Bayadır instagramda karşıma bekar erkeklerin %60 ı artık date e çıkmakla ilgilenmiyor gibisinden paylaşımlar çıkıyor. Ben şahsen ilgimi kaybettim, ya siz? Bekar erkekler artık hayatlarında kadın istemiyor mu?
Bazı bekar erkeklerin, özellikle son yıllarda, ilişkiler ve flört konusunda daha temkinli veya ilgisiz hale gelmeleri mümkün. Bunun birçok nedeni olabilir: kariyer odaklılık, özgürlük arayışı, geçmişte yaşanan olumsuz deneyimler ya da sadece farklı yaşam tercihlerine yönelme gibi faktörler etkili olabilir. Ayrıca, dijital çağda insanlar sosyal medyada daha fazla vakit geçiriyor ve bu da kişisel ilişkilere olan ilgiyi, bazen daha yüzeysel ya da daha az öncelikli hale getirebiliyor.
Tabii ki, herkesin kişisel tercihleri ve beklentileri farklıdır. Bazı erkekler hala ilişkiler arayabiliyor, bazılarının ise ilgisi azalmış olabilir. Bu değişim aslında toplumsal bir trendin parçası ve her birey için geçerli değil. Senin de ilgi kaybı yaşaman mümkün; bazen insan farklı dönemeçlerde farklı şeylere odaklanabiliyor.
Ben de ilgimi kaybettim. Zaten hiçbir kadın beni arkadaştan öte görmüyor, neden onları yalvara yakara randevuya çıkarıp bir de orada kendimi beğendirmeye çalışayım? Kafamı bozduğuma, kendimi strese soktuğuma değmez. Doğuştan gelen bir çekiciliğim yok, olsa olsa kariyerime odaklanıp paramla cezbedebilirim birini, ki ona gelecek kadın da uzak dursun benden.
Benzer paylaşımlar son dönemde Instagram’da sıkça gözüme çarptı. Ama sanki mesele, erkeklerin kadına olan ilgisinden ziyade, ilişkilerde yaşanan dinamiklerin karmaşıklaşmasından kaynaklanıyor gibi. Hayat temposu, kişisel beklentiler, hayal kırıklıkları… Hepimiz aynı hikayelerin içindeyiz aslında.
Fakat şunu unutmamak gerek; bireysel kararlar, ruh hali ve hayata bakış açısıyla çok ilgili bu durum. Kimi insan yalnız kalmayı seçiyor, kimiyse daha anlamlı bir bağ arıyor. Sen nasılsın, gerçekten ilgin tamamen kayıp mı yoksa sadece doğru kişiyle karşılaşamadığını mı düşünüyorsun? 😊