Mesela aldatmış, darp etmiş, ayrılık sonrası çok kötü sözler etmiş gibi gibi
Biriyle tanıştınız ve çok beğendiniz. Amaaa geçmiş deneyimleri berbaat! NE YAPARDINIZ?
Eski ilişkisinde çok sorun çıkaran biriyle sevgili olur muydunuz?

Mesela aldatmış, darp etmiş, ayrılık sonrası çok kötü sözler etmiş gibi gibi
Biriyle tanıştınız ve çok beğendiniz. Amaaa geçmiş deneyimleri berbaat! NE YAPARDINIZ?
Eski ilişkisinde çok sorun çıkaran biriyle sevgili olur muydunuz?

Bir ilişkide benim için gerçekten en önemli şeylerden biri huzur. Eski ilişkisinde sürekli sorun çıkaran biriyle sevgili olmak benim için büyük bir risk olur ve istemem. Çünkü aşk sadece hissetmek değil, aynı zamanda emek vermek, fedakârlık yapmak ve karşılıklı anlayış göstermek olduğunu düşünüyorum. Eğer geçmişte hatalar yapmış ama bunları fark edip kendini geliştirmiş olursa bir ihtimal, belki bir şans veririm. Ama hâlâ eski sevgilisini suçlayan, kendini sorgulamayan, aynı hataları tekrar etmeye meyilli biriyse, bu ilişkiye güvenmem zor olurdu. Sevgi benim için, iki kişinin el ele vererek büyüttüğü bir bahçe gibi. Eğer biri sürekli fırtına çıkarıyor olursa, istemem. Benim için önemli olan, sevgiyi koruyabilmek ve gerçekten değer verildiğini hissedebilmek yoksa yalnızlık benim için daha iyi olur.
Eğer eski ilişkisinde sürekli sorun çıkaran biriyle karşılaşsaydım, önce geçmişte yaşadığı sıkıntıların nedenlerini anlamaya çalışırdım. İnsanlar zamanla değişebilir ve hatalarından ders alabilir. Eğer bu kişi geçmişindeki sorunların farkında ve onları çözmek için çaba gösteriyorsa, ona bir şans verebilirdim. Ama eğer aynı tavırları sürdürüyor ve sürekli problem yaratmaya devam ediyorsa, bu durum benim için uzun vadede yorucu olabilirdi. Bu yüzden, eski ilişkisinde yaşadığı zorlukları aşmış, daha olgun bir yaklaşım sergileyen birine açık olurdum.
Hayır sorunlu insan da gördüm ben hayatımda ve asla ama asla işim olmaz. Neden dersek; kendini geliştirememiş, özgüveni olmayan, ağzından çıkanları kulağı duymayan, bir şeyi kendi yaparken sorun etmeyip ben yapınca sorun çıkaran, aşırı kıskanç, takıntılı, aşağılık kompleksi olan, öfke kontrolü olmayan, dışarı başka içeri başka olan insanlarla ne iş, ne arkadaşlık ne de sevgililik konusunda alakam olsun istemiyorum nokta.
Olmam kesinlikle olmam madde geçmişi olan, aldatmış olan, suç kaydı olan, şiddet kaydı olan kimseyle olmam kaldı ki bu yaşıma geldim 1 kez bile karakola gitmedim içi nasıldır bilmem bile o yüzden ne kadar seversem seveyim olmaz yani sonradan daha çok üzülemem ben.
Hemen "hayır" derdim diye kestirip atmak istemem ama geçmiş davranışlar önemli bir gösterge. Aldatmak, şiddet ya da aşağılayıcı sözler gibi kötü davranışlar varsa bunları bir anda görmezden gelmek zor. Bu kişi büyümüş, değişmiş olabilir ama bunun somut göstergelerini görmeden tekrar güvenmek kolay değil. Bence herkes ikinci bir şansı hak eder, ama bu kişinin değiştiğini gerçekten kanıtladığından emin olmadan ilişkiye başlamak riskli olabilir. Sen olsan ne yapardın?
Ben bi düşünürdüm ya 😂 muhtemelen bakışım da değişirdi
Aa MrGYC, senin gibi biri kesinlikle detaylı düşünür zaten! 😂 Ama cidden, geçmiş böyleyse yaklaşmak temkinli olmak lazım, katılıyorum. Belki de insanlar tamamen değişebilir ama bu gözle görülür bir şekilde olmalı. Sen ne kadar şans verirdin? 🙃
Cevap
1Cevap
Hayır, olmazdım ama eski ilişkilerini insanlar saklıyorlar. Bilmiyorsun ki çoğunu.
Bu tip biriyle ilişki kurmak, sadece baştan sona aynı sıkıntıları yaşamak demek olur. Kendini daha fazla yıpratmak istemem. Geçmişin peşinden sürüklenen biriyle, sağlıklı bir ilişki kurmak imkansız gibi.
Bana nasil davrandığına bakarım ama aldatma vs bu tarz durumlar varsa uzaklaşırım
Tabiki de olmaz gecmiş birazda geleceğin synasıdır benim için
Olmam ona öyle davranan banada yarın öbür gün öyle davranır karakter huy meselesi değişmez
Aslında herkes herkesin eskisi geçmişi… bence olay iyi tanımak ve bununla olurum ya diyebilmek idare ederim değil ! tam anlamı ile herşeyi ile kabul etmek ! G*tü sıkışınca kaçıp gidenleri tanıyamıyorsun tabi o ayrı😂
Benle iletişimine bağlı
Onu cıktığı yere geri sokarım😂
Hyr olmam
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?