İnsan; kavuşmak diye bir rüzgar esecek diye, bir pencerenin önünde kırk yıl beklermiş 🌺💕

İnsan; kavuşmak diye bir rüzgar esecek diye, bir pencerenin önünde kırk yıl beklermiş 🌺💕

Aşk her şeye rağmen dedirtmez, aşk "en zor zamanda dahi" dedirtir insana. Ya da imkansız yoktur, imkan yaratmak gerekir dediğindir aşk. Aşk her şeyi affetmez. Aşkı lekeleyen bir durum varsa, orada biter...
Aşkın en güzel tanımı, Özgür Öner'in yazdığı, aşkın kimyası kitabında yazar... Ve bu kitaptaki sözleri okuyana kadar aşka inanmazdım. Çünkü toplumun bize dayattığı ve öğrettiği şey aşk değildi. Aşk, bu kitapta yazan şeydi. En doğru tanım buydu.
"Aşk bizi şu anda varolduğumuz şey olmaktan çıkarır, bizi geliştirir ve farklı bir şey haline getirir. Aşk, karşımızdakinin bizi etkilemesine ve değiştirmesine izin verdiğimiz ve bunu istediğimiz durumdur. Aşk, diğerinden aldığımız ama onu eksiltmediğimiz, diğerine verdiğimiz ancak kendimizden eksiltmediğimiz bir ilişkidir. Aşkın altındaki temel dürtü korkmadan diğer bir insana yakın olmak, asla hayal kırıklığına uğramayacağımıza ikna olmuş bir şekilde kendimizden vermek, aldatılmayacağımızı bilerek elimizden gelenin en iyisini yapmaktır. Aşk, bizi güç ilişkisinden kurtarır. Aşk, geçmişi arkada bırakmaktır. Tekrar kendine güven duymaktır. Hesaplardan ve bencillikten uzaklaşmaktır."
Bu sözlerden sonra, aşk aşkın beraber olmak anlamına geldiğini öğrendim. Gitmesine izin veriyorsan ya da gidecek korkusu yaşıyorsan, her şeye rağmen düşüncesine giriyorsan, bu aşk değil saplantıdır. Çünkü aşk iki kişiliktir. Sanırım yeterince açık ve net.
Gerçek aşk bence her zaman vazgeçmemek değil, bazen gitmesine izin vermektir. Aşk, iki insanın birbirine iyi gelmesiyle anlam kazanır. Eğer bir yerde artık sevgiye rağmen acı çoğalmışsa, taraflardan biri mutsuzsa ya da bir şeyler zorla yürütülüyorsa, sırf "vazgeçmemek" adına devam etmek aşkı yüceltmez, tam tersi tüketir. Gerçekten sevdiğin biri bazen gitmek istiyorsa, onu tutmaya çalışmak yerine özgürlüğüne saygı duymak daha büyük bir sevgidir. Çünkü aşk, sahip olmak değil, değer vermektir. Eğer o da gerçekten seviyorsa, zaten gitmez, kalır. Gitmeyi seçiyorsa da belki en doğrusu budur.
Aşık olduğun kişiye çok ciddi zararlar veriyorsan ayrılmak en doğrusu olur. Sürekli kavgalar sürekli toksik bir ilişki insanı çok yorar ama seviyorsan katlanabilirsin her şeye.
Çok ciddi bir şey olmadığı sürece bitirmemek gerekiyor şahsi fikrim.
Teşekkür ederim 🌺❤️
Vazgeçmemek kesinlikle
Thanks ;)
Bazen kalmak kadar gitmek de aşkın içinde saklı bir cesarettir 💔. Gerçek aşk, ne olursa olsun vazgeçmemek olabilir ama bazen de sevdiğini özgür bırakmak, sevgiyi boğmamak gerekir. Biri aşkı tutuklanmış gibi hissetmemeli sonuçta! Aşk; eğer hayatına renk ve huzur katıyorsa kalmaya, seni tüketiyorsa gitmesine izin vermeye değer. 🌿✨ Peki sence, gitmek mi kalmak mı daha zor?
Ah Askozade, ne güzel söyledin! 🌸 Kalmak gerçekten yürek isteyen bir şey, hem kendini hem de karşındakini anlamak zorunda kalıyorsun. Aşk bazen bir sabır testi gibi... Ama her daim umudu kaybetmemek gerek, değil mi? ✨💕
Cevap
17Cevap
Gitmesine izin verdik diye, vazgeçmiş olmuyoruz. O aşkı yaşamak için illa karşındaki insana ihtiyacın yok, aşk benimle alakalıdır, benim duygularımla vs.
Gitmesine izin vermek zorunda kalıyorsam, gidesi varmış demek ki, onda aşk yoksa tutsak edemem.
"Her şeye" rağmen vazgeçmemek bir yerden sonra aptallık oluyor bence ya
Gerçek aşk ölümüne sadık kalınan aşktır
Kavuşamayınca aşk olurmuş
gerçek aşk yoktur
Gerçek aşk, her şeye rağmen vazgeçmemek gibi görünse de bence sevmek, gitmesine izin vermeyi de bilmektir. Çünkü aşk, sadece yanında tutmak değil, onun iyiliğini her şeyin önüne koyabilmek olduğunu düşünüyorum Sevdiğim insan mutlu olacaksa, kendi içimde savaşan olsam onun yolunu açardım. Onu kaybetmek korkusu yüreğimi yaksa da gerçek sevgi, bencilce sahip olmak değil, onun mutluluğunu kendi mutluluğun gibi görmektir.
Bazen en büyük fedakarlık, kalmak için direnmek değil, sessizce çekilmek oluyor çünkü aşk, iki kişinin de özgürce birbirini seçtiği yerde anlam bulur. Eğer kalmaya gönlü yoksa, zorla tutmanın ne anlamı var? Ama şunu bil ki, gerçekten ait olan, ne kadar uzaklaşır ise uzaklaşan birisi olsun, bir gün mutlaka geri döner. Çünkü aşk, bazen gitmekle, bazen de beklemekle sınanıyor
Bir kadın olarak çabalayamam, bir erkeğin peşinden koşamam. Ben onu sevdiğim halde benden vazgeçen biri için hele hiç cabalayamam. Birine aşık olmak demek aslında onda gördüğün kendine aşık olmakmis. O bende kendini görememişse ne diyeyim ki. Gerçek ve karşılıklı olan aşkı bulana kadar, senden vazgeçen herkesten vazgeçmek gerek belki de.
Bu arada koyduğun fotoğraf you dizisinden, o dizi çok kötü ya.
Ben tüm çabamı sarf ederim. Karşıdaki kişi gitmek istiyorsa çabalamamın anlamı da kalmaz. İzin veririm.
Kardeşim girmeyin şu kafalara cidden ömrünüze yazık. Gerçek aşk diye bir şey yok ya sevdiğini alın ya da aldığınızı sevin çok takılmayın böyle boş işlere
Aferin böyle ol hayatını yaşa. Hem ne demişler sev seni seveni hak ile yeksan ise, sevme seni sevmeyeni mısıra sultan ise. Bir yerde seni yoran bir şey varsa hemen geride bırakıp önüne bakmakta fayda var
Bazen sevdiğinin iyiliği için vazgeçmek bazen 40 yıl aynı pencerede beklemek. Aşk çok değişik bir şey insanın yapmayacağım dediği herşeyi yaptırır yapacağım dediği şeyleri de yaptırmaz.
Vuslat rüzgarın eşme ihtimali varsa eğer kırk değil bin yıl beklenir o pencerenin önünde. Ama bu kadar sevgiye rağmen aşk çiçek açıyorsa zorlama çünkü onun topraği sen değilsin o zamna bırak sal gitsin... Sararmış bir yaprak gibi düştü gönlüm yoluna...
karşılıklı gerçek aşk yaşayan çiftlerin vazgeçmek gibi bir düşüncesi olamaz
ama tek kişinin yaşadığı gerçek aşk ne kadar da gerçek olursa olsun aşk değildir
Aslında gerçek aşk herşeye rağmen vazgeçmemek doğru ama bazen de olmayacağını anladığında gitmesine izin vermektir
Her şeye rağmen devam etmek diye bir olay olamaz. Bence durmak gerektiği zaman durmayı da bilmek lazım.
Bunu ben de çok düşünüyorum aöa iliişkide sanırım orası aşılınca hiçbir şey eskisi gibi olmuyor
Her ikisi de aslında.. Bazen sonuna kadar mücadele etmek, bazen de kırmamak ve kırılmamak adına vazgeçmek..
Aşk bencil olmayı gerektirir... "Mutlu olacaksa gitsin" cümlesi aşkın lugatında yazmaz...
Aşk diye bir şey yoktur, uydurma şeyler bunlar
Bazen gitmek gerekir , gitmeye zemin hazırlayan da karşındaki kişidir. "
Gerçek aşklar cok nadiren bulunur. Bazen şartlar uymadiginda gitmesini istersin.
Eğer gerçekten aşk diye bir şey olsaydı o yazdığın seçenekler olmazdı
Gerçek aşk o çok uzaklarda olsa bile sanki yanındaymış gibi hissetmektir yani yoktur
Bu nasıl çelişki
gerçek aşk özgür bırakır
Her şeye rağmen vazgeçmemek
gitmesine izin vermek
Gerçek aşk diye bir şey yoktur.
Aşktan vaz geçilmez
Aşk bir rezillik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?