Bir ilişkide güven, en temel yapı taşlarından biri. Güvende hissetmek, sadece sadakatle değil, aynı zamanda kişinin yanında huzurlu ve değerli hissetmesiyle de ilgili. Birinin sözleriyle olduğu kadar davranışlarıyla da tutarlı olması, verdiği sözleri yerine getirmesi ve en önemlisi, herhangi bir konuda yargılanmadan kendini ifade edebileceğini bilmek, güven duygusunu pekiştirir. Ayrıca, küçük detaylar bile büyük fark yaratır; gözlerinin içine bakarak konuşması, ilgisini belli etmesi, yanında olduğuna dair hissettirdiği o samimiyet… Tüm bunlar, ilişkiyi daha sağlam bir zemine oturtur.
Peki, senin için bir ilişkide en çok hangi davranış güven duygusunu artırır?
Bir ilişkide en çok hangi davranış senin güvende hissettirir?
Bir ilişkide en çok tutarlılık ve samimiyet bana güven verir. Sözleriyle davranışları çelişme içinde olan dengesiz çok denk geldim, küçük bahanelerle kaybolmayan, en ufak sorunda kaçmak yerine çözüm arayan bir kadın yanında kendimi güvende hissederim. Ama dürüst olmak gerekirse, artık hiçbir kadına güven duymuyorum. Çünkü ne kadar emek verirsem vereyim, hep bir noktada hayal kırıklığı yaşadım. Hissettiklerimi gerçekten önemseyen biriyle karşılaşmadım.
Tabi ki de sevgilimin beni sevdiğini bilmek ve yanımda olduğunu bilmek güvende hissettirir. aynı zamanda onun mutlu olması için elimden gelen her şeyi de yaparım tabi ki de. mesela bunların dışında Verilen sözleri tutmak ve vaatleri yerine getirmek, güvenilir bir partner imajı yaratır. Farklı durumlarda ve farklı insanlarla tutarlı bir şekilde davranmak, partnerinize güven verir. Her zaman doğruyu söylemek ve dürüst olmak, ilişkinin temelini oluşturur. Duyguları açıkça ifade etmek, partnerinize sizi anlaması için fırsat verir. Partnerinizi dikkatle dinlemek ve onun duygularına saygı göstermek, iletişimi güçlendirir. Önemli konularda açık ve şeffaf olmak, güven duygusunu pekiştirir.
Öfkeli halleri ve kaos zamanlarında ki tavırları çok önemli. Yanındaki insanı stres anında görebiliyorsun çünkü. Bende bu yüzden insanlar ile zorlu aksiyonlara girmeyi ve kaos tepkilerini görmeyi seviyorum.
En güzel cümleler havada uçuşsa da ben bunlara bakmam. Yapılan eylemlere, hal ve hareketlere , her anlamda hissettirilen sevgi, saygı, ilgi ve güven hissine bakarım.. Bana her ne şartta olursa olsun doğruyu söylemesine, bakışlarıyla dahi bir çok şeyi hissettirmesine bakarım.. Ve beni gerçekten seven bana tutkun, gayrısina kör olmalı..
Davranıştan ziyade sinirlendiğinde ve kavga ettiğimiz de gösterdiği hareket ve durumlar benim güven seviyemi belirler. Zirâ insanlar öfkelenince gösterirler gerçek yüzünü benim güven duymam zordur.
Sözlere bakmam bir kere.. Ne yapıyor, kimlerle beraber, kime nasıl davranıyor, ben bunların neresindeyim, bunlara bakarım.. Detaylar beni hep doğruya götürmüştür.. O yüzden maskelerinin altındaki çöplüğe dönüşmüş yüzlerini görebiliyorum..
Bir erkeğin eril enerjisi yüksekse, alma verme dengesi eşleşmişse yükselen bir enerjidir. Sevgi saygı güven vermesini bilir iç sevgisi taşıyanı icraat etmesi daha önemli hissettirir.
Beni dinleyen ve ben rahat edene kadar beni dinlediğini gösteren biri beni güvende hissettirir. Bana eşlik eden ve güzel sözler söyleyen birisine güvenmek isterim.