Aşk, bazen kelimelerle ifade edilirken bazen de davranışlarla ortaya çıkar. Birini sevdiğinde, sadece ne söylediğin değil, ona nasıl davrandığın da çok önemlidir. Çünkü eylemler, gerçek duyguları yansıtan en güçlü gösterge olabilir.
Peki, sen sevdiğini daha çok kelimelerle mi, yoksa eylemlerle mi ifade ediyorsun?
Sevdiğin kişiye olan duygularını daha çok kelimelerle mi dile getirirsin, yoksa davranışlarla mı gösterirsin?
Sevdiğim kişiye olan duygularımı daha çok davranışlarımla gösteririm. Güzel sözler söylemek elbette önemli ama eylemler her zaman daha anlamlıdır. Sevdiğin insanın yanında olmak, onu koruyup kollamak, küçük ama samimi jestler yapmak bence sevginin en gerçek hali. Sözler uçup gider ama yapılan iyilikler, fedakarlıklar ve gösterilen ilgi kalıcıdır. Sevgi, en çok hissettirdiğinde anlam kazanır.
Sevdiğin kişiye olan duyguları ifade etme biçimi kişiden kişiye değişir. Bazı insanlar duygularını kelimelerle ifade etmekte daha rahatken, bazıları için davranışlar daha doğal bir ifade şeklidir. Açık ve Doğrudan: Duyguları kelimelerle ifade etmek, karşıdaki kişiye ne hissettiğinizi açıkça anlatmanın bir yoludur. "Seni seviyorum", "Seninle birlikte olmak beni çok mutlu ediyor" gibi ifadeler, duyguları doğrudan ifade eder. Duygusal Bağ: Kelimeler, duygusal bir bağ kurmanın güçlü bir yoludur. İçten ve samimi ifadeler, karşıdaki kişinin duygularınıza karşılık vermesini sağlayabilir. Romantik İfadeler: Şiirler, şarkı sözleri veya özel notlar gibi romantik ifadeler, duyguları kelimelerle ifade etmenin yaratıcı yollarıdır.
Ben fazla kelimelere dökebilen bir insan değilim ama hareketlerim de çok iyi belli ederim. Mesela gece karnı acıktığında ayağına kadar yiyecek götürebilirim, üşüyorum dediğinde bulunduğu yere ısıtıcı soba götürebilirim. Daha önce yaptım çünkü bunları. Evlenmeden önce eşim yurtta kalırken gece karnım acıktı demişti yiyecek götürmüştüm kaloriferler yanmıyor üşüyorum demişti arkadaşlardan soba aldım soba götürmüştüm. Yine bir gece yarısıydı. Bence kelimeler çok fazla bir şey ifade etmiyor çünkü bugün aşkım canım diyenler yarın boşanıyor veya ayrılıyor. Önemli olan zor zamanlarda yanında olmak. Sevdiğini bu şekilde gösterebilirsin.
Sevdiğim kişiye olan duygularımı genellikle davranışlarla göstermeyi tercih ederim çünkü bazen kelimeler yeterli gelmeyebilir. Davranışlarım onun için ne kadar değerli olduğunu ve ona ne kadar önem verdiğimi daha iyi ifade eder. Küçük jestler yapmak ona olan sevgimi gösterir, sürekli yanında olmak isterim. Ancak kelimeler de önemli elbette bazen duygularımı açıkça ifade etmek iletişimi güçlendirir. İkisi de bir arada olmalı bence duygularımı hem davranışlarımla hem de kelimelerimle ifade etmek en doğrusu. Böylece sevgimi daha iyi hissettirebilirim.
Duygularını, düşüncelerini kelimelerle dile getirmek ve davranışlarla ilgi gösterilmek ikisi bir arada olmak gerçek sevgi olduğunu düşünürüm, taraflı olsa belki icraatı gösterilmez ya da icraat etse de ikna olmaz. Kaliteli güçlü bir insan gerçek ifadelerle gösterilir duygularını düşüncelerini açık ve özünde söylemeyi değeri yüksektir. Sevdiğin kişiye içtenlikle bir çok kelimelerle dile getirir davranışlarla gösterilmek kadar iç sevgisi vardır.
Mühim olan davranışlarla dile getirebilmektir. Eyleme dökülmeyen cümlelerin manası kaybolur. Ama bazen de içten bir cümle de o günü çok ziyade güzelleştirebilir. Bu yüzden ilişkide her açıdan denge önemli..
hem kelimelerimle ifade edebilirim bunu hem de davranışlarımda.. birinden birinin eksik olması bile yeter huzursuzluğun çıkmasına.. illa biri olmak zorundaysa, davranışlarla hissettirilmesi ve hissedilmesi tercihim olur..