılmasan hemen kafir olmazsın ama atıyorum 1 ay kılmadın aşırı gittiğin için kafir olursun diyorum. Bu kuran ayeti destekli ister hanefi ol ister şafii buna kesin iman edeceksin.
bence bu konuyu araştırmalısın. hatta ben de bir daha araştırayım ondan sonra konuşalım. hüküm vermek bize düşmez.
Kur'an-ı Kerim'de kesin hüküm var...
evet sende haklısın. tartışmaya gerek yok. ama şu var tabi ki kuranı anlamak farz bilmediğin dilden okumak değil. hadi selametle
Dini sorgularsan dinden çıkarsın inancı vardır ve dini insanlar geride bırakmışlar yozlaştırmıştırlar Verilen akıl irade ile sorgulamazlar başkalarının iradelerine sorgulamalarına inanırlar doğrumu diye bakmazlar bile buna salt inanç denir
Bizde kafirlik diyoruz :d
İman etmek bilinmeyen şey üzerine olur. Bildiğin bir şeye iman edemezsin çünkü zaten biliyorsundur. Ama bilmediğin şeyi doğru kabul etmek isteyerek hiçbir bilgin olmadığı halde ben bunu kabul ediyorum yani iman ediyorum dersin.
Bildiğin bir şeye iman edersin. Bilmediğin bir şeye iman edemezsin.
Mesela Kuranı görmeden kurana iman edemezsin. Önce okuman görmen bilmen mucizelerini yaşaman gerek ki İman edesin. Sen eğer sabah olunca güneşin doğacağına İnanıyorsan demektir ki sen daha önce bunu gördün ;)
Allahı cenneti ahireti gördün mü ki iman esiyorsun?
Evet Kur'an-ı Kerim'e şeksiz Şüphesiz İman ediyorum Elhamdulillah. Kendi varlığımdan daha çok onların varlığına İman ediyorum. Çok şükür.
tabi Kuranı okumadığın için bilmezsin sen :D
Kuranı gördün tamam iman ediyorsun allahı cenneti gördün mü ki iman ediyorsun
Kur'an-ı Kerim'i okudum ve Allah' katından olduğuna İman ettim.
Cennet ve Cehennemin neden var edildiğini açıklar Kuran. İşte o zaman da bildim aklıma yattı ve İman ettim. Yani Allah bildirdi :)
Görmrdin onları ama hani görmeden iman edemezdin :) git işine kardeşim anca kurana iman edip allahın varlığını öğrenebilirsin senin mantığına göre allaha iman edemezsin
Neyse sende git bence çok yanlış anladın işine geldiği gibi yorumladın yuh diyorum :D
Arkadaşım şöyle sorular sormayın ya eşeğin aklına karpuz kabuğü düşürüyorsunuz iki saat şurada inanmayanlara bir şeyler anlatmaya çalışıyoruz... İnanan inansın inanmayan inanmasın, seni geren ne?
Eşşek kendisini aslan sanıyor ama o zamanda.
Zaten başlığı oku dini konu diye belirttim.
Sanane kim neye inanıyorsa ne düşünüyorsa düşünsün. Bu söz ne demek? Bu söz İslam'da yok.
Peygamber gelse din anlatsa böyle mi diyeceksin.
Ben Peygamber değilim ama Peygamber sözünü hadislerini söylüyorum.
Neyse hayırlı geceler.
Birader öyle klavye başından gizli hesapla peygambercilik oynamakla olmuyor bu işler, git tebliğini açıktan yap buradan insanlar üzerinde pozitif baskı kurduğunu mu düşünüyorsun? Ben utanıyorum şu an yaptığından, verdiğin cevaplar da tam değil alim değilsin bir şey değilsin yarım cevaplarla zaten kafası karışık insanların aklını iyice karıştırıyorsun dinden daha da soğutuyorsun...
Gerçekte yapmadığımı nereden biliyorsun?
İftira atma Allah var!
Bence senin devrelerde problem var, iftira falan hayırdır hayal görmeye mi başladın? Yaşının şu parantez içindeki aralıkta olmadığına dahi eminim. Normalde yapıyor olsaydın burada bile gizlenme çabasına girmezdin. Ayrıca İslam'ın sancaktarlığı sen gibilere kaldıysa yandık ki ne yandık...
Bazılarıda hadislerin peygamlerin ve kuranın yalan oldugunu soyluyor. Bende kendimce soyle diyorum kuranda gunes sisteminin nasıl çalıştığını maddenin halleri falan yaziyo ve kuran 1400 yıl oncede vardı ama bilim adamları bu bilgileri sonradan kesfetti bende diyorum ki 1400 yıl önce hiçbir alet edavat yoktu peki 1400 yıl önce bu bilgilere nasıl ulaşıldı? Burdada doga ustu biseylerin oldugu kanaatına varıyorum. Zaten Allah a iman etmek bir sey değil inanç adı üstünde inanıyoruz sadece. Sizce?
Peygamber kabede konuşmasını yaparken etrafında 150 bin küsür bu sayı civarında (tam hatırlayamadım) Bu denli çok müslüman vardı. Yani Peygamber sav. 'in her sözünü aklında tutacak yüzbinlerce insan vardı. Tabi bunlar kuranı ezbere biliyorlar zaten ana dilleri arapça olduğu için kolayca tutabiliyorlar ve aktarabiliyorlar. Ve Peygamber sözlerini de kolayca akıllarında tutup aktarabiliyorlar. Ve ilk hadis kitabı yazıldığında Peygamberden sonra olmuştur ki 1-2 nesil fark etmiştir onda da bozulacağını sanmıyorum çünkü birisi unutsa yanılsa arkasında 149 bin 999 kişi var :D
İşte bunun hesabını, sevgili kardeşim, bizim arapça yazımızı bir gecede latin alfabesine dönüştürüp, milyonlarca âlimi bir gecede cahil bırakıp, dolasıyla bizleride yüce kitabımızı anlayamaz hale getirenlerden soracaksın.
Aynen de o değiştirdi diye de Kuranı okumamazlık etme mealini okumadıysan yine suç sende.
Suç okumuyanın doğru ama resmen insanları dininden soğuttular.
Haa isteyen çok şükür dinini öğrenebilir.
Ama yinede (yanlış anlaşılmasın, küçümsemiyorum) sadece beş vakit farz namazını kılan bir gence derviş gözüyle bakılıyorsa bu normal birşey olamaz
Senden benden alimdi hepsi merak etme
Okuma yazma oranı düşüktü hee? En küçük köyde bile ilim öğreten âlim vardı, en cahil köylü bile okuma yazma biliyordu. Bunu ordan burdan değil 95 yaşında vefat eden, hayatında son dönemlerinde doktora gitmek hariç hayatını yaylada geçirmiş babaannemden öğrendim.
Bugün Çinliler 1000 senelik tecrübe ile dolu kitaplarını okuyup anlayabiliyorlar, biz 100 sene önce atalarımızın yazdığı metinleri okuyamıyoruz.
Osmanlı'nın son dönemdeki nufüsü 13,5 milyondu, âlim olarak bunları kast ettim, sizde bir buna taktınız..
Hadi senin dediğin gibi olsun, mantıklı olan yavaş bir geçiş olmazmıydı?
Hayranı olduğunuz Avrupa ülkesi Almanya'da Marktan Euro'ya geçiş bile 2 sene sürdü. O zamanda 1€ 2 Mark değerindeydi, haa tabii onların hepsi külliyen kör cahil senin mantığına göre.
Ayrıca Atatürk'e büyük saygım var o dediğin lafı onun adının yanına bile yazmam.
Ama hatasız değildi, yaptığı veya yapmak zorunda kaldığı en büyük hata harf inkilabıydı.
Çoğul kullandım belki bir umut senin gibiler anlar diye ama nafile
Tamamen cahillikten kaynaklanan bir durum. Birşey diyeceğim size, atıyorum Mısır piramıtlerını ben yarattım, onun hakkında da kitap yazdım size verdim. Size desem bakın piramitleri ben yarattım onun hakkındaki bilgileri de bu kitaba yazdım desem ne dersiniz bana? Dalga geçersiniz hastirlan diye :) Abicim bak ben yarattım kitabıda var derim yine inanmazsınız. Bende derim ki o zaman nasıl var oldu? Bu cümlelerimi iyi anlamaya çalışın :) Kuranı okuyana müslüman, Okuyupta anlayana ateist denir :d
Çok saçmaladın knk :) 1450 yıldır büyük alimler Kuranın her hecesi için tefsirler açıklamalar yazmış Anlatmış anlamışlarken nasıl anlayan ateist olur diyosun? :)
Yazdığın kitap 1450 yıl sonra da milyarlarca insan tarafından ilgi duyarsa bir daha konuşalım bu konuyu :)
Firavunun denizi yarması binlerce hatta milyonlarca kölenin kaçması gibi şeyler kuranda geçiyorda Mısırın arşivlerınde neden geçmiyor. Biz nasıl binlerce yıldır Osmanlı tarihini kayıt altına almışız peki
Osmanlıya ait 10 bin kayırlı belge kayıp diye biliyorum ki sen 3000 yıl öncesinden bahsediyosun.
Bak işte çelişki :) Osmanlı'da bile o kadar kayıp belgeler varken firavun olayına nasıl inanabiliyorsunuz? 300 bin köle + aileleri ile birlikte 2 milyonu bulur sayıları, bunlardan hiç mi bir iz veya kalıntı olmaz geride?
Dağlarda o kadar şekil varken ve bu konu hakkında bahsi geçen yerde detaylı araştırma yapmadan sen nasıl kalıntı yok dersin? :)
Ya daha doğru düzgün kalıntılar bile yokken nasıl inanılır bu tip insan uydurması şeylere? :d Kuranda birçok çelişki var.. Dünyanın bazı yerlerinde binlerce yıllık TÜRK kalıntıları bulunuyor :d
İnsan uydurması değil Allah'ın bildirmesi :)
Gerçek yaşanmış olaydır o da.
Kuranda hiç bir çelişki yoktur.
Çelişki buldum diyen yanılır :)
Nereden biliyorsun Türk olduğunu üzerinde mi yazıyor :D
Görmeden sevdiğim Allah'ım var
Kuran-ı kerim'in Türkçesi sadece okuduklarımızı anlamak için makbul olanı ise arapça olanıdır kardeşim
Allah'ın sıfatlarını görüyorsun ama.
İçinde iman ve Allah inancı varsa insanda huzur oluyor böyle sorular çok güzel ama çok gitme tartışırlar seninle mümin kardeşim
Tartışalım bilgi alış verişi yapalım.
Sen Kuranı anlayarak okudun mu?
Ben Kuran-ı kerim'i okuyamadım okumadım zor söylüyorum ama okuyamadım imkan herşey var ama
İçimdeki nefs çıkarsam inan herşey olur
O zaman ona nasıl uyuyorsun? Bilmediği kurallara insan nasıl uyar?
Eğer ona uymuyorsan da ben Müslümanım deme.
Ortaya attın şey basit birşey değil benimde söyledim yalan değil sen kafayı yemişin?
Kafayı mı yemişim :D
Asıl siz bilmediğiniz bir şeye İnandım dediğiniz içi şizofrensiniz bence.
Cenab-ı Allah'a inanıyor musun?
Peygamberlere inanıyor musun?
Meleklere?
Elhamdulillah Müslümanım ama ben sizin gibi Kuranı okumadan inanıyorum diyenlerden değilim.
Ya bir git işine kıvırıyorsun her türlü önce soruna sonra inanışına bak kimsenin dini seni ilgilendirmez kafir miyiz bizi adam yerine koymuyor
Müslümanız Elhamdülillah Allah seni yola getirsin
Tövbe tövbe ya. Tamam neyse git de İnandığın kitabı anlamanın yollarına bak.
O kadar alimler ilim irfan sahibi insanlar kesin hüküm veremiyorken sen ne hakla verebiliyorsun şaşırdım açıkçası. Şunu yapmazsan yandın onu yapmazsan yandın diye bir şey yok. Kaçınılması gereken çok büyük günahlar haricinde her günahın affı vardır.
Hangi alim Kurana bakarak kesin hüküm vermiyormuş söyle bakalım? Sen hangi alimin kitabını okudun?
Ben bir alimin kitabından sana söyleyim sen yolda giderken iki parmağı ile yemek yiyen insanı gördün ve içinden bak şu medeniyetsize kağıtı nasıl tutuyor dersen sen sonsuz cehennemlik olursun.
Çünkü kaşığı 2 parmakla tutmak sünnettir. Sünnete laf etmiş olursun.
Düşün ki sünnete (sünnet olduğunu bilmeden bile ) laf etsen kafir oluyorsun da Kuranı bilmesen uymasan nasıl Müslüman kalırsın ;)
Namaz kılmayan kesinlikle cehennemdedir. Tövbe edip İman etmediği sürece.
Namaz kılmayan cehenneme gitmeyecek diyen kişi de kafir olur.
Kank cahilsin namaz islamın şartı imanın değil.
Diyosun ki iman etmesi lazım adam zaten müslüman ama namaz çok kılmıyor. Ee imanın şartkarını da yerine getiriyor hatta yazayım öğren
1 - Peygamberlere İman
2- Meleklere İman
3- Ahiret Gününe İman
4- Allah'a İman
5- Kitaplara İman
6- Kadere, hayır ve şerrin Allah'tan geldiğine İman
Şimdi kesin karar vererek imanını daha fazla risk etme kardeşim.
İyi günler daha yazdıklarına cevap vermeyeceğim acayip cahilsin
Peygamber sav. Der ki Namaz dinin direğidir namazı terk edenin dini yıkılmış olur. ;)
İman etmek inanmak demek zaten bildiğin bir şeye inanmazsın bilirsin bilmediğin şeye inanırsın. Müslümanların %90 i geleneksel yaşıyor. Namaz Kuranda 3 vakittir ama bunu biri söylese kafir derler kuranı reddederler.
O zaman Allah'ı bilmiyorsun ki sen inanıyorsun? Cehennemi de bilmiyorsun ki inanıyosun öyle mi?
O zaman Allah boşuna Kuranda 6000 küsür ayette kendisini bildirmiş Cehennemi bildirmiş anlatmış öyle mi?
O zaman neden Müslümanların hakkında konuşuyosun git kendi inandığın bölümü işte adı neyse onu araştır.
O okumayan insanlar kadar bir şey bildiğini sananda yok ya asıl orası ilginç...
Aynen mesela ateistler din dedim yine geldiler yüzsüzler.
Allahın varlığına inanan herkez kuranada inanır. Allahın varlığını zaten etraftaki herşey kanıtlıyor anlayana.
Olur mu şimdi her Yaratıcıya inanan Kurana inanmış sayılmıyor ki deistler var mesela.
deistler de tek tanrı diye kabul edenleri de var :D
Anlıyorum anlıyorum ama sende Kurandaki hükümleri bilmeyen ona uyamaz değil mi?
Peki Kurana uymayan birisi nasıl Müslüman olur onu açıkla?
Sadece inanmak yetmez. Allah'ın varlığına şeytan da inanıyor.
Kurana uymayan müslüman olamaz diye bir kaide yok şeytanla insanı bir tutma insanın sadece imanı olsada yeter şöyle anlatıyım bizdeki iman kaideleri Allah katında nasıl önemi varsa şeytanada ademe secde et demesinin okadar önemi vardı. O yüzden şeytanın Allaha inanmasının bir önemi yok çünkü o her halükarda Allah-u tealayı görüyordu ama insan görmediği halde inandığı için Allah katında bizim inanmamız şeytanın inanmasından daha önemli.
Bir saniye sen başta Kurana uymayan Müslüman olamaz diye bir kaide yok dedin ama yuh diyorum.
Kurana uymayan Müslüman değildir. Git hangi hocana sorarsan sor bu böyledir.
Günah İmanı Giderir mi?
Peygamber Efendimiz'in buyurduğu şekliyle, haramlar ve helaller bellidir. Bunları redetmek, kişinin imanını giderir. Fakat bir insan haramları haram, helalleri de helal olarak kabul ettiği halde bunlarda ihmalker davranırsa mümindir. Mesela:
İçki içmek haramdır. Ancak içkinin haram olduğunu kabul etmemek insanı dinden çıkarır. İçkinin haram olduğunu bile bile içerse imanını kaybetmez. Sadece büyük günah işlemiş olur.
Oruç tutmak bir emirdir. Bu emri kabul etmemek insanı dinden çıkarır ama haram olduğunu bildiği halde oruç tutmazsa büyük günah işlemiş olur ama dinden çıkmaz.
Kuranın özünü sen anlamışsın ki Tevhid Tağut nedir öğren. Tağuttan kaçınmazsa insan Tevhidi tam kabul etmezse Müslüman değildir müşriktir.
Ve içki içmek adamı dinden çıkartmaz doğru ama uyarıldığında hala içiyorsa günahında ısrar ediyorsa işte o zaman aşırıcı olmuş olur kafir olur.
Ya senin dinden anladığın yok zaten ben sana boş yere anlatıyorum İmam rabbani gibi hem müctehid hem müceddid bir imamdan dahamı iyi biliyorsun sen merak etme tağutunda ne olduğunu iyi biliyorum insan günahında ısrar etmesi sadece onun daha çok azap çekmesine neden olur cahil insan sen milletin kuran okumamasından muzdaripsin ama asıl sen okumamışsın Allahın vadi var bana kalp ile inanan herkezi sonunda ne günahı olursa olsun cennetime sokucam diyor ama inanmayanlar hiç bir şekilde cehennemden çıkamayacak dahada saçmalama artık
kuranda onlar günah işlerler sonra hemen Rabbelerini hatırlayıp af dinlerler diye geçer :) Onlar dediği Müslümanlar yani. İçki içenin aklına Rabbi gelmiyor af dilemiyorsa aşırı gidiyorsa kafir olur banane imam rabbaniden bu dini İlahı Allah mı o mu? Allah kafir derse o yok canım Müslüman ama azabı biraz daha artacak derse hangisine inanırsın?
Hm Peygamber sav. varisi olduğu nerede geçer kim demiş? Peygamber mi demiş?
Peygamber efendimiz her yüzyılda bir müceddir gelir buyurmuştur ve onun yaşadığı bu dönemde peygamber efendimizin hadisine uygun o zamanda imam-ı rabbaniden daha fazla faliyeti olmadığına göre? imam rabbaninin faliyetlerinin ilmini bilmiyosun konuşma hayatında ne din kitabı okumuşsun nede başka birşey anlattığın ayetlerin daha tefsirini bilmiyorsun.
Sen o dönemde mi yaşadın ki o dönem Alimlerini tanıyasın? Hep ezbere konuşuyorsunuz.
kör bakış açısı! O kitapları okuyacağına önce Kuranı oku.
Müslümanların çoğu annesi babası müslüman olduğu için Müslüman. Araştırmıyorlar ki Kuranın ilk ayeti Okudur. Fakat kimse okumuyor okuyanlarda okuduğunu anlamıyor Arapça okuyor.
O zaman dinsiz oluyor çoğu çünkü biz kansak Allah kanmaz
Adam İslam'ı bilmiyor ki? Şartlarını kabul etsin :D
Bir Müslüman Kurana uymakla yükümlü değil mi? Adam daha Kuranı okumamış içindeki emirleri bilmiyor nasıl uysun bilmeden. Sen buna nasıl müslüman dersin!
Bence camiide namaz kılanların yüzde 90 ında din iman yok kafir olarak namaz kılıyor :D
Peygamber hadislerinde de bu durum geçiyor ahir zamanda camiiler dolup taşacak ama içinde bir tane iman eden olmayacak tarzında geçer ;)
Eğer kafire kafir demezsen sende de iman kalmaz ama. yani kafire Müslüman dersen senin de Müslümanlığın gider.
artık bilenler bile bunu söylüyor: kocakarı imanı lazım bize:))
Peygamber imanı daha çok yakışır :)
O zaman kocakarı imanını unut :D
Cahillik şirke mani değildir ama :)
Gerçekleri değiştirmeye değil de kabul etmeyi seçersek istediği yerde devam edebilirsin :)
Doğru ama yine de kocakarı olmasın :p
Olaylara geniş bakabilmek lazım anlayarak samimi olacaksın ama asla saf değil :)
Kuranı okumamışsan anlamamışsan ona uyamazsın bilmediğin bir şeye uyamazsın mantıken ve kurana uymazsan asla Müslüman sayılmazsın.
Kuranı anlayarak okudun mu?
yani dert sahibi olmak lazım evvela. yoksa düz okumalarda "mananın açılmadığını" görüyoruz.. yaşam tecrübesine bağlı olarak okumalar her seferinde başka bir anlamı bulmakla yakalıyor bizleri.. ama su gibi ihtiyaç duymak için, bir cevap için başka bir yol gerekli. adamın dinini dert edinmesi gerek. ilimde derinleşenler o manalara nasıl ulaşıyorlar düşünsene. ama halk için Allah korkusu kafi gelir. cennete gitmek isteyen cehennemi yaratmaz bu dünyada.. en azından bu kadarı için kurallara riayet etmeyi istemesini yadırgamamalıyız. öyleki herkes o kadarına razı gelse daha iyi bir yer olurdu bile dünya:)
Kuranı bilmeden kendi atalarından gördüğü gibi dini şekillendirenler asla Müslümanlığın gerçeğini tanıyamıyorlar ancak kendi egolarını nefsine karşı savaşını kazanabilirse gerçek Müslümanların arasına katılabiliyor. Aslında insan da fesatcılık olmasa daha iyi olurdu
Maleseefki İnsanlar İslamı Bilmeden Yaşadığı için ülkemizde ateist sayısı arttı, amerikan emperyalizmi ilerledi, siyonizm desteklendi,
Çünkü Kuranı bilmiyor bilmediği için de uymuyor uymayan birisi de kafirdir.
Allah varlıgını kurandan oncede bıldırdı hıc peygamberlerı duymadınmı sen?
Şimdi atıyorum bir insan düşün Kuranı okumamış hiç anlamını bilmiyor ama sorunduğunda ben inanıyorum o kitaba o Allah katındandır diyor.
Sence bunun sözüne kansak Allah kanar mı? :)
Kuranı anlayarak okudun mu sen? Doğruyu söyle ama
Her kendisine Müslüman diyenin İslam'ı bilmesi Farzdır bilmezse kafir olur.
Tekfir etmeyenin ölümü cahiliye ölümü gibidir. Peygamber s. a. v. hadisidir ;)
Ben Müslümanım Peygamber yolundan gidiyorum. Peygamber gidi tekfir ederim.
Senin aklınla gitsek kimseyi tekfir etmeyelim dimi.
Dünyada 7 milyar insan var ve tahminen o kadar çok da hadi araştırmaya göre konuşalım 1 bucuk milyar Müslüman var diyorlar doğruluğunu bilmem Allah bilir şimdi siz 5 bucuk milyar insana Kafir demiş oluyorsunuz hristiyana kafir yahudiye kafir diyosun dimi? Neye göre diyosun? Senin ilmin ne ki anladığın ne ki onları tekfir ediyosun? ;)
Sen 5 bucuk milyar insanı tekfir et sonra bana nesen tekfircisin de seleficilik de :D
Hanefiyim ben.
tabiki bunun cezasını çekicez. ama duymak bilmek yetiyo bazen. iman etmiş oluyosun. günahsada allah cezasını vericek sen hiç merak eme :) bu arada neden gizlisin? bu korkulcak bir konu degil ki :)
Türkiyede böyle konu açmak yürek ister malum camiiden namaz kılanların yüzde 90 ı Kuranı hiç okumamış 2-3 süre biliyor onun da anlamını yarım yamalak biliyor düşün namaz kılmayanlar ne kadar biliyordur :D
Demek istediğim bence şimdi bunlar Müslüman değil çünkü bilmiyor ki bilmeden nasıl inansın önce bilecek Allah'ı kitabı bilecek ondan sonra kafasına yatıracak sonra inanacak.
Günahının bedeli diye bir şey yok direk kafir ve sonsuz cehennem ateşidir cezası.
insanların dinini sorgulamak sana düşmez kardeşim. asıl senin bu yaptığın günah. lütfen insanlaarı yarglama. cezasını Allaha havale et. o şüphesiz hak edilen cezayı vericektir. :)
Adam kafir :D
Sorgulayalım artık yeter be millet dinsizlikte sınır açıyor kendini Müslüman sanıyor yazık artık herkes dinini sorgulasın!
Kuran-ı Kerim bu arada dini kitabın adına saygısızlık etme?
Elhamdulillah temel seyleri biliyoruz Kuran in turkce meali var isteyen okur, diyanet onayli Kuran cok, herkes kendinden sorumlu tövbe imani gider demisin kimin imaninin gidecegini bizler bilemeyiz din konusunda cok dikkatli konusmaliyiz
neden yemek yeyip su iciyosun neden uyuyosun dinimizde allahimizin bize vermis oldugu ibadet.
Nasıl yani sorum ile ne alaka söylediklerin?
Hemde yeri zamanında uyumanın da yemenin de içmenin de İbadet olduğunu biliyorum
Hayır ben inanıyorum ama çoğu insan inandığı sanıyor ama inanmıyor.
Mesela sen Kuranı kerimi Okudun mu anladın mı ki ona inandım diyosun?
Demek ki anlamak da bilmek de yetmiyor Uygulamak da gerekmiş :)
Sen 1000 defa oku içindeki örtünme ayetini uygulamıyorsan ne işe yarar?
Sözde fetvalar ve hükümler inancı yaşamak icin yeterli geliyorda demek ki..
Kur'an-ı Kerim'de Allah 6000 küsür ayeti boşuna indirdi o zaman? Tövbe haşa!
Sen uy diye indi o kadar ayet ama sen açıp okumuyosan sana kafir dediğimizde de zoruna gitmeyecek cehenneme atıldığında da zoruan gitmeyecek.
Arkadaşım öncelikle kafir ya da baska türlü yaftalayin, umrumda mı elbette degil..
ikincisi demek istedigimi anlamadin ki 6000 ayetin bosuna indiginden bahsediyorsun. Ne yazık ki insanimiz, birtakim sarlatanlarin hocalarin fetvalarina itimat etmeyi yeterli bulup, ayetlerin anlamini arastirmaktan geri duruyor. Ama asmaya kesmeye geldi mi en önde gidiyorlar.. İnanclara saygiliyim ama kurani ozumsemeyen Turkcesini bir kere bile okumamış insanları onemsemiyirum, saygi da duymuyorum..
Saygı duy ve onları uyar.
Peki sen radyo dalgalarını göremiyosun ama orda oluklarını biliyosun ve buna inanıyosun buda onun gibi bişey.
Radyo dalgalarının varlığını kanıtlayabilirim.
Sen Kuranı okumadan nasıl Hak kitap olduğu kanısına vardın?
Yalan söyleme asla. Açıklamayı da oku.
Deneyerek buldum
Doğru söyledin.
Demek ki ben radyo dalgalarının varlığına Tam iman etmemişim çünkü kendim denememişim.
Hm o zaman sizde kurana tam inanmamışsınız çünkü kendiniz deney yapmamışsınız kulaktan duyma inanmışsınız doğru muyum?
Bak inanmak çok farklı bişey ben tamamen aynı şey demiyorum ama birbirine benziyor Hz. Muhammed efendimiz bize bu kitabı tebliğ ettiğinde başta bazıları inanmamıştı ama onu daha okumadan onun Allah katından geldiğine dair o net kanıtları görünce ona inanmaya başladılar. Demek istediğim kuranı tek başına ele alamazsın İslamın 5 şartı var bunu için. Hepsi birbirini tamamlıyor parça parça ele alamazsın. Allaha inanınca doğal olarak onun gönderdiği kitaba peygambere, inanıyorsun Kuranı okumasan, Peygamber efendimizi görmesen bile.
Peygambere İman eden direk Kuran ayetlerine göre amel ediyordu.
Bir söz var bilir misin örtünme ayeti indiğinde bağda çalışan Müslüman bayanlara haber geldiğinde ayet okunduğunda hemen bağdaki örtüleri başına doladılar. Eve gidince çaresine bakarız demediler diye :) demek ki hemen Kurana uymak gerek.
kardesmm ne sacma bıseydır sımdı bu oldumu olablır adam sonucta ıman edıyor belkı basaramıyor ama canı gönülden ınanıp secdeye gıdıyor allah belkıde boyle kabul edıyor :S
Bilmediğimizi nerdrn çıkardın her cuma vaizde kurandan belli bölümler insanlara zaten anlatılıyo ramazanda dini programlar oluyo orda anlatılıyo hayatımızın birçok bölümünde ben kuranın anlamını duyuyorum boş boş konuşuyon
Hayır bende Türkiyede yaşıyorum.
Kuranda 6000 küsür ayet var.
Senin dediğin programlarda hep aynı ayetler toplasam 100 ayeti geçmez.
Cuma da da hep aynı ayet ile bitiriyor ve geçen cuma namzında hocanın vaazını dinledim kaltım kılmadım. Ben bu hocaya uymam dedim tamamen kurana ters konuşuyordu çünkü.
tamam ben seni anladım...
oysa dediki tanrı okuyun anlayın öğrenin beni. bu mankafalar anlamıyor ayrı bişey
Biz görmeden sevdik Hz Muhammedi. Imani etmeyenden etmeye calisan daha hayırlıdir. Bence
aaçsın meali okunsun tefsir okusun kanki:)
İşte okumuyorlar ki :) Ah okusalar işte :)
sen ne kadar okuyon kanki kimseyi yargılama sende gidecen :) ölecen :) soracaklar ne diyecen bunlar okumadı diye bendemi okumadım diyecen ya da onllar bilmiyodu bendemi bilmiyom dicen :)
Tabiii de gerçekleri bilelim :) Bildiklerimi de elimizden geldiği kadar paylaşalım :)
yani o bilmiyo diye hiç ibadet yapmamak ta olmaz hani :)
İbadeti boşa gitse de mi yapmalı sence :)
onlar okdar yapabiliyor gidip konuşmayı denesene yolundan dönderebilecenmi :) cıhhh o yüzden daha iyisini sen yapacak kankis :)
Aynen ben çeviremem zaten Allah beni vesile kılarsa müstesna.
nese hayırlı akşamlar :)
kalpten
Kuranı okumamış bir insan Kuranı bilmez. Yani Kuranın içindeki emirleri bilemez. Nerden bilsin hocalar da yarım yamalak anlatıyor 6000 küsür ayeti açıklamaları yıllar alır :D
Ama senin Kuranın mealini okuman 2 hafta ya da 15 günde bitirsin. düzenli okursan eğer.
Demek istediğim Kuranı bilmiyor emirlerini bilmiyor nasıl Kurana uyuyor? Müslüman Kurana uymakla yükümlüdür uymazsa kafir olur.
kafir olur deGil bu dusunceni doğru bulmuyorum o halde günahları sevap hayırlar neden var bir insan Hz Muhammed'e allahın tek ve bir olduğuna ve kurani kerimin kutsal bir kitap olduğuna ve allahin Hz muhammet e Müslümanlığı klavuzu olmasi için gönderdiğine tüm bu saydiklarima yani. inanan birey Müslümandır onun dışında yapmadigi emirleri günah haram vs gibi ayrilir yani bir insanin müslüman sayilmasi için kurani kerim i okumasi gerekmez onun allahın elcisine geldiğine inanması takdir de muslumandir
Hayır. Bazı günahlar Şirk günahları bazıları ise küçük günahlardır. Büyük günahlardır.
Eğer sen günahında aşırı gidersen kafir olursun.
Mesela bir hadis vardı yanlış hatırlıyor olabilirim şöyleydi bir insan yalan söylüyor emanete ihanet ediyor ve sizi kandırıyorsa ne kadarda ben Müslümanım desede o kişi münafıktır tarzında. Şimdi Peygamber mi daha iyi biliyor yoksa sen mi?
Kesinlikle katılıyorum karsindakinin anlamaya niyeti yoksa ne dersen de boşa
bence hiç bulaşma
Neden ki insanlar dinsiz cehenneme doğru yuvarlanıyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar