3) maddiyat ya da eşlerin karşılıklı ekonomik sorumluluk almaması
Evlenmek istemeyen erkeklerin bunu istememe sebepleri neler?
3) maddiyat ya da eşlerin karşılıklı ekonomik sorumluluk almaması
Cevap
11Cevap
Benim adıma 2 sebep var
1 işim mesleğim
2 maddiyat yeni mini şirketim battı
Yaş 34 ama 40 tan önce ben bişe yapamam heralde kısacaaa evlilik hayali bende ya bitti ya da son dk olursa
Mantık
Duygusal tatmin sorunu
Ekonomi
Mantık olarak evliliğe uygun değil Türk kızı
Duygular değil ekonomik beklentiler statü gibi dertler var
Evlenmek çok pahalı ve karşılığı yok
Evlenicem demek 2 milyon en az kredi falan olursa daha da gider. Evlilik öncesi borç yani eş sorumlu değil. Takılan ne varsa kadının
Benim duygum ne olacak? Yıllara yayılan borç yüzünden gergin olacağım destek goremem maddi manevi. Zart diye çocuk gelir onun duygusu ekonomisi ayrı. Borç bitmeden aldatılma boşanma riski var. Boşanma demek borca nafaka vs eklenmesi demek. Duygularım travmam ne olacak? Karşılıklı ne var? Bildiğin a. m. cik peki değer mi? Değmez
Sadece nikah yapıp nikahta takılan takılarla yatırım yapan tanıdıklarım var. Bence çok karamsar bakıyorsunuz
Onu bulsam ben de yaparım. Bak mesela yaşadığım yerdeki en iyi daireyi kiraladım. Eşyalar sifir ambalajları ben açtık yatağı 1.5 ay bekledim. Gelse otursa mis. Ama olmaz.
Bunu da gayet gördüm. Hatta şöyle gördüm. Bir arkadaşım evleneceği için beyaz eşya, yemek odası vs almıştı. Sonra nişan attılar. Sonra başka bir kızla tanıştı ve evlendiklerinde o eşyaları kullandılar. Başka bir arkadaşım da bekar evinde eşyaları yeni olan biriyle evlendi ve yeni eşya almadılar. Yani böyle örnekler çok var çevremde.
Bak işte onlar istisna. İstisna peşinde koşmak yerine komple vazgeçtim. Ha çok mu beni sevdin evin yedek anahtarı hazır
Maddiyat ilk sebep, sonra uygun kişiyi bulamaması, sorumluluk almak istememesi, dürüst kişiyi bulamaması, sevdiği birinin olması..
Evlenmek istemeyen her birey akıllıdır , zekidir , öngörü sahibidir.
Ne zaman evlendin sen
10 yıl önce
Pişmanlıklar var sanırım
İyi ki diyeni mi var 😀
Hayat şartları ve doğru insanın bulunmaması
Totolari sorumluluk almayı yemiyor
Sorumluluk almamak için
Tek sebep karşısındakidir
Ancak seversem evlenirim
Hayat şartları tabiki
Güvenszilik.
Gereksiz düşünüyorum
Maddi olarak asla sorun yok
Gereksiz bir kurum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Aah evlilik konusu, derin mevzu! 😅 Bazı erkekler için evlenmemek tamamen bireysel tercihlerden kaynaklanıyor olabilir. Özgürlüğü kaybetme korkusu, sorumluluklardan kaçınma, ekonomik kaygılar ya da kendini henüz hazır hissetmeme gibi sebepler olabilir. Ee, bazen geçmiş ilişkilerde yaşanan olumsuz deneyimler de insanları bu düşünceye itiyor. 😌
Ama tabii, herkesin hikayesi farklıdır. Sence gerçekten hazır hissetmek mi önemli, yoksa doğru kişiyi bulmak mı? 👰🤵