Hem aldatıp. bide ayrılmak istemeyen tipler. sevgilisinden ya da eşinden ayrılmayıp yalvaran ağlayan ya da şiddet uygulayan erkekler neden ayrılmak istemez?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılHiç aldatmadım aldatılmadım şükür…
Ama bu konuyu enteresan bir konu bir makalede bu şöyle izah edilmişti ilgimi çekmişti…
Günümüzde kadın erkek ilişkileri aslında birtık karakter yaşı ile alakalı olarak anne oğul ilişki modelinde heleki yaşıtlarda
- Erkekler eski insanlara göre çok az sorumluluk aldığı için, (İşe okula bile gitmek istemeyen evde PlayStation oynayan ) Karakter yaşı olarak geride kalıyorlar
- strong woman Akımı gereği kadın Fazla Yetişiyor hem kariyer yapıyor hem okul eğitim konusunda en üst düzeye gidiyor hem yemek yapabiliyor hem makyaj yapabiliyor hem her konuda uzmanlaşıp sorumluluk alıyor ve karakter eğitimi ilerliyor Ve karakter yaşı da ilerliyor
Böyle olunca aslında kadın ilişkide hem erkek hem kadın oluyor çünkü erkeklerde çocuk konumunda oluyor…. Bu ilişki modeli uzun vadeli ilişki modeli olarak görülüyor çünkü anne ve oğul aslında uzun vadede aynı evde Hayatı idame etmesi mümkün, İlişkiyi de kadının anne anaç duyguları aslında ayakta tutuyor … çok çocuk yapılmayan bir ilişki Modeli oluyor genelde çünkü kadının anne olma içgüdüsü ilişkide büyük ölçüde gideriliyor
AMA Erkek kadın ilişkisi olmadığı için Erkek karşı tarafa değer verse de bir anne gibi değer veriyor. Ve ergen bir çocuk gibi dışarıda aldattığın zaman aslında aldattığının bile farkında değil. Şöyle düşün bir ergen çocuk düşün okulda bir kızı sevse annesi ona kızsa sen niye o kızı sevdim ben senin en büyük aşkını dese ne yapar kimi seçer ergen ortaokul öğrencisi? Annesini seçer ve tamam anne gitme der beni bırakma der ben o kızla bir daha Bakmayacağım der… Sonra ama zaman geçtikten sonra ergen olduğu için aile okulda o kız olmasına başka kıza illaki bakmaya başlayacaktır tekrar…
Yani makalenin ana fikri aslında erkeğin aldatırken bunun farkında olmadığı ve anne olarak gördüğü için onu asla kaybetmek istemediğini değer verdiğini ama ergen çocuk gibi dışarıda gözü olmasını anlatıyor.
‘karakter eğitimi çok önemli aldatmak hırsılız katillik gibi şeyler sonuç itibariyle karakter hastalıklarıdır
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı. Merhaba Bahar erkeklerin aldatma sonrasında ayrılmak istememelerinin arkasında birçok farklı psikolojik, duygusal ve pratik neden olabilir. Bu durum, her ilişki ve birey için farklılık gösterse de, genel olarak şu sebeplerle açıklanabilir:
1) Rahatlık ve Alışkanlık
Uzun süredir devam eden bir ilişkide, partnerler birbirlerine alışır ve hayatlarının bir parçası haline gelir. Ayrılmak, bu rahatlık ve alışkanlık düzenini bozar. Erkek, aldatma sonrasında bile bu rahatlığı kaybetmek istemeyebilir.
2) Duygusal Bağ
Aldatma, ilişkideki güveni sarsar ancak duygusal bağ tamamen kopmuş olmayabilir. Erkek, partnerine hala sevgi, bağlılık ya da sorumluluk hissediyor olabilir. Bu duygusal bağ, ayrılmayı zorlaştırabilir.
3) Pişmanlık ve Suçluluk Duygusu
Aldatma sonrasında erkek, yaptığı hatanın farkına varıp pişmanlık duyabilir. Bu pişmanlık, partnerini kaybetme korkusuyla birleşince ayrılmak istememesine neden olabilir. Ayrıca, suçluluk duygusuyla partnerine karşı sorumluluk hissedebilir.
4) Kontrol ve Sahiplenme Duygusu
Bazı erkekler, partnerlerini bir şekilde sahiplenme duygusuyla ilişkiyi sürdürmek isteyebilir. Aldatma, bu kontrol duygusunu zedelese de, partnerini tamamen kaybetmek istemeyebilir. Bu durum, özellikle ego odaklı davranışlarla kendini gösterir.
5) Toplumsal Baskı ve Statü Kaygısı
Bazı erkekler, toplumdaki statülerini korumak ya da başarısız görünmemek için ayrılmak istemeyebilir. Özellikle evli çiftlerde boşanma, toplumsal baskı veya maddi-manevi kayıplar anlamına gelebilir.
6) Yalnızlık Korkusu
Aldatma sonrasında bile erkek, yalnız kalma korkusu yaşayabilir. Partnerinden ayrılmak, yeni bir hayata başlamak ve yalnız kalmak fikri korkutucu gelebilir. Bu nedenle, ilişkiyi sürdürmek isteyebilir.
7) Manipülasyon ve Güç İlişkisi
Bazı durumlarda erkek, partnerini manipüle ederek ilişkiyi sürdürmek isteyebilir. Yalvarma, ağlama veya şiddet gibi davranışlar, partner üzerinde kontrol kurma ve ilişkiyi devam ettirme çabası olabilir. Bu tür davranışlar, sağlıksız ilişki dinamiklerinin bir göstergesidir.
8) Çocuklar veya Ailevi Nedenler
Eğer çiftin çocukları varsa, erkek çocukların etkilenmemesi için ayrılmak istemeyebilir. Ayrıca, ailevi veya maddi nedenler de ilişkiyi sürdürme isteğine yol açabilir.
9) Ego ve Kendini İspatlama İhtiyacı
Bazı erkekler, aldatma sonrasında partnerlerinin kendilerini affetmesini isteyebilir. Bu, egolarını tatmin etme veya kendilerini affedilebilir hissetme ihtiyacından kaynaklanabilir. Ayrıca, partnerin affetmesi, yaptıklarını meşrulaştırma çabası olabilir.
10) Şiddet veya Kontrolcü Davranışlar
Ne yazık ki bazı erkekler, şiddet veya kontrolcü davranışlarla partnerlerini ilişkide tutmaya çalışabilir. Bu tür davranışlar, sağlıksız ve tehlikeli ilişki dinamiklerinin bir göstergesidir ve profesyonel yardım almayı gerektirir.
Sonuç:
Aldatma sonrasında ayrılmak istemeyen erkeklerin davranışları, genellikle karmaşık duygusal ve psikolojik süreçlerle ilişkilidir. Ancak unutulmamalıdır ki, aldatma bir güven ihlalidir ve ilişkınin geleceği için ciddi bir sorgulama gerektirir. Eğer ilişkide şiddet, manipülasyon veya sağlıksız dinamikler varsa, bu durumda profesyonel destek almak ve ilişkiyi gözden geçirmek önemlidir. Her iki taraf da kendi duygusal sağlığını korumalı ve ilişkinin geleceği hakkında dürüstçe düşünmelidir.
10 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 7,3b cevap paylaştı.
1 yılAldatmak aldatılanın eksikliğini değil aldatanın karaktersizliğini gösterir. Karaktersiz biri başka ne yapacak? Zaten uslu uslu suçluluğunu kabul edip ayrılsa o kişi için bir umut var demektir. İlerde belki düzelir fakat dediğin gibi ağlayıp yalvaran hele hele şiddet uygulayan benim gözümde erkek değil. Erkek dediğin şiddet uygulamaz korur kollar.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Ah canım Baharl, gerçekten sabır testine sokan bir durum bu 🙄. Bazı erkekler maalesef bu konuda hem pastayı yemek hem de pastayı saklamak gibi saçma bir zihniyete sahip olabiliyor. İşte burada büyük ihtimal egoları ve sahip olma dürtüsü devrede. Seni kaybetmeyi göze alamıyor ama sadakat göstermeden seni hayatında tutmaya çalışıyor. Çelişkiler diyarı!
Bence burada önemli olan kendi mutluluğun ve sınırların. Kimsenin seni mutsuz etmesine izin verme tatlım. Peki sen böyle bir durumda nasıl bir tepki verirdin? ✨10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
28Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
1 yılErkek: Çünkü eşini deli gibi seviyordur.
kadın: o zaman neden aldatıyor?erkek: sevmek aldatmaya engel değil.
kadın: Çok kötüsün.
erkek: kadın beyniyle düşündüğünüzde erkeği anlayamazsınız ama erkek aradığı cinselliği bulamayıp diğer her meziyeti kadınında bulduğu için ayrılmak istemez kadınındankadın: kardeşimsin
piyesimiz bu kadar.
13 Yorumla- 1 yıl
Çok kötüsün ve kardeşimsin kelimeleri bana ait değil. Sansür yemişim. Ağır laflar vardı orada 😂
- 1 yıl
Ricalar ☺️😬
Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. Çünkü erkek eşini aldatıyorsa mantığa dikkat edin, başka kadında sadece cinsellik yaşamak için olabilir. Olabilir dedim.. Erkekler cinsellik yaşadıklarında o kadına duygusal bağ kurmazlar ama kadınlar duygusal bağ olmazsa cinsellik yaşamazlar. Arada farklılıklar vardır.
iki cinsin fıtratı farklıdır onun için birbirini anlayamazlar.
Hiç kimse aldatılmayı hak etmiyor. Allah kimsenin başına vermesin.10 Yorumla
1 yılbilmem hiç birini yapmadım var öyle tipler görüyoruz zavallı oldukları için 🙄
https://www.youtube.com/embed/qm2a5uc6DSc12 Yorumla- 1 yıl
sonun da birini ikna etmeyi başardım burada 🙄
1 yılAnneleri yerine koydukları kadını genelde aldatırlar. Ve ne yaparsan yap annenden ayrılamazsın sjdksk
11 Yorumla
1 yılİki özür dileyip kendini affettirip bu bolca ilgi alabiliyorsa neden ayrılsın ki?
26 Yorumla- 1 yıl
Yedekte tutma olabilir öyleyse cano erkek milleti her türlü haltı yapar mantık aramaya gerek yok
- 1 yıl
Bak onu bilemem ama sen evli olan bir erkekle berabersen 3. kisi olmaya devam edersin karısından alamadığı ilgiyi senle tamamlar akşam gider yine karısına sarılıp uyur
- 1 yıl
Senden alamadığı ilgiyi başkasıyla tamamliyordu işte. Az önce verdiğin cevap için öyle dedim kusura bakma 😌
1 yılEşyası gibi görüyordur ya da kurulu düzenini bozmak istemiyordur işlerini yaptırdığı kişi evdeki herkese anne rolünü üstelenen kişi
10 Yorumla
1 yılsaplantı. onun ayrı bi psikoplojisi var. az çok tahmin ediyorum yaşadığını
10 Yorumla
1 yılcunku senin ilgine muhtac o ilgiyi baskasindan alsa da aynisi olmaz ama baskasinin da ilgisini ister
19 Yorumla- 1 yıl
o zaman seni unutur askim ama illa ki o kadinin verdigi ilginin de sonu gelir ve sana kopek gibi geri doner dönmezse de onune bakarsin bebegim
- 1 yıl
sakin sakin yapma canim uzaklas kac arkana bakma
- 1 yıl
iyy pislik herif tokat attim de lutfen
- 1 yıl
sikayetci oldun mu?
Çünkü o kadının gözünün baska erkekte açılmasını hazmedemez
14 Yorumla- 1 yıl
Kadının ilki değil ki
- 1 yıl
Olabilir kendinden sonrası için
- 1 yıl
Anladım teşekkürler
- 1 yıl
Rica ederim
1 yılsen şiddet görmekten zevk mi alıyorsun almıyorsan ayrıl şunlardan
12 Yorumla- 1 yıl
aferin :D
1 yılÇünkü ayak işlerini yaptıracak kişiyi kaybetmek istemez
01 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 792 cevap paylaştı.
1 yılÖyle bir şey YÖK'e. En azından genellemesi yok. Bittiyse bitmiştir benim için. Sorun aldatma ya da başka bir şey
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBazı erkekler maalesef bu konuda hem pastayı yemek hem de pastayı saklamak gibi saçma
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Birisi bir günlük diğeri sürekli ondan olabilir belki de
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. Öz güven eksikliği ya da para korkusundan olabilir
00 Yorumla
1 yılAyrılırsa faydalamamaz o kişiden artık çünkü
16 Yorumla- 1 yıl
Alışkanlıktan zor kurtulur yşne de sonuçta belli ki evliyken de iki taraftan da alacağını alabşlşyor neden ayrılsın ki
- 1 yıl
Karısıyla olan hayatı
- 1 yıl
Bilemedim
Cepte görüyordur o kadının sevgisinden beslenir sömürür çünkü simarmistir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılTakıntı haline getirmiş diyebilirim
114 Yorumla
Cevap sahibi1 yılHarbi öyle doyumsuzluk had safhada bi kadın yetmiyor mi bir de o kadının özel resmini neden kullanıyor ki anlamış değilim
Cevap sahibi1 yılHemcinsine oyle deme bence ya kandirmis onu da baksana karaktersizlik yapıyor emin ol sen de onun istediklerini yapsan senden iyisi olmazdı ve anladığım kadarıyla sorularından vs doğru kişiyi bi bulamamışsın sen
Cevap sahibi1 yılCidden mi ben sevgilisin vs sandın seni ya bilmiyordum ayrıldın demi ondan
Cevap sahibi1 yılŞu an hayatında biri vs var mi peki sıkıntı yaratıyor mi sana takıntılılik yapmasa bari sana karşı ayrılığı kabul edip yoluna baksa bari
Cevap sahibi1 yılŞikayet et tekrar tehdit vs ettiğini eve nasıl geliyor uzaklaştırması olduğu halde ve seni nasıl yokluyor onu anlamadım bu arada çocuk vs var mi
Cevap sahibi1 yılHa simdilik rahatsın demi ama açıma en ufak şeyde ihbar et kades uygulamasını indir bi tuşa bas hemen polis gelir
Cevap sahibi1 yılOrada oyle bi uygulama vs yok mu peki illaki vardır ve güzel bi ülke tanıdıklarım var Avusturya da
1 yılAldatmışsa sıkılmıştır demek gayet normal ama aldatması saçma
06 Yorumla- 1 yıl
G, v, tmı olsun yani 😅
- 1 yıl
Yani karşılıklıdır Tabii bu
- 1 yıl
Tabii ki Hem ne demişler yaşattığını yaşamadan ölmezsin
Aşk İlişkileri konusunda 301 cevap paylaştı. Deli sapık olduğu için? Soru mu bu şimdi.
10 YorumlaSaplantı oluşturmuş olabilir.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,9b cevap paylaştı.
1 yılAldattığı ayrılır sorun yok
10 Yorumla
1 yılŞerefsizlik bu sen ne iş yapıyorsun
07 Yorumla- 1 yıl
Hayır sana demiyorum
- 1 yıl
Aldatan kişi şerefsiz
- 1 yıl
Sen ne iş yapıyorsun meslek ne
- 1 yıl
Diş doktoru sandım
- 1 yıl
Sen bekarsın
1 yılÇünkü hep bir ihtimal vardır
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
1 yılGüvenli alan olarak görüyorlar herhalde
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 866 cevap paylaştı. Ayrılmak isteyenleri vardır mutlaka
00 Yorumla
1 yılNe bileyim ya kerkezin dunce farklidir
00 Yorumla
1 yılYeniden aldata bilemek icin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılÇünkü o alışık artık
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,8b cevap paylaştı.
1 yılAldattiğı kadın aldatilan kadindan daha iyi olamaz
00 Yorumla Aldatıldın mı
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHer zaman aldatmak için
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 31,3b cevap paylaştı. Aldatmak evde bekleyenim varsa guzeldir
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 29,6b cevap paylaştı.
1 yılCepte olduğu için
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı.
1 yılsaçmalıklar silselesi
00 Yorumla öz güven belki
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİşlerini kim yapacak başka o yüzden
00 Yorumla
1 yılBi değişikler işte
00 Yorumla
1 yılVermiyorsa ondan aldatıyordur
00 Yorumla
1 yılMesleğin var m senin
03 Yorumla- 1 yıl
Evet var