Kocamın aklı eski sevgilisinde olabilir mi beni kullanıyor mu lütfen yardımcı olun?

Merhaba ben almanyada doğdum büyüdüm alman vatandaşıyım ama aslen türküm. Kocamda almanyaya gelmek istiyordu tanıştık evlendik. Biri vasıtasıyla tanıştık evlendik. Fakat biz sözlüyken kocam askere gitmişti Askerdeyken kızı aramış (eski sevgilisi) sürekli özel numaradan. Asker arkadaşından falan aramış. İnstagram mesajlarını gördüm keşke böyle olmasaydı sonumuz yazmış kıza konuşmuşlar falan sonra kız beni öğrenince gözü dönmüş komple iletişim kesilmiş. Kızın beni öğrenmemesi için kırk takla atmış bin yalan söylemiş. Kızla buluşmuş kızı bi davete bırakmış nasıl kıza ısrar ediyor seni ben bırakayım davete falan. Daha sonra Kız öğrenmiş beni kavgalar etmişler kız komple bırakmış bunu. Ama bu olaydan sonra da nişanlım yine kızın numarasını eklemiş bizim düğüne yakın. Artık kıza son kez neler söyleyecekse bilemiyorum orasını. Kocam beni yurt dışı için kullanıyor mu acaba o kızı mı seviyor ama sevse benimle neden evlensin kızla tamamen bitecek, kızı gözden çıkardı sonuçta sevgi böyle bir şey değil kızı seviyor olamaz. Kız Türkiyede, kocam Almanyaya gelmek istiyor kızı sevse bu işlere neden kalkışsın, Aklım çok karışık yorumlarınız neler?
Kocamın aklı eski sevgilisinde olabilir mi beni kullanıyor mu lütfen yardımcı olun?