Bazı insanlar aşık olduklarında tamamen duygularıyla hareket eder, mantıklarını bir kenara bırakır ve sadece hissettiklerinin peşinden gider. Diğerleri ise, ne kadar aşık olursa olsun, mantık çerçevesinde düşünüp ilişkideki uyumu, gelecek planlarını ve gerçekçiliği göz önünde bulundurur. Aşkın sarhoş edici bir etkisi olduğu doğru ama önemli olan bu duyguların seni nereye götürdüğüdür.
Peki, sen aşık olduğunda daha çok kalbinin sesini mi dinlersin, yoksa mantığını mı?
Aşık olduğunda mantığın mı, yoksa duyguların mı ağır basar?
Aşık olduğumda sahne artık kalbindir. Her ne kadar mantığım da ışığı üzerinde hissetmek istese de öylece perde arkasından izlemek zorunda kalır. İkisinin de çatıştığı bir sahne oyunu izlemektense uyumlu çalıştıkları bir sahneye çekilmelerini yeğlerim. Sıraları geldiğinde kendini gösteren ve layığıyla işini yapan bir seyir keyfi. Kulağa güzel geliyor.
Tabikide duygularım ağır basar sadece şöyle bir durum var ben ilişki kurmadan önce tanımaya bakiyorum olur mu olmaz mı bana uygun olur mu diye uyum çok önemlidir benim için uyum yoksa zıt biride olsa olmaz benim gözümde sonra ben mantıklı düşünmeye bakarım baştan düşünmessem çok daha kötü olur benim için neden tanımadım etmedim aşik oldum vay halime diye
Kalp baskın oluyor aşıkken ama bir yere kadar.. Son raddeye kadar direnip mücadele ederim.. Vazgeçme en kolayı çünkü.. Önemli olan bir şeyleri düzeltmek için çabalamak ancak kör gözüme parmak sokacak noktaya gelinirse, ne aşkı tanırım ne de duyguları.. O parmağı kırarım..
Ben aşka inanmasam da eğer birgün başıma böyle bir şey gelirde ve ben gerçekten birini seversem duygularım ağır basar zirâ eğer duygum ağır basmaz ve akıl yoluyla ilerlersem ona karşı aşk duygusunu hissetmemisimdir.
Uzun zamandır aşık olmadım hatta belki de hayatım boyunca hiç gerçek aşk yaşamadım desem yalan olmaz. Ama duygusal olarak düşünmek bana her zaman üzüntü veriyor, bu yüzden de her zaman mantıklı olmayı daha fazla severim.
Aşk mantık kabul etmez. Tamamen duygular ile yaşanan çok hassas bir eylemdir. Ama aşkta bir mücadele hali olursa mantık da kalbin yardımına koşar. Ama mantığın ağır bastığı yerde aşkı kaybetme ihtimali vardır..
Aslında duygusal bir kadınım, bastırmak çok zor. ama ortada mantığımı kullanmam gereken bir durum varsa mantığım mikrofonu eline alıp duygularımı sağır edecek kadar çığlık atar ve kazanan olur.
Aşka teslim olmak isterim fakat mantığı hiç kullanmamak demek o aşkın körlük olduğu anlamına gelir. Duygularım ağır basar ama bundan dolayı duygularımla savrulup gitmem.
Yaşanmışlığa göre değişir. Hiç aşık olmayan birisi duygularına göre hareket edebilir. Aşk deneyimi yaşayan biri mantıklı bir yaklaşım gösterebilir. Akıllanmayan biri ise belli olmaz.