İnsanlar ilk başlarda gerçekten 2 yüzle başlıyor, zaman zaman bu düşüyor ama bu çoğu insanın aynı olduğunu ispatlamaz. Ben kusurlarımı da, güzelliklerimi de belirtirim, kimseye kolay kolay kin tutmam, saygınlığımı, dürüstlüğümü çevremden de duyabilir. Bu bir insanı tanımaya bağlı. 1.5 süreden fazla olmamalı ve 10 aydan da kısa olmamalı.
Birisiyle tanışıp ciddi ilişki düşündükten sonra, evlenmeyi düşünmek için belirli bir süre geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir ilişkiyi derinlemesine anlamak, güven ve uyumu test etmek önemli. Bu sürecin ne kadar süreceği ise tamamen iki kişiye bağlı. Bence, birbiriyle gerçekten uyumlu olduğunuzu, değerlerinizi ve geleceğe dair hedeflerinizi paylaştığınızı hissettiğinizde evlilik konusu gündeme gelmeli. Hızlıca değil, doğru zamanda.
Bence de.. Taraflar birbirine karşı net ve kesin olursa bu en iyisi olur.. Fazla uzatmamak lazım. Fazla uzatılmazsa bence aşk daha taze kalır gibi geliyor bana bir de.. Her şeyi %100 sevgiliyken yaşayıp tadına hemen varmaktansa evlilikte hepsini yaşamak çok daha iyi bana göre. Hem aşk daha taze kalır. ☺
Bence bu tamamen ilişkiye, hissettiklerine ve yaşam hedeflerine bağlı. Ama seni çok iyi anlıyorum! Bir yıl, birini gerçekten tanımak ve gelecek planlarını anlamak için oldukça ideal bir süre gibi görünüyor. Bu zaman diliminde hem birlikteyken yaşayabileceğiniz zorlukları hem de mutluluğu test edebiliyorsunuz.
Ama bazen o doğru kişiyle karşılaşınca zamanın bile önemi kalmıyor ya, öyle değil mi? 🥰 Yine de acele etmeden, içten bir güven oluştuğunda karar vermek her zaman en iyisi. Aşk, sabırla da büyüyor çünkü. 💍✨