Selamm,
Toksikliğin olmadığı bir ilişkide, bu işin altından bir şeyler çıkacak düşüncesi oluyor mu?

Selamm,
Toksikliğin olmadığı bir ilişkide, bu işin altından bir şeyler çıkacak düşüncesi oluyor mu?

Kişiye göre değişir ben toksik ilişkiden nefret ederim öyle bir ilişkim de olamaz zaten. ama genel konuşursak Toksik ilişkiler, kişinin kendine olan saygısını ve özgüvenini zedeleyebilir. Bu durumda, kişi kendini sevgiye layık görmeyebilir veya sağlıklı bir ilişkiyi hak etmediğini düşünebilir. Toksik ilişkilerde bireyler manipüle edilerek değersizleştirilir. Bu durum, bireylerin kendi değerlerini sorgulamasına ve değersiz olduklarını düşünmesine sebep olur. Sağlıklı bir ilişki, toksik bir ilişkiden çok farklı dinamiklere sahiptir. İletişim, saygı, güven ve karşılıklı destek gibi unsurlar ön plandadır.
Bu yeni dinamiklere alışmak ve uyum sağlamak, bazı insanlar için zorlayıcı olabilir.
Toksiklik çok olunca işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor ve bıktırıyor. Mesela narsistlik, aşırı dozda kıskançlık, aşırı kısıtlayıcı hareketler, küfür hakaret bağırma tarzı konuşma üslubu.. Ama tek düze ilişkiler çok sıkıcı olsa da sağlıklı ilişki olarak adlandırılır ama bence bu da sağlıklı değil. Orta şekerli ilişki her zaman en iyi ilişkidir bana göre. Yani ne aşırı kıskançlık olacak ne hiç kıskanmamak. Arada tartışma illa olacak saygı çerçevesinde olması koşuluyla. Beraber geçirilen zaman dozunda olmalı yine orta şekerli kıvamda, ne haftanın her günü (çünkü sürekli görüşmek kavgayı ve tartışmayı beraberinde getiriyor), ne de nadir görüşüp ilgisiz bırakmak ya da bırakılmak. Doz ayarlandığı sürece ilişki ne sıkıcı olur ne de toksik. Tabii bunları kişilerin karakteri de belirliyor. Aşırı narsist biriyle keyif veren bir ilişki zaten beklenemez.
:)
Ama ben ilişki başlı başına korkutuyor kadınları çekemiyorum artık ne yapacaklarını ne söyleyecekleri nasıl davranacakları belirsiz, bir gün bir bakıyorsun Çok ilgili oluyorlar bir gün bir bakıyorsun bambaşka davranıyorlar
Toksik olan bu zaten bir yönüyle. Sevmeyi sevilmeyi bu şekilde öğrenmiş insanlara rahat batıyor. İyi güzel bir şey bulduklarında bile tanıdık olan toksik yönlerini arıyorlar ve onu bulamayınca eksik hissediyorlar.
Cevap
9Cevap
Hayır niye korkutsun normallik bile artık korku sebebi oldu vay arkadaş
Hayır aksine beni mutlu eder gadası
Doğrudur
Bu işin altından birşeyler çıkacak korkusu oluyor ve mutlaka da altından birşeyler çıkıyor. Karbondioksidi görüyorsun ama karbonmonoksidi göremiyorsun
Normalde olması gereken şey beni ne diye korkutsun ki
Ejderhalar korkutmasın o zaman prenses 😂
Ejderhalar beni korkutamaz prensim gelir beni kurtarır 🤣
Jon Snow 😂
Yakışıklı adam da olur olur yeriz hahaha 🤣
😃
Bence toksik olmayan ilişkiler sıkıcı ilişkiler
Toksik ilişkiler o kadar alıştık ki normal buymuş gibi geliyor normali zaten bir problem olmaması
Allah herkese tattırsın tez zamanda güzel şekilde 😃😃
Toksikliğe o kadar alışmışız ki. Kendi adıma konuşacak olursam toksik olmayan ilişkilerinde bir şekilde o toksikliği arıyorum.
Utanırlar mı? Sanmam.
Toksit olmayan insanlar daha iyi ilişki olacağını düşünüyorum. Tabii herkes toksit insanlar oldukları için sıradan görülür toksit olmayan insanlara yabancı gelir az ya da çok korkutabilir.
Birden hayatımıza girip reddedip arkadaş kalmaya çalışan erkek neden böyle davranır şimdi beni tanıdığına pişman bende kendimi hiç bu kadar değersiz yetersiz ezik hissetmedim o kadar çok laf söyledim duydum ki etrafında herkes sevgilisi bile biliyo aciz biri oldum çıktım ya da öyleyim
Niye korkutsun. Bundan önceki ilişkim çok fenaydı. Toksik ilişki cümlesi yetersiz kalırdı. 1 yıldır şükür huzura erdim
Hayır korkutan toksik olandır her şey iyi giderken de sorun aranmaz.😆
Evet her şey bu kadar mükemmel olamaz var bunda da bir iş dediğim olmuştur 😄
Hayır canım niye korkalım asıl toksik olucak mı diye bir endişe oluyor
Toksik ilişkiler sağlıklı bağ kuramyanların seçtiği ilişki biçimi ve insani çok yıpratır
Sanmam. Yine problemler olur ama anlayış fazlasıyla da olur.
Toksik ilişki anlayışımız ne ona bağlı :D
Normallikten korkmak travma etkisidir diyebiliriz bencə.
Bazıları nazar değdiriyor gizli yaşamak gerekiyor
Kusursuzluk insanı korkutur kesinlikle
Beni korkutmaz çünkü toksik ilişkide olmam zaten
Günümüzde biraz evet. İnsan bir düşünüyor.
Asıl korkutanın toxic ilişki olması gerekmez mi
Heh oh be
Evet maalesef
Aksine güven verir
Onlar beleş ekşın arıyor 🤭
Hayır korkutmaz
Korkutur
Nasıl alıştıysanız artık toksike
Hayır
Toksik ilişki kötü
Neden korkutsun ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?