Kadınlar ve erkekler çoğu zaman farklı bakış açılarına, önceliklere ve iletişim tarzlarına sahip olduğu için birbirlerini anlamakta zorlanıyor. Kadınlar genellikle duygusal derinliğe daha fazla önem verirken, erkekler daha çözüm odaklı yaklaşabiliyor. Mesela, bir kadın sadece duygularını paylaşmak ve anlaşılmak isterken, bir erkek hemen bir çözüm sunmaya çalışıyor ve bu da yanlış anlaşılıyor. Kadınlar detaylara daha fazla takılırken, erkekler olayın genel çerçevesini görmeye meyilli olabiliyor. Ayrıca, toplumun dayattığı roller de bu anlaşmazlığı büyütüyor. Erkekler genellikle duygularını çok belli etmeyen, güçlü durması gereken taraf olarak yetiştirilirken, kadınlar daha fazla empati yapmaya yönlendiriliyor. Bu yüzden biri konuşarak rahatlamak isterken, diğeri içine kapanabiliyor. Aslında temel sorun, beklentilerin ve algıların farklı olması. İnsanlar birbirini olduğu gibi kabul etmek yerine, karşısındakinin kendi gibi düşünmesini beklediğinde çatışmalar kaçınılmaz oluyor. Anlaşılmak istiyorsak, önce anlamaya çalışmalıyız, çünkü sağlıklı iletişimde anahtar nokta empati.
Erkekler ne söyler? Kadınlar ne anlamaz? Çokta anlamak gerekmiyor aslında. Kadınlar kadınlıklarını , erkekler erkekliklerini bilse sorun kalmaz ortada Not: kadınlar kendilerini bile anlamıyor.
Kadın-erkek iletişimini genellikle Mars’la Venüs karşılaması gibi düşünmek lazım 😂 Kadınlar duygulara ve detaylara odaklanırken erkekler işi direkt sonuca bağlama peşinde oluyor. Bu farklılık bazen anlam karmaşıklığına yol açabiliyor. Mesela kadın “Ben iyiyim” dediğinde adam gerçekten iyi olduğunu sanabiliyor ama bu genelde “Sorduğun için teşekkürler ama aslında seninle konuşmak istiyorum” anlamına geliyor olabilir.😅
Erkeklerin biraz daha dikkatli dinlemesi, kadınların da daha açık ve net olması lazım bence. İletişimi güzel sağlarlarsa, anlamamak diye bir şey kalmaz! Peki ya sen bu konuyu çözerken nasıl bir yol izliyorsun? 💬
Kadın beyni ve erkek beyni diye bir kitap var aslında kadınlar da bu kitabı en azından bir kere okusa her şeyi çözecek ama yine de en azından bir tarafın beyinsel farklıkları fark etmesi gerekiyor her şeyi biliyor olmana rağmen hala sorun yaşıyorsanız karşınızdaki insan,
dengesiz bir narsisttir!
Ne yaparsanız yapın ne söz söylerseniz söyleyin onlar tam tersini söyleyerek ortamın havasını daima bozalar...
Düşük hafızalı telefonlar gibidir durmadan yeni bellek açman gerekir
Aslında erkekler gayette anlıyorlar kadınları ama bu işlerine gelmiyor. Fark ediyor ama kadının o an ki isteği, gerçekleri o kişiye saçma geliyor. Sanırım saygı ve fedakarlık yok! ''Bana göre saçma o zaman saçma''... Halbuki karşımdaki insanı sevmiş saymış hayatıma almışsam, ne önemi var haklı olmanın ya da haksız olmanın mutsuz olduktan sonra. Kadının mutlu edebilen erkek karşılığını alır. Özellikle günümüzde kimse karşı tarafın mutlu olmasını değil, önce kendisinin mutlu edilmesini sonra karşısındaki kişiye belki mutluluk verebileceğiniz düşünüyor...
Detaycıyım ama bazen kadınlar giyim konusunda daha çok detaya takılıyo. Bence bu kadarı fazla gibimsi. Mesela kıslar için gök mavisi var, parliament mavisi var, petrol mavisi var, metilen mavisi var, deniz mavisi var, ahtapot kanı mavisi var, galaksi mavisi var, windows xp mavisi var; erkekler için açık ve koyu mavi var. Bunun gibi. Bi de kadın ve erkek aynı şekilde yetişmiyo, bu da bi etken bence
Ben kimseye sorun yapmıyorum beni anlamıyorsa işine gelmediği içindir ya da iyi dinleyici değildir veya mesaj kutusu erkeklerle doludur beni ciddiye almıyordur diye düşünebilirim..
🥸 herkesin kendine göre tercihleri vardır diye düşünüyorum kadın erkeği işine gelirse anlar..
İki cinsiyet bir matematik sorusu değil ki anlamaya çalışasın. Kadın da erkek de birbirlerini yaşamak için varlardır, özellikle sevişmek konusunda. Yaşamanın yerine anlamak geçirilince o iş ellerinizden kayar. Birbirinizi yaşayınız, seviniz ve sevişiniz
Ben bu konuda hiç zorlanmıyorum anlayabiliyorum çoğu zaman ama bazılarını anlamak imkansız. Kafalarında bin tilki döner, erkek düz düşünür der empati kuracak gibi olursun bi ters köşe yapar ki kadından bin kat daha fazla ayrıntılı baktığını farkedersin. Ve bir anda o düz düşünenen erkek değil sensindir ajajsjskskdkdkdldldkf bazen de çok anlamaya çalışmamak lazım salacaksın gidecek amaaan
Modern çağın en büyük pradikmasi Ya anlasilamak ya da anlatamamak bu ikilem arasında ki yolculuğun adı hayat Neylersin Bunun temel nedeni Siz hanımefendilerin ayrıntı Biz erkeklerin sonuç odaklı olmamız
ablacım kadınların ve erkeklerin bakış açıları, hayat prensipleri, düşünce yapıları çok farklıdır. bir erkeğin bir bayanı veya bir bayanın bir erkeği ciddi manada anlaması çok nadir olur.
Çünkü kadınlar erkekleri anlamak yerine para statü dış görünüş dizi dedikodu vb anlamayı seçiyorlar. Hayal dünyasından gerçek dünyaya merhaba diyemiyorlar